• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebelik-enfeksiyon

Mrb kızlar konuyu ilk kez konu açıyorum yardımınızı bekliyorum. Polikistik over nedeniyle bebek için tedaviye başladık geçen yıl, bir ay ara vererek 3 kez klomen + çatlatma iğnesi kullandım son klomende hamile kaldım ama kanamam lekelenmem kesilmedi değerimde düşmek yerine düzensiz arttı. Dış gebelik ve sonum; kemoterapi iğnesi kürtaj. Doktor bir ay korun dedi ben korundum yumurtlama dönemi de korundum fakat yumurtlamadan bir hafta sonra göğüs ağrım başlayınca adetim geliyor bu sefer gecikmeyecek diye sevindim. Aylarca yıllarca korunmasız ilişkiye rağmen hamile kalamamışım ilaçla anca dış gebeliğe hamile kaldım deyip o rahatlıkla iki güncük korunmadım :) bekle Allah bekle adet gelmedi, insallah hamile değilimdir diyerek gittm kan verdm ki gebeymişim. Kemoterapi iğnesi narkoz kürtaj rahimden parça alıp patplojiye göndermişlerdi ilaçlar falan derken çok gözüm korktu gebeliğe sevinemedim. Doktorum bebek düşecek falan demesine rağmen düşmedi şükür gayet iyiyiz. Gelelim meseleye. Geçen hafta kahve lekelenmem olduğunda acile kan verdm kanda enfeksiyon çıktı. Kendi doktorum idrar ve kan almıştı onun sonuçlarına gittm idrar testinde bol lökosit bol bakteri görüldü yazıyor doktor enfeksiyon var dedi yeni oldugu için ilaç veremiyorum bol su ilişki yasak dedi. Şimdi araştırdığıma göre sarı akıntı tehlikeli enfeksiyon habercisiymiş. Dün sirkeli limonlu ballı su içtim o iyi geliyormuş bitkisel şeyler yapmaya çalışıyorum gebelikte hepsi içilmiyo ve enfeksiyon kapmaya çok müsait olunuyormuş. Birde kürtaj sonrası dinlenmedi vucudum hiç, yine bugüne şükür Rabbim nasip etmiş onca acımızın üstüne sevindirdi bizi. Şimdi bu durumu yaşayıp atlatan varmı? Allah nasip ederse normal doğum istiyorum ama doğuma kadar geçmezse mecbur sezaryen oluyomuşsun :KK43: bol su, temiz iç çamaşırından başka ne yapabilirm sizce? Şimdiden çok teşekkürler uzun oldu kusura bakmayın :)
Canm bende sari akinti hep oluyo dr kokusuz kasintisiz oldugu surece normal dedi. Ayrica kan testimde bendede iltihap var vucudunda dedi sonuc aldigim dr. 2 ayri dr a gidiyorum. Ozeldekide devlettekide hamilelikte belli seviyede yukselme olur iltihapla alakasi yok dedi. Masallah bi sikayetimizde yok. Snnde belki oyle biseydir. Insallah sag salim aliriz kucagimiza bebeklerimizi

Canm bende sari akinti hep oluyo dr kokusuz kasintisiz oldugu surece normal dedi. Ayrica kan testimde bendede iltihap var vucudunda dedi sonuc aldigim dr. 2 ayri dr a gidiyorum. Ozeldekide devlettekide hamilelikte belli seviyede yukselme olur iltihapla alakasi yok dedi. Masallah bi sikayetimizde yok. Snnde belki oyle biseydir. Insallah sag salim aliriz kucagimiza bebeklerimizi
Gebelikte enfeksiyon zaten olmazsa olmaz. Az olması fazla olmasından iyidir. Ben bebeğimi kaybettim canım. Rabbim sizlerin yavrularınızı size bağışlasın inşallah

Slm ben aranızda yeniyim dün doktora gittim enfeksiyon var dedi 20 haftalık hamileyim ama erken doğum olabilir dedi kafam çok karışık aynı sorunu yaşayan varmı bana yardım edin tecrübsi olan lar yardım edermisiniz lütfen

Slm ben aranızda yeniyim dün doktora gittim enfeksiyon var dedi 20 haftalık hamileyim ama erken doğum olabilir dedi kafam çok karışık aynı sorunu yaşayan varmı bana yardım edin tecrübsi olan lar yardım edermisiniz lütfen
İlaç vermedi mi ? Bol su iç özellikle bu sıcaklarda..

Bol su iç. Sogan falan demisler ama gebelikte ben tavsiye etmiyorum. Sogan direkt östrojen seviywsine etki eden bir bitki. Misal polikistik overda sogan kürleri var. Vajinal dus ve özel vajinal yıkama suları reklamların aksine bir cok kadın dogumcu tarafından vajina mukozasını bozdugu icin önerilmiyor.

Ben ilk gebeliğimde enfeksiyon ve aşırı kusmadan yatmıştım. Daha 8 haftalıktı. Duocid ve günde 2 serumla tedavi oldum. Doktorum o an öyle uygun gördü.

Ama gebelikte enfeksiyon kaçınılmaz. Bazı hekimler duruma kültür sonucuna göre karar veriyor. Misal bu sefer bende bakteri bol cıktı ama kültürde üreme olmadı. Doktor bol su ic dedi. Bol su iç. Sık camasır değiştir. Kurulan mutlaka. Camaşırların genis ve pamuklu olsun. Ama her ne kadar sık değişsen de gebelikte ter ve akıntı oluyor. Bana günlük ped kullan dediler ama ben kullanamadım. Alerji ve tahriş yaptı. Ama gebelikte bitkiseldir zararı yok diye o tür islere girişme. Unutma bir cok ilac hammaddesi de bitkiden yapılıyor.

Back