gebelik diyabeti

eusge

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Haziran 2009
35
1
arkadaşlar gebelik diyabetine yakalanıpta bebeğinde sorun cıkan var mı? çok endişeleniyorum.lütfen yardım edin

bendede seker cıktı ınsulın vurunuyorum bugun dr geldım dozunu bıle yukseltı dıyete tamamen uyuyorum bende endıselenıyorum ama korkma dıkkat edersen bebegınede sanada bırsey olmaz ınsallah

sizde de aşırı terleme gibi bi durum var mı? ben hem kilo alamıyorum hemde müthiş terliyorum. şekere bağlı olabilir mi acaba? Yüce rabbim bebeklerimizi korusun.

Valla komşum çocuğunu kaybetti o yüzden iyi bir doktora git istersen.Önemli olduğunu biliyorum.

arkadaşlar gebelik diyabetine yakalanıpta bebeğinde sorun cıkan var mı? çok endişeleniyorum.lütfen yardım edin

canım bendede yüksek şeker diyet yapıyorum allaha çok şükür şu an bir sorun yok.endişelenme sakın diyetine uy birşey olmaz allahın izniyle.

sizde de aşırı terleme gibi bi durum var mı? ben hem kilo alamıyorum hemde müthiş terliyorum. şekere bağlı olabilir mi acaba? Yüce rabbim bebeklerimizi korusun.

terleme yok ama bende kilo alamıyorum.herkesin aaaa hiç karnın yok demesinden fenalık geldi ama kafaya takmıyorum.

benim iki kizkardesimde hamile ve bu ay dogum yapacaklar,ama sabah kucuk kizkardesim dogum yapti 2 haftasi daha vardi,,,,seker vardi ondada,,,bebegin durumu iyi ama kardesimin daha yatmasi gerekiyo,sekeri ve tansiyonu duzene girene kadar,suan serum var yani,,,,,,
obur kizkardesimdede seker var ve gunde 2 kez insulin kullaniyo,,,RABBIM herkesin yardimcisi olsun,,,,,,,,,,
bildigim kadari ile bebegi 2 yada 3 hafta onden gidenlerdede oluyomus seker,simdilik bende hersey iyi ama,bende korkmaya basladim acikcasi,,,,,,,,saglikli hamilelik dilerim herkese:Saruboceq:

bende de şeker yüksek çıktı. doktor tekrar açlık ve tokluk şekeri istedi. şeker ölçüm cihazı ile yaptırdım bugün sağlık ocağında. sonuçlar iyiydi ama bu cihazların yanlış olma ihtimali var mı bilmiyorum. yarın dr'a söyleyeceğim sonucu. inşallah bir daha istemez.

glıkoz yuklemesı yaptırmadınmı dırek saglık ocagındanmı ıstedı kılo almıyorum aynı kılodayım hamıle kaldıgım kılodayım terleme oluoyr ıdrara sık cıkma kı bunlar hamılelıgın dogal belırtılerı bebegın kılosu normal erken doguma sebep oluyormus dıkkat etmezsen ben ınsulınde vurunuyorum dr bana evde olcum ıcın cıhazda verdı gunde 3kez olcuyorum aclık tokluk not alıyorum ayda 1 endokrojı drna gıdıyorum zor oluyor hıc bır sey yıyememek dıyet yapmak ama bebegın saglıgı herseyden onemlı sıkı bır sekılde dıyetıme uyorum ye bırazcık canın ceker dıyenlere ınat dırenıyorum agzıma tatlı bırsey sokmuyorum tadını unutum az kaldı sabır saglıkla kucagımıza alırız ınsallah

slm ali_ye! 50gr ve 100 gr ikisinide yaptırdım ben. 50grlık çok yüksek çıktı. 100 grda iki değer yüksekti. dr. şimdilik diyetle devam et ara sıra şekeri ölçtür.cihazda vermediler bir kaç hafta sonra hemoglobin a1c testi tekrar yapalım dedi. ağzıma tatlı hiçbir şey koymuyorum o kadar canım çekiyor ki birisi yerken ağzım sulanıyor resmen. ben de çok kilo aldım. 29 haftalığım ve 8-9 kilo aldım şimdi 63 kiloyum.
.dikkat edelim moralimizi yüksek tutmaya çalışalım. inşallah herşey düzelir.

bende de vardı insilün kullanıyordum bebeğim şu an 9 aylık oldu .korkucak bişi yok moralinizi yüksek tutun

hersey bebeklerımız ıcın meyveler tatlı ıhtıyacımı karsılıyor ben cok taktım cok dıkkat edıyorum canım cekıyor ama yemezsem olmem allah amansız dert vermesin alıstım artık bırde kendımle dalga gecıyorum cok tatlı kadınım oyuzden sekerım fazla cıktı dıyorum hayırlısıyla bı doguralım saglıklı sıhatlı kucagıma alsam yeter oglum bana buyuyunce tatlı getırcek dıyorum oturup ıkımız yıyecez kımseyede vermıcez dıye tesellı edıyorum napalım gececek

kızlar selamlar 14 yıllık şeker hastasıyım ve günde 4 kez insülin kullanıyorum ve 8+4 günlük hamileyim korkmayın herşey bizim ellerimizde sabredelim eminim ben kadar endişelisiniz ama kader bebeklerimize Allah sağlık ve esenlik versin .....

24 haftalık hamileyim bu gün şeker yüklemesi yapıldı banada yükleme yapılmadan önceki şekerim yüksek çıktı 142 sonrakide haliyle daha yüksekti 154 ailemde yok şeker hastası olanda tatlıda yemem sevmem yani son günler bisküvi tarzında yedim bir kaç kez ona bağlı değildir heralde diyet dedi doktor ve 15 gün sonra gel tekrar tahlil yapacaz dedi canım çok sıkıldı nettende anneye ve bebeğe olan zararlarını okudum iyice çöktü moral seviyem napacam bilmem rabbim yardımcımız olsun....:çok üzgünüm:

Ben de 50mg ve 100mg yükleme yaptırdım.Hepsi yüksek çıktı.2 haftadır diyet yapıyorum
Bugün gittim doktora değerler iyi gözüküyor dedi.Yükselirse haftaya,normal giderse şekerim 2 hafta sonra kontrolüm var.Günde 4 kez ölçüyorumşekerimi

bu şekerden çektiğimiz nedir Allah başka dert vermesinde

çok dikkat edin dr ne diyorsa yapın sıkın dişinizi bendede şeker vardı bilinemedi artı normal doğum yaptım ve bebeğim düşük şekerdn beyin hasarı oldu ve epilepsi hastası oldu 6.5 oğlum acı çekti ve vefat etti lütfen şeker diyip geçmeyin çok dikkat edin diyabetli annelerin bebekleri çok tatlı tombiş oluyorlar şimdiden onlar düşünün allah yardımcınız olsun

başın sağolsun canım allah sabırlar versin.bebeğinle cennette kucaklaş inşallah

bende de gebelik şekeri cıktı kızlar epey de yuksek salı hastaneye yatıcam şeker profılımın cıkması gerekıyomuş o na gore bişey uygulıycaklar doktorum dıyetle olmıcak gıbı dıyor ama bakalım dahılıye doktoru ılgılenıcekmış olumsuz düşünmek ıstemıyorum şekerı epey azalttım sadece meyveden alıyorum desem yeri başta moralım cok bozulmuştu ama şımdı daha ıyı ve daha yureklıyım Allah başka daha onemlı dert vermesın ,doğumdan sonra kaybolucak tabı dığer normal ınsanlara gore şekere yakalanma rıskın yuksek olucak ama dıkkat ettıkten sonra inşallah bışey olmaz bolca spor yapılması gerekıyor tabı doğumdan sonra ,daha dıkkatlı olucaz sağlığımız ıcın mecburen ,şuan onemlı olan bebeğın zarar gormeden doğumun gercekleşmesı 30 haftalık hamıleyım bakalım hayırlısı Allah yardımcımız olsun ama moral cok onemlı dıkkat edın ve takıntı halıne getırmeyın İnşallah herşey yolunda gıder ve bu durumda olan anne adaylarının hepsinın sağlıklı bebişleri olur.opuyorumnanaktan

Doğumdan sonra tekrar şeker yüklemesi yapılana kadar diyete devam ediliyor mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…