gebelik çatlakları için

aysegulbilal

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2010
40
0
çatlaklar için önleyici olarak ne kullanıyorsunuz kaçıncı ayda başladınız. 18 haftalık hamileyim eczaneye danıştık badem yağı için çok etkili olmuyo dendi krem önerdi sizler ne düşünüyosunuz bu konuda

ben badem yağı kullandım gerçektende etkili olmadı gerçi ben düzenli kullanmadım karnım komple çatlak

ben 26. haftamdayım
lierac aldım ama henüz başlamadım çok gerilmelerim oldugunda sürücem ama güzel bir karışım yaptım araştırmalarım sonucu .istersen sende yap bana çok mantıklı geldi
kakao yağını bir çok yerde duymuştum gebelik çtlakları için kantaron yağınında yanıklarda deriyi yumuşatıp gerginliği azalttıgını hücre yenileyici özelliği oldugunu biliyorum e vitaminide cildi besliyo yani
bir şişe kakao yağı
bir şişe kantaron yagı
evigen ampul(e vitamini) 5 ampulun hepsini boşalttım
ve kakao yağlı bir nemlendirici hepsini karıştırdım
sabah ve akşam sürüyorum iyide geliyo kaşıntılarım geçiyo sürdüğümde

kakao yağını bende duymuştum.oğlumda kakao yağı ve vazelin kullandım.birde çoookkk su içtim.normalde çatlaya çok elverişli cildim var ama hiç çatlağım olmamıştı.
bu sefer markette gezinirken vazelinin kakaolusunu buldum.hemen aldım kullanmaya başladım çok güzel nemlendiriyor.ayrıca duş sırasında bebe yağı sürüyorum mutlaka.bol su içmek de çok önemli.
bahsettiğim kremin resmi bu.süpermarketlerde bulunur

Eklentiler

• $166173_vaseline-cocoa-butter1_jpg92e3a8154c92b15b8570d3967ea6c206.jpeg
    12 KB · Görüntüleme: 314
hiçbir markaya boşuna tonlarca para vermeyin arkadaşlar çünkü birçok doktorunda dediği gibi çatlak genetiktir. yani annenize,teyzenize,halanıza,ablanıza bakın onlarda varmı olmuşmu? 2 bebeğim var benim ve hamileliğimde mustela aldım hiçde kullanmadım zeytin yağı ve badem yağı sürdüm sadece banyodan sonra falan o kadar... göğüslerimdeki bir kaç az miktardaki çizikler haricinde çatlağımda olmadı çok şükür ama fazla kiloda almadım. kızımda 11 kilo oğlumda 14 kilo aldım. aşırı değildi yani. ablamdada göğüslerinde olmuştu benimde göğüslerimde az oldu. sık hamilelik yaşamasaydım belkide onlar bile olmazdı 14 ay var bebişlerimin arasında.
size birde şunu önerebilirim hamile kalmadna önce mankenler, ünlüler c vitamini takviyesi yapıyorlarmış sanırım hap şeklinde ilaç takviyesi. bol c vitamini önlüyormuş çatlağı. ben hamileyken öğrenmiştim erken başlanması ne kadar daha iyi olsa bile sonradan başlamanında bir faydası olabilir bence hala geç değil. içten takviye yapın vücudunuza teninizide bol bol nemlendirin vazelin olur, zeytin yağı, badem yağı olur bunlar yeterli olur yani geninizde varsa olucak tonlarca para versenizde siz sadece nemlendirin cildinizi kuru bırakmayın bu önemli.
nacizane tavsiyemdir...

Son düzenleme:

bende bu kremden aldım ama losyonunu değil kutuda olanı gerçekten güzel menlendiriyo

Ben BABE kullanıyorum; ama doktorum bol su iç ve vucudunu asla çok kuru tutma, sürekli nemlendir dedi. Bol su içmenin çok faydası var bence, kremden daha çok.

Ben de liderac kullanıyorum doktorum önermişti.Çok şükür şimdilik bişey yok ama son aylarda ne olur bilemem.Bir de arkadaşların da dediği gibi vucudu susuz bırakmamak bol bol su içmek gerekiyor.
İnş çatlaksız tamamlarız hamileliği

bende lierac kullandım ilk hamileliğimde çatlağım fazla olmadı.birde duş alırken en son bebe yağı sürüp durulanıyordum ve vucut nemli kalıyordu.bu daha etkil oldu sanırım.

bend e duş sonrası bebe yağı kullanıyorum
sabahları da acı badm kremi sürüyorum
kaşıntılarım azalıyo
ama bana kalırsa naparsak yapalım bu iş genetik
eğer olacaksa
olacak olmakta olan

Kremlerin faydalı olmayabilceğini söyledi doktorum.
Çatlakların olacağı varsa oluyor gerçi ama.
Yakınlarımdan ve doktorumdan duyduğum için bebe yağı kullanıyorum.
7.ayıma doğru ilerliyorum ve çok şükür ki çatlağım yok şuan için.İlerde ne olur bilemem.
Bebe yağı kullanıp da hiç çatlağı olmayan tanıdıklarım var.
İlk zamanlarda yani 4.ayımda badem yağı kullanmaya başlamıştım kulaktan dolma haberlerler.
Ve pişman oldum çünkü tüylenme yaptı.
Doktoruma sorduğumda badem yağının tüylenme yapmasının doğal olduğunu ve bunu hastalarından da duyduğunu söyledi.
Bebe yağına devam.
O kozmetik kremleri kullanıp da çatlağı oluşanları da biliyorum çünkü

kakao yağı çok tavsiye ediliyor ama kokusu o kadar ağır ki kullanamıyorum mide bulantısı yapıyor...ben bepanthene plus kullanıyorum iyi geliyor, hatta cilt doktoru arkadaşım var o da hamileliğinde bepanthene kullandı...bol su içmen hem cildinin nemlenmesi hemde bebek için iyi oluyor.

ben doguma kadar badem yagı kullandım 3 tane 1er santim catlagım dısında catlagım olmadı.her vucut aynı degıl belkı de

ikiz bebek doguran bir arkadasim bana nivea'nin bugday ozlu bebe yagini onermisti. Kendi hic catlamamis, ustelik genckizligindan kalma bir ton catlagi oldugu halde. Benim de kalcalarim, bacak iclerimde cok catlak olmasina ragmen her gun iki kez onerdigi yagi surdum ve bir tane bile catlagim yok. Simdi ikinciye hamileyim, coktan basladim kullanmaya. Yag onlemez diyen doktorlara inanmiyorum ben pek. Yine de beterin beteri var, suradaki kadincagiz gibi olmayalim yeter:
(kadin ucuz bebeklere hamileymis)

Bunlar da kadinin bebekleri. Degmistir herhalde cektiklerine, cok sekerler.

Son düzenleme:
öffff,ne iğrenç bi kadınmış o yaaa,midem bulandı bakarken bu kadar da sergilenmez ki.....
ben doktoruma sorduğumda gerilmemesi için nemlendir rahat edersin ama çatlağı kesin olarak engellemek mümkün değil dedi,genetik dedi.ben de sadece bebe yağı sürüyorum duştan sonra.39. haftama girmek üzereyim çok şükür ki karnımda henüz çatlak yok,inşallah olmaz da.kalçamda ve bacağımda oluştu birer tane.ama onun dışında ergenlikten kalma çatlaklarım vardı bacaklarımda,yani aslında çatlamaya müsait bir yapım var ama karnım henüz bırakmadı kendini,1 hafta daha sıksa sorunsuz atlatacağım inşallah.

ben ilkinde banyodan sonra sadece bebe yağı kullandım.kalçamda oldu çatlak simit bölgemde 1-2 tane.
ama kalçamdakier önceden de vardı
onun dışında karnımda hiç olmadı
bundada sadece bebe yağı kullanıyorum banyodan sonra..şimdilik gerilmedi bile daha karnım 6 ay bitti bitecek

bende lierac kullandım ilk hamileliğimde çatlağım fazla olmadı.birde duş alırken en son bebe yağı sürüp durulanıyordum ve vucut nemli kalıyordu.bu daha etkil oldu sanırım.

lierac kullanan arkadaşlar ben bu kremi sürdüm elimle masaj yaparken elimin altında sanki kese yapıyormuşum gibi toplanıyo sizdede böle oldumu

galenic elancyl kullanıorum 3. aydan beri,şu an hiç çatlağım yok,35e giricem. yanlız popoyu unutmuşum,geçenlerde bi bktm bi kaç küçük çatlak var,kalçalarınıza kiilo alıosanız,orayı da ihmal etmeyin derim ben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…