- 26 Eylül 2016
- 506
- 610
- 23
Ayy ne güzel canım ya darısı başıma. :))Bak ben test yaptım hiç umudum yoktu çıktı şimdi :)
Sanırım hamileyim inşallah sende bu ay kalırsın rabbim en umutsuz olduğun anda yetişirmiş
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ayy ne güzel canım ya darısı başıma. :))Bak ben test yaptım hiç umudum yoktu çıktı şimdi :)
Sanırım hamileyim inşallah sende bu ay kalırsın rabbim en umutsuz olduğun anda yetişirmiş
Kıskanıyorum zannetmesini istemem. Ki gerçekten kıskanmıyorum. İmreniyorum o ayrı. Ama onun var benim neden yok hiç düşünmedim bile.Daha dün bir bugün iki hemen ahkâm kesmeye başlamış gebelik hakkında. Allah yardımcınız olsun, 9 ay çekeceksiniz bunu böyle. Ama siz de deyin ki hamile kalmakla hamile olunmuyor. İnsan hiç bilemez 9 ay sonra sağ salim doğurup kucağına alabilecek mi alamayacak mı. Aynen söyleyin bunları. Lafınızı çekmeyin.
Kıskanıyorum zannetmesini istemem. Ki gerçekten kıskanmıyorum. İmreniyorum o ayrı. Ama onun var benim neden yok hiç düşünmedim bile.
Haklısın aslında keşke bizim gibi düşünse zaten o zaman bu lafı bile etmezdi bana..Yoooo mesele kıskanmak değil ki. Hamile kalmakla hamile olunmuyor, onu bi bilsin arkadaş.
Allah razı olsun inşallah.. Zaten bu siteye yazmayı en çok bu yüzden seviyorum hepinizden Allah razı olsun dualarınızla çok mutlu oluyorum...oha
ne kadar kaba ve art niyetli ve kötü bir insan. kötü kalpli!!!!! siz de ne kadar dusunceli davranmıssınız kibar bir sekilde. hamile kalmayı marifet sanan şımarıklardan biri. hamiş bebiş kociş tayfa cok ezik coookk
sizi de tebrik ederim cok incesiniz bence insallah tez zamanda siz de hamile kalırsınız ve bebeginiz olur
Arkadaşın patavatsız ve düşüncesiz bir insanmış. Boşuna demiyorlar "iyilik yaptık kele duyurdu bizi ele" diye. Ya hu ne zamandan beri hamile olmak marifet oldu biz o devirleri çoktan tarihe gömmedik mi? Sen üzülme bu gibi kafa yapıları oğlum olacak havası atanlarla aynı. Sıkma canını üzülme değmez bu hayatta 2 damla göz yaşına hiç kimse.Bugün inanılmaz üzgünüm kızlar. Önceki konumu belki bilen bilir 1.5 yıldır çocuğum olmuyor ve iş arkadaşım kısa süre önce hamile olduğunu öğrendi. Benim de çocuğumun olmadığını çok istediğimi biliyor.
Neyse konuya geleyim..
Dün evde bir kurabiye yapmıştım oda fotoğrafını gördü. Canının çektiğini söyledi. Bende sabah evde olanı getirdim zaten 2 tane kalmıştı. Eşim de çok beğendi hepsini bitirmiş. Akşam, onları yarın götürücem yeme demiştim...
Neyse işe geldim. Benden sonra o da geldi. Gelir gelmez çay demlemesini istedik oda işim var ben demleyemem bilmem ne bilmem ne birsürü şey söyledi. Bende konuşana kadar demlerdin valla dedim. Oda gel sen demle o zaman diye benimle laf dalaşına girdi. Sonra elimdeki işi bitirince yanına gittim. Kurabiyeleri verdim. 'Burda bir sürü arkadaşım var onlara getiremediğim için kendisine gizlice verdim.' Ya dedim çok kalmamıştı anca bunu getirdim kimseye göstermeden ye olur mu abla dedim. Döndüm arkamı. Peşimden bağırdı ' yaaa işte gebe olmak böyle birşey merili' diye. O kadar zoruma gitti ki sesimi çıkarmadım yürüdüm yalnız bir yere geçtim bir süre ağladım sonra gözümün yaşını sildim herkesin yanına geçtim bişey olmamış gibi davrandım. Ama hala kalbimde bir taş var sanki. Ben mi abartıyorum bilmiyorum ama ağırıma gitti bu laf. Çokta uzun oldu anlatmam biraz detay girdim okuyanlara çok teşekkürler.
Çocuk için uğraşan bir kadına böyle bir cümle tabiki koyar bu nasıl bir kapristir yaBugün inanılmaz üzgünüm kızlar. Önceki konumu belki bilen bilir 1.5 yıldır çocuğum olmuyor ve iş arkadaşım kısa süre önce hamile olduğunu öğrendi. Benim de çocuğumun olmadığını çok istediğimi biliyor.
Neyse konuya geleyim..
Dün evde bir kurabiye yapmıştım oda fotoğrafını gördü. Canının çektiğini söyledi. Bende sabah evde olanı getirdim zaten 2 tane kalmıştı. Eşim de çok beğendi hepsini bitirmiş. Akşam, onları yarın götürücem yeme demiştim...
Neyse işe geldim. Benden sonra o da geldi. Gelir gelmez çay demlemesini istedik oda işim var ben demleyemem bilmem ne bilmem ne birsürü şey söyledi. Bende konuşana kadar demlerdin valla dedim. Oda gel sen demle o zaman diye benimle laf dalaşına girdi. Sonra elimdeki işi bitirince yanına gittim. Kurabiyeleri verdim. 'Burda bir sürü arkadaşım var onlara getiremediğim için kendisine gizlice verdim.' Ya dedim çok kalmamıştı anca bunu getirdim kimseye göstermeden ye olur mu abla dedim. Döndüm arkamı. Peşimden bağırdı ' yaaa işte gebe olmak böyle birşey merili' diye. O kadar zoruma gitti ki sesimi çıkarmadım yürüdüm yalnız bir yere geçtim bir süre ağladım sonra gözümün yaşını sildim herkesin yanına geçtim bişey olmamış gibi davrandım. Ama hala kalbimde bir taş var sanki. Ben mi abartıyorum bilmiyorum ama ağırıma gitti bu laf. Çokta uzun oldu anlatmam biraz detay girdim okuyanlara çok teşekkürler.
Öyle yapıp kurabiyeyi verse bu kadar zoruma gitmezdi hatta o zaman anlardım li kırmışım onu özür diler yemesi için ısrar ederdim.. Allah razı olsun inşallah olur bir gün benim de.Senin bebek istediğini biliyor mu bu arkadaş ? Çok incitici olmuş ama belki hani gebelik böyle bişey iki dakika önce tartıştık şimdi tavır olsun diye kurabiyeni istemem deyip geri bile çeviremiyorum demek istemiş olabilir belki ama yine de çok üzücü olmuş
Allah bir an önce güzel haberler almanızı nasip etsin
Sağol canım çok teşekkürler.. Demek ki daha gömmeyenler marifet görenler varmış..Arkadaşın patavatsız ve düşüncesiz bir insanmış. Boşuna demiyorlar "iyilik yaptık kele duyurdu bizi ele" diye. Ya hu ne zamandan beri hamile olmak marifet oldu biz o devirleri çoktan tarihe gömmedik mi? Sen üzülme bu gibi kafa yapıları oğlum olacak havası atanlarla aynı. Sıkma canını üzülme değmez bu hayatta 2 damla göz yaşına hiç kimse.
Gerçekten çok düşünceli bir düşünce. Mesela dün eşimin kuzenine gittik. Kadının iki tane çocuğu var ve küçük olanı çok özledim diye gitmek istedim onlara. Biliyorlarda onu ne kadar sevdiğimi.. Neyse kadın diyor ki aman aklınız varsa yapmayın şimdi kafanızı dinleyin. Tabii ki biliyorum ki durumundan memnun ama ben üzülmeyeyim diye öyle konuşuyor.İlk bebeğim küçücükken, yeniden hamile kaldım.
Buna rağmen çevreme, çocuğu olmayan insanlara 'aklınız varsa bebek düşünmeyin, gezin tozun sizlere çok imreniyorum' diyorum.
Çünkü, eğer istiyor da sahip olamıyorsa ve benim bebek beklediğimi duyduğunda üzülüyorsa diye kendimce böyle bir yol izliyorum.
Güzelliklerini anlatmak yerine, sürekli şikayetlerde bulunuyorum, mutlu değil imajı veriyorum üzülmesinler, bunun marifet olduğunu düşünmesinler diye.
Yani hamilelik hiç böyle bir şey değil.
Kaldı ki 2 yıldır neredeyse aralıksız hamileyim, bir Allah'ın kulundan da sizin yaptığınız inceliği ne gördüm ne de en ufak bir yardımı aldım.
Aksine insanlar ne kadar yük varsa bindirmeye çalıştılar hınç alır gibi.
Ne sizin yaşadığınızın ne de benim tanık olduklarımın bırakın hamileliği, insanlıkla alakası yok.
İnşallah siz ve sizin gibi tüm isteyenlere Allah tez zamanda nasip eder.
Bu dünyada en çok güvendiğim şey temiz kalpliliktir, Allah yüzünüze gülecektir emin olun.
Öyleyse bile aynı şey çünkü sen bilmezsin gibisinden söylemiş oluyor. Ki söyleyiş tonlaması çokta masum değildi.Ya acaba su anlamda mi soyledi.Hani siz demissiniz ya baska yok gizlice ye arkadaslar gormesin falan. O da bak hamile olmak boyle birsey, yani ben hamile oldugum icin sen bunlari bana getirdin ben yiyorum onlar hamile olsa onlara getirirdin hani hamileligin avantajlari gibisinden mi soylemek istedi acaba?
saatli de olsa olmasa daNormalde her gün nöbetten çıkan demler çayı. Ama bu sabah çay kalmadığı için demlenmemişti. O gelirken çay getirecekti. Geldiğinde biz hepimiz tedavi yapıyorduk ve diğer arkadaşlar demlemesini rica etti oda o kadar laf edince ve bende o tepkiyi verdim. Hepimizin tedaviyi bırakmasından daha mantıklıydı onun demlemesi. Bizim işimiz saatli ama onunki değil gün içinde de yapılır. Sonuçta o da içecek o çaydan.
Öyle demlemek zorunda değil diye düşünürsek o zaman kimse demlemek zorunda değil. Hepimiz için yapılan bişey normalde kendisinin hiç yapmadığı bir iş çünkü nöbet tutmadığı için nöbetten hiç çıkmıyor bir kereye mahsus yapacak bu kadar laf edene kadar biz her gün demliyoruz. Ayyyrıca asıl nöbetten çıkan demlemek zorunda değil çünkü o hiç kahvaltıya kalmadan içmeden çıkıp gidiyor. Kalabalık ortamlarda zorunda değil diye bişey olamaz çünkü kim zorunda diye sorarlar adama.saatli de olsa olmasa da
kimse kimseye emredemez
iş arkadaşınız mı emir komutanız mı
ha her nöbetten çıkan demişsiniz orası ayrı ben öbür tarafı yorumluyorum
yine de o kadar ters gitmeye gerek var mı illa bi demlemedi diye
ben sizi biraz haksız buldum kusura bakmayın
ayrıca o hamilelik şeysini de kasti söylememiş de olabilir siz gocunmuşsunuz yok ben hissettim gıcık verdi diyorsanız tabi siz daha iyi tanırsınız netice iş arkadaşınız
okurken ağzımı bozdum ama buraya da yazmak isterdim........................................... Allah bildiği gibi yapsın öylelerini..
Yuh hakikaten. Bunu okuyanlar acaba siziin için de; hassassınız aslında iyi niyetliymiş diyebilir mi....
Boş verin Allah herkesin gönlüne göre versin.Bardak mi asermis Allahın manyağı...
Allahim sen görüyorsun ben bir şey demiyorum