Merhaba arkadaşlar Ben adetime iki gün kala kanda gebeliğimi öğrendim 88.7 çıktı. Daha sonra hiç doktora gitmedim biraz belim ve karnım ağrıyor bugün doktora gittim yarın tekrar kan vereceğim ama çok endişelendim doktor dış gebelik vs gibi konuştu bugün adetim geçeli 6 gün oluyor dış gebelik belirtileri nasıl oluyor kanama lekelenme benzeri birşey yok sadece belim ve karnımda ağrı oluyor ara ara bazende bıçak batması gibi oluyor. Dış gebelik belirtileri mi normal gebelik mi anlayamadım. Bilgisi olan yardımcı olur mu?
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Gebelik Belirtisi mi Dış Gebelik Belirtisi mi?
- Konu Sahibi Lady94
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?Merhaba arkadaşlar Ben adetime iki gün kala kanda gebeliğimi öğrendim 88.7 çıktı. Daha sonra hiç doktora gitmedim biraz belim ve karnım ağrıyor bugün doktora gittim yarın tekrar kan vereceğim ama çok endişelendim doktor dış gebelik vs gibi konuştu bugün adetim geçeli 6 gün oluyor dış gebelik belirtileri nasıl oluyor kanama lekelenme benzeri birşey yok sadece belim ve karnımda ağrı oluyor ara ara bazende bıçak batması gibi oluyor. Dış gebelik belirtileri mi normal gebelik mi anlayamadım. Bilgisi olan yardımcı olur mu?
Doktor neye göre dış gebelik dedi
- 17 Mayıs 2011
- 8.095
- 12.158
- 498
- 35
Bhcg dusuk oldugu icin dis gebelik ihtimaline karsi takip istemistir. Kadin dogum ancak vajinal usg de dis gebelik mi degil mi gorebilir erken donemde. Aksi halde bhcg takip edilir.Doktor neye göre dış gebelik dedi
Konu sahibi kadin doguma gidin daha hizli cozersiniz.
Benim önceki gebeliğim de 9. Haftaya kadar karından görünmüyordu hem rahim ters hemde gaz problemi oluyordu bu da öyle görünmez ama alttan bakmadı genelde ben söylemeyene kadar da bakmıyorlarBhcg dusuk oldugu icin dis gebelik ihtimaline karsi takip istemistir. Kadin dogum ancak vajinal usg de dis gebelik mi degil mi gorebilir erken donemde. Aksi halde bhcg takip edilir.
Konu sahibi kadin doguma gidin daha hizli cozersiniz.
Bende anlamadım ağrım var normal mi dedim bilemem dedi zaten muayene falan da etmedi endişelendim bende
Bence doktorunu degismelisin. Muayene bile etmeden sana dış gebelik olabilir deyip seni korkutmaya hakkı yok
- 30 Mart 2019
- 4.553
- 2.457
- 83
bildigim kadariyla betanin duzensiz artisinda dis gebelikten suphe edilir. Hatta bu yuzden gebeligin basinda 48 saatte bir beta takibi yapmak gerekiyor yuzde 60 ve uzeri artis normal kabul edilir (48 saatte iki kat artmali da denir). Eger bu artis orani yoksa evet malesef dis gebelik suphesini degerlendiriyorlar. Dis gebelik riskli bir durum oldugu icin uzerinde durulmasi gereken bir konu takiplerinizi aksatmayin. Umarim hersey yolundadirMerhaba arkadaşlar Ben adetime iki gün kala kanda gebeliğimi öğrendim 88.7 çıktı. Daha sonra hiç doktora gitmedim biraz belim ve karnım ağrıyor bugün doktora gittim yarın tekrar kan vereceğim ama çok endişelendim doktor dış gebelik vs gibi konuştu bugün adetim geçeli 6 gün oluyor dış gebelik belirtileri nasıl oluyor kanama lekelenme benzeri birşey yok sadece belim ve karnımda ağrı oluyor ara ara bazende bıçak batması gibi oluyor. Dış gebelik belirtileri mi normal gebelik mi anlayamadım. Bilgisi olan yardımcı olur mu?
- 17 Mayıs 2011
- 8.095
- 12.158
- 498
- 35
Vajinal usg diye belirtmistim zatenBenim önceki gebeliğim de 9. Haftaya kadar karından görünmüyordu hem rahim ters hemde gaz problemi oluyordu bu da öyle görünmez ama alttan bakmadı genelde ben söylemeyene kadar da bakmıyorlar
Çok teşekkür ederim bugün kan vereceğim takibe başlayacaklarbildigim kadariyla betanin duzensiz artisinda dis gebelikten suphe edilir. Hatta bu yuzden gebeligin basinda 48 saatte bir beta takibi yapmak gerekiyor yuzde 60 ve uzeri artis normal kabul edilir (48 saatte iki kat artmali da denir). Eger bu artis orani yoksa evet malesef dis gebelik suphesini degerlendiriyorlar. Dis gebelik riskli bir durum oldugu icin uzerinde durulmasi gereken bir konu takiplerinizi aksatmayin. Umarim hersey yolundadir
Çok pardon görmedimVajinal usg diye belirtmistim zaten
- 29 Haziran 2018
- 1.994
- 2.082
- 53
- 28
Rica ederim gerçekten çok ağrı oluyor benim ama hep yatıyorumÇok sağolun içime su serptiniz
- 8 Ağustos 2019
- 3.116
- 5.492
- 108
- 30
İnşallah dış gebelik değildir ya Benim de rahimin ters, bat dündü, bugün de adet olmadım belirtim de yok hiç. Dün gebelik testi yaptım negatif çıktı kan vermek gibi bir düşüncem yoktu mevsimsel sebeplerden adetimin geciktiğini düşünüyordum ta ki sizin başlığınızı okuyana kadar. Şimdi benim de içime şüphe düştü.
- 29 Haziran 2018
- 1.994
- 2.082
- 53
- 28
Bir kan verebilirsiniz bugün de gelmez iseİnşallah dış gebelik değildir ya Benim de rahimin ters, bat dündü, bugün de adet olmadım belirtim de yok hiç. Dün gebelik testi yaptım negatif çıktı kan vermek gibi bir düşüncem yoktu mevsimsel sebeplerden adetimin geciktiğini düşünüyordum ta ki sizin başlığınızı okuyana kadar. Şimdi benim de içime şüphe düştü.
- 21 Haziran 2016
- 9.255
- 25.572
- 548
- 8 Ağustos 2019
- 3.116
- 5.492
- 108
- 30
Muhtemelen öyle yapacağım ama eğer gebelik durumu olsaydı pozitif çıkmaz mıydı?Bir kan verebilirsiniz bugün de gelmez ise
- 29 Haziran 2018
- 1.994
- 2.082
- 53
- 28
Geç döllenme veya daha çok yeni ise normal kelaswt testler 50 ve üzerini net gösteriliyor hassasiyete de. BağlıMuhtemelen öyle yapacağım ama eğer gebelik durumu olsaydı pozitif çıkmaz mıydı?
- 29 Haziran 2018
- 1.994
- 2.082
- 53
- 28
Ben altı kere kan verdim atış için sırf bu korkudan daha sonra dün de zor da. Olsa keseyi gördüm ama hala aggrim çok sürekli dinlenme halindeymTek bir beta ölçümüyle doktor nasıl dış gebelikten şüphelendi anlamadım..