Gebelik bekleme, belirti kovalama, dertleşme postu :(

30.tam zamani gitsin çok beklemeyin kontrolleriniz yapilsin sorun varsa tedavi edilir
Kadinlarda 30 yaşdan sonra gebe kalma şansi daha duşuk oluyor ama ciddi sorun yoksa merak etmeyin uzun surmez inşallah.
Kız 30 yaş geç değil. Şimdilerde insanlar 30 larda evlenip çocuk düşünüyor deme öyle. Şey de 30 yaşında 20 li yaşlara göre hamile kalma ihtimali bir tık düşebilir ama 60 yaşında doğuran da var de.

Bakın az önce bu yazıyı okudum. Stres yumurta kalitesini olumsuz yönde etkiler. Yoğun stres sırasında salgılanan kortizol ve prolaktin hormonları gebe kalma ihtimalini azaltır. Yani aslında bu bir gerçek. Bir sorunu olmayıp da sadece stres yapmayı bırakınca hamile kalınması tesadüf değil. Stres gerçekten kadınları olumsuz etkiliyor. Mesela çok stres yaptığımız zaman adetimiz gecikiyor ya da erken gelebiliyor. Yani demem o ki olacaksa olacak, olmayacaksa olmayacak ama stres yapmayı bırakıp daha olumlu düşünür bu konuyu daha akışına bırakabilirseniz gebe kalma ihtimaliniz daha artar.

Bende de hiç olmayacakmış hissi vardı ama oldu hatta 30 günlük bile oldu kucağımda şuan. Bu işlerin başı stressiz ortam ve rahatlama. Olumlu düşünün. 3 ay çok kısa bir süre. Arkadaşımın 7 ayda benim 1 yıl sonunda oldu.

Kesin öyle olur demiyorum zaten ama kadinlar 30.yaşa girince dogurganlik azalmaya başliyor yani 30yaş oldumu artik doktor için çok bekleme diyorum sonra geç olmasin arkadaşda heyacanli çabuk olsun istiyor.Mesela 26 28yaşa öyle demem bekleye bilir yinede.Ama işte zaten hamilelik isteniyorsa sorun olsun olmasin doktora gidilmeli sorun yoksa bekliyosun zaten benimde sebebsiz olmuyordu 3yil .Sorun varsa 30.yaş araligi hamileligi biraz zorluyor sorun yoksa daha kolay goruyoruz zaten ama illa öyle olucak diyede birsey yok.Konu sahibini strese sokmak isteyen en son insan bile degilim bende stres yaptigim zamanlar olmuyordu bebekle kafayi bozunca bebek gelmiyor birtulu tedavini yapmalisin ama olmuyor neden olmuyor filan yaparsan olacak birşeyi geciktiriyosun asla boyle duşunmemeli.

Aynıyız canım. Ben de anksiyete hastasıyım. Çevremdeki herkes öyle düşünme daha erken olur tabiki diyor ama ben kendi kendimi yiyorum. Bu durumu yaşamayan anlayamaz. Geçen ay baya belirti görmeme rağmen gecikmeli regl oldum. Bu ay tekrar deniyoruz bakalım. Stres olunca iyice zorlaşıyor bu işler maalesef. Ben de kafamı dağıtacak başka işlerle uğraşmaya çalışıyorum. Vitamin takviyelerini falan alıyorsun dimi?

Ya evet ben de geçen yıl evlendim. Bir yıl farklı sebeplerden ötürü kendimiz düşünmedik. Artık herkes çok geç evleniyor zaten o yüzden de çok geç doğum yapıyor aslında bunu düşünmek rahatlatıyor insanı. Yine de olmayınca ya acaba bi sorun mu var neden olmuyor diye insan kendimi sıkıyor sonrasında da bu durum katlanarak devam ediyor gibi sanki

Evet canım folik Asite 3 ay önce başladım. D vitamini omega 3 de kullanıyorum aynı zamanda. Ben de başka şeylerle uğraşmaya çalışıyorum ama ilişki zamanı sürekli aklıma geliyor

O kadar haklısınız ki bu dediğinizi dikkate alacağım. Ben her şeyi kontrol etmek istiyorum hemen her şey olsun istiyorum ama rabbimin bi düzeni var kendimizi bırakmak lazım aşkında akışa

1 yıl boyunca stres yapmadınız mı peki hiç ? Nasıl olsa olur moduyla mı ilerlediniz yoksa doktor doktor gezdiniz mi benim gibi

Bi de siz bu süreci nasıl yönettiniz yani her ay yeni bi başlangıç oluyor. Tamam diyorsun bu ay her şeyi doğru yapacağım doğru günlerde ilişkiye gireceğim. Sonra ay sonunda regl görünce insan çok demoralize oluyor. Belirti beklemeyim diyorsun ama illa ki bekliyorsun. Aaa bu ay farklı olarak şu var bu var diyorsun. Yumurtlamadan sonraki 10 gün gele hiç geçmiyor nerdeyse

Hangi hormonlarına baktı canım

Ben Eylül'de rahim filmi çektirdim 2 haftam var regle beklemedeyim. Çok şükür temiz çıktı eşimde de bir sorum yok ama rahim filmi etkili oluyormuş gebe kalınmasına
Bende Eylül 16 da çektim ilk 10 gün ilişki olmasın dedi doktorum sonra ovalüsyon yumurtlama yakalayınca değerlendirdik inşallah tutmuştur benimde film gayet iyi çıktı

Bende Eylül 16 da çektim ilk 10 gün ilişki olmasın dedi doktorum sonra ovalüsyon yumurtlama yakalayınca değerlendirdik inşallah tutmuştur benimde film gayet iyi çıktı
Çok şükür bir şey çıkmamasına çok sevindim. Siz be kadar süredir deniyorsunuz ? Fsh,lh, prolaktin, amh, e2 bakıldı canım

Çok şükür bir şey çıkmamasına çok sevindim. Siz be kadar süredir deniyorsunuz ? Fsh,lh, prolaktin, amh, e2 bakıldı canım
Kaçtı canım bende baktrdm değerlerim normaldi çok şükür yaş 33 amh 3.06 çıktı masallah benim gebelikler olusuyorda düşüyor sebebi bulunamadı amh da ben merak edip baktrdm doktora kalsa gerek yok deyip duruyordu

Oy maşallah çok iyi çıkmış pcos falan yok değil mi ? Diğer değerlerin nasıl canım fsh Lh falan ? Benim de amh 1.89 çıktı doktor yaşına göre gayet iyi dedi. Toplamda 10 follikül görüldü. Fsh:7 , Lh:4.8, prolaktin: 15 , Estradiol :69 çıktı canım. Normalde 5 ay önce baktırdığımda Estradiol 42 çıkmıştı 10 gün kadar hayıt içtim 69 çıkmış şimdi biraz fazla mı yüksek bilmiyorum doktor normal dedi

Yok canım pko pko için değerin 4 yada 4.5 üstü olması gerekiyor fsh 5 küsür ıh biraz yüksek ama doktor değişken dedi 11 di prolaktinde iyiydi şuan hatrlamıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…