• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğin son ayı temizlik

Ayse_4

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2017
182
-109
98
Gebelikte son ay dayım ama temizliği kendim yapıyorum mecbur um eşimde yardımcı ama hep değil bi sorun olmaz inşallah

Iki hamileliğimde de son güne kadar herseyimi kendim yaptım. İşleri abartmadan, ağır kimyasal ürünlerden uzak durarak herseyi yapabilirsiniz. Riskli gebelikse birilerinden yardım etmelerini rica edin veya birini tutun. Allah sağlıkla kucaga almayi nasip etsin.

Dogumun kolay olur tabi sen agir kaldirma, dinlene dinlene yap.
Doguma 1 hafta kala tasinmis ev yerlestirmistik comelip egilip kalkmaktan 2 saatte dogurmustum. Tabi tasinirken kimse yardima gelmemisti

Ben oolsam son ayda elimi surmezdim. Çok mu lazım? Temizlik dediğin bir saatlik iş. Eşin halledemiyor mu tek başına?

Benim sabah sancım başladı 3de nişanım geldi. akşam ve gece dolaplarin icini temizledim tüm evi silip süpürdüm. sabah doğum yaptım. 9 ay boyuncada hep böyleydi. Ne olacak ki...

Bırak evi bok gotursun.ne olacak ki bir aydan?
Şöyle ortalığı dahinik bırakma,çamaşırları makinaya at... Esin de Çamaşırları assın toplasın/ haftada bir evi süpürsün... Yeter artar :)

Eğer bir rahatsızlığınız yoksa, doğum zamanı da geldiyse yapın ne var ki? Hareket doğumu kolaylaştırır.

Ben ilk zamanlar neredeyse hiç temizlik yapmadım, ev bile süpürmedim ama son ay kendimi çok enerjik hissediyordum. Hatta hayatımda ilk defa cam sildim doğuma 2 hafta kala. 😂

Çok kasmayın kendinizi dediğim gibi riskli bir gebelik değilse korkacak birşey yok saçma hareketler yapıp aşırı yorulmadığınız sürece.

İçiniz rahat değilse de yapmayın, yardımcı alın eşiniz yardım etmiyorsa yardımcı tutsun

Yok kötü birşey.olmaz ama doğum daha kolay oluyor hareketli olduğin için.. bende 2 hafta sonra temizliğe başlicam doğumdan sonra uğraşamam diye perde halı ne varsa yıkayıp yıkatcam 🤭😂 Eltim sancısı varken şu işi de yapayım öyle giderim hastaneye diodu hiç suni sancı almadan doğurdu maşaALLAHH 😁😂

Valla masallah kızlar okuduklarima cok şaşırdım ben yerimden kalkamıyorum :KK45:
Riskli bi gebeligim yok kusmadim bile ama sancilarim var kahvalti ediyorum yatiyorum yemek yiyorum yatiyorum gunde 15 20 dk köpeği gezdiriyorum bir o.. Benim haftalik temizlige ve ütüye gelen yardımcım var gerçi ama arada bir supurge tutuyorum eve ama yok yani dolap silmek falan pert olurum:KK45::KK53:
Halsizim hep uykum geliyor 🤣

Kişiye göre hatta gebelige gore bile değişiyor sanırım ben ilk gebeligimde hafiftim rahattım ama ikinci gebeligimde yerimden kalkamıyordum ama yine de temizlik işleri fln ilkinde bile bana ağır geliyordu

Son aylarda hareket iyidir. Arkadaşımın ablası 40 haftadayken açılma yoktu. Doktoru git birkaç gün evini temizle eğil kalk merdiven çık yürü deyip gönderdi gerçekten 2.gün doğuma girdi.

Back
X