Gebeliğimi sonlandırmamı istediler

Rabbim sabır güç kuvvet versin ağır bir sınav anlının akıyla çıkmak nasip olsun inşallah... genetik test yaptılarmı kordon kanından alıp. Bide İlk bebeğiniz mi ?

Evet ilk bebeğimdi. Amniyosentez yaptılar. Birde kan aldılar benden oda anneden kaynaklı bişey mi die sanırım o negatif çıktı. Amniyosentez sonucunu bekliyorum. Ama riskli bir gebelik olduğu için, kurul onun sonucunu beklemeye gerek bile görmedi. Direk onay verirler dedi

Allah yardımcınız olsun. Yine başka doktorlara gidin son ana kadar. Çok zor biliyorum ama eşinle birlikte kalbinize doğru geleni yapın. Bakacak olan sizsiniz.

Allah yardımcınız olsun. Yine başka doktorlara gidin son ana kadar. Çok zor biliyorum ama eşinle birlikte kalbinize doğru geleni yapın. Bakacak olan sizsiniz.

Hala soruyoruz. Sormaya da devam edeceğiz. Teşekkür ederim

Reactions: Kuf
Canım benim bu kararı eşinle verdiysen sizin doğrunuz buysa hiç buralarda cevap arama dediğim gibi Allahın verdiği canı alma buna hakkın yok bu bizim sınavımız vs vs. birsürü şey duyacaksın.Birine şu cevabı vermiştim nereden biliyorsun bu sınavın cevabının sonlardırmak olmadığını. Allah isteseydi sağlıklı yapabilirdi ama yapmadı. sonladırarak doğru tercihi yaptığımızı sadece kendi iç güdülerimiz tatmin etmek kendi hevesimizi gidermek için anne oldum baba oldum demek egomuzu tatmin etmek için ömrü boyunca normal olamayacak ve belki acı çekecek bir çocuk dünyaya getirmemektir doğru yanıt cevabını vermiştim. Kararınız sizin iiçin hayırlısı olsun inşallah.

Haklısınız çok teşekkür ederim. Amin inş hayırlısı olur

Oncelikle cok gecmis olsun. İnsalah Rabbim mucizesini gosterir ve bebeginiz sapa saglam dogar. Sizin icinde esiniz icinde cok zor bir durum ve cok zor bir karar. Biz ne desek bos.
Ancak bir anne olarak sadece sunu soylemek istiyorum kizim suan 11 aylik 8 aylikken havale gecirdi kollarimda mosmor oldu elleri kollari kitlendi gozleri gitti. O anki yasadigim duygulari anlatamam. Onu kucağımdan alip mudahale edecekleri odaya goturduklerinde icimden sadece tek birsey gecmisti. Allahim ordan nefes alarak çıksın yeter ki nasil ciktigi onemli degil. Yeterki yasasın.

Bu sizin düşünceniz saygı duyuyorum ama yaratan böyle bir imtihanı vermişse ben kabullenilmesi gerektiğini düşünüyorum ölür dediler doğursaydım öyle ölseydi insanın evladını kendi içinde can çekişerek ölmesi nasıl birşey kimse bilemez... ben yaptığımın hata olduğunu düşünüyorum sadece

Benimde ilk ti...kordon kanı alınmıştı benimde genetik çıkmamıştı... herşey çok netse gerek görmüyorlar beklemeye hemen karar veriliyor benim normal Doğum olmuştu doktor göstermişti ısrarım üzerine erkek bebekti daha sonra bir düşük oldu sonrasında iki oğlum oldu sağlıklı çok şükür

Reactions: BYV

Aynı şeye benzer bir olay ablamın başından geçti hem detaylı dan sonra sonlandırmak istediler sonrasında da 5 6 hafta sonra yine aynı kararı aldılar. Bakmayan kardiyolog kalmadı, kalbinin bir kısmı gelişmemiş ve akciğer yetmezliği olur yaşayamaz dediler.
Tabi ki sonlandıramadılar gebeliği ve bebek doğdu. Sadece kalbinde birden fazla delik vardı, 40 günlükken açık kalp ameliyatı oldu ve şimdi 2 yaşına girecek.
Kesinlikle kalbini dinle içinden ne geliyorsa, sen annesin canı veren Allah alan da Allah. Ultrasona ya da doktorlara güvenmekle olmaz.. Biz çok şaşırdık o kadar hastane doktor bunları söyledi doğduktan sonra aslında kalbinin Bi kısmının gelişmemesi giib Bi durum olmadığı söylendiğinde.
Hatta sonra hastaneyi doktorları rapor etmek bile istediler ama yazılı bir belgeleri yoktu. Bütün hamileliği boyunca stres üzüntü yaşadı. Ama şimdi maşallah çok iyi.
Kötü düşünme ve bol bol dua et....
Allahımm şifa versin inşallah

Yazdığım cevaba ek olsun diye belirtiyorum açık kalp ameliyatında 40 günlük bebek akciğer giden fazla kan akışı engellendi. Her şeye çözüm buluyorlar biz o kadar üzülürken şimdi gülerek onun büyümesini izliyoruz.
Kalp nakli olan bebekler var, lütfen kötü düşünme.

tabi ki ben olsam aldirmazdim sonucta onu da Allah yaratti vardir bi hikmeti derdim dogururdum. hem dr lar bazi vakalarda kesin konussada sonu farkli olabiliyor. misal ben 950 gram dogmusum ve dogdugum da kafam hala kapanmamis beynim gozukuuyormis resmen kemik yigini gibiymisim ve imknsiz demisler yasamama ama suan hayattayim ve saglikliyim elhamdulillah

O zaman her hasta engelli problemli doğanı öldürelim acı çekmesin... dediğim gibi bu benim düşüncem saygı duymanızı beklerim...hassas bi konu sizinle bu konuyu tartışacak değilim

O zaman her hasta engelli problemli doğanı öldürelim acı çekmesin... dediğim gibi bu benim düşüncem saygı duymanızı beklerim...hassas bi konu sizinle bu konuyu tartışacak değilim
Evet benim için de çok hassas bir konu oyüzden sizin burda son derece fütursuz bi şekilde tek gözlü burunsuz bir bebeği aldırmış olmanızdan ötürü başkasının acısı üzerinden lafını yapmanız çok itici geliyor. Sizinki “bebek down sendromlu mu acaba” gibi bir mesele değil bu hanımefendi. duyar kasacağınıza, azıcık saygı kasın. Hem şusu yoktu busu gelişmemişti diye kendinizi aklamaya çalışıyorsunuz, hem can aldım diye garip haller. Kimse kimseye günah sevap aklı vermesin ya, hepiniz teoloji ordinaryusu oldunuz! Kalp hastası bebek inleyerek anasının koynunda ölürken siz koşarsınız yardıma! Baksana ilk ameliyatta iyileşeceğinim garantisini bile veriyor bazıları!

Bu aynı şey değil işte. Benim bebeğimde 950 gr doğmuş olsa bende yaşatmaya çalışırdım. Napacaktı annen 950 gr doğdun diye yaşamını sonlandıracaktı. Bebeğimin kalbinin büyük bir kısmı çalışmıyor arkadaşım. Bu vakada olanları araştırdım, doktorlara sordum. Doğru düzgün yaşayan yok ya ameliyat masasında ölmüş ya 10 gün sonra. Kendi vicdanımı rahatlatmak için. Ben o bebeğin acı çekmesine izin veremem. Söylemek size ne kadar kolay geliyor.

Kalp nakli ne kadar kolay değil mi. Haberleri izliyor musun? Organ bağışı yapsınlar da ameliyat olayım die okadar kişi sırada bekliyor. Kalp bulunamadığı için ölen onca insan var. Hadi bulduk diyelim. En fazla 20 sene götürüyor o kalp seni. Sonra yine kalp nakli için bekle. Hayatı bunlarla geçsin tabi

siz yazdigimi anlamamissiniz ben 950 gr oldugunu vurgulamadim kafamin acik olusunu vurguladim bakin isterseniz kafasi kapanmamis bi bebegin yasama sansina. yi e de kendi bileceginiz is kalbiniz ne diyosa onu yapin.

Saygısız ve terbiyesizsiniz insanın yaşadığı acıyı anlamayacak kadar duyarsız ve rahatsınız size verilmemiş bi cevaba atlamanızada gerek yoktu

siz yazdigimi anlamamissiniz ben 950 gr oldugunu vurgulamadim kafamin acik olusunu vurguladim bakin isterseniz kafasi kapanmamis bi bebegin yasama sansina. yi e de kendi bileceginiz is kalbiniz ne diyosa onu yapin.

Kafası kapanmasa bebek zaten güzel bakıldığında gayette kapanıyor. Kuzenimin bebeğide aynı durumdaydı. Annemle biz bakmasına yardımcı olduk. Şimdi sapasağlam çocuk ilkokula gidiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…