Rabbim sabır güç kuvvet versin ağır bir sınav anlının akıyla çıkmak nasip olsun inşallah... genetik test yaptılarmı kordon kanından alıp. Bide İlk bebeğiniz mi ?
Allah yardımcınız olsun. Yine başka doktorlara gidin son ana kadar. Çok zor biliyorum ama eşinle birlikte kalbinize doğru geleni yapın. Bakacak olan sizsiniz.Müzisyen annenin röportajını okudum. Sayfasına baktım. Görünce dayanamadım. Bebeğimi düşündüm, gözümün önünde acı çektiğini görmek. Allah sabır versin şifa versin. Ve doğru karar verdiğimi anladım. Bebeğime bunları yaşatamam
Allah yardımcınız olsun. Yine başka doktorlara gidin son ana kadar. Çok zor biliyorum ama eşinle birlikte kalbinize doğru geleni yapın. Bakacak olan sizsiniz.
Canım benim bu kararı eşinle verdiysen sizin doğrunuz buysa hiç buralarda cevap arama dediğim gibi Allahın verdiği canı alma buna hakkın yok bu bizim sınavımız vs vs. birsürü şey duyacaksın.Birine şu cevabı vermiştim nereden biliyorsun bu sınavın cevabının sonlardırmak olmadığını. Allah isteseydi sağlıklı yapabilirdi ama yapmadı. sonladırarak doğru tercihi yaptığımızı sadece kendi iç güdülerimiz tatmin etmek kendi hevesimizi gidermek için anne oldum baba oldum demek egomuzu tatmin etmek için ömrü boyunca normal olamayacak ve belki acı çekecek bir çocuk dünyaya getirmemektir doğru yanıt cevabını vermiştim. Kararınız sizin iiçin hayırlısı olsun inşallah.Nasıl duygularıma tercüman oldunuzHergün eşimle sürekli konuşuyoruz. Hala başka doktorlara soruyoruz. Ne olur biri umut edici konuşsun diyorum yok. Geceleri uykumdan uyanıp ağlama krizlerine giriyorum. Eşim sarılıyor doğru olanı yapıyoruz diyor ama onunda canı yanıyor. Nasıl yanmaz evladımız o bizim. Maddi maneviyi geçtik. Doğacak bir sürü ameliyat süreci olacak. Rahat nefes alamayacak. Canı yanacak sürekli, diğer çocuklar gibi koşamayacak. Gözlerimin önünde eriyip gidecek elimizden bişey gelmeyecek böyle yorumlara ihtiyacım var benim. Çünkü doğru olan bu biliyorum. Ama en azından ufacık da olsa iyi geliyor böyle yorumlar. Allah kimseye yaşatmasın
Canım benim bu kararı eşinle verdiysen sizin doğrunuz buysa hiç buralarda cevap arama dediğim gibi Allahın verdiği canı alma buna hakkın yok bu bizim sınavımız vs vs. birsürü şey duyacaksın.Birine şu cevabı vermiştim nereden biliyorsun bu sınavın cevabının sonlardırmak olmadığını. Allah isteseydi sağlıklı yapabilirdi ama yapmadı. sonladırarak doğru tercihi yaptığımızı sadece kendi iç güdülerimiz tatmin etmek kendi hevesimizi gidermek için anne oldum baba oldum demek egomuzu tatmin etmek için ömrü boyunca normal olamayacak ve belki acı çekecek bir çocuk dünyaya getirmemektir doğru yanıt cevabını vermiştim. Kararınız sizin iiçin hayırlısı olsun inşallah.
Bu sizin düşünceniz saygı duyuyorum ama yaratan böyle bir imtihanı vermişse ben kabullenilmesi gerektiğini düşünüyorum ölür dediler doğursaydım öyle ölseydi insanın evladını kendi içinde can çekişerek ölmesi nasıl birşey kimse bilemez... ben yaptığımın hata olduğunu düşünüyorum sadeceÇok üzüldüm yazdıklarınıza. Bizlerin imtihanı bitmiyor ne yazık ki.. kalp atışını duymak, ikili üçlü testi, ayrıntılı ultrasonu, doğumı
Tek gözlü ve burnu olmayan bebeği mi doğuracaktınız anlamadım?
Asıl siz kimsiniz de bir canıp böyle bir hayata mahkum ediyorsunuz? Soruyu bir de buradan sorun.
Benimde ilk ti...kordon kanı alınmıştı benimde genetik çıkmamıştı... herşey çok netse gerek görmüyorlar beklemeye hemen karar veriliyor benim normal Doğum olmuştu doktor göstermişti ısrarım üzerine erkek bebektiEvet ilk bebeğimdi. Amniyosentez yaptılar. Birde kan aldılar benden oda anneden kaynaklı bişey mi die sanırım o negatif çıktı. Amniyosentez sonucunu bekliyorum. Ama riskli bir gebelik olduğu için, kurul onun sonucunu beklemeye gerek bile görmedi. Direk onay verirler dedi
Bu sizin düşünceniz saygı duyuyorum ama yaratan böyle bir imtihanı vermişse ben kabullenilmesi gerektiğini düşünüyorum ölür dediler doğursaydım öyle ölseydi insanın evladını kendi içinde can çekişerek ölmesi nasıl birşey kimse bilemez... ben yaptığımın hata olduğunu düşünüyorum sadece
[/Ç
İçinizde değil de, dışınızda mı can çekişseydi?♀
20 haftalık ayrıntılı usg ye girdim salı günü. Dünyam başıma yıkıldı o gün. Bebeğimin sağ kalbi gelişmemiş sağdaki damar yukarı doğru kan akışı sağlanması gerekirken aşağı doğru sağlanıyormuş. Üniversite hastanesine gönderdiler acil olarak. Ordaki doktor da baktı aynı durumu söyledi. Sonra kardiyolag da, sonra 5 6 doktor daha aynı şeyi söylediler. Ve son söyledikleri şey gebeliğine son vermen en mantıklısı. Çünkü doğar doğmaz ameliyata alacaklarmış. Sonra 2 ameliyat daha olması gerekecekmiş. Hadi doğuma karar verdim karnımda ölmeside yüksekmiş. Hadi ölmedi yaşadı ameliyatları geçirdi. En fazla 30 yaşına kadar yaşarmış. Şimdi nasıl sonlandırayım içimde tekmeler atarken, hareket ederken, canlıyken.. Doğursam ona haksızlık etmiş olacağım çünkü hiç normal yaşantısı olmayacak. Diğer çocuklar gibi koşup oynayamayacak. Sonlandırsam ömür boyu bunun vicdan azabını da çekicem. Siz olsaydınız ne yapardınız. Bu durumla karşılaşan varmı?
30 senesi olsa bile, hep hastane köşelerinde geçecek ömrü. Kalp ritmi bozuklukları. Nefes darlığı ve bir sürü sıkıntıları olacak. Çünkü akciğere giden damardada sıkıntı olduğu için akciğerinde de bir sürü sıkıntı olacak dediler. Yani onu acı çekmesi için dünyaya getirmiş gibi olacağıım. Gözümün önünde eriyip gitmesi, acı çekmesi bir anne baba için daha zor gibi. Bilmiyorum çok zor bir karar. 1.5 sene çocuğumuz olmadı. Eşimde bende ameliyat oldum. Umudumu kestim aşılama için randevu almıştık, aşılama yaptıracağımız hafta hamile olduğumu öğrendim. Sevincim bu kadarmış. Şimdiyse bu kadar zor bi kararı vermek, bilmiyorum. Çok kötüyüm..
tabi ki ben olsam aldirmazdim sonucta onu da Allah yaratti vardir bi hikmeti derdim dogururdum. hem dr lar bazi vakalarda kesin konussada sonu farkli olabiliyor. misal ben 950 gram dogmusum ve dogdugum da kafam hala kapanmamis beynim gozukuuyormis resmen kemik yigini gibiymisim ve imknsiz demisler yasamama ama suan hayattayim ve saglikliyim elhamdulillah20 haftalık ayrıntılı usg ye girdim salı günü. Dünyam başıma yıkıldı o gün. Bebeğimin sağ kalbi gelişmemiş sağdaki damar yukarı doğru kan akışı sağlanması gerekirken aşağı doğru sağlanıyormuş. Üniversite hastanesine gönderdiler acil olarak. Ordaki doktor da baktı aynı durumu söyledi. Sonra kardiyolag da, sonra 5 6 doktor daha aynı şeyi söylediler. Ve son söyledikleri şey gebeliğine son vermen en mantıklısı. Çünkü doğar doğmaz ameliyata alacaklarmış. Sonra 2 ameliyat daha olması gerekecekmiş. Hadi doğuma karar verdim karnımda ölmeside yüksekmiş. Hadi ölmedi yaşadı ameliyatları geçirdi. En fazla 30 yaşına kadar yaşarmış. Şimdi nasıl sonlandırayım içimde tekmeler atarken, hareket ederken, canlıyken.. Doğursam ona haksızlık etmiş olacağım çünkü hiç normal yaşantısı olmayacak. Diğer çocuklar gibi koşup oynayamayacak. Sonlandırsam ömür boyu bunun vicdan azabını da çekicem. Siz olsaydınız ne yapardınız. Bu durumla karşılaşan varmı?
Evet benim için de çok hassas bir konu oyüzden sizin burda son derece fütursuz bi şekilde tek gözlü burunsuz bir bebeği aldırmış olmanızdan ötürü başkasının acısı üzerinden lafını yapmanız çok itici geliyor. Sizinki “bebek down sendromlu mu acaba” gibi bir mesele değil bu hanımefendi. duyar kasacağınıza, azıcık saygı kasın. Hem şusu yoktu busu gelişmemişti diye kendinizi aklamaya çalışıyorsunuz, hem can aldım diye garip haller. Kimse kimseye günah sevap aklı vermesin ya, hepiniz teoloji ordinaryusu oldunuz! Kalp hastası bebek inleyerek anasının koynunda ölürken siz koşarsınız yardıma! Baksana ilk ameliyatta iyileşeceğinim garantisini bile veriyor bazıları!O zaman her hasta engelli problemli doğanı öldürelim acı çekmesin... dediğim gibi bu benim düşüncem saygı duymanızı beklerim...hassas bi konu sizinle bu konuyu tartışacak değilim
tabi ki ben olsam aldirmazdim sonucta onu da Allah yaratti vardir bi hikmeti derdim dogururdum. hem dr lar bazi vakalarda kesin konussada sonu farkli olabiliyor. misal ben 950 gram dogmusum ve dogdugum da kafam hala kapanmamis beynim gozukuuyormis resmen kemik yigini gibiymisim ve imknsiz demisler yasamama ama suan hayattayim ve saglikliyim elhamdulillah
Yazdığım cevaba ek olsun diye belirtiyorum açık kalp ameliyatında 40 günlük bebek akciğer giden fazla kan akışı engellendi. Her şeye çözüm buluyorlar biz o kadar üzülürken şimdi gülerek onun büyümesini izliyoruz.
Kalp nakli olan bebekler var, lütfen kötü düşünme.
siz yazdigimi anlamamissiniz ben 950 gr oldugunu vurgulamadim kafamin acik olusunu vurguladim bakin isterseniz kafasi kapanmamis bi bebegin yasama sansina. yi e de kendi bileceginiz is kalbiniz ne diyosa onu yapin.Bu aynı şey değil işte. Benim bebeğimde 950 gr doğmuş olsa bende yaşatmaya çalışırdım. Napacaktı annen 950 gr doğdun diye yaşamını sonlandıracaktı. Bebeğimin kalbinin büyük bir kısmı çalışmıyor arkadaşım. Bu vakada olanları araştırdım, doktorlara sordum. Doğru düzgün yaşayan yok ya ameliyat masasında ölmüş ya 10 gün sonra. Kendi vicdanımı rahatlatmak için. Ben o bebeğin acı çekmesine izin veremem. Söylemek size ne kadar kolay geliyor.
Saygısız ve terbiyesizsiniz insanın yaşadığı acıyı anlamayacak kadar duyarsız ve rahatsınız size verilmemiş bi cevaba atlamanızada gerek yoktuEvet benim için de çok hassas bir konu oyüzden sizin burda son derece fütursuz bi şekilde tek gözlü burunsuz bir bebeği aldırmış olmanızdan ötürü başkasının acısı üzerinden lafını yapmanız çok itici geliyor. Sizinki “bebek down sendromlu mu acaba” gibi bir mesele değil bu hanımefendi. duyar kasacağınıza, azıcık saygı kasın. Hem şusu yoktu busu gelişmemişti diye kendinizi aklamaya çalışıyorsunuz, hem can aldım diye garip haller. Kimse kimseye günah sevap aklı vermesin ya, hepiniz teoloji ordinaryusu oldunuz! Kalp hastası bebek inleyerek anasının koynunda ölürken siz koşarsınız yardıma! Baksana ilk ameliyatta iyileşeceğinim garantisini bile veriyor bazıları!
siz yazdigimi anlamamissiniz ben 950 gr oldugunu vurgulamadim kafamin acik olusunu vurguladim bakin isterseniz kafasi kapanmamis bi bebegin yasama sansina. yi e de kendi bileceginiz is kalbiniz ne diyosa onu yapin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?