- 1 Temmuz 2019
- 65
- 17
- 3
- 27
Yasadigin zor ama Allab herseyden herkezden cok merhametli belki dogar dogmaz olucek bence yapma nasibi varsa yasar atlatir Allah yardimcin olsun cok zor bisey30 senesi olsa bile, hep hastane köşelerinde geçecek ömrü. Kalp ritmi bozuklukları. Nefes darlığı ve bir sürü sıkıntıları olacak. Çünkü akciğere giden damardada sıkıntı olduğu için akciğerinde de bir sürü sıkıntı olacak dediler. Yani onu acı çekmesi için dünyaya getirmiş gibi olacağıım. Gözümün önünde eriyip gitmesi, acı çekmesi bir anne baba için daha zor gibi. Bilmiyorum çok zor bir karar. 1.5 sene çocuğumuz olmadı. Eşimde bende ameliyat oldum. Umudumu kestim aşılama için randevu almıştık, aşılama yaptıracağımız hafta hamile olduğumu öğrendim. Sevincim bu kadarmış. Şimdiyse bu kadar zor bi kararı vermek, bilmiyorum. Çok kötüyüm..
dogurdugunuz zaman da omur boyu vicdan azabi cekebilirsiniz.cunku hasta bir bebekle bir omur ilgilenmek gebeligi sonlandirmaktan cok daha zor.bana bu kadar doktor ayni seyi soylese risk almazdim.sonlandirirdim30 senesi olsa bile, hep hastane köşelerinde geçecek ömrü. Kalp ritmi bozuklukları. Nefes darlığı ve bir sürü sıkıntıları olacak. Çünkü akciğere giden damardada sıkıntı olduğu için akciğerinde de bir sürü sıkıntı olacak dediler. Yani onu acı çekmesi için dünyaya getirmiş gibi olacağıım. Gözümün önünde eriyip gitmesi, acı çekmesi bir anne baba için daha zor gibi. Bilmiyorum çok zor bir karar. 1.5 sene çocuğumuz olmadı. Eşimde bende ameliyat oldum. Umudumu kestim aşılama için randevu almıştık, aşılama yaptıracağımız hafta hamile olduğumu öğrendim. Sevincim bu kadarmış. Şimdiyse bu kadar zor bi kararı vermek, bilmiyorum. Çok kötüyüm..
dogurdugunuz zaman da omur boyu vicdan azabi cekebilirsiniz.cunku hasta bir bebekle bir omur ilgilenmek gebeligi sonlandirmaktan cok daha zor.bana bu kadar doktor ayni seyi soylese risk almazdim.sonlandirirdim
bir omur cocugumla o aciyi yasayacagima bir kez uzulur bir sure sonra yeni umutlar beslerdim.tabi ki tercih sizin.olur mu o cocugu dogur tabi diyenler de olacaktir ama o hastaligi sikintiyi bir omur siz ve evladiniz cekecek onlar degil.
Anladığım kadarıyla aldırmayı düşünüyorsunuz, en azından o seçeneğe daha yatkınsınızDediğiniz gibi değil. Bir astım yada başka bişey değil bu. Kalbinin büyük bir kısmı çalışmıyor. Akciğere giden damar iptal. Şuan anme karnında benim sayemde yaşayabiliyor. Doğduğu an karnımdan ameliyat masasına alacaklar. Akciğeri gelişmeyecek kan pompalamadığı için doğru düzgün. Kalp doğru düzgün kan pompalamadığı için beyninde hasar olacak. Emzirirken nefes almakta güçlük çekecek rahat ememicek. Daha bir sürü sıkıntı dediğiniz gibi öyle kolay olmayacak bebeğim için. Öyle kalp pili takmakla yada ilaçla idare edilecek bir durum değil işte öyle olsa zaten hiç düşünmem doğururdum. Ama buna rağmen yine son vermek çok zor bir karar benim için
İnan kalbime sancı girdi burnumun direği sızladı okurken bence dokunma Allah eğer ömür verdiyse yaşar belki ameliyattan sonra şifa bulacak ama tabi acı çekecek mi bilmiyorum.Cok zor bir durum ama bebeğine dokunma bu senin sınavın rabbim şifa versin her an dua edeceğim Allah yardımcınız olsun20 haftalık ayrıntılı usg ye girdim salı günü. Dünyam başıma yıkıldı o gün. Bebeğimin sağ kalbi gelişmemiş sağdaki damar yukarı doğru kan akışı sağlanması gerekirken aşağı doğru sağlanıyormuş. Üniversite hastanesine gönderdiler acil olarak. Ordaki doktor da baktı aynı durumu söyledi. Sonra kardiyolag da, sonra 5 6 doktor daha aynı şeyi söylediler. Ve son söyledikleri şey gebeliğine son vermen en mantıklısı. Çünkü doğar doğmaz ameliyata alacaklarmış. Sonra 2 ameliyat daha olması gerekecekmiş. Hadi doğuma karar verdim karnımda ölmeside yüksekmiş. Hadi ölmedi yaşadı ameliyatları geçirdi. En fazla 30 yaşına kadar yaşarmış. Şimdi nasıl sonlandırayım içimde tekmeler atarken, hareket ederken, canlıyken.. Doğursam ona haksızlık etmiş olacağım çünkü hiç normal yaşantısı olmayacak. Diğer çocuklar gibi koşup oynayamayacak. Sonlandırsam ömür boyu bunun vicdan azabını da çekicem. Siz olsaydınız ne yapardınız. Bu durumla karşılaşan varmı?
Çok zor bir durum Allah yardımcınız olsun. Ama ben aldırmazdım20 haftalık ayrıntılı usg ye girdim salı günü. Dünyam başıma yıkıldı o gün. Bebeğimin sağ kalbi gelişmemiş sağdaki damar yukarı doğru kan akışı sağlanması gerekirken aşağı doğru sağlanıyormuş. Üniversite hastanesine gönderdiler acil olarak. Ordaki doktor da baktı aynı durumu söyledi. Sonra kardiyolag da, sonra 5 6 doktor daha aynı şeyi söylediler. Ve son söyledikleri şey gebeliğine son vermen en mantıklısı. Çünkü doğar doğmaz ameliyata alacaklarmış. Sonra 2 ameliyat daha olması gerekecekmiş. Hadi doğuma karar verdim karnımda ölmeside yüksekmiş. Hadi ölmedi yaşadı ameliyatları geçirdi. En fazla 30 yaşına kadar yaşarmış. Şimdi nasıl sonlandırayım içimde tekmeler atarken, hareket ederken, canlıyken.. Doğursam ona haksızlık etmiş olacağım çünkü hiç normal yaşantısı olmayacak. Diğer çocuklar gibi koşup oynayamayacak. Sonlandırsam ömür boyu bunun vicdan azabını da çekicem. Siz olsaydınız ne yapardınız. Bu durumla karşılaşan varmı?
Çok çok çok zor. İnşallah bir mucize olur ve doktorlar hata yaptıklarını görürler. Ne bileyim yanlış görmüşlerdir falan. İnşallah. Bunu yürekten diliyorum.
Vereceğiniz karar çok zor evet. Ben de hamileyim o yüzden ne yapardım inanın net bir şey diyemem. Allah yaşatmasın bana da kimseye de. Ve dediğim gibi inşallah yanilmislardir.
Eşiniz ne diyor? Size bırakmasın kararı. Birlikte verin ki sorumluluk omuzlariniza binmesin doğsa da alınsa da. Bu çok önemli çünkü.
Örnek olsun diye, Instagram'da müzisyen anne diye bir hesap var. Oğlu kalp hastası. Yani en azından nasıl bir hayat yaşadıklarına bakıp belki daha kolay karar verirsiniz.
Allah yardımcınız olsun.
Bence doğurun zor bi süreç olur ama ona haksızlık yaparım diye düşünmeyin onun yaşama hakkını elinden alırsanız buda bi haksızlık... 4 buçuk aylık bebeğimi doktorlar alınmadı gerekiyor yaşamaz dedi diye aldırdım pişmanlık ve vicdan azabı sırtımda bi yük zamanı geri almak mümkün değil20 haftalık ayrıntılı usg ye girdim salı günü. Dünyam başıma yıkıldı o gün. Bebeğimin sağ kalbi gelişmemiş sağdaki damar yukarı doğru kan akışı sağlanması gerekirken aşağı doğru sağlanıyormuş. Üniversite hastanesine gönderdiler acil olarak. Ordaki doktor da baktı aynı durumu söyledi. Sonra kardiyolag da, sonra 5 6 doktor daha aynı şeyi söylediler. Ve son söyledikleri şey gebeliğine son vermen en mantıklısı. Çünkü doğar doğmaz ameliyata alacaklarmış. Sonra 2 ameliyat daha olması gerekecekmiş. Hadi doğuma karar verdim karnımda ölmeside yüksekmiş. Hadi ölmedi yaşadı ameliyatları geçirdi. En fazla 30 yaşına kadar yaşarmış. Şimdi nasıl sonlandırayım içimde tekmeler atarken, hareket ederken, canlıyken.. Doğursam ona haksızlık etmiş olacağım çünkü hiç normal yaşantısı olmayacak. Diğer çocuklar gibi koşup oynayamayacak. Sonlandırsam ömür boyu bunun vicdan azabını da çekicem. Siz olsaydınız ne yapardınız. Bu durumla karşılaşan varmı?
Bence doğurun zor bi süreç olur ama ona haksızlık yaparım diye düşünmeyin onun yaşama hakkını elinden alırsanız buda bi haksızlık... 4 buçuk aylık bebeğimi doktorlar alınmadı gerekiyor yaşamaz dedi diye aldırdım pişmanlık ve vicdan azabı sırtımda bi yük zamanı geri almak mümkün değil
Beynin yarısı su toplamış gözü tek ortada burnu yok ciğerleri soluk böbrekler de kalpte sorun var demişlerdi otopsi yapıldı ondada sonuç aynıydı yaşım 17 idi ve kontrole gittiğim gün yatışımı yapmışlardı ne olduğunu bile anlamamıştım ölür yaşamaz demişlerdi karnında ölür seni zehirler demişlerdi mecbur gibiydim şimdi düşünüyorum bi mecburiyetim yoktu ben kimdim ki ALLAH ın verdiği canı alınmasına izin vermiştim karnımda çırpına çırpına can vermiştiNeden alınmalı dedi peki, ne sıkıntısı vardı
Beynin yarısı su toplamış gözü tek ortada burnu yok ciğerleri soluk böbrekler de kalpte sorun var demişlerdi otopsi yapıldı ondada sonuç aynıydı yaşım 17 idi ve kontrole gittiğim gün yatışımı yapmışlardı ne olduğunu bile anlamamıştım ölür yaşamaz demişlerdi karnında ölür seni zehirler demişlerdi mecbur gibiydim şimdi düşünüyorum bi mecburiyetim yoktu ben kimdim ki ALLAH ın verdiği canı alınmasına izin vermiştim karnımda çırpına çırpına can vermiştive ben hayattaki ilk sınavımı kaybetmiştim rabbim affetsin şimdiki aklım olsaydı aldırmazdım
Beynin yarısı su toplamış gözü tek ortada burnu yok ciğerleri soluk böbrekler de kalpte sorun var demişlerdi otopsi yapıldı ondada sonuç aynıydı yaşım 17 idi ve kontrole gittiğim gün yatışımı yapmışlardı ne olduğunu bile anlamamıştım ölür yaşamaz demişlerdi karnında ölür seni zehirler demişlerdi mecbur gibiydim şimdi düşünüyorum bi mecburiyetim yoktu ben kimdim ki ALLAH ın verdiği canı alınmasına izin vermiştim karnımda çırpına çırpına can vermiştive ben hayattaki ilk sınavımı kaybetmiştim rabbim affetsin şimdiki aklım olsaydı aldırmazdım
Evet ama dinimizde büyük günahlardan çocuk aldırmak ALLAH cc çocuğunuz problemliyse sonlandırın demiyor bilmiyorum ben böyle düşünüyorum keşke bekleseydim diyorum köyde dağda yaşamıyorduk hemen giderdim doktoraÖyle düşünme
Öyle düşünme bence seninki de çok riskli bir gebelikmiş. Kim ister ki sonlandırmak. Ama bu durumda mecbur kalıyorsun.
Okadar zor bir durum ki. Ne diyeceğimi inan bilmiyorum.Evet ama dinimizde büyük günahlardan çocuk aldırmak ALLAH cc çocuğunuz problemliyse sonlandırın demiyor bilmiyorum ben böyle düşünüyorum keşke bekleseydim diyorum köyde dağda yaşamıyorduk hemen giderdim doktora
Derdi veren ALLAH dermanını da verir sakın sonlandirma milletin ne sıkıntıları olduğu halde yinede aldırma sabret 30 yaşına kadar yaşar demişler nerden biliyorlarmis bütün doktorlar engelli dediği halde doğum kapan kadınlar var bebeği sapasağlam doğmuş sen yeterki sabret dua et bebeginden vazgeçme20 haftalık ayrıntılı usg ye girdim salı günü. Dünyam başıma yıkıldı o gün. Bebeğimin sağ kalbi gelişmemiş sağdaki damar yukarı doğru kan akışı sağlanması gerekirken aşağı doğru sağlanıyormuş. Üniversite hastanesine gönderdiler acil olarak. Ordaki doktor da baktı aynı durumu söyledi. Sonra kardiyolag da, sonra 5 6 doktor daha aynı şeyi söylediler. Ve son söyledikleri şey gebeliğine son vermen en mantıklısı. Çünkü doğar doğmaz ameliyata alacaklarmış. Sonra 2 ameliyat daha olması gerekecekmiş. Hadi doğuma karar verdim karnımda ölmeside yüksekmiş. Hadi ölmedi yaşadı ameliyatları geçirdi. En fazla 30 yaşına kadar yaşarmış. Şimdi nasıl sonlandırayım içimde tekmeler atarken, hareket ederken, canlıyken.. Doğursam ona haksızlık etmiş olacağım çünkü hiç normal yaşantısı olmayacak. Diğer çocuklar gibi koşup oynayamayacak. Sonlandırsam ömür boyu bunun vicdan azabını da çekicem. Siz olsaydınız ne yapardınız. Bu durumla karşılaşan varmı?
Rabbim sabır güç kuvvet versin ağır bir sınav anlının akıyla çıkmak nasip olsun inşallah... genetik test yaptılarmı kordon kanından alıp. Bide İlk bebeğiniz mi ?Okadar zor bir durum ki. Ne diyeceğimi inan bilmiyorum.
Tek gözlü ve burnu olmayan bebeği mi doğuracaktınız anlamadım?Beynin yarısı su toplamış gözü tek ortada burnu yok ciğerleri soluk böbrekler de kalpte sorun var demişlerdi otopsi yapıldı ondada sonuç aynıydı yaşım 17 idi ve kontrole gittiğim gün yatışımı yapmışlardı ne olduğunu bile anlamamıştım ölür yaşamaz demişlerdi karnında ölür seni zehirler demişlerdi mecbur gibiydim şimdi düşünüyorum bi mecburiyetim yoktu ben kimdim ki ALLAH ın verdiği canı alınmasına izin vermiştim karnımda çırpına çırpına can vermiştive ben hayattaki ilk sınavımı kaybetmiştim rabbim affetsin şimdiki aklım olsaydı aldırmazdım
Arkadasim oncelikle cok uzuldum. Umarim hem bebegin icin hemde ailrn icin en dogru karari verirsin. Ayni berbat sorularla Ocak ayinda bogustum ve gebeligimi sonlandirdim. Burada simdi birsuru kisi Allahin verdigi cani almaya hakkin yok oleceksede kendi olsun. Allahtan umut kesilmez dooktorlar yaniliyorsa Allah ol dedimi saglikli dogar mucize olur vs. Vs. Birsuru yazi goreceksin. Oncelikle sunu dusun bu durum esinle iliskini nasil etkileyecek. Hasta ve surekli kontrol altinda tutulmasi gereken bir cocuk dunyaya getirmek ister ister etkilerini yasayacaksiniz ustesinden gelebilecekmisiniz. Bu manevi kismiydi. Peki maddi olarak ustesinden gelebilecekmisiniz. Burayi gectim hadi bebekken konusamiyorken sadece aglayacak ama konusmaya basladiginda ameliyat olmasi gerektiginde anne canimin yanmasini istemiyorum dediginde dayanabilecekmisin. Ilkokul cagi gelecek butun arkadaslari kosacak bu cocukta lsteyecek ici gidecek ne yapacaksin. 30 yasina kadar yasar denilen Bir insan dusun ben hayatimin baharinda olecegim ve bunu bile bile dunyaya getirildim. Bu cocugun ne hedefi olacak universiteyi kazanayim iyi meslegim olsun. Bir kizi/ erkegi seveyim ailem olsun hayalim olsun umudum olsun. Insan umudu oladan yasayamaz arkadasim. Ve umudu olamayacak bir cocuk dunyaya getirmek buyuk bir kadar. Burada simdi banada cok laf edecek birsuru arkadasimiz cikacak ama bunlari yasadim ve kendime cok sordum geceler boyu dusundum icim yandi agladim aci cektim ama ben kendim ve onun icin dogru olani yaptigimi dusunuyorum. Kolay degil bir anneye evladindan vazgecmesini soylemek ama sartlari iyi degerlendirmek lazim. Allahim yardimcin olsun. Zaten doktorlara gitmemizin testler yaptirmamizin amaci bu degilmi saglikli mi degil mi. Tip bukadar gelismiski bize bu imkani veriyor artik.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?