Gebeliğimi sonlandırmamı istediler

-Murphy

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
18 Kasım 2011
11.766
19.878
598
37
20 haftalık ayrıntılı usg ye girdim salı günü. Dünyam başıma yıkıldı o gün. Bebeğimin sağ kalbi gelişmemiş sağdaki damar yukarı doğru kan akışı sağlanması gerekirken aşağı doğru sağlanıyormuş. Üniversite hastanesine gönderdiler acil olarak. Ordaki doktor da baktı aynı durumu söyledi. Sonra kardiyolag da, sonra 5 6 doktor daha aynı şeyi söylediler. Ve son söyledikleri şey gebeliğine son vermen en mantıklısı. Çünkü doğar doğmaz ameliyata alacaklarmış. Sonra 2 ameliyat daha olması gerekecekmiş. Hadi doğuma karar verdim karnımda ölmeside yüksekmiş. Hadi ölmedi yaşadı ameliyatları geçirdi. En fazla 30 yaşına kadar yaşarmış. Şimdi nasıl sonlandırayım içimde tekmeler atarken, hareket ederken, canlıyken.. Doğursam ona haksızlık etmiş olacağım çünkü hiç normal yaşantısı olmayacak. Diğer çocuklar gibi koşup oynayamayacak. Sonlandırsam ömür boyu bunun vicdan azabını da çekicem. Siz olsaydınız ne yapardınız. Bu durumla karşılaşan varmı?

Çok çok çok zor. İnşallah bir mucize olur ve doktorlar hata yaptıklarını görürler. Ne bileyim yanlış görmüşlerdir falan. İnşallah. Bunu yürekten diliyorum.
Vereceğiniz karar çok zor evet. Ben de hamileyim o yüzden ne yapardım inanın net bir şey diyemem. Allah yaşatmasın bana da kimseye de. Ve dediğim gibi inşallah yanilmislardir.

Eşiniz ne diyor? Size bırakmasın kararı. Birlikte verin ki sorumluluk omuzlariniza binmesin doğsa da alınsa da. Bu çok önemli çünkü.

Örnek olsun diye, Instagram'da müzisyen anne diye bir hesap var. Oğlu kalp hastası. Yani en azından nasıl bir hayat yaşadıklarına bakıp belki daha kolay karar verirsiniz.

Allah yardımcınız olsun.

Rabbim sen bu acıyı yasatma kimseye

Arkadaşım çok geçmiş olsun öncelikle..

Senin tabi içinden ne geçer bilemiyorum ama bende 32 haftalık hamileyim, empati yaparak yorum yapıyorum.. Ben içimde kıpır kıpır hareket eden oğluma dokundurtmam. Ya benim canımı da alsınlar ya evladıma da dokunmasınlar. Bilemiyorum belki ben çok bağlıyım, normal mi anormal mi bu sevgim, düşünemiyorum şu an da.

Ben Rabbimden gelen her şey basımın üstünde der doğurmak isterdim..

Doğar doğmaz alınacağı ameliyatta belki iyileşecek. Her kalp hastasının hayatı anormal olmuyor. Dayım da doğuştan kalp hastası. 39 yasında şimdi. Rabbim acısını göstermesin inşallah ama evladınızın yasayacağı en fazla 30senesi varsa bile bunu elinden almak ister misiniz

Bazen Rabbim oyle mucizelerle karsilastiriyor ki sasip kaliyoruz.belki bebeginiz dogunca bi tedavi yontemi gelistirilecek ya da bazi ilaclar vs fayda edecek. Tabiki cok zooor bi imtihan ama ben olsam bebegime guvenir simdiden konusur destek verir sen cok guclusun ve eminim cok guclu bi bebek olarak yeneceksin herseyi derdim. Yengeme de ayrintili ultrasyonda bebeginin yarikdamak dudakli oldugunu bununla birlikte bircok komplikasyon merydana gelebilcegini aldirmasi gibi bi secenegi oldugunu soylediler. Ama o herkese kulak tikadi dogurdu. Evet 2 tane ameliyat gecirdi zordu beslenmesi vs hersey cok zordu. Ama suan diger bebeklerden farksiz saglikli hatta diger bebeklere gore erken yuruyen cok akilli bi bebek. Zor olur yipratir yorar bu surec tabiki ama Rabbim yiyecek ekmek su verdiyse o bebege elbet bi sekilde guzel kapilar acar.

Allahım yardımcın olsun. Soyle düşün o sana verilmiş imtihan olacaksın. Eğer Allah zaten istemeseydi sapa sağlam olurdu. Sende bununla sinanacaksin belki doğduğunda düzelecek bilemeyizki. Bende hamileyim insan canına nasıl kıyar hele burda o kadar özlem çekenleri görünce bana kalırsa yapma allahın vardır bildiği ben olsam bebeğimi dünyaya getirirdim. Rabbim kolay sınavlardan geçirsin. Yardımcınız olsun

30 senesi olsa bile, hep hastane köşelerinde geçecek ömrü. Kalp ritmi bozuklukları. Nefes darlığı ve bir sürü sıkıntıları olacak. Çünkü akciğere giden damardada sıkıntı olduğu için akciğerinde de bir sürü sıkıntı olacak dediler. Yani onu acı çekmesi için dünyaya getirmiş gibi olacağıım. Gözümün önünde eriyip gitmesi, acı çekmesi bir anne baba için daha zor gibi. Bilmiyorum çok zor bir karar. 1.5 sene çocuğumuz olmadı. Eşimde bende ameliyat oldum. Umudumu kestim aşılama için randevu almıştık, aşılama yaptıracağımız hafta hamile olduğumu öğrendim. Sevincim bu kadarmış. Şimdiyse bu kadar zor bi kararı vermek, bilmiyorum. Çok kötüyüm..

Sağlam doğsa bile var mı garantimiz? Kaynanam sağlam doğmuş ama 20yasında astıma yakalanmış, ilaçsız yaşayamıyor. 35 senedir havalarla haplarla ayakta.
Dayım, kalp kapakçığı ameliyatı oldu. Doğuştan kalp hastası. Ayrıca kalbinde pil var. Yani Allaha emanet yaşıyor, ama yaşıyor. Her gün mecbur kullandığı ilaçlar var, ömür boyu kullanacağı. Ona verdiğimiz sevginin büyüklüğü tahmin edilemez. Ayrıca hayatı hastanelerde de geçmiyor sürekli. Çalışıyor yiyor içiyor geziyor ..
Doğurursan kötü bir hayat bahşetmiş olmayacaksın, Rabbim verdi onu sana.
Ama aldırırsan seni tekmeleyen o cana kıymış olacaksın.
Ayrıntılıya girmesen, çocuğu doğurmayacak mıydın??
Danış büyüklerine, eşine.. Ne derlerse ve ne hissedersen ona göre hareket et..

Çok büyük bi imtihan bu bilemiyorum ben olsam sanırım sonuna kadar giderdim gebeliğimi sonlandırmazdım büyük ihtimalle herşeyde bir hayır vardır mutlaka nediyceğimi bilemiyorum Allah sabır ve dayanma gücü versin size

Dediğiniz gibi değil. Bir astım yada başka bişey değil bu. Kalbinin büyük bir kısmı çalışmıyor. Akciğere giden damar iptal. Şuan anme karnında benim sayemde yaşayabiliyor. Doğduğu an karnımdan ameliyat masasına alacaklar. Akciğeri gelişmeyecek kan pompalamadığı için doğru düzgün. Kalp doğru düzgün kan pompalamadığı için beyninde hasar olacak. Emzirirken nefes almakta güçlük çekecek rahat ememicek. Daha bir sürü sıkıntı dediğiniz gibi öyle kolay olmayacak bebeğim için. Öyle kalp pili takmakla yada ilaçla idare edilecek bir durum değil işte öyle olsa zaten hiç düşünmem doğururdum. Ama buna rağmen yine son vermek çok zor bir karar benim için

Aynısı değil ama
Benimde kuzumun diyafram kası gelişmemişti bu yüzden akciğer gelişimi olmayacaktı. Banada bir sürü senaryolar yazdılar alalım dediler. Doğunca ameliyat olup zar dikilip, organları yerine yerleştirelecekti.
Verende allah alanda allahtır dedim ümidimi hiç kesmedim. Birçok güzel örnek vardı onlara odaklandım.
Ama 3 gün yaşadı güzel oğlum.
Ne 9 ay boyunca taşıdığıma pişmanım ne de doğurduğuma pişmanım.
İyi ki 3 günlük nefes hakkını elinden almamışım yavrumun.
Çok çok zor bende 18. Haftada öğrenip Doğuma kadar yaşayacak mı diye binbir türlü soru ve düşüncelerle geçirdim.
Bence sizde yavrunuza şans tanıyın..
Nefes hakkını elinden almayın...

Bana da daha gecen sene aynisini dediler. Bizimde kalbin sol tarafi gelismemisti. Doktor sonlandir dogar dogmaz ölür olmese bile agir ameliyatlar gecirecek. Sonlandir dediler sonlandirmadik. Bizi doguma istanbula gonderdiler. Zor olmadi mi cok zor oldu. Hamilelik de lohusalik da zorladi.ama degdi suan 13 aylik ve ameliyata bile gerek kalmadi cok sukur. Bide sol tarafin gelismemesi saga gore daha bi zor. Karar tabi senin. Rabbim ne olursa olsun kloayca atlatmayi nasip etsin

Allah yardımcın olsun,çok zor bir karar ,ben hamileliğimi sonlandıralı 3 gün oluyor,14 haftalıktı,geldiğimden beri gözümün yaşı durmadı,biz eve geldik onu hastanede bıraktık diye zamanla geçer mi bu azap bilmiyorum, omfalosel teşhisi ve ödem vardı ve birkaç şey denildi..ben de bebeğimi düşündüm doğacağıda belli değil ömrü ameliyat larlamı geçecek beni suçlarmı bana kızarmı neden beni bu şekilde doğurdun diye.....ve sonlandı malesef..en acısıda ne biliuormusun önce doğum yapıp sonra kürtaja girmen.. bilemiyorum doğrumu karar verdim yoksa yanlışmıydı..

Önce araştır canım senin gibi durumda olanlar nasıl olmuş,2,3 doktor önerisi hatta perinatolog önerisi al,sonra kararını ver,inşallah düzelme imkanı vardır,sağlığına kavuşur,sabır diliyorum

2 peritonolog, 3 kardiyolog, 2 kadın doğumcuya sorduk hepsi kelimesi kelimesine aynı söyledi. Biri sadece biri farklı bişey söylemiş olsaydı vazgeçerdim. Çok zor evet. Keşke böyle olmasaydı. Canlının hayatına son vermek çok zor

O zaman karar senin canım,ailene danış onlar ne düşünüyor bu konuda,annen özellikle ne diyor

O zaman karar senin canım,ailene danış onlar ne düşünüyor bu konuda,annen özellikle ne diyor
Pardon 4 kardıyolog bir radyolog 2 peritonolog du. Annem sonlandırmak en iyisi diyor. Herkes aynı fikirde. Perşembe günü gerçekleştirecekler sonlandırmayı. O gün gelmesin diyorum

Pardon 4 kardıyolog bir radyolog 2 peritonolog du. Annem sonlandırmak en iyisi diyor. Herkes aynı fikirde. Perşembe günü gerçekleştirecekler sonlandırmayı. O gün gelmesin diyorum
Annemde bana öyle dedi,bir ömür boyu hem kendine hem yavruna çektirmekten se sonlandır dedi,annesi babası sağolsun dedi,

Allahım sana yardım etsin canım çok zor anlıyorum bende hamileyim ve seninle empati kurabiliyorum içimde hareket eden eli kolu ağzı burnu her seyi olan minik insana ben kıyamazdım anne karnında her seyi net cevap veremezler sana kalmış dogurup dogurmamak ama doğdugunda her sey farklı olabilir ilk ameliyatta her şey düzelebilir bir sürü ihtimal var iyi düşünülmesi gereken bi karar

Rabbim yardımcınız olsun.
Hepimizin bebekleri var ve şu an minik tekmelerini hissettikçe onlara karşı aşırı baglanıyoruz.

Sanırım ben şöyle düşünüyorum
bebeginizin Saglıklı bir bebek oldugunu söyleselerdi.

Ve siz dogumunuzu yaptıktan sonra başına birleyler gelemezmiydi.

Elbette gelir .

Ki hiç bir bebek canlı yaşamın garantisinde değil.
Allah muhafaza üç yaşındayken de bir araba çarpabilir kaybedebiliriz.

Ve dogduktan sonrada hastalanabilir kanser olabilir bazı uzuvlarını kaybedebilir.

Yeni dogum yapan komşuma gittim
Diyorki yanında dogum yapan bir diğer kadının bebegi güzelce doğmuş hemşire bebegi üzerini giydirmek için yan masaya götürürken düşürmüş.

Ve minik başı bacakları hepsi betona küt diye düşmüş.

Annesi bir yandan dogum acısı bir yandan gözünün önünde bebeginin yere yıgılmasını ve hareket siz kalışını görünce öyle bir bagırmış ki hastane inlemiş.

Ne kadar dua ettim inşaAllah kadının bebegi ölmemiştir birşeyler olmamıştır diye .
tabi sonuç ne oldu bilmiyoruz.

aklım çıktı komşum gördüklerini anlatırken .

Vel hasıl saglıklı dedikleri bebeklerin bile garantisi yok.

Sanırım böyle bir durumda siz karar vermelisiniz.

Lakin ben olsam galiba kıyamaz ve bu iki kararın arasında bile hiç düşünmeden dogumu yapar Gerisi için Allaha tevekkül ederdim.

Onun verdigi bir canı her ne surette olursa olsun başkasına aldırmamak gerek.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…