20 haftalık ayrıntılı usg ye girdim salı günü. Dünyam başıma yıkıldı o gün. Bebeğimin sağ kalbi gelişmemiş sağdaki damar yukarı doğru kan akışı sağlanması gerekirken aşağı doğru sağlanıyormuş. Üniversite hastanesine gönderdiler acil olarak. Ordaki doktor da baktı aynı durumu söyledi. Sonra kardiyolag da, sonra 5 6 doktor daha aynı şeyi söylediler. Ve son söyledikleri şey gebeliğine son vermen en mantıklısı. Çünkü doğar doğmaz ameliyata alacaklarmış. Sonra 2 ameliyat daha olması gerekecekmiş. Hadi doğuma karar verdim karnımda ölmeside yüksekmiş. Hadi ölmedi yaşadı ameliyatları geçirdi. En fazla 30 yaşına kadar yaşarmış. Şimdi nasıl sonlandırayım içimde tekmeler atarken, hareket ederken, canlıyken.. Doğursam ona haksızlık etmiş olacağım çünkü hiç normal yaşantısı olmayacak. Diğer çocuklar gibi koşup oynayamayacak. Sonlandırsam ömür boyu bunun vicdan azabını da çekicem. Siz olsaydınız ne yapardınız. Bu durumla karşılaşan varmı?
Rabbim sen bu acıyı yasatma kimseye
Arkadaşım çok geçmiş olsun öncelikle..
Senin tabi içinden ne geçer bilemiyorum ama bende 32 haftalık hamileyim, empati yaparak yorum yapıyorum.. Ben içimde kıpır kıpır hareket eden oğluma dokundurtmam. Ya benim canımı da alsınlar ya evladıma da dokunmasınlar. Bilemiyorum belki ben çok bağlıyım, normal mi anormal mi bu sevgim, düşünemiyorum şu an da.
Ben Rabbimden gelen her şey basımın üstünde der doğurmak isterdim..
Doğar doğmaz alınacağı ameliyatta belki iyileşecek. Her kalp hastasının hayatı anormal olmuyor. Dayım da doğuştan kalp hastası. 39 yasında şimdi. Rabbim acısını göstermesin inşallah ama evladınızın yasayacağı en fazla 30senesi varsa bile bunu elinden almak ister misiniz
Sağlam doğsa bile var mı garantimiz? Kaynanam sağlam doğmuş ama 20yasında astıma yakalanmış, ilaçsız yaşayamıyor. 35 senedir havalarla haplarla ayakta.30 senesi olsa bile, hep hastane köşelerinde geçecek ömrü. Kalp ritmi bozuklukları. Nefes darlığı ve bir sürü sıkıntıları olacak. Çünkü akciğere giden damardada sıkıntı olduğu için akciğerinde de bir sürü sıkıntı olacak dediler. Yani onu acı çekmesi için dünyaya getirmiş gibi olacağıım. Gözümün önünde eriyip gitmesi, acı çekmesi bir anne baba için daha zor gibi. Bilmiyorum çok zor bir karar. 1.5 sene çocuğumuz olmadı. Eşimde bende ameliyat oldum. Umudumu kestim aşılama için randevu almıştık, aşılama yaptıracağımız hafta hamile olduğumu öğrendim. Sevincim bu kadarmış. Şimdiyse bu kadar zor bi kararı vermek, bilmiyorum. Çok kötüyüm..
Sağlam doğsa bile var mı garantimiz? Kaynanam sağlam doğmuş ama 20yasında astıma yakalanmış, ilaçsız yaşayamıyor. 35 senedir havalarla haplarla ayakta.
Dayım, kalp kapakçığı ameliyatı oldu. Doğuştan kalp hastası. Ayrıca kalbinde pil var. Yani Allaha emanet yaşıyor, ama yaşıyor. Her gün mecbur kullandığı ilaçlar var, ömür boyu kullanacağı. Ona verdiğimiz sevginin büyüklüğü tahmin edilemez. Ayrıca hayatı hastanelerde de geçmiyor sürekli. Çalışıyor yiyor içiyor geziyor ..
Doğurursan kötü bir hayat bahşetmiş olmayacaksın, Rabbim verdi onu sana.
Ama aldırırsan seni tekmeleyen o cana kıymış olacaksın.
Ayrıntılıya girmesen, çocuğu doğurmayacak mıydın??
Danış büyüklerine, eşine.. Ne derlerse ve ne hissedersen ona göre hareket et..
20 haftalık ayrıntılı usg ye girdim salı günü. Dünyam başıma yıkıldı o gün. Bebeğimin sağ kalbi gelişmemiş sağdaki damar yukarı doğru kan akışı sağlanması gerekirken aşağı doğru sağlanıyormuş. Üniversite hastanesine gönderdiler acil olarak. Ordaki doktor da baktı aynı durumu söyledi. Sonra kardiyolag da, sonra 5 6 doktor daha aynı şeyi söylediler. Ve son söyledikleri şey gebeliğine son vermen en mantıklısı. Çünkü doğar doğmaz ameliyata alacaklarmış. Sonra 2 ameliyat daha olması gerekecekmiş. Hadi doğuma karar verdim karnımda ölmeside yüksekmiş. Hadi ölmedi yaşadı ameliyatları geçirdi. En fazla 30 yaşına kadar yaşarmış. Şimdi nasıl sonlandırayım içimde tekmeler atarken, hareket ederken, canlıyken.. Doğursam ona haksızlık etmiş olacağım çünkü hiç normal yaşantısı olmayacak. Diğer çocuklar gibi koşup oynayamayacak. Sonlandırsam ömür boyu bunun vicdan azabını da çekicem. Siz olsaydınız ne yapardınız. Bu durumla karşılaşan varmı?
Allah yardımcın olsun,çok zor bir karar ,ben hamileliğimi sonlandıralı 3 gün oluyor,14 haftalıktı,geldiğimden beri gözümün yaşı durmadı,biz eve geldik onu hastanede bıraktık diyezamanla geçer mi bu azap bilmiyorum, omfalosel teşhisi ve ödem vardı ve birkaç şey denildi..ben de bebeğimi düşündüm doğacağıda belli değil ömrü ameliyat larlamı geçecek beni suçlarmı bana kızarmı neden beni bu şekilde doğurdun diye.....ve sonlandı malesef..en acısıda ne biliuormusun önce doğum yapıp sonra kürtaja girmen.. bilemiyorum doğrumu karar verdim yoksa yanlışmıydı..
Önce araştır canım senin gibi durumda olanlar nasıl olmuş,2,3 doktor önerisi hatta perinatolog önerisi al,sonra kararını ver,inşallah düzelme imkanı vardır,sağlığına kavuşur,sabır diliyorum
2 peritonolog, 3 kardiyolog, 2 kadın doğumcuya sorduk hepsi kelimesi kelimesine aynı söyledi. Biri sadece biri farklı bişey söylemiş olsaydı vazgeçerdim. Çok zor evet. Keşke böyle olmasaydı. Canlının hayatına son vermek çok zor
Pardon 4 kardıyolog bir radyolog 2 peritonolog du. Annem sonlandırmak en iyisi diyor. Herkes aynı fikirde. Perşembe günü gerçekleştirecekler sonlandırmayı. O gün gelmesin diyorumO zaman karar senin canım,ailene danış onlar ne düşünüyor bu konuda,annen özellikle ne diyor
Annemde bana öyle dedi,bir ömür boyu hem kendine hem yavruna çektirmekten se sonlandır dedi,annesi babası sağolsun dedi,Pardon 4 kardıyolog bir radyolog 2 peritonolog du. Annem sonlandırmak en iyisi diyor. Herkes aynı fikirde. Perşembe günü gerçekleştirecekler sonlandırmayı. O gün gelmesin diyorum
Allahım sana yardım etsin canım çok zor anlıyorum bende hamileyim ve seninle empati kurabiliyorum içimde hareket eden eli kolu ağzı burnu her seyi olan minik insana ben kıyamazdım anne karnında her seyi net cevap veremezler sana kalmış dogurup dogurmamak ama doğdugunda her sey farklı olabilir ilk ameliyatta her şey düzelebilir bir sürü ihtimal var iyi düşünülmesi gereken bi karar20 haftalık ayrıntılı usg ye girdim salı günü. Dünyam başıma yıkıldı o gün. Bebeğimin sağ kalbi gelişmemiş sağdaki damar yukarı doğru kan akışı sağlanması gerekirken aşağı doğru sağlanıyormuş. Üniversite hastanesine gönderdiler acil olarak. Ordaki doktor da baktı aynı durumu söyledi. Sonra kardiyolag da, sonra 5 6 doktor daha aynı şeyi söylediler. Ve son söyledikleri şey gebeliğine son vermen en mantıklısı. Çünkü doğar doğmaz ameliyata alacaklarmış. Sonra 2 ameliyat daha olması gerekecekmiş. Hadi doğuma karar verdim karnımda ölmeside yüksekmiş. Hadi ölmedi yaşadı ameliyatları geçirdi. En fazla 30 yaşına kadar yaşarmış. Şimdi nasıl sonlandırayım içimde tekmeler atarken, hareket ederken, canlıyken.. Doğursam ona haksızlık etmiş olacağım çünkü hiç normal yaşantısı olmayacak. Diğer çocuklar gibi koşup oynayamayacak. Sonlandırsam ömür boyu bunun vicdan azabını da çekicem. Siz olsaydınız ne yapardınız. Bu durumla karşılaşan varmı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?