• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

GEBELIĞİ BEYIN TUMÖRÜ İLE GECIREN VAR MI???

luna75

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
27 Eylül 2018
2
0
1
36
Arkadaşlar Merhaba,
29 yasındayım, 3 senelik evliyim, 7-8 ay doğal yollarla cocuk sahibi olmayı denedik fakat olmadı. Testlerim normaldi rahim filmimde sorunsuzdu ve tam aşılamayla gebelik düşündüğüm bir dönemde beynin beyincik bölümünde küçük bir tümör olduğunu farkettik. Tümörü 3 aylık takibe aldık. Doktorumuz bu süre içerisinde gebeliği kesinlikle unutmamızı söyledi. 3 ay gecti ve son kontrolümde tümörün iyi huylu ve sakin yapıda olduğunu ve 3 ay boyunca hiç bir büyüme göstermediğini söyledi. Bu iyiye işaret olmalıydı ki bir sonraki kontrolu 6 ay sonraya verdi. Gebelikle ilgili olarak da yarım ağızla önermiyoruz şimdilik dedi. (Gebelik hormonlarının beyin tümörlerini büyütme riski var) beyin cerrahı sonrası jinekoloğuma gidip hormon testleri yaptırdım, kendisine de danıstım yine... o da gebeliğin riskli olabileceğini söyledi. Sonra Test sonuclarım geldi. amh 0.507 fsh 10.22 cıktı. Bu sonuclara göre yımurta rezervlerimin tükenme sinyali verdiğini ve bir an önce aşılama ile gebelik denememiz gerektiğini söyledi. Fakat tümör takibi yüzünden deneme şansımız bile yoktu. 6 ayda cok uzun bir süre bu kadar az yumurta rezervi için... üstelik 6 ay sonrada beyin cerrahının gebe kalabilirsin artık deme garantisi yok. Ne yapacagımı şaşırdım cok zor bir yol ayrımındayım. Eşim senin sağlığın diyor baska bir şey demiyor. Cocukta cok istemiyor yana yakıla. Ama ben öyle miyimBenzer bir durum yaşayan, hiç değilse iyi huylu bir beyin tümörü ile gebelik geciren varsa tavsiyelere cok ihtiyacım var. Ayrıca hormon değerlerim ile gebelik şansım cok mu düşük yorumlarsanız sevinirim. Allah kimseyi böyle zor kararların eşiğinde bırakmasın inşallah. Sevgiler...

Back