Gebeliğe Hazırlık Gebeliğe hazırlıkta multivitamin

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

mhnds_

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2014
1.637
1.641
158
Merhabalar..
Gebeliğe hazırlanırken folik asit içeren multivitamin kullanan var mı? Doktorunuz neler önerdi? Efa mom adlı ilaç hepsini bir kapsülde karşılıyor diye okudum.. Kullanan var mı aranızda?

Bende konuyu takipteyim. İçeriğinde iyot var, bu ay dr uma gidince sorayım bende tiroid le uğraşıyorum malum, aslında içeriği çok güzel vitaminler ama iyot kafamı karıştırdı dr a sorup bende bu tarz vitamin kullanmaya başkayacağım

Ben Solgar Folat kullanıyordum arada fakat doktorum ayrı bir ilaç verdi. Şuan;

İnofolic Combi 2x1
Nature’s Supreme Prenatal 1x1(DHA+EPA+D3)
Agnucaston tb 1x1 kullanıyorum. İlk ikisi vitamin. 3. Sü hayıt tohumu.

Banada promotil women verdi hepsini karsilar bu dedi

Doktorun cevabını bizede söylersen sevinirizz

İnofolic Combi 2x1
Bende folic trio kullanıyorum günde 3 adet.. Fakat sadece b9 kalsiyum ve b12 içeriyor. Efa momda her şey var.. Doktora hocam demir ve baska vitaminler icin ne yapaym deidğimde folik asit içeren herhangi bir multivitamin kullanabilirsin dedi..

İnofolic Combi 2x1

canım bu ınofolıc combı yı adetliykenmi bitincemi nasıl başladın ,
bende kullanmak istiyorum

Yeni başladım canım bu takviyeye 15 gun falan oldu bata 10 gün var simdilik
Anladım canım arastırıcam içeriğini.. Bat inşallah Sat olur: )
Ben bir kürtaj yaşadım suan vücudumu toparlama ve ilk adetimi görmeyi bekliyorum o yüzden her türlü vitamine açımmm : /

Nette araştırınca gebelik öncesi için genelde dha içeren takviyeleri öneriyor dr lar, naturels prenatal içeriği çok uygun dr lar da öneriyor hatta gebelikte de devam ediliyormuş. Araştırdım aslında kafamda oluşan şey, şimdi tiroidim normal çıkar da temmuzda başkarsak çalışmaya, adetten hemen sonra inofolic combi+naturels prenatal bunları kullanmak istiyorum yanında da coraspin tabi. Önce dr a danışacağım tabii .. coraspin ve folik içiyorum zaten şu an ama foliği değiltieio işte o ikisini içmek istiyorum

Oğluma hamileyken hiç vitamij içmemiştim hep doğal güzel sğalıklı beslenmeye çalıştım çok dikkat etmiştim oğlum çok gğzel sağlıklı ve iri doğmuştu :) aslında ben sadece gebeliğe hazırlık ve gebelik ilk 3 ay da hiç beslenemiyorum güçsüz kalıyprum diye kendim için içmek istiyorum. Sonra bebek için zaten dikkat ederim beslemeye falan yine. Hamilelik bi olsun da inşallah :) hepimizin inşallah, sonrasına dikkat ederiz

canım bu ınofolıc combı yı adetliykenmi bitincemi nasıl başladın ,
bende kullanmak istiyorum

Alır almaz hemen başlayabilirsin. Sabah 1 akşam 1. Özellikle polikistik overliler kullanıyor. Çünkü metformin gibi sistemi düzenliyor. Oysa vitamin asla doz unutmamalısınız. İçinde folik asit, myo inositol ve dkiro inositol var. Asla ara vermeyeceksiniz. Düzenli kullanımda gebelik şansını arttırıyor, adetleri düzene sokuyor ve yumurtlama sağlıyor. Oositin yani kadın yumurtasının kalitesini arttırıyor. Bana doktor verdi sizde mutlaka doktorunuza danışın ve kullanın. Yalnız aylık 3 kutu gidiyor 120 tl civarı tutuyor. Tercihen aç karnınıza için

Bana sadece Folidoce yazdı dr, içinde 400 mcg folik asit ve B12 var, ben de daha içerikli bir vitamin kullanmak istiyorum.

Maşallah.. Ah nerede o saglıklı beslenme bende..Aynen bi hamilelik olsunda.

arkadaşlar ben de çocuk düşünüyorum ama doktora gitmedim ne özel ne devlet. Siz gittiniz mi? Bu ay eğer gebelik olmazsa adet arkası doktora gidicem. kan tahlilleri falan yapılır ama devlet mi özel mi sizce?

arkadaşlar ben de çocuk düşünüyorum ama doktora gitmedim ne özel ne devlet. Siz gittiniz mi? Bu ay eğer gebelik olmazsa adet arkası doktora gidicem. kan tahlilleri falan yapılır ama devlet mi özel mi sizce?

Adetinizin 3.günü gidin. 3. Gün kan testleri e2,FSH,lh yaptırın. Yanına ek tiroid vb baktırın. Birde TORCH grubu enfeksiyon testlerinizi de isteyin. Adet 21.gün progrsteron ve prolaktin baktırın. Kan sayımı yaptırın. Özellikle b12, d vitamini, folik asit ölçümü de yaptırabilirsiniz Bu arada ultrason baktırın

Vallahi özele gittim oyaladılar hatta dogum kontrol hapı verip 6 ay bekle sen stres yapmıssn dedi doktor... almadım kullanmadım o ay hamile kaldım, fakat folik asit hep kullandım bir de hormon düzenlenmesi için kür içmiştim o ay.

çok sağol canım
maşallah dr gibi açıklama yapmışsın , :)
dr gittiğimde sorup bende başlayacam inşallahh

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…