• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebelige hazirlik ?

eFuLim

sürprizlerle dolu hayat...
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
21 Nisan 2012
6.349
1.667
198
Arkadaslar merhaba.
Internette de arastirdim fakat bizzat deneyimli annelerden bilgi almak istedim.
Yardimlariniz icin simdiden tesekkur ederim.

Bi senelik evliyim.
Onumuzde ki kis bebek sahibi olmak istiyoruz.

13 aydir dogum kontrol hapi kullaniyorum.
Yani evlenmeden iki ay once basladim bedenimi alistirmak icin.

Yurz disindan gelin geldigim icin 9 ay midane hapini kullandim.
Daha sonra turkiyede yasmin almaya basladim.

Anemi hastasiyim yani demir eksikligi ve kansizligin beraberinde getirdigi sorunlar yasiyorum.

Yurt disindayken kullandigim bir hap vardi doktorumda tedavimi birakmamam gerektigini soyluyordu hep.
Ozellikle hamilelik doneminde cok onemli olacagini soylemisti.

Fakat turkiyeye geldigimden beri uzerine dusmedim hic.
Bir sefer kan tahlili yaptirdim o zaman da daha once yurt sisinde hic soylenmeyen bisey soylediler bana.

Kanimda pihtilasma olmus o yuzden kansizligi olcememisler.
Tabi bu durum beni korkuttu biraz.
Bu kanda ki pihtilasma dusuge sebeb oluyormus.

Pazartesi tekrar kan tahlili yaptiricam aylar sonra.

Onumuzde ki ay dkh ini birakicam.

Kac ay beklemek en dogrusu olur?

Bir de folik asit almam gerekiyormus bildigim kadariyla.

Baska nelere dikkat etmem gerekiyor ozellikle anemi hastasi olarak?

Tavsiyelerinizi onerilerinizi bekliyorum anneler.

Tesekkurler.

Canım öncelikle kararın hayırlı olsun Rabbim bekletmeden sağlıkla kavuşacağın bir evlat nasip etsin.............

hamilelikte kansızlık çok önemli muhtemelen kan ilaçlarına hemen başlaman gerekir hamile kalır kalmaz yani... folik asiti de doğum kontrol hapını bırakır bırakmaz başla çünkü dr.lar hamilelikten 3 ay önce başlanmasının yararlı olduğunu söylüyorlar.............ama sana en önemli tavsiyem kan pıhtılaşması ile alakalı kan akış hızına göre mi kanın pıhtılaşmış dediler yoksa kan pıhtılaşması testleri mi yapıldı ???????? eğer böyle bir durum varsa yani kanında pıhtılaşma gebe kalmadan coraspine,gebe kalır kalmazda kan sulandırıcı iğnelere başlanması gerekir yoksa bebek beslenemediği için düşer veya kalp atışı alınamaz veya bebek gelişemez........kısacası özellikle üstünde durman gerekli eğer yaptırma ihtimalin varsa mutlaka pıhtılaşma testlerini yaptır..üniversite hastanelerinde genetik bölümünde ücretsiz yapılır bu testler..normalde 3 düşük olmadan bu testleri yapmıyorlar maliyetli olduğundan....ancak sende kansızlık durumu var ve kan pıhtılaşması tanısı konulmuş (neye dayanarak konulduğunu bilmiyorum ama ) o yüzden yaptırman şart canım...bu durumu netleştirmeden hamile kalma bana kalırsa tatlımm..

Son düzenleme:
Canım öncelikle kararın hayırlı olsun Rabbim bekletmeden sağlıkla kavuşacağın bir evlat nasip etsin.............

hamilelikte kansızlık çok önemli muhtemelen kan ilaçlarına hemen başlaman gerekir hamile kalır kalmaz yani... folik asiti de doğum kontrol hapını bırakır bırakmaz başla çünkü dr.lar hamilelikten 3 ay önce başlanmasının yararlı olduğunu söylüyorlar.............ama sana en önemli tavsiyem kan pıhtılaşması ile alakalı kan akış hızına göre mi kanın pıhtılaşmış dediler yoksa kan pıhtılaşması testleri mi yapıldı ???????? eğer böyle bir durum varsa yani kanında pıhtılaşma gebe kalmadan coraspine,gebe kalır kalmazda kan sulandırıcı iğnelere başlanması gerekir yoksa bebek beslenemediği için düşer veya kalp atışı alınamaz veya bebek gelişemez........kısacası özellikle üstünde durman gerekli eğer yaptırma ihtimalin varsa mutlaka pıhtılaşma testlerini yaptır..üniversite hastanelerinde genetik bölümünde ücretsiz yapılır bu testler..normalde 3 düşük olmadan bu testleri yapmıyorlar maliyetli olduğundan....ancak sende kansızlık durumu var ve kan pıhtılaşması tanısı konulmuş (neye dayanarak konulduğunu bilmiyorum ama ) o yüzden yaptırman şart canım...bu durumu netleştirmeden hamile kalma bana kalırsa tatlımm..

Allah razi olsun canim cok tesekkur ederim. Amin Rabbim aratmadan nasip etsin insaAllah.

Seni de tebrik ederim imzanda gorsugum kadariyla daha cok yeni senin ki de : ) Rabbim saglicakla kucagina almayi nasip etsin.

Ya sorma. Ben saglik ocagina gittim yaptirdim.

Kolestrrolum cok yuksek cikti hemsire de sadece kaninda pihtilasma olmus olcememisler dedi.

Nasil yani ne pihtilasmasi dedim bilgi vermedi veremedi. Benim annem oihtilasma yuzunden beyin kanamasi geciriyordu nerdeyse 8 sene once. Sonra kan inceltici hao kullanmaya basladi.

Acaba ayni sey mi dedim. Internetten arastirdim baska bir hastalikmis iste. Gobek deliginden igne vuruluyormus mesela.

Sonra tekrar gittim bu sefer kanim hic yerine ulasmamis o yuzden sonuc alamadim. Sinirlendim tabii bu sefer.

Pazartesi gunu esimle baska bir yere gidicez insaAllah.

Benim korktugum zayif degilim ama saglikli degilim. Vitamsizim. Mesela ev islerinde bile hemen yoruluo uzanmam gerekiyor. Basdonmesi basagrisi migde ulantisi uyku haki surekli usumek bunlar var.

Allah korusun ama bi evi temizlemek bile bedenimi bu kadar yoruyorsa bebegi nasil tasiyacak diye dusunmuyor degilim.

Folik asiti eczaneden alabiliyormuyum yoksa recete gerekiyor mu bilgin var mi canim?

Bir de aiyptir soylemesi hapi birakinca geri cekmek yontemi ile korunacagiz ama bu bana cok guvenilir gelmiyor. Esim prezervatif kullanamam diyor : / bu konuda ne yapabilirim?

Hapi birakir biramkaz hamile kalmanin cok saglikli olmadigini dusunuyorum da.

dun ka tahlilimi yaptirdim nihayet Allaha cok sukur pihtilasma yokmus ama anemi sorunu hala var onun icinde kapsulyazdi doktor..

Back