Birumutturr

Üye
Kayıtlı Üye
4 Mayıs 2024
227
74
13
Merhaba arkadaşlar gebe kalmadan once neler yapmamız gerek ?
Folik asiti ne zaman başlamaliyiz kullanmaya ? Kimisi 1 ay kimisi 2 ay diyor kimisi kullanmaya gerek yok diyor karışık ortalık :)
Başka ek takviye alan var mı d veya k gibi ne biliyim bilmedigim baska vitamin gibi ?
Kan sulandırmaya etki eden doğal gıda veya onereceginiz bunun icin takviye gıda.
Yumurtalıkların daha iyi calismasi icin ne yiyip icilebilir yada egzersiz vs neler yapilabilir
Eşim icin, spermlere olumlu etki eden takviye gıda veya pekmez gibi seyler.. kısaca neler yapmamız gerek..

Neden bunlari soruyorum 2 kere kayıp yasadik gerekli testler vs yapildi hersey temiz cikti sukur 2 yillik evliyiz tekrar sorun yasamakdan korkar olduk, bu sebeple soruyorum..

Bence en güzeli güzel bir doktora gidip kararınızı açıklayıp doğru bilgiler almak,her işi yaş beden farklıdır :)

Bence en güzeli güzel bir doktora gidip kararınızı açıklayıp doğru bilgiler almak,her işi yaş beden farklıdır :)
Aslinda tabi olması gereken bu zaten randevum 17sinede yinede iste bu siteyi kullaninca insan hep biseyleri merak ediyor bu kadar sey bilmekde iyi degilde.. tesekkur ederim yorumunuz icin

Merhaba, doktorum en az üç ay öncesinde folik asit takviyesi başlanmasının iyi olacağını söylemişti fakat benim gebelik planım olmadığı için ben öğrendiğimde kullanmaya başlayabildim yine de sorun yaşamadım çok şükür. Başlarda kafama göre D vitamini alıyordum, sonra doktorum ilk üç ay D vitamini kullanılmaması gerektiğini söyledi bu sebeple üç aydan sonra damla formuna başladım. Eşiniz için de sigara alkol tüketilmemesi gerektiğinden bahsederler ama size dürüst olayım. İkimiz de aklımızda olmadığı için hiç dikkat edemedik ve gebelik sağlıkla gelişmeye devam etti. Yani diyeceğim o ki, bebekler kendi yollarını çiziyor. Spermi seçen bizim yumurtamız. Öncelikle sağlıklı olan XX yani kız spermlere, eğer sağlıklı XX yoksa XY yani erkek spermlere yönelimimiz var. Genetik olarak sağlıklı olan embriyo, rahim ortamı iyiyse sizin bir rahatsızlığınız yoksa mümkün mertebe tutunup büyümeye devam ediyor. Eşiniz sperm testi vermediyse sperm testi verebilir. Bunda utanılacak bir şey yok. Her jinekolog gebelik isteyen anne baba adayını aynı şekilde yönlendirir. Benim eşim de test vermişti. İkimizden birinde fizyolojik bir sıkıntı varsa boşu boşuna deneyerek zaman kaybetmenin anlamı olmadığını düşünüyorduk. Her şeyin yolunda olduğunu öğrendik, stres yapmadık, kafamıza olur olmaz diye takmadık. Allah’a hep nasibi varsa hayırlı zamanda olsun diye dua ettim. Yapabileceğiniz en güzel şey kendinize iyi bakmak ve kafanızın rahat olması. Yani genel olarak aslında bir hazırlığa gerek yok. Ama folik asit başlayabilirsiniz, eşinizle kan yapması için birer kaşık tahin pekmez yiyebilirsiniz. Hem iyi hissettirir hem de demir depolarınızı doldurur

Çok çok tesekkur ederim şimdi eşimle konusuyorduk üzerine yorumunuzu gördum bizde ay sonu sperm testi vermeyi planladik inşallah nasipse Rabbim isteyenede bizede nasip etsin insallah sağliklı bebisler

Çok çok tesekkur ederim şimdi eşimle konusuyorduk üzerine yorumunuzu gördum bizde ay sonu sperm testi vermeyi planladik inşallah nasipse Rabbim isteyenede bizede nasip etsin insallah sağliklı bebisler

Sağlıkla hayırlı vakitte nasip olsun inşallah. Neden olmadığını düşünmek yerine şimdilik iki kişilik hayatınızın tadını çıkarın. Çünkü ne kadar isteseniz de öğrendiğinizde hiç bitmeyecek tatlı endişeleriniz başlayacak. Süreçle ilgili aklınıza takılan bir şey olursa ben yardımcı olurum memnuniyetle. Kolaylıkla güzel sonuçlar alırsınız umarım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…