Merhaba, doktorum en az üç ay öncesinde folik asit takviyesi başlanmasının iyi olacağını söylemişti fakat benim gebelik planım olmadığı için ben öğrendiğimde kullanmaya başlayabildim yine de sorun yaşamadım çok şükür. Başlarda kafama göre D vitamini alıyordum, sonra doktorum ilk üç ay D vitamini kullanılmaması gerektiğini söyledi bu sebeple üç aydan sonra damla formuna başladım. Eşiniz için de sigara alkol tüketilmemesi gerektiğinden bahsederler ama size dürüst olayım. İkimiz de aklımızda olmadığı için hiç dikkat edemedik ve gebelik sağlıkla gelişmeye devam etti. Yani diyeceğim o ki, bebekler kendi yollarını çiziyor. Spermi seçen bizim yumurtamız. Öncelikle sağlıklı olan XX yani kız spermlere, eğer sağlıklı XX yoksa XY yani erkek spermlere yönelimimiz var. Genetik olarak sağlıklı olan embriyo, rahim ortamı iyiyse sizin bir rahatsızlığınız yoksa mümkün mertebe tutunup büyümeye devam ediyor. Eşiniz sperm testi vermediyse sperm testi verebilir. Bunda utanılacak bir şey yok. Her jinekolog gebelik isteyen anne baba adayını aynı şekilde yönlendirir. Benim eşim de test vermişti. İkimizden birinde fizyolojik bir sıkıntı varsa boşu boşuna deneyerek zaman kaybetmenin anlamı olmadığını düşünüyorduk. Her şeyin yolunda olduğunu öğrendik, stres yapmadık, kafamıza olur olmaz diye takmadık. Allah’a hep nasibi varsa hayırlı zamanda olsun diye dua ettim. Yapabileceğiniz en güzel şey kendinize iyi bakmak ve kafanızın rahat olması. Yani genel olarak aslında bir hazırlığa gerek yok. Ama folik asit başlayabilirsiniz, eşinizle kan yapması için birer kaşık tahin pekmez yiyebilirsiniz. Hem iyi hissettirir hem de demir depolarınızı doldurur