• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe hazırlık

kekyapayim

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2025
6
2
1
28
Herkese merhaba.bir süredir hamilelik düşünüyoruz. Yaklaşık 2 ay önce folik asit kullandım bir kutu şimdi tekrar başladım kan değerlerim iyi ama ferritinim düşük baya sizce ne yapmalıyım ben bu kutu bittikten sonra yani 1 ay sonra denemelere başlamak istiyordum ferritin düşüklüğü çok etkiler mi

ferittin depolanmış demir. hemogramda eğer demiriniz iyiyse yeterli bu zaten. onun dısında ferittin düsük diye doktor takviye önermez genelde. ben gebelikten önce kullanmıltım demir ve d vitamini ama dahiliye doktoru önermisti.

ferittin depolanmış demir. hemogramda eğer demiriniz iyiyse yeterli bu zaten. onun dısında ferittin düsük diye doktor takviye önermez genelde. ben gebelikten önce kullanmıltım demir ve d vitamini ama dahiliye doktoru önermisti.
Teşekkür ederim rahatladım biraz daha demirim düşük değildi alt sınır 50yse 60 falandı benimki de. Doktor da ilaç olarak gyno ferro verdi

Teşekkür ederim rahatladım biraz daha demirim düşük değildi alt sınır 50yse 60 falandı benimki de. Doktor da ilaç olarak gyno ferro verdi
bana da aynı takviyeyi gebeliğin 23.haftasında vermisti. ama dediğiö gibi benim demir düsük olduğu halde gebelikten önce 3 ay kullandım. geneliğin 23.haftasına kadar da doktor tekrar gerek görmedi çünkü hemogramda demir değerim iyiydi, hatta normalden biraz yüksekti.

sıkıntı yapmayın yani. doktorunuz gereken önlemleri alıyor.

bana da aynı takviyeyi gebeliğin 23.haftasında vermisti. ama dediğiö gibi benim demir düsük olduğu halde gebelikten önce 3 ay kullandım. geneliğin 23.haftasına kadar da doktor tekrar gerek görmedi çünkü hemogramda demir değerim iyiydi, hatta normalden biraz yüksekti.

sıkıntı yapmayın yani. doktorunuz gereken önlemleri alıyor.

teşekkür ederiiiin son olarak folik asiti sadece 1 2 kutu kullanmış olmak az mı sizce
önerilen gebe kalmadan önce en az 3 ay kullanmak. ben 8 ay kullanmıştım 🥲🥲 ama çoğu kadın da hamile kaldıktan sonra başlıyor folik asite. sağlıklı besleniyorsanız çok da bir farkı olacağını sanmıyorum

Back