Gebe Olduğunuzu anlamanın yolları

estur

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
10 Nisan 2009
681
6
Gebe Olduğunuzu Nasıl Anlarsınız?

Gebe Olabileceğinizi Düşündüren ışaretler
Belirtiler Ve Ortaya Çıkış Zamanı

Adet gecikmesi-- Genellikle gebelik süresince adet olmaz.
Yorgunluk, yolculuk, stress, gebelik korkusu, hormonal sorunlar, hastalık, aşırı kilo alma veya verme
Sabah bulantıları (günün herhangi bir saatinde de olabilir)--- Gebe kaldıktan 2-8 hafta sonra çıkar ve 3 aylık gebeliğe kadar, hatta daha da uzun sürebilir. .

Yiyecek zehirlenmesi, gerginlik, bulaşıcı hastalıklar
Sık idrara çıkma-- Gebeliğin 6-8. haftalarından sonra

ıdrar yolları iltihabı, idrar söktürücü ilaçlar, şeker hastalığı
Sızlayan gergin meme uçları-- Gebeliğin ilk haftaları içinde

Doğum kontrol hapı kullanımı, adet görmeye yakın bazı kadınlarda normalde de görülür
Vagina ve rahim ağzında renk değişiklikleri Hekim tarafından değerlendirilebilir, muayene bulgusudur.-- Gebeliğin ilk 3 ayı içinde

Adet öncesi renk değişimi normalde de bir dereceye kadar olur.
Meme ucu çevresinin koyulaşması ve meme ucu çevresindeki küçük bezlerin kabarması-- Gebeliğin ilk 3 ayı içinde
Hormonal dengesizlikler. Önceki gebelikten kalan renk değişikliği olabilir.

Memelerde ve karın üzerinde deri altında mavi pembe çizgiler-- Gebeliğin ilk 3 ayı içinde
Hormonal dengesizlik veya önceki gebelikten kalma

Aş erme-- Gebeliğin ilk 3 ayı içinde
Kötü beslenme, stress, adet günlerine yaklaşma (Bazı kadınlarda adet öncesi gerginlik sendromu olarak gözlenir.)

Göbekten aşağı doğru uzanan citteki çizginin koyulaşması--4. veya 5. aylar
Hormonal dengesizlik veya önceki gebelikten kalan izler

GEBE OLABıLECEĞıNıZı ıLıŞKıN KUVVETLı ıŞARETLER

Rahim ve rahim ağzının yumuşaması (Muayene bulgusudur)-- Döllenmeden 2-8 hafta sonra
Adet kanamasının gecikmesi
Rahimin ve karnın büyümesi--8-12 hafta
Tümörler, rahim urları
Aralıklı, ağrısız kasılmalar (Braxton-Hicks kasılmaları da denir)-- Gebelik ilerledikçe sıklığı artar, 14-16. haftalarda hissedilebilir.
Bağırsak kasılmaları
Bebek hareketleri- Gebeliğin 16-22. haftalarından başlayarak hissedilebilir.
Barsak spazmları, gaz.

KESıN GEBELıK BELıRTıLERı

Ultrasonda bebeğin ya da gebelik kesesinin görülmesi-- Döllenmeden sonraki 6.haftadaBebek kalp atışının duyulması--10-20. haftada
Karında hissedilen bebek hareketleri--16. haftadan sonra

GEBELıK TESTLERı

ıdrar testleri
Eczanelerde satılan idrarda b-hCG veya hCG (gebelikte plasentadan salınan bir hormon) olup olmadığını test eden kitler ile yapılır. Kitlerin bayat olmaması ve kit içinden çıkan tarifin dikkatle okunması durumunda iyi netice verir. Dezavantajları pahalı olması ve sıklıkla hasta tarafından yanlış değerlendirilmesidir. Laboratuvarlarda veya doktor ofislerinde yapılan testler tercih edilmelidir. Eğitimli personel tarafından yapılması ve genellikle eczanede satılanlardan daha ucuza mal olması avantajlarıdır.

Kan testleri
Kanda b-hCG hormonunun miktarı tayin edilir. Hemen hemen kesin gebelik tanısını koydurur. Çok erken gebeliklerde şüpheli sonuç verebilir.
Gebelik testinin negatif olması özellikle adet zamanında birkaç günlük bir gecikmenin olduğu erken gebelik durumlarında gebe olmadığınızı göstermez. 10 gün sonra testin tekrarı uygundur.

Ultrasonografi
Özellikle vaginal yolla yapılan ultrasonografide gebelik çok erken safhada başarı ile tespit edilebilmektedir. Gebelik henüz 5-6 haftalık iken (beklenen adet süresini 1-2 hafta geçmesi hali) gebelik kesesi ve hatta fetus gözlenebilir. 6-7 haftalık iken bebeğin kalp atımları gözlenir. Fetus bu safhada 3-5 mm boyutlarındadır.

BEKLENEN DOĞUM TARıHı

Tahmini doğum tarihi genellikle son adet tarihinin ilk gününe 7 gün ekleyip, üç ay geriye gidilerek hesaplanır. Örneğin son adetin ilk günü 3 Haziran 1999 ise tahmini doğum 10 Mart 2000 yılında olacaktır. Ancak gebelerin sadece %4'ü bu beklenen tarihde doğum yaparlar. Normal gebelik 38-42 hafta sürer ve başlangıç olarak siklusları 28 gün süren kadınlarda son adetin ilk günü esas alınarak hesaplanır. Adetleriniz düzensizse bu hesap işe yaramaz. Adet düzeniniz çok kısa veya uzun fakat düzenli ise de bu hesaplama yetersiz kalır. Gebe kalmadan önce doğum kontrol hapı kullanıyor iseniz ve bu nedenle adetleriniz çok düzenli olduğu için gene bu hesaplamanın güvenirliği azalır.

Jinepol Kadın Sağlığı ve Tüp Bebek Kliniği

Son düzenleme:
bu blirtilerin hepsi bnde var ama bebiş yok :KK43:

merhaba ben daha bugun uye oldum ve aklımda sormam gereken seyler var adetim 2 gun gecıktı ve cok heyecanlıyım bı bebek sahıbı olmayı cok ıstıyorum ancak test yaptırmak ıcın erken mı yoksa bıraz daha beklemelımıyım lutfen bana yardımcı olun..

sonucundan korkuyorum yanı yasımdan dolayı heralde panik halındeyım hiçbişe henuz bılmıyorum kasıklarımda agrı var hafıf ama dusunuyorum ama cevap bulamıbilmiyorumkismile-yorum

merhaba ben daha bugun uye oldum ve aklımda sormam gereken seyler var adetim 2 gun gecıktı ve cok heyecanlıyım bı bebek sahıbı olmayı cok ıstıyorum ancak test yaptırmak ıcın erken mı yoksa bıraz daha beklemelımıyım lutfen bana yardımcı olun..

canım en güvenilir idrar testi , idrar testinde iki çizgi görürsen tamamdır , ama daha 2 gün geçmiş çizgi çıkmayabilir .. ama bellide olmaz bazıların hemen belli oluyor idrra testi alırsan sabah kalktığında ilk idrarınla test yap daha net çıkıyor.. ama çıkmazsa moralini bozma ben yaptığımda adetten 1 hafta sonra falan belli oldu çizgi çıkarsa hastaneye git kan testi yaptır canım , hayırlısı olsun hakkında ..

canım en güvenilir idrar testi , idrar testinde iki çizgi görürsen tamamdır , ama daha 2 gün geçmiş çizgi çıkmayabilir .. ama bellide olmaz bazıların hemen belli oluyor idrra testi alırsan sabah kalktığında ilk idrarınla test yap daha net çıkıyor.. ama çıkmazsa moralini bozma ben yaptığımda adetten 1 hafta sonra falan belli oldu çizgi çıkarsa hastaneye git kan testi yaptır canım , hayırlısı olsun hakkında ..

teşekkur ederım yzdıklarınız için bugun test yaptım ama tek çizgi çıktı ve ılk defa bu kadar gecıktı dayanamadım ama leke gıbı kan gelmış şimdi tek aklımda olan soru adet gorursem şimdi adetten sonra da olma ıhtımalı varmı çunku oyle yazmışsınız ben yaptıgımda adetten 1 hatfa sonra oldu demişsiniz yanı adet gorursem şimdi adet bitiminde de olma ıhtımalı varmı

kızlar beyaz kremsi akıntı hamilelik belirtisi olabilir mi? başka hiçbir belirti yok da. bugün adet günüm. birkaç gün geçerse test yapacağım.

teşekkur ederım yzdıklarınız için bugun test yaptım ama tek çizgi çıktı ve ılk defa bu kadar gecıktı dayanamadım ama leke gıbı kan gelmış şimdi tek aklımda olan soru adet gorursem şimdi adetten sonra da olma ıhtımalı varmı çunku oyle yazmışsınız ben yaptıgımda adetten 1 hatfa sonra oldu demişsiniz yanı adet gorursem şimdi adet bitiminde de olma ıhtımalı varmı

hayır canım öyle değil adetten 1 hafta sonra yazım ama şöyle ki , adet günün geliyor ve sen adet olmuoyorsun öyle demek istedim adet günüm geldi adet omadım 1 hafta geçti gene olmadım idrar testi aldım hafif bi çizgi vardı belli belirsiz sonra gene yaptım gene aynı pozitif demekmiş bu belli belirsiz çizgilerde .. sonraki günlerde de doktora gittim kan testi yaptırdım ..kan gelmiş demişsin yaa bilmiyorum canım adet olmuş olabilirsin biraz daha bekle bi doktora git isteresen kan testi yaptır o zaman öğrenebilirsin .. RABBİM yardımcın olsun..

kızlar beyaz kremsi akıntı hamilelik belirtisi olabilir mi? başka hiçbir belirti yok da. bugün adet günüm. birkaç gün geçerse test yapacağım.

adet sancısı gibi sancı oluyo bazılarında , benim sol tarafımda hafif sancı vardı bi de gögüsler aşırı hassalaşıyor .. bazende hiçbir belirti olmuyor değişiyor , hakkında hayırlısı olsun ..

off kızlar bende 2 haftadır başdönmesi ve mide bulantısı var ama bu hafta adet oldum, adet olmama rağmen baş dönmem ve mide bulantımdevam ediyor, gün içinde 2-3 kez midem ağzıma geliyor, adetli olduğum için testte yapamıyorum, hamile olabilir miyim acaba?? çok zayıf bir ihtimal ama korkuyorum, hazır değilim..

kızlar bugün benım adetımın 23 gunu ara ara bacaklarımıda sızı romatızma gıbı bel ağrısı karnıma ani hareketlerde bıcak saplanmış gıbı oluyor sızce hamıle olabılr mıyım bırde hamıle olara bırsey sormak ıstıyorum bıcak saplaması kanında hısseden var mı varsa alt karnında mı ust karnında mı hıssedıyorlardı lutfen cevap

selam sitenin yeni üyesisiyim arkadaşlar.bana yardımcı olursanız sevinirim.yaklaşık adetime 20 gün kala akıntım çok geliyor ve halende 8 gün kaldı devam ediyor el uyuşması oluyor normalde olmazdı aşırı bacak ağrısı normalde bacaklarım ağrırdı ama bu kadarıda olmamıştı ve sık sık idrar..psikolojik olabilirmi yoksa.cevaplarsanız sevinirim arkadaşlar

Son düzenleme:

adetiniz geciktiyse testte netice alırsınız .ben oğlumda 2 günlük gecikmeyle haile oldumu öğrenmiştim.hayırlısı olsun diyelim:ecrin_bebek:

X