ben bunu bir doktordan dinledim ve onun tecrübesine göre hastanede ortamdan ve kalabalıktan dolayı doğum süreci yavaslıyormus. ister istemez gerildiğin için açılman vs beklenen hızda olmayabiliyor. bu yüzden de epidural falan kullanmaya yöneliyorlar. ki sanırım su an bütün doktorlar evde bekleyin diyorlar son ana kadar.Bu güzel bilgiler için teşekkür ederiz arkadaşım
merak ettiğim şu özel hastane ve devlet hastanelerinin prosedürleri farklı ya eltim devlette doğum yapmış biri olarak sancını sok noktaya kadar çek öyle git diyor başka bir arkadaşım özelde doğum yapacaksan sancın olunca hastaneye git ağrı kesicini de yaparlar ilgilenirler evde bekleme diyor acaba ne yapmalıyız?
Sancı ile hastaneye gittim dr gelip baktı nst ye aldı, sonrasında ebe her ayağa kalkmadan tut, wc, sancı, yürüme, soyunma gibi durumlarda yardımcı oldu. Hatta sağolsunlar sürekli konuşup motive ettiler şans biraz sanırımebe tam olarak napıyor ya?iki arkadasim da aynı hastanede doğum yaptı ve ikisi de ebe sadece bebek doğduktan sonra bebekle ilgileniyor dediler. doğum esnasında ebenin aktif bir rolü yok mu yani?
4 aylık hamileyim daha ama şanslıyım ki hem doltorumla hem de ebemle tanıstımebeyi gözüm tutmadı ama doktorumu seviyorum ne iş yapiyor bu ebeeeğğ?
Ben devlette iki doğum yaptım doktor hiç uğramadı normal doğumu ebeler yaptırdıebe tam olarak napıyor ya?iki arkadasim da aynı hastanede doğum yaptı ve ikisi de ebe sadece bebek doğduktan sonra bebekle ilgileniyor dediler. doğum esnasında ebenin aktif bir rolü yok mu yani?
4 aylık hamileyim daha ama şanslıyım ki hem doltorumla hem de ebemle tanıstımebeyi gözüm tutmadı ama doktorumu seviyorum ne iş yapiyor bu ebeeeğğ?
onu biliyorum zaten de doğum esnasında yaniSancı ile hastaneye gittim dr gelip baktı nst ye aldı, sonrasında ebe her ayağa kalkmadan tut, wc, sancı, yürüme, soyunma gibi durumlarda yardımcı oldu. Hatta sağolsunlar sürekli konuşup motive ettiler şans biraz sanırım
ben bunu bir doktordan dinledim ve onun tecrübesine göre hastanede ortamdan ve kalabalıktan dolayı doğum süreci yavaslıyormus. ister istemez gerildiğin için açılman vs beklenen hızda olmayabiliyor. bu yüzden de epidural falan kullanmaya yöneliyorlar. ki sanırım su an bütün doktorlar evde bekleyin diyorlar son ana kadar.
benim arkadaslarımdan biri hastaneye giderken yolda doğurdudiğeri de sezaryen planlamıştı ve her seyi ona göre ayarladı ama sancıyı evde çekmek istedi ve doktora gittiğinde doktor sezaryen için çok gec artık bebek geliyor dedi 10 dkda doğurdu bebeği. yeni kırkı çıktı hatta
ben özelde doğurucam ve doğumu doktorum yaptırıyor. benden önce birçok kişiyi de doğurttu tanıdığımBen devlette iki doğum yaptım doktor hiç uğramadı normal doğumu ebeler yaptırdı
Doğum ebelerin uzmanlık alanı doktor girmeyebiliyor onlara bırakıyor özellerde bile sadece dikiş gerekirse falan müdahale ediyor ama tabi doktorun girdiği devlet ve özellerde var.
Konu güzel olmuş ben artık doğurmıcam ama bu konuda bilgi alışverişi için güzel düşünmüşsünüz
Doğum anında maalesef yorum yapamıyorum yaklaşık 12 saat sonunda zorunlu sezaryen oldumonu biliyorum zaten de doğum esnasında yanimesela beni ebe doğurtmus. eskiden sanırım ebeler daha yetkiliydi bu konuda.
benim arkadasim sabah 4te sancılanıp 6da hastaneye gitti ama açılması 2 cmEpidural doğumu uzatıyor diyorlardoğru mu acaba?
Darısı bizim başımıza ya
yaaaDoğum anında maalesef yorum yapamıyorum yaklaşık 12 saat sonunda zorunlu sezaryen oldum.
benim arkadasim sabah 4te sancılanıp 6da hastaneye gitti ama açılması 2 cmebeler defalarca ebidural önerdi ama kız istemedi. saat 12 oldu hala gelen giden yok en sonunda kız tamam verin epidural dedi. saat 3 gibi doğurdu bebeği. arkadasima göre epiduralden sonra çok hızlı ilerlemeye başlamış süreç. ama doktorlar da son ana kadar epidural önermiyor. belli bir açıklığa ulaştıktan sonra epidural öneriyorlar.
Arkadaşın buraya üye olsaydıZaten benim arkadaşta dedi epidurali tam zamanında kullanmazsa her şey boşa demişti…
Ben daha epidurali konuşmadım ya arkadaşın ağrı konusunda ne dedi iyi gelmiş mi?
Yok yok yaptırılıyor değişiyor bu tabi doktora göre ama ben özelle görüşmeye gittiğimdede doktor gerekirse giriyor dediği için devlete gittim bir fark yok ozaman diye. Diyorum ya 2 doğum yaptım ikisinede doktor sonradan odama geldi şikayetin var mı diye sordu ama ebeler eskisi gibi sert davranmıyor gayet iyiler bilgililer yardımcılarben özelde doğurucam ve doğumu doktorum yaptırıyor. benden önce birçok kişiyi de doğurttu tanıdığımevet eskiden ebeler bütünüyle sürecin kontrolündeydi diye biliyorum. annemin tüm doğumlarını ebe yaptırmış ve doktor sadece sonrasında kontrol etmis. simdi doğum esnasında ebelere çok bir sey yaptırılmıyor
ağrı konusunda sorun yaşamamış o zaten 7 ıkınmada çıkardı cocugu ve 4 kg doğdu bebekZaten benim arkadaşta dedi epidurali tam zamanında kullanmazsa her şey boşa demişti…
Ben daha epidurali konuşmadım ya arkadaşın ağrı konusunda ne dedi iyi gelmiş mi?
keske ama o zaman ben ifşalanırım o yüzden önermem hahaha
Tam açıklık olana kadar ebe takip ediyor. Tam açıklıkta doktor çağırılıyor doğum yaptırıyor gidiyor. Aslında çoğu kişi de ebenin daha onemli olduğunu söylüyor çevremde. Sana orada egzersiz vs yaptırıyo doğum için. Psikolojik olarak duygusal olarak destek veriyo vs.. Ferzan ebe var youtube da onun videolarını izlemiştim öneririmonu biliyorum zaten de doğum esnasında yanimesela beni ebe doğurtmus. eskiden sanırım ebeler daha yetkiliydi bu konuda.
Ay çok tatlı yaağrı konusunda sorun yaşamamış o zaten 7 ıkınmada çıkardı cocugu ve 4 kg doğdu bebekona rağmen doktor 5 kg de olsa sen doğururdun demis arkadasima.
ağrı konusunda sorun yoktu ama süreç çok uzun geldi bana dedi. sanki ölene kadar cocugu çıkarmaya çalışıcam sandım dedien sonda zaten sinirlenip kontrolsüz ıkınmaya başlamış, bu yüzden de yırtığı oldu 10 dikiş atıldı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?