Ben denemeden bir ay önce ovulasyon testi yapmaya başladım yumurtlama döngümü anlamak için daha önce yumurtlama takibi hiç yapmamıştım çocuk düşünmediğim için aklıma bile gelmemişti belirtim de yok öyle yumurtlama zamanında bu yüzden özellikle denemeden önce başlayıp notlar aldım döngümü anlamak vücudumu çözmek için. Bir sonraki ay denemelere başladık reglim bittikten 4-5 gün sonra tekrar testlere başladım ve gün aşırı ilişki oldu her gün olmasını tavsiye etmiyorlar sperm kalitesi için bu çok önemli bence. Yumurtlama tarihim geçen ayla farklıydı biraz geç yumurtladım bu nedenle her ay kontrol çok önemli. İlişkiden sonra en az 1 saat uzandım her defasında. Yumurta çatladıktan sonra ara verdik birkaç gün. Bir kaç gün sonra çocuk niyetiyle değil de istediğimiz için bir ilişki oldu bence o zaman hamilelik oldu çünkü 2 hafta geç döllenme çıktı ultrasonda. Herkes aynı şeyi söylüyor biliyorum ama rahat olmak en önemli şey. Ben hiç ilk ay olmaz zaten diye düşündüm hatta reglim gecikti ama tamamen regl belirtileri yaşıyordum bu yüzden bari hamilelik testi yapayım da negatif çıkar kafa olarak rahatlar regl olurum diye düşündüm bazen stresten geçilebiliyor çünkü reglim yine öyle bir şey sandım. O niyetle test yaptım ve pozitifi gördüm. Yani özetle bence gün aşırı ilişki, istekli ilişki, ovulasyon takibi ve en önemlisi kafanın rahat olması beklenti içinde olmamak altın anahtarlar bunlar gebelik için.