- 31 Temmuz 2020
- 3.128
- 6.043
- 78
- 33
- Konu Sahibi Uzaygemisi35
-
Devlet hastanesinde bu tahliller ücretsiz yapılıyor degerlerinizde bi anormallik varsa zaten gebe kalamıyorsunuz özelde yaptıracaktonız heralde o yüzden meblağ yüksek çıkmışHerkese merhaba.. 1 yıldır evliyiz üç aydır ovulasyon takip ediyorum bebek düşünüyoruz. Daha önce gittiğim bir doktor gebe kalmadan önce çeşitli tahliller istemişti, tahliller 1000tlyi geçtiği için yaptıramadım. Tahliller olmadan denemek istedik ancak aklımda bir şeyleri eksik veya yanlış yapıyor olduğumdan dolayı kaygılar var. Yani evet eskiden ve hala günümüzde çoğu kişi gebe kaldığını anladıktan sonra doktora gidiyor ama çoğu doktor gebe kalmadan önce bir hazırlık yapılması gerektiğini öneriyor ve ben de böyle düşünüyorum. Sizce bu tahliller gerçekten gerekli mi? Yani gebe kaldıktan sonra tahlil sonuçları kötü bile çıksa artık iş işten geçmiş ve çocuğa veya anneye zararlı olabilecek bir yola mi girilmiş olur? Sizlerden gebelik öncesi yaptırdığınız testleri ve bunların önem düzeyini belirtmenizi istiyorum. İçim bu şekilde rahat değil. Bu arada tahlilleri tam hatırlamıyorum ama içinde TSH fh lh şeker kolestrol amh ve kızamık bağışıklık vb tahliller vardı hatırladığım kadarıyla.. umarım herkes sağlıkla bebeğini kucağına alır..
Devlet hastanesinde kadın doğum doktoru beni sadece 2 dakika gördü sorularıma cevap bile vermedi ve hormon testlerini bile kendisinin yaptırmayacağını, istersem dahiliyeden randevu alıp ona da bazı tahliller yaptirabilecegimi söyledi ve gönderdi beniDevlet hastanesinde bu tahliller ücretsiz yapılıyor degerlerinizde bi anormallik varsa zaten gebe kalamıyorsunuz özelde yaptıracaktonız heralde o yüzden meblağ yüksek çıkmış
Neden öyle yapmış canım ya bazıları çok kıl olutçyır araştırma hastanesine git oralar daha ilgili benim hormon testlerim rahim filmim eşimin sperm testi araştırma hastanesinde yapıldı evet bazı testleri de dahiliye yapar ama başından atmak nedirDevlet hastanesinde kadın doğum doktoru beni sadece 2 dakika gördü sorularıma cevap bile vermedi ve hormon testlerini bile kendisinin yaptırmayacağını, istersem dahiliyeden randevu alıp ona da bazı tahliller yaptirabilecegimi söyledi ve gönderdi benizaten salgının ortasindayiz ve hastaneler çok yoğun o kalabalığa ve haftalar sonra verilecek randevuya gitmedim ben de
Canım öncelikle gebelik planlamada önce folik asite başlaman lazım.. Hamile kalınca zaten devam edeceksin.. Bahsettiğin testlere bakılması bence de bir nevi önemli inkar edemem bunu ama ben yaptırmadım hiçbirşey.. Hamile olduğumu öğrendikten sonra zaten doktorum bana idrar ve kan testleri istedi 5 tüp kan verdim bende şok oldum.. Sonuçları aldım sayfa sayfa tekrar ayrı şok derken doktorum bazı vitaminlerimin düşük olduğunu bazıları için takviye vereceğini bazıları için de beslenmede neler tüketeceğimi söyledi.. Şuan herşey yolunda çok şükür.. Ama sen devlet hastanesine bile gitsen desen ki doktora gebelik planlıyorum rahimim ne durumda vitamin vs bakılmasını istiyorum desen devlette de verebilirsin bunları neden 1000 tl veresin ki?? Hem hamile kalmadan depolarını doldurmuş olursun..Herkese merhaba.. 1 yıldır evliyiz üç aydır ovulasyon takip ediyorum bebek düşünüyoruz. Daha önce gittiğim bir doktor gebe kalmadan önce çeşitli tahliller istemişti, tahliller 1000tlyi geçtiği için yaptıramadım. Tahliller olmadan denemek istedik ancak aklımda bir şeyleri eksik veya yanlış yapıyor olduğumdan dolayı kaygılar var. Yani evet eskiden ve hala günümüzde çoğu kişi gebe kaldığını anladıktan sonra doktora gidiyor ama çoğu doktor gebe kalmadan önce bir hazırlık yapılması gerektiğini öneriyor ve ben de böyle düşünüyorum. Sizce bu tahliller gerçekten gerekli mi? Yani gebe kaldıktan sonra tahlil sonuçları kötü bile çıksa artık iş işten geçmiş ve çocuğa veya anneye zararlı olabilecek bir yola mi girilmiş olur? Sizlerden gebelik öncesi yaptırdığınız testleri ve bunların önem düzeyini belirtmenizi istiyorum. İçim bu şekilde rahat değil. Bu arada tahlilleri tam hatırlamıyorum ama içinde TSH fh lh şeker kolestrol amh ve kızamık bağışıklık vb tahliller vardı hatırladığım kadarıyla.. umarım herkes sağlıkla bebeğini kucağına alır..
Çok iyiymiş burada araştırma Hastanesi'nde aylardır randevu alınamıyor malesefNeden öyle yapmış canım ya bazıları çok kıl olutçyır araştırma hastanesine git oralar daha ilgili benim hormon testlerim rahim filmim eşimin sperm testi araştırma hastanesinde yapıldı evet bazı testleri de dahiliye yapar ama başından atmak nedir
Poliklinik ler mi kapatıldı yoksa yoğunluk mu var akşam 8 den sonra randevular açılır bi de aklında bulunsunÇok iyiymiş burada araştırma Hastanesi'nde aylardır randevu alınamıyor malesef
Evet folik asit 3 aydır kullanıyorum zaten. Evet dediğiniz gibi başlangıçta pek çok şeye bakılıyor zaten ama ben önden önlem alınsın istemiştim. Devlet hastanesindeki doktora söyledim aynen dediğiniz gibi ama (üstelik internetten yorumlarına bakmıştım doktorun çok ilgili diye o doktora randevu almıştım.) Hicbir değerime bakmadı yani o kadar vurguladım çikolata kistini olduğunu da söyledim önemli olmasına rağmen onu bile göremedi. Zaten dinlemiyorlar bile çok üzgün şekilde ayrılmıştım doktordan bir nevi insanları özele mecbur bırakıyorlarCanım öncelikle gebelik planlamada önce folik asite başlaman lazım.. Hamile kalınca zaten devam edeceksin.. Bahsettiğin testlere bakılması bence de bir nevi önemli inkar edemem bunu ama ben yaptırmadım hiçbirşey.. Hamile olduğumu öğrendikten sonra zaten doktorum bana idrar ve kan testleri istedi 5 tüp kan verdim bende şok oldum.. Sonuçları aldım sayfa sayfa tekrar ayrı şok derken doktorum bazı vitaminlerimin düşük olduğunu bazıları için takviye vereceğini bazıları için de beslenmede neler tüketeceğimi söyledi.. Şuan herşey yolunda çok şükür.. Ama sen devlet hastanesine bile gitsen desen ki doktora gebelik planlıyorum rahimim ne durumda vitamin vs bakılmasını istiyorum desen devlette de verebilirsin bunları neden 1000 tl veresin ki?? Hem hamile kalmadan depolarını doldurmuş olursun..
Birkaç ay önce pandemiden dolayı kapatılmıştı ama kadın doğum zaten hiç randevu bulunamayan bölüm ilk başlangıçta. Sanırım sonradan takipli hastalar olduğu için yeni hastalara hiç sıra gelmiyor. Şaka gibi ben hamile kalsam çocuk doğana kadar anca sıra gelecek..Kpol
Poliklinik ler mi kapatıldı yoksa yoğunluk mu var akşam 8 den sonra randevular açılır bi de aklında bulunsun
Nasıl doktor bunlar yaaaEvet folik asit 3 aydır kullanıyorum zaten. Evet dediğiniz gibi başlangıçta pek çok şeye bakılıyor zaten ama ben önden önlem alınsın istemiştim. Devlet hastanesindeki doktora söyledim aynen dediğiniz gibi ama (üstelik internetten yorumlarına bakmıştım doktorun çok ilgili diye o doktora randevu almıştım.) Hicbir değerime bakmadı yani o kadar vurguladım çikolata kistini olduğunu da söyledim önemli olmasına rağmen onu bile göremedi. Zaten dinlemiyorlar bile çok üzgün şekilde ayrılmıştım doktordan bir nevi insanları özele mecbur bırakıyorlar
Canım merhaba ben de gittiğimde doktor 1 yıllık denemeniz olmadan testleri yapamam dedi sana da ne kadar süredir düşünüyorsunuz diye sordu mu bu şekilde bir prosedür varmış ondan testleri yapmıyorlarHerkese merhaba.. 1 yıldır evliyiz üç aydır ovulasyon takip ediyorum bebek düşünüyoruz. Daha önce gittiğim bir doktor gebe kalmadan önce çeşitli tahliller istemişti, tahliller 1000tlyi geçtiği için yaptıramadım. Tahliller olmadan denemek istedik ancak aklımda bir şeyleri eksik veya yanlış yapıyor olduğumdan dolayı kaygılar var. Yani evet eskiden ve hala günümüzde çoğu kişi gebe kaldığını anladıktan sonra doktora gidiyor ama çoğu doktor gebe kalmadan önce bir hazırlık yapılması gerektiğini öneriyor ve ben de böyle düşünüyorum. Sizce bu tahliller gerçekten gerekli mi? Yani gebe kaldıktan sonra tahlil sonuçları kötü bile çıksa artık iş işten geçmiş ve çocuğa veya anneye zararlı olabilecek bir yola mi girilmiş olur? Sizlerden gebelik öncesi yaptırdığınız testleri ve bunların önem düzeyini belirtmenizi istiyorum. İçim bu şekilde rahat değil. Bu arada tahlilleri tam hatırlamıyorum ama içinde TSH fh lh şeker kolestrol amh ve kızamık bağışıklık vb tahliller vardı hatırladığım kadarıyla.. umarım herkes sağlıkla bebeğini kucağına alır..
Çok teşekkür ederim evet haklısınız ben de genelde erkek doktorlardan memnun kaldım hep.. kaybınız için çok üzgünüm, umarım sağlıkla kavuşursunuz yavrunuza. Hangi şehirdesiniz önereceğiniz bir isim var mı? Evet soğan kürü çok duydum ama progestani yükseltebildiği için değerlere bakmadan yapılmamasını söylüyor bazı hekimler.. o nedenle değerlere bakmadan ben de yapmaya korktum açıkçasıNasıl doktor bunlar yaaa.. İşte bazı doktorlar maalesef böyle parayı sizden almıyorlar çünkü o yüzden böyleler Allah ıslah etsin.. Ama ısrarla kızarak söyleseydiniz keşke bazı doktorlar maalesef üstüne düşmesen insanı hiç umursamıyor.. Canım doktor tercihini orta yaş hatta orta yaşın üstü bile olabilir ve erkek doktorlardan yana kullanmanı tavsiye ederim.. Hem daha sabırlı oluyorlar hem daha naif ve de alçak gönüllü.. Ben özele gidiyorum şuan ama doktorumu aynen dediğim gibi seçtim hayatımın doktoru oldu resmen adam çok memnunum her kafama takılanı arıyorum sürekli soruyorum Allah razı olsun hiç de sesini çıkarmadı.. Yaş almış erkek doktorlar kadınlar gibi huysuz olmuyor daha sakin sabırlı oluyor.. devlet de olsa yine aynı kriterlerde doktor seç bir kez daha dene git bakalım.. Ben ilk hamileliğimi kürtaj oldum maalesef.. devlet hastanesinde yaptım o seçtiğim doktordan da mesela çok memnunum.. Kistlerin için de ayrıca soğan kürü yapmanı tavsiye ederim.. Hem hamile kalmanı kolaylaştırıyor..
Evet haklısınız ben aslında çocuk sahibi olamıyorum diye gitmedim ki yani demek istediğim atıyorum şekerim fazladır tiroidim yüksektir demirim düşüktür yani bebeğin de sağlıklı olması için ön hazırlık gibi testleri sormak istemiştim yani çocuğum olmuyor diye test istemedimCanım merhaba ben de gittiğimde doktor 1 yıllık denemeniz olmadan testleri yapamam dedi sana da ne kadar süredir düşünüyorsunuz diye sordu mu bu şekilde bir prosedür varmış ondan testleri yapmıyorlar
Trabzonda yaşıyorum ben canım.. Eğer trabzondaysan önerebileceğim doktorlar var tabi ki.. Bu arada progestoron yükseltmesi kötü bişey miymiş ki?? Hamile kalınca çok önemli birşey o hormon hatta progestan diye ilacı var ben 3 ay kullandım hormonu artırsın diye.. Demek ki zararlı hamilelikten önce bilemedim.. Bu arada ben o düşüğümden sonra soğan kürü yaptım küçük zararsız bir kist için soğan kürünü yaptığım ay daha da adet olmadım.. Doktora gittiğimde kistim kaybolmuştu yerine minicik bir kese oluşmuştuÇok teşekkür ederim evet haklısınız ben de genelde erkek doktorlardan memnun kaldım hep.. kaybınız için çok üzgünüm, umarım sağlıkla kavuşursunuz yavrunuza. Hangi şehirdesiniz önereceğiniz bir isim var mı? Evet soğan kürü çok duydum ama progestani yükseltebildiği için değerlere bakmadan yapılmamasını söylüyor bazı hekimler.. o nedenle değerlere bakmadan ben de yapmaya korktum açıkçası
Trabzon'da değilim çok teşekkür ederim. Evet düşük olmasın ve bebeğin tutunması kolaylassin diye veriliyor onu biliyorum ama gebelikten önce soğan kürü ve bu doğal hayıt otu gibi şeylerin bazı hormonları yükselttiği ve yanlış kullanımda daha fazla küçük kistlere yol açabildiğini de yine bu grupta okumuştum. Çok sevindim sizin için hakikaten her şeyin bir zamanı var sanırım size çok faydası olmuş çok sevindim darısı başıma inşallahTrabzonda yaşıyorum ben canım.. Eğer trabzondaysan önerebileceğim doktorlar var tabi ki.. Bu arada progestoron yükseltmesi kötü bişey miymiş ki?? Hamile kalınca çok önemli birşey o hormon hatta progestan diye ilacı var ben 3 ay kullandım hormonu artırsın diye.. Demek ki zararlı hamilelikten önce bilemedim.. Bu arada ben o düşüğümden sonra soğan kürü yaptım küçük zararsız bir kist için soğan kürünü yaptığım ay daha da adet olmadım.. Doktora gittiğimde kistim kaybolmuştu yerine minicik bir kese oluşmuştuyani hemen hamile kaldım ben... Ama tabi ben onu bilmiyordum yaaa
Çok teşekkür ederim evet dediğiniz gibi benim doktorum da bu testleri önermişti şimdi hatırladım. Siz bu konuda deneyimlisiniz çok önemli benim için fikirleriniz başka hangi testler yapıldı? Ben bu süreçte yeniden doktora gitmeyi düşündüm 3.aydır korunmuyoruz ama benim içime bu şekilde sinmedi tekrar doktora gidip testlerle içim rahat etsin öyle devam edeyim istiyorum. Dediğiniz gibi toksoplazma çok önemli çiğ et az pişmiş yumurta veya pişmemiş pastırma gibi et ürünleri çok tehlikeli, bir de bizim kedilerimiz var toksoplazma riskim biraz daha fazla sanırım onu da yaptırmam gerekir. Peki siz bu rutin testleri adet döngünüzün herhangi bir gününde mi yaptırdınız yoksa belirli günde mi gitmem gerekir?Ben planli gebe kalanlardanim. Dogum oncesi rutin bazi testler yapildi. Kizamik kizamikcik hepatit ve toksoplazma bağışiklik bakildi.
Bunlar onemli. Mesela kizamik kizamikcik bagisikligim olmasaydi once asi yapilacakti 3 ay sonra korunma birakilacakti. Hepsine bagisikligim vardi o yuzden rahattim ben. Mesela cogu gebe icin dışarıda yesil yaprakli salata yemek risklidir cunku toksoplazma bulasi riski yuksektir ve gebelikte yakalanilmasi bebek icin hayati tehlikedir.
Bu testler bir tik avantajli baslamak icin faydali testler.
Reglin 2. Ve 3. Gunu yapilan testler hormon testleri. Diger testler herhangi bir zaman olabilir.Çok teşekkür ederim evet dediğiniz gibi benim doktorum da bu testleri önermişti şimdi hatırladım. Siz bu konuda deneyimlisiniz çok önemli benim için fikirleriniz başka hangi testler yapıldı? Ben bu süreçte yeniden doktora gitmeyi düşündüm 3.aydır korunmuyoruz ama benim içime bu şekilde sinmedi tekrar doktora gidip testlerle içim rahat etsin öyle devam edeyim istiyorum. Dediğiniz gibi toksoplazma çok önemli çiğ et az pişmiş yumurta veya pişmemiş pastırma gibi et ürünleri çok tehlikeli, bir de bizim kedilerimiz var toksoplazma riskim biraz daha fazla sanırım onu da yaptırmam gerekir. Peki siz bu rutin testleri adet döngünüzün herhangi bir gününde mi yaptırdınız yoksa belirli günde mi gitmem gerekir?
Devlet hastanesinde kadın doğum doktoru beni sadece 2 dakika gördü sorularıma cevap bile vermedi ve hormon testlerini bile kendisinin yaptırmayacağını, istersem dahiliyeden randevu alıp ona da bazı tahliller yaptirabilecegimi söyledi ve gönderdi benizaten salgının ortasindayiz ve hastaneler çok yoğun o kalabalığa ve haftalar sonra verilecek randevuya gitmedim ben de
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?