• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Gebe kaldığını görmek için acele edenler

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

cocostarpasta

Üye
Kayıtlı Üye
1 Temmuz 2019
96
64
18
31
Tekrar merhaba. İlk deneyimim başarızlıkla sonuçlandı. 2. Ay denememi ben de heyecanla bekliyorum ama hızla geçse de öğrensem tavrındayım. Geçen adet bitimimden sonra kafın doğuma gittim engel bir durum var mı diye. Alttan ultrasonla baktı herşey olağan dedi. Yumurtlama dönemimde 3 kere ilişkiye girdim. Takvime göre ayın 1 i yüksek ihtimaldi. Yani 1 mayısta ilişkiye girdim. Yaklaşık 10 gün oldu adetime 6 gün kaldı. Göğüslerim patlıcak gibi şiş. Ağzımın tadı bozuk, idrara fazla çıkıyorum falan böyle belirtiler var ama geçen ayda vardı bunların aynısı. Sizin tecribe ettğiniz 10 günlük erken gebelik belirtileri neler?
Adeti bekle demeyin beklerdim ama aklıma takılıyo sürekli heyecanlanıyorum. Sevgiler

Tekrar merhaba. İlk deneyimim başarızlıkla sonuçlandı. 2. Ay denememi ben de heyecanla bekliyorum ama hızla geçse de öğrensem tavrındayım. Geçen adet bitimimden sonra kafın doğuma gittim engel bir durum var mı diye. Alttan ultrasonla baktı herşey olağan dedi. Yumurtlama dönemimde 3 kere ilişkiye girdim. Takvime göre ayın 1 i yüksek ihtimaldi. Yani 1 mayısta ilişkiye girdim. Yaklaşık 10 gün oldu adetime 6 gün kaldı. Göğüslerim patlıcak gibi şiş. Ağzımın tadı bozuk, idrara fazla çıkıyorum falan böyle belirtiler var ama geçen ayda vardı bunların aynısı. Sizin tecribe ettğiniz 10 günlük erken gebelik belirtileri neler?
Adeti bekle demeyin beklerdim ama aklıma takılıyo sürekli heyecanlanıyorum. Sevgiler
Malesef uygulamadaki yumurtlama her zaman doğru sonucu gösteemiyor. Ovulasyon testi ile kontrol etmen lazım. Tecrübe ile sabit. Her ay yumurtlama günüm
değişiyor.

Malesef uygulamadaki yumurtlama her zaman doğru sonucu gösteemiyor. Ovulasyon testi ile kontrol etmen lazım. Tecrübe ile sabit. Her ay yumurtlama günüm
değişiyor.
Ben sağlık çalışanıyım. Hastanede sürekli birilerine danışıyorum acele etme zevkini çıkar. Hemen öyle şeyler yapılmaz. 6 ay dene. Stresten olmaz diyip duruyorlar. Yoksa ben çok garanticiyim ovulasyon testi alırdım şimdiye. Bu ay da olmzsa diğer ay mutlaka artık

Ben sağlık çalışanıyım. Hastanede sürekli birilerine danışıyorum acele etme zevkini çıkar. Hemen öyle şeyler yapılmaz. 6 ay dene. Stresten olmaz diyip duruyorlar. Yoksa ben çok garanticiyim ovulasyon testi alırdım şimdiye. Bu ay da olmzsa diğer ay mutlaka artık
Hiç dedikleri gibi olmuyor. Gördüğüm kadarıyla sen zaten şuan bile stres yapıyorsun ama en azından ovulasyon ile garantiye alırsın. Garantiye aldığın halde olmuyorsa demekki bir sıkıntı var diyip 1 yıl dolunca tedavi olursun. Ama senin denediğin şekilde yumurtlamayı yakalanan biraz zor. Ben ilk ay 15. Gün, 2.ay 18.gün, 3.ay 20.gün yumurtlama gördüm. Bu ay 17.gündeyim hala yumurtlaöa yok. Uygulamalara kalsa ovulasyon dönemi bitmiş görünüyor telefonumda 3 farklı uygulama var hepsi de öyle.

Hiç dedikleri gibi olmuyor. Gördüğüm kadarıyla sen zaten şuan bile stres yapıyorsun ama en azından ovulasyon ile garantiye alırsın. Garantiye aldığın halde olmuyorsa demekki bir sıkıntı var diyip 1 yıl dolunca tedavi olursun. Ama senin denediğin şekilde yumurtlamayı yakalanan biraz zor. Ben ilk ay 15. Gün, 2.ay 18.gün, 3.ay 20.gün yumurtlama gördüm. Bu ay 17.gündeyim hala yumurtlaöa yok. Uygulamalara kalsa ovulasyon dönemi bitmiş görünüyor telefonumda 3 farklı uygulama var hepsi de öyle.
Evet haklısınız.bu ay bakalım olmazsa diğer ay ovulasyon testi alıcam.

10 gun degilde adetime bir hafta kala falan kahverengi minicik bir leke geldi. Sonrasinda adetim 3 4 gun kala bir anda ates basip bir anda usume surekli idrara cikma ve asiri bir gaz oldu hafif hafif bulantimda baslamisti adetin ilk gunu test yaptim pozitif cikti. Allah sanada nasip etsin insallah.

Aynı gününde gelmedi benim. 3-4 gün gecikem yaşıyorum
Ya ben normalde 28 gündü döngüm sonra Mart'ta iki tane testte pozitif gördüm 5 gün geçmişti regl oldum ama aşıırı fazla kanama oldu sonraki döngüm 34.günde geldi yine gecikmeli yani bu ayda 14.gün şeffaf akıntı gördüm tekrar 28 e döndümü bilemiyorum ama. Ben tek o günü değerlendirdim ne zaman test yapmam gerekiyo acaba

Ya ben normalde 28 gündü döngüm sonra Mart'ta iki tane testte pozitif gördüm 5 gün geçmişti regl oldum ama aşıırı fazla kanama oldu sonraki döngüm 34.günde geldi yine gecikmeli yani bu ayda 14.gün şeffaf akıntı gördüm tekrar 28 e döndümü bilemiyorum ama. Ben tek o günü değerlendirdim ne zaman test yapmam gerekiyo acaba
Adetten 2 gün önce yapınca çıkar

Canım aynı beni tarif etmissin prezervatifle korunuyoduk martta ilk denemede kalırım sandım hemen ve tabiki kalamadım. Sonra nisanda denedim yine kendi başıma kalamayınca hemen doktora gititm benide alltan muayene yaptı problem yok dedi sen hamile kalırsın dedi 2 ay diyince zaten çok az bi süre dedi %20 şansın var öyle büyük bi ihtimal değil dedi bana hayıt önerdi kolaylaştiriyormus gebeliği diye esimede keciboynuzu önerdi sigara kullanıyor diye bu ay ilk defa ovulasyonla denedim bakalım tutucak mı şuan benimde bata 7 8 gün var adet olacakmışım hissi geliyo ama çok kaptirmiyorum artık kendimi eğer bu ay tutmazsa kesinlikle ovulasyon al en azından hangi gün yumurtladigini bilirim o günü kaçırmazsın 2 3 ay ovulasyonla dene sonra eşin gider doktora olmazsa ben 2 ay süre verdim olmazsa eşimi yollucam doktora

Canım doktorlar yinede gün aşırı yapınca yumurtlama zamanını yakalamışsın sayıyorlar hakketende öyle 2 ay ben ovulasyon kullanmadım ilk ay çatlama gününü yakalamışım bide yumurtlama önceki günü yakalamışım gün aşırı olduğu için tutsaydi ovulasyonsuz yine tutardı ikinci ay da yumurtlamayi yakalamışım bi gün boş bırakınca çatlamayi kaçırmışım ama en önemli günü yumurtlamayi yakalamışım yani ovulasyon kullanmasanda gün aşırı illa birine denk geliyosun Zaten ya çatlamaya ya yumurtlamaya denk gelmemen mümkün değil

Canım doktorlar yinede gün aşırı yapınca yumurtlama zamanını yakalamışsın sayıyorlar hakketende öyle 2 ay ben ovulasyon kullanmadım ilk ay çatlama gününü yakalamışım bide yumurtlama önceki günü yakalamışım gün aşırı olduğu için tutsaydi ovulasyonsuz yine tutardı ikinci ay da yumurtlamayi yakalamışım bi gün boş bırakınca çatlamayi kaçırmışım ama en önemli günü yumurtlamayi yakalamışım yani ovulasyon kullanmasanda gün aşırı illa birine denk geliyosun Zaten ya çatlamaya ya yumurtlamaya denk gelmemen mümkün değil
Gün aşırı yapabilmen için eşinin sperm kalitesinin çok iyi olması gerek. Aksi takdirde yine olmaz zaten. Kalite düşer. Mesela benim doktorum 11-19 günleri arasında gün aşırı olsun dedi. Ben 19.gün bıraksam 20.gün gördüğüm yumurtlama ve 21.gün gördüğüm çatlama boşa gidecek. 🤷

Kesinlikle haklılar evliliğinin zevkini çıkar Ovülasyon testi kullandım biraz geriyor insanı görev gibi ama yinede siz deneyin isterseniz en azından Aklınızda kalmaz mümkünse 2 günde 1 ya da düzenli ilişki ideal diye düşünüyorum sperm kalitesi açısından doktorumda adetimin 10 ile 20. Gün arası düzenli ilişki tavsiye etti birde eşimin keçiboynuzu ya da keçiboynuzu pekmezi yemesini söyledi sperm kalitesi için ben eşimle her ihtimale karşı tüm kontrollü yaptırdık sperm testinden hormon testine kadar nasip diyorum bekliyorum Allah gönlünüze göre versin

Son düzenleme:
Back