herkese merhabalar. 45 yaşındayım. bebeğimiz olmadığı için tüp bebek denedik. kimyasal düşükle sonuçlandı. sebebini araştırırken ( kendi çabalarımla çünkü doktorlar bu konuda pek yardımcı olamıyorlar. sebebini bilmediklerini söylüyorlar.) sperm kalitesinin düşüklerde çok önemli olduğunu öğrendim ve kaliteli sperm ayıklamanın çok az merkezde yapıldığını öğrendim. bizim yaptırdığımız yerdeki embriyologla görüştüm sağolsun saklamadı merakımı giderdi. mikroskopla büyütüp gözle görülür hale gelen spermlerden gözlerine normal geleni seçiyorlarmış. kalitesi şansa kalıyor yani. ve gözlerine normal görünen sperm eğer kalitesizse sonuç ya negatif ya düşükle sonuçlanıyormuş. sonra tüp bebek tecrubelerini internetten araştırdım. birinin yere göğe sığdıramadığı bir doktoru diğeri yerlere çalıyor ve defalarca hüsranlar maddi manevi travmalar... sonra doğal yollardan ne yapabilirizi araştırdım ve uyguladık. şu anda 45 yaşımda doğal yolla gebeyim çok şükür :) sizinle bu konudaki bildiklerimi yaptıklarımızı paylaşmak istiyorum. belki birilerine faydası olur :)
öncelikle;
yoktan var eden allah'ım bize sağlıklı iyi bir evlat ver amin.
1- ekmeği kestik ikimizde. ekmek maalesef genetiği bozulmuş buğdaydan yapılma ve içinde bir sürü kimyasal barındırdığı için toksik.
2- genetiği değiştirilmiş gıdarlardan uzak durmaya çalıştık. genetiği değiştirilmiş sebze meyveler kısırlıkla kodlanmışlar. kendileri üremiyorlar.
3- çerez çok önemli her gün mutlaka çerez yiyin ( karı-koca) fındık fıstık ceviz badem kabak çekirdeği vs. taze tuzsuz ve kavrulmamış olursa en güzeli. ( çerez çok önemli)
4- haftada iki gün tahin bal karışımı yedik. tadı enfes kilo almaktan korktuğum için iki günle sınırladık. kilo probleminiz yoksa daha fazla yiyebilirsiniz. tahinin kalitesine dikkat etmedik ama balın kalitesi önemli. balın iyi olmasına dikkat etmenizi tavsiye ederim.
5- soğan sarımsak günlük yemeklerinizde salatalarınızda tüketin.
6- eşim yemeklerine zerdeçal ekledi ( sperm kalitesini artıyormuş)
7- regl biter bitmez bir gün arayla ilişkiye girin. ilişkiden sonra hemen kalkmayın beş on dakika yatın. sonrasında sıcak banyo yapmayın bölgeyi sabunlamayın duru suyla yıkayın( doktorlar reglinin 10. gününde başlayın 16. gününde bitirin diyorlar işe yaramıyor)
8- su içmeye dikkat edin.
9- tsh nıza özellike dikkat edin. 2,5 bebek için ideal seviye diyor doktorlar.
10- şekeri de en aza indirin.
bütün bunları yapıp hiç kasmayın. bebek olmadığı fikrini aklınızdan çıkarın. hatta bebek yapmaya çalıştığınız fikrini de aklınızdan çıkarın. allah isteyen herkese nasip etsin...
öncelikle;
yoktan var eden allah'ım bize sağlıklı iyi bir evlat ver amin.
1- ekmeği kestik ikimizde. ekmek maalesef genetiği bozulmuş buğdaydan yapılma ve içinde bir sürü kimyasal barındırdığı için toksik.
2- genetiği değiştirilmiş gıdarlardan uzak durmaya çalıştık. genetiği değiştirilmiş sebze meyveler kısırlıkla kodlanmışlar. kendileri üremiyorlar.
3- çerez çok önemli her gün mutlaka çerez yiyin ( karı-koca) fındık fıstık ceviz badem kabak çekirdeği vs. taze tuzsuz ve kavrulmamış olursa en güzeli. ( çerez çok önemli)
4- haftada iki gün tahin bal karışımı yedik. tadı enfes kilo almaktan korktuğum için iki günle sınırladık. kilo probleminiz yoksa daha fazla yiyebilirsiniz. tahinin kalitesine dikkat etmedik ama balın kalitesi önemli. balın iyi olmasına dikkat etmenizi tavsiye ederim.
5- soğan sarımsak günlük yemeklerinizde salatalarınızda tüketin.
6- eşim yemeklerine zerdeçal ekledi ( sperm kalitesini artıyormuş)
7- regl biter bitmez bir gün arayla ilişkiye girin. ilişkiden sonra hemen kalkmayın beş on dakika yatın. sonrasında sıcak banyo yapmayın bölgeyi sabunlamayın duru suyla yıkayın( doktorlar reglinin 10. gününde başlayın 16. gününde bitirin diyorlar işe yaramıyor)
8- su içmeye dikkat edin.
9- tsh nıza özellike dikkat edin. 2,5 bebek için ideal seviye diyor doktorlar.
10- şekeri de en aza indirin.
bütün bunları yapıp hiç kasmayın. bebek olmadığı fikrini aklınızdan çıkarın. hatta bebek yapmaya çalıştığınız fikrini de aklınızdan çıkarın. allah isteyen herkese nasip etsin...