Gebe kadınlarda karakter degısıklılıgı ve pskılojık sorunlar!!!

kader_metin

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Kasım 2009
26
0
[/B mrb arkadaslar burda bulunan gebe kadinlarin suanda zor süreclerden gectigini hepimiz biliyoruz annenlik büyük bir sorumluluktur tabi gebelik sirasinda bedensel sorunlarin disinda gebe bayanlar ruhsal sorunlarda yasamaktadirlar karakter degisikligi yasarlar yani esler kadinlarinin bu tavirlarindan etkilenirler ve esler bu davranis degisikliliginnin hamilelikten öne geldigini bilmektedirler buzamanlarda eslere önerilen gebe kadinlarina daha fazla ilgi gösterilmesidir her gebe kadinda farklidir bazi bayanlar cok duygusal olur örnegin ben sebebsiz yere aglamalar yani ortada fol yok yumurta yokkken birden aglamalar bazi gebelerde cok sinirli olur aslinda bu yasananlar gayet normaldir cünkü anne adayi icinde bir bebek yani bir can tasiyor bu büyük bir sorumluluktur kendi cani yetmez mis ki birden icinde ki bebegin sorumlulugunu tasiyordur cesitli düsüncelere psikolojik sorunlara sebeb olur acaba cocuguma karnimda iyi bakabiliyormuyum acaba orda iyimi acaba ona birsey olacakmi acaba o bakacabilecekmyim iyi bir anne olabilecekmiyim gibi telaslara kapilir tabiki tipta bunlar normal karsilanir tabi bazi annerdeki yüksek psikolojik sorunlar olaylarin kötü sonuc vermesine sebeb olur bazi anneler bu sorumlulugu tasimayacaklarini düsünerek cocuklarini istemezler aldirmayi bile düsünürler bu durumda is basta esine birde tabiki bir psikiyatrise düsmektedir:çok üzgünüm:

ben de şuanda 27.haftalık hamileyim inş.bi oğlum olacak! planlayarak hamile kalmama rağmen ilk 3 ay psikolojik bunalıma girdim. saçma sapan şeylere takılıyodu kafam en çok dış görüşünümü yadırgadım. eşimle kavga etmek için herşeyi yapıyodum ama sağolsun o bana çok anlayışlı yaklaştı. zaman geldi acaba dedim? şimdi diyorum ki iyiki var ona bişe olsa bende yıkılırım herhalde allaha dua ediyorum oğlumu bana bağışlasın diye. hamilelik gerçekten sıkıntılı bi süreç en büyük görev eşlere düşüyor. psikolojik yardımın faydalı olacağını düşünüyorum!!

biz bir doğuruyorsak eşlerimiz dokuz doğuruyor benim her türlü kaprisimi ağlama krizlerimi sinirli halimi çekiyor çok şanslıyım mükemmel bir eşe sahibim

aynı durumdayım çok istememe ragmenn hamile oldugumu ögrendigimden beri acaba dogrumu yaptım biraz dahamı bekleseydim istemiyomuş gibi duygular zaten panik atagım varr üstüne ilacımı kestim onun sıkıntısı şu anda 9 haftalık yolun çok başı ama geçer inşaalh bu duygularr zaten sinirliydim dahada sinirli oldum alışamadım hala biri bebek desee anem torunum desee okadar sinirleniyorumki biraz biraz hafiflemiş durumdaa alışıyorummu nee doktorum lada konuştuk zaten piskiyatri mle hep irtibattayım bilmiyorum çok zor geçiyo benim anksiyeteden dolayı

kendimi bildim bileli hep bir bebeğim olsun istedim. hayatımda beni üzen herkesi bebeğimi kucağıma aldığım gün affedecem demiştim. benim için bir dönüm noktası bu bebek. hayatımda en çok istediğim şey, en büyük hayalim.. bütün bunlara rağmen hamile kaldığımdan beri bütün bu korkuları, endişeleri, acaba yanlış mı yaptım düşüncelerini ben de yaşıyorum. ben hep 9 ay ağzım kulaklarımda mutlu ve huzurlu olcam sanırdım. ama öyle olmadı herşeyden önce hayat şartları ve hormonlar buna zaten engel oluyor. zaman zaman eşime şunu söylüyorum: dışardan her ne kadar mutsuz yorgun ve memnuniyetsiz görünsemde ben aslında çok mutlu ve heyecanlıyım. ama hormonlarım ve fiziksel sıkıntılarım yüzünden bunu pek gösteremiyorum....

Henüz psikolojik anlamda hiç bir yüküm olmadı eşime çok şükür.Bir değişiklik olmadı bende o anlamda sağlık sorunlarımla uğraşmaktan bunaldım çünkü.Rabbim hepimizi sağlıcakla hayırlısıyla kurtarsın inş. Sonlara doğru dahada zor olacağını düşünüyorum...

Şu an beni tedirgin eden tek şey bebeklerimi kaybetme korkusu..Yok kilo alıcam yok çirkinleşicem falan aklıma bile gelmiyor..9 ay evvel ikiz bebeklerimi zamansız doğurup kaybettim..Yine aynı şeyi yaşamaktan ödüm kopuyor..Tekrar ikizlere hamile kalmak istedim ve Allahım kabul etti çok şükür ama doğru dürüst sevinemediğim bile...Çok tedirginim bu yüzden yaa offf offffffffffffffffffffff ..Tekrar bebek mezarı kazmak istemiyorum....mafoldumben mafoldumben mafoldumben mafoldumben mafoldumben mafoldumben mafoldumben mafoldumben mafoldumben mafoldumben

X