Gebe iken antidepresan devam edilir mi yoksa kesilip kahırdan ölünür mü ?

elifsmr

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2023
24
16
8
34
Kızlar merhaba 4 haftalık gebeyim Lustral kullanıyorum doktoruma bugün ulaşamadım yarın görüşeceğim hamile iken bu ilacı kullanabilir miyim kullanmazsam daha çok depresyona girerim biliyorum bunu nasıl aşarım?

İlacin kullanim kilavuzuna bakabilirsiniz bazılarında gebeyken kullanilmaz ibaresi var
Hamileliginizi daha sağlıklı bir doneme denk getirseydiniz sizin için cok daha faydali olabilirdi psikiyatriyle gorusmeniz daha iyi olur Allah yardımcınız olsun bol bol dua edin gece yatarken meryem ve yusuf suresi dinleyerek uyuyun cok faydası oluyor

Lustral kullanılmıyor ama hamilelikte kullanılan antidepresan ilaclari var.
Organik olduğu için özel ve ücretli
Doktor muhtemelen onlarinonerir bende öyle yapalım hamilelik olursa demişti.

Allah razı olsun canım..

Lustral kullanılmıyor ama hamilelikte kullanılan antidepresan ilaclari var.
Organik olduğu için özel ve ücretli
Doktor muhtemelen onlarinonerir bende öyle yapalım hamilelik olursa demişti.
Teşekkür ederim canım benim ..

Gerçekten kullandınız mı ? 50 mg bebeğinize bir sıkıntı oldu mu ?
Ben kalp atislarini duyana kadar kullanmıştım, bıraktım zaten hamilelik hormonları iyi hissettirmisti kendimi
Herhangi bir sağlık problemi olmadi çok şükür şimdiye kadar, ama doğum sonuna kadar cok kullanan kişi var burda da, yazarlar belki. Hamilelik konularina bakardaniz bulabilirsiniz
Geçmiş olsun

Bende 7 haftalık hamileyim ilaçları bıraktım tekrar kötü oldum panik atak anksiyete tekrar başladı. Bende misol 50 mg kullanıyordum kullanabilir miyim acaba? Bazıları bu ilaç hamilelikte kullanılabilir ben kullandım felan demişler kullanan var mı?

Hamile değilim ama ilaç kullanırken hamile kalırım diye korkuyordum. Bi doktor ilacı bıraktıktan 3 ay sonra hamile kalabilirsin demişti yerle bir olmuştum. Doktorumu değiştirdim. Çok güvenilir antidepresanlar var ciddi sağlık problemleri olup anne olanlar var böyle şeyleri takma sen iyileşmene bak demişti. Yani hamileyken kullanılabilen ilaçlar var selectra misol bunlardan diye biliyorum zaten sitede de kullananlar var çocuklarını sağlıkla aldılar kucaklarına siz de dert etmeyin. Doktorum ilacın zarar verme ihtimali düşük olabilir ama senin stresinin zarar verme ihtimali kesin demişti. Bir de ben antidepresanın yanında vitamin takviyeleri kullanmaya başladım ilacım en düşük doz olmasına rağmen hiç olmadığım kadar iyi hissediyorum. Omega 3 b12 d ve demir kullanıyorum doktorunuza bunu da bi danışın derim

Arkadaşlar selam. Ben sırf bebek için ilacı bıraktım, 1,5 yıldır anksiyete ile cebelleşiyorum. Bir de düşüğüm oldu. Bebek istediğim için başlayamıyorum ilaca. Benim doktorum asla önermedi hamilelikte. Özellikle ilk trimesterda. İçebilirsin bir şey olmaz dese hemen başlarım yani o derece. Hatta ben ilk gebeliğimde de hamilelik başlamadan 3 ay önce bırakmıştım ilacımı.

Öncelikle başınız sağolsun ve umarım en yakın zaman da hamile kalıp sağlıkla kucağınıza alırsınız bebişinizi. Düşüğünüz ilaç yüzünden mi merak ettim. Çünkü benim doktorum senin kaygıların ve stresin bebeğe ilaçtan daha fazla zarar verir o yüzden nasıl mutlu olacaksan öyle devam edeceğiz demişti.

Merhaba bence önceliğiniz sağlığınız olmalı. Bebek sahibi olmak gerek fiziksel gerek mental bakımdan çok güç isteyen bir olgu.

Çok teşekkür ederim sağolun. Düşüğüm ilaç yüzünden olmadı çünkü ben hamile kalmak için zaten ilacı çoktan bırakmıştım. Düşük derken kimyasal gebelik yaşadım. Öğrendikten 1 hafta sonra sonlandı.
Merhaba bence önceliğiniz sağlığınız olmalı. Bebek sahibi olmak gerek fiziksel gerek mental bakımdan çok güç isteyen bir olgu.
Evet önceliğim sağlığım olmalı ama antidepresanlar biliyorsunuz ki uzun yıllar kullanılıyor, ucu bucağı belli değil, bir ömür kullanan tanıdıklarım var. Tedavimi olayım da sonra bebek düşünürüm dersem biliyorum ki öyle bir şey olmayacak. Yaş geçecek zaten. Ha eğer hamilelikte ilaç kullanırsam bu sefer de onu takıntı haline getiririm ki doktorum da aynı şeyi söylemişti. Mesela bebekte ufacık bir şey olsa ilaca bağlar, bir ömür vicdan azabı çekerim.

Evet, sizi anlıyorum. Ben hamileyken 7.ayda başlamıştım. Öncesinde 1-2 yıl kullanmadım bebek düşündüğümüzden dolayı. Hamileyken de kendimi 7.aya kadar tuttum kullanmamak için. Ama sonrasında daha büyük patlak verdi. Bence doktora danışın en iyisi; hastalığınızın boyutunu bilmiyorum. Her zaman uzman görüşü öncelik bu konuda. Kâr-zarar oranına göre karar veriyorlar

Hamileyken de kullanılabilecek ilaçlar var bu arada. Ama sizin de söylediğiniz gibi ilk 3 ay kesinlikle ilaç kullanılmamalı.

Doktor ne derse ona göre hareket edin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…