- 5 Eylül 2021
- 78
- 19
- 3
- 24
- Konu Sahibi meraklikadin62
Eki Görüntüle IMG_20220115_095413_542.webp cimere boyle bir yazi yazdim sizce sonucu ne olur
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Anladim aslinda benim dogum iznime az kaldi beb orda calisan ve bu sekilde muamele goren hamile bayanlar icin yaptim acikcasiVardiyaları istedikleri gibi düzenleme hakkına sahiplerdir muhtemelen. Ancak mesai ücretlerini ödememeleri hususunda geri dönüş yapacaklardır. Sikayette bulunan kurum sorumlusunu arayıp hakkınızda böyle böyle bir şikayet var gelin savunmanızı yapın diyorlar kişi gidip savunmasını yapıyor sonra süreç işliyor biraz uzun bi süreç yalnız.
Birde kanunen hamilelere mesai yaptirmak yasakken nasil yaptiriyorlar anlayamadimVardiyaları istedikleri gibi düzenleme hakkına sahiplerdir muhtemelen. Ancak mesai ücretlerini ödememeleri hususunda geri dönüş yapacaklardır. Sikayette bulunan kurum sorumlusunu arayıp hakkınızda böyle böyle bir şikayet var gelin savunmanızı yapın diyorlar kişi gidip savunmasını yapıyor sonra süreç işliyor biraz uzun bi süreç yalnız.
Merhaba, yönetmelik gereği sizi günde 7.5 saatten fazla çalıştiramazlar. Ayrıca gece vardiyasında da calistiramazlar. Sgk ya şikayette bulunun. 7.5 saatin üstü her çalışma size mesai ödemek zorunda.Eki Görüntüle 2988827 cimere boyle bir yazi yazdim sizce sonucu ne olur
Benim vardiyam 22:30 da bitiyor bu gecerlii peki ve sikayet ettigimde neler olur direk mudahale edilirmi isle ilgili cikarilmam soz konusu olurmuMerhaba, yönetmelik gereği sizi günde 7.5 saatten fazla çalıştiramazlar. Ayrıca gece vardiyasında da calistiramazlar. Sgk ya şikayette bulunun. 7.5 saatin üstü her çalışma size mesai ödemek zorunda.
Gece çalışması, 20:00 – 06:00 saatleri arasında yapılan çalışmalardır. Çalışmanın büyük bir bölümü belirtilen bu saatlere denk geldiğinde çalışma gece çalışması kabul edilecektir.
Gebe kadınlar, gebe olduklarının doktor raporu ile tespitinin ardından gebeyken gece çalışması yapamazlar. Doğumun ardından ise 1 yıl boyuna gece vardiyasında/postasında çalıştırılamazlar.
.Ben gebeyim ama iş yerime bilgi vermedim 7-8. Aya kadarda söylemeyi düşünmüyorum sizce bir sakıncası olur mu ?
Doğuma kadar mı çıkaramazlar peki ? Doğumdan sonra işimi kaybetmek istemiyorum açıkcası ama hamileliğimde iş yeri için sıkıntı olacak biliyorumHamile çalışanı işten çıkaramazlar yasak çünkü ayrıca en geç 20.0 kadar çalışabilirsiniz günde 7 buçuk saatten fazla çalıştıramazlar eğer işten çıkarılırsanız kabul etmeyin imza atmayın avukatla görüşün tazminat alırsınız
Cok sagolunHamile çalışanı işten çıkaramazlar yasak çünkü ayrıca en geç 20.0 kadar çalışabilirsiniz günde 7 buçuk saatten fazla çalıştıramazlar eğer işten çıkarılırsanız kabul etmeyin imza atmayın avukatla görüşün tazminat alırsınız
Doğumdan sonra bir sürü hakkın var erken çıkma süt izni zaten belli süre çalışmıyorsun. O zamanlar da çıkarılmaz diye biliyorum ama çıkarırlarsa da mahkeme başvuru yapabilirsiniz ne gerekçe gösterecekler ki hamile kaldın diye gıcık olup mu çıkaracaklar.Doğuma kadar mı çıkaramazlar peki ? Doğumdan sonra işimi kaybetmek istemiyorum açıkcası ama hamileliğimde iş yeri için sıkıntı olacak biliyorum