- 30 Aralık 2013
- 10.762
- 11.404
- 37
Gerçekten öyle olduBen daha Antepliyim
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Gerçekten öyle olduBen daha Antepliyim
Festivalde olmasa olmazÇimle
Çimlere acıyorum binbir emekle yetişiyor sonra darma duman
Gerçekten öyle oldu ❤
bende sıfır valla hiç şive de yok . bazı arkadaslarım bır konusuyor dıyorum yavas anlamıyorum bu ne demek sen nasıl anteplısın dıyorlar banaBen daha Antepliyim
Ben buradan öğrendimbende sıfır valla hiç şive de yok . bazı arkadaslarım bır konusuyor dıyorum yavas anlamıyorum bu ne demek sen nasıl anteplısın dıyorlar bana
hıc bılmem de anlamamda ılk kez duydum cıdden
Bende konuşmam konuşamam ama anlarımbende sıfır valla hiç şive de yok . bazı arkadaslarım bır konusuyor dıyorum yavas anlamıyorum bu ne demek sen nasıl anteplısın dıyorlar bana
hıc bılmem de anlamamda ılk kez duydum cıdden
bazı teyzeler var cok degısık konusuyorlar komık sevımlı hızlı hızlı yanakları tombıs kırmızı kırmızı telaslı bayılıyorum onlaraBen buradan öğrendim
nasıl anlıyorsun ya baska dil konusuyorlar resmenBende konuşmam konuşamam ama anlarım
Aynen çok farklı bir şivesi varbazı teyzeler var cok degısık konusuyorlar komık sevımlı hızlı hızlı yanakları tombıs kırmızı kırmızı telaslı bayılıyorum onlara
cogunu anlamıyorum evet dıyorum ben sadece yemege odaklandıysam demek ismi bosvermısım
bır sure sonra esımın agzı kayıyor ama bıraz takılsın bır bakıyorum aynı o teyzeler gıbı oyle şiveli konusanlar cok guzel pimpirim aşı yapıyorlar sen kesın bunu guzel yapıyorsundur dıyorum yanılmıyorum yedın mı pürpürüm aşı ? semız otuna purpurum dıyorlar onu bılıyorumAynen çok farklı bir şivesi var
İnicik çıkıcik gelicik
Biliyorum canım bizde pirpirim derizbır sure sonra esımın agzı kayıyor ama bıraz takılsın bır bakıyorum aynı o teyzeler gıbı oyle şiveli konusanlar cok guzel pimpirim aşı yapıyorlar sen kesın bunu guzel yapıyorsundur dıyorum yanılmıyorum yedın mı pürpürüm aşı ? semız otuna purpurum dıyorlar onu bılıyorum
bırde cama cıncık dıyorlar
Çevre ile alakalı galiba bizim evde şive hiç olmadı annem babam kullanmazdı ama eşim ailesi kullanıyor bende gevezelik ten biliyorum galibanasıl anlıyorsun ya baska dil konusuyorlar resmen
Teşekkür ederim canımNe de güzel yemekler,el işleri,özellikle bakırlara bayıldım, çok severim bakırdan yapılmış şeyleri,evimde de anneannemden kalma bir kac parça var,orada olsaydim kesin edinirdim bir kac parça daha.
Eline,emeğine sağlık Nevreste canım. Çok güzel bir tanıtım olmuş.
Not alıyorum o zaman eşimin oradaki iş arkadaşlarından zaten eşim kurmuş planı programıNisan ayında olur canım
Urfa halfetiyi görmeden gitmeyin derim.
İnşallah canım çok isterim ama her yeri gezmek için de uzun bi tatil ayarlamak lazım. Bir haftada Gaziantep anca gezilirnisan ayında da guzel olur eylul gıbıdır nisan ayıda ama eylulde gelırsen festıvale katılırsın seneyee kadar bekleyemem dersen nisanda gel :)
mantıklı once gazıantep sonra hatay maraşa da ugrasanız urfaya da ugrasanız guzel olur aslında oralar daha otantik daha mistik ben oraları da sevıyorum ve tavsıye edıyorum gıdın mutlaka dıye buralara kadar gelmısken
Pazar pazar herkes evde yapsın yesinler veya çıkıp yesinler demiştim
Ürünlerin % 95 şanlıurfaya aitGaziantep çeyizleri arasında olmazsa olmazı olan Antep işi ve tel kırma ile karşınızdayız.Festivalde hayranlık uyandıran el sanatlarından sadece bir tanesiydi.
Eki Görüntüle 2307760 Eki Görüntüle 2307761 Eki Görüntüle 2307762 Eki Görüntüle 2307763
Başka bir eşi olmayan tek tek kişiye özel yapılan el emeği ayakkabı ve çantalar:)Yapanların hepsi tek eşleri olmadığını söylediler:)
Eki Görüntüle 2307767
Eki Görüntüle 2307770 Eki Görüntüle 2307772
Bu takunyalarda tam anlamıyla el emeği göz nuru:)Osman amca Türkiye'de tek olduğunu ve artık kimsenin bunları yapmadığını söyledi.
Yok mu yetiştirdiğiniz bir oğlunuz veya elemanınız dedim.Var ama hevesleri yok zamanla unutulacak dedi.
Ceviz ağacından büyük emeklerle yapılıyormuş.Osman amcama uzun ömürler versin.
Eki Görüntüle 2307773
Eki Görüntüle 2307774 Eki Görüntüle 2307775 Eki Görüntüle 2307776
Kutnuk Kumaşı yöreye ait yöresel bir kumaştır ve çok değerlidir.Bazı özel aksesuarlar dışında yemek sunumlarında kullanıldığını görmüşsünüzdür.
Eki Görüntüle 2307777 Eki Görüntüle 2307778
Eki Görüntüle 2307781 Eki Görüntüle 2307780
Antep Fıstığı kabuğu ile yapılan bazı aksesuarlar:)
Eki Görüntüle 2307779
İzmir'den gelen bir el emeği uzmanımız daha vardır.Keçeden çok güzel şallar ve kıyafetler hazırlamıştı.
Eki Görüntüle 2307782
Bu çantalar özel saf yün kumaşla özel dokunup diktiriliyormuş.Büyük emek var...
Eki Görüntüle 2307783
Yazımızın sonuna gelmiş bulunuyorum umarım faydalı ve sizin için keyifli bir yazı olmuştur.Ben az çok bildiklerim ve gözlemlerimi paylaşmak istedi.Eksik ve yanlışlarım varsa şimdiden affedilsin.
Çok teşekkür ederim.Nevrestecim Antebi gezdim gözlerim dolu dolu... fotoğraflarin bir harikaydı....60 kiloyla gidip 64 ' le döndüm bu yaz...o kadar özlemişim ki yemekleri... Sırf mutfak değil el sanatlarıyla da muazzam bir şehir. O takunyalara Antepliler haphap derler. Çocukken giyerdik hamama giderken özellikle ...pek heveslenirdik cocukken çıkardığı tamir tukur seslere...meyan şerbeti göremedim ya da kaçırdım emin değilim...o da bize has bir soğuk içecektir. Antepliler pek severler özellikle Ramazan'da iftar sofrasının vazgeçilmezidir. Ellerine ayaklarına sağlık canım...görseller muhteşem..