- 15 Eylül 2015
- 3.242
- 5.175
- 73
- Konu Sahibi MightyPineapple
-
Maddi durumunu bilemiyorum ama yine de siradan bir ogrenci gibi yorum yapicam mutfak icin 1 orta 1 ve ya 2 tane kucuk boy tava yeter 2 orta tencere ve 6 kisilik siradan yemek takimi. Temizlige gelince eh o da sana bagli. en azindan her hafta yapmazsan alir basini gider toparlayamazsin. ah bi de kizartma tenceresi bul ucuz yollu bisi kurtaricidir makarna ve ptates :) ben su yemegi ypicam falan filan diye hayale kapilma yapmayacaksin bastan soyleyim. Ancak bi misafirin arkadasin gelecek de o zaman. Normal kahvaltiliklar en onemli ogunlerin olacak. Hazir corbalar ve makarnalar kurtaricilarinİyi geceler sevgili ablalarım
Hem panik bastı beni, hem heyecan. Malumunuz üzere bir üniversite öğrencisiyim ve yurtta kalıyorum. Yurdun bitmek bilmeyen sorunları beni canımdan bezdirdi. Bozuk musluğu, soğutmayan buzdolabı, ya sıcaktan bayıltacak kadar açık, ya da soğuktan titreterek hiç yanmayan kaloriferi, ateş pahası olması ve içine bir öğün çorbanın bile dahil olmaması... Bin kere ikaz ettiğim halde düzeltmediler, zaten yurtta mahremiyet olayına hiç girmiyorum. Artık aileme yalvara yalvara, ağlaya sızlaya ikna ettim, içlerine sinen bir binada ev buldum, kontratını da yaptıkHem de ev eşyalı. Ama nasıl kalkarım altından?
Şimdi temizliğidir, yemek yapmasıdır, banyo temizlemesidir... Ben kaç tencere alayım, nasıl tava alayım, nasıl yemek konusunda tasarruflu olabilirim, bir evin temel alışverişi nedir, temizlik malzemesiydi erzağıydı falan. Giysi dolabını nasıl düzenli kullanacağım? Tüyolar, ip uçları, tavsiyeler... Hepsi benim için çok değerli. Bir de ne yapmalıyım ki, eve girerken içim açılsın, ayağım geri geri gitmesin, evin atmosferi ferah olsun?
E bir kahveye de beklerim artık
Herkes aynısını söylüyor ya, hiç boşuna yaparım ederim deme, paran bitene kadar evde yemek yapmayacaksın diyorlar, büyük ihtimalle de öyle olacak gibi, basit 1-2 tarif alır yaparım artık az malzemeliMaddi durumunu bilemiyorum ama yine de siradan bir ogrenci gibi yorum yapicam mutfak icin 1 orta 1 ve ya 2 tane kucuk boy tava yeter 2 orta tencere ve 6 kisilik siradan yemek takimi. Temizlige gelince eh o da sana bagli. en azindan her hafta yapmazsan alir basini gider toparlayamazsin. ah bi de kizartma tenceresi bul ucuz yollu bisi kurtaricidir makarna ve ptates :) ben su yemegi ypicam falan filan diye hayale kapilma yapmayacaksin bastan soyleyim. Ancak bi misafirin arkadasin gelecek de o zaman. Normal kahvaltiliklar en onemli ogunlerin olacak. Hazir corbalar ve makarnalar kurtaricilarin
Eve gittigindeki hissiyatin sna bagli yani sunu yaparsan ev cekici gelir diyemem san a.
Hayirli ugurlu olsun....
Valla önce için isinacak bi ev arkadaşı bul iyi anlastigin yavaş yavaş düzene girer evinde
Bu dönem yalnız kalacağım, çünkü kafama uyan biri yok ev konusunda :)Bende evde kalıyorum arada bir mesela vize final zamanları annem geliyor.bir tencere yemek yapsanız 2 gün gider.temizliğide ben yalnızkken haftada bir veya iki kez yapıyordum.evde kalmak bambaşka gerçekten.hiç dert etmeyin.yapamazsanız kafa dengi arkadaşta bulun yanınıza hem katkısı olur hem de işleri bölümlendirirsiniz.
Annem gelip gider ama nereye kadar... Bir de onlar başka şehire taşınacaklar. Kendi kendime idare etmeyi öğrenmem lazım..annen gelmeyecek mi o halleder öyle şeyleri benim düzenimi kaynanam kurmuştu ne nereye konur falan dizmişti hala öylee yapıyorum ben
Oda bile yok ki, stüdyo daire benim evimHayırlı olsun canım. Öncelikle çiöekler al evine güzel oda kokuları al ferahlarsın. Yemeklerini geceden yap yada sabah erkenden okuldan gelince hazır olur hemen yersin yorgun yorgun. Her odaya bir gün ver, p.tesi genel temizlk salı mutfk çarş banyo gibi gibi.. hem yorulmazsın hem düzenin olur.
Kahvem sütlü olsun bitterleri ben alırım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?