• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gaza Geldim Ama,Altından Nasıl Kalkarım?

Ohh mis gibi işte ne güzel. Bende il senenin sonunda ev tuttum hemen. Ama istanbul gibi yerde tek kalmak gibi lüksüm yoktu malum çok pahalı kiralar. :)
Ne var yemek yapacak tatlım inan o evde kendi pişireceğin makarna bile daha güzel gelir. :) Artık herşey elinin altında zaten. İnstagramda çok güzel yemek profilleri var. Nttede öyle. Hatta öğrenci mutfağı diye bir site vardı oradan yapardım ben, o ölçüleri yarıya bölerek yaparsın. kendine bir teflon ya da seramik pilav tenceresi al onda pilav daha güzel oluyor. makarna ve pilavı onda yaparsın bir sulu yemek tenceresi al bir de tava tamamdır. Zaten sen yapa yapa ne eksik anlarsın. Alırsın yavaş yavaş. tek olacağın için faturada çok gelmez. idareli kullanırsın zaten.

Mikrodalgada patlıcan ezmesi omlet filan da yapabilirsin
Öğrenci mutfağı diye bir site var onu da sık kullanılanlara ekle. :) her tür yemeğin en kolay halleri, kolay dille anlatılmış...

Rica ederim zamanla çok iyi oluyor.benim ilk pilavıma pilav demek için binlerce şahit lazımdı:) ama açtım, taştan yumuşaktı yedim karnım doydu:)
annen tarhana, erişte, domates sosu gibi kışlık hazırlıyorsa onlardan tırtıkla çok işe yarıyor:)
Tencere yemeklerinin mantığı aynı hep.doğra soğanı, koy tencereye biraz rengi değiştiğinde koy salçayı biraz kavur var olan malzemeyi ekle mesela patates. Üzerini biraz geçecek şekilde su koy. Kaynayana kadar yüksek ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte pişir ye:)

Çok iyi gelicek sana kesin ev rahatlığı gibisi varmı :KK53:

Valla acıktım gece gece yaaa :KK56::KK72::kk77:
Öğrenci mutfağını hemen takibe aldım :rolleyes:
Temizlik için tuz ruhu konusunda ne düşünüyorsunuz??

Aslinda birsürü temizlik malzemesini gerek yok. Biraz fairy ve biraz sirke, sicak su ile heryeri temizleyebilirsin. Camlari bile temizliyor. Sadece camasirlar icin camasir suyu gerekiyor.

Yemegide yavas yavas ögrenirsin. Youtube'te birsürü video var. Annenler yakinda oturuyorsa onlarin yemeklerini derin dondurucuya at. Yada kendin fazla yemek yap ve derin dondurucuya at.

Umarim hersey istedigin gibi olur. Keyfini cikar bu heycanlarin. Cok klise ama gercekten bu zamanlar geri gelmiyor. :KK51:

Öğrenci mutfağını hemen takibe aldım :rolleyes:
Temizlik için tuz ruhu konusunda ne düşünüyorsunuz??
O tür şeylere ihtiyacın olacağını sanmıyorum
Domestos, cif, bulaşık detarjanı, bir de yer silmek için ajax veya arap sabunlu bir deterjan alsan temizlik için yeterli olur bence öğrenci evinde.
Mikrofiber bezler çıktı mesela onları kullanabilirsin.
Çalışma masası vs için de hazır temizleme mendilleri var. Artık herşeyin kolayı var yani. Çok da titiz değilsen bu tür çözümler getirirsin

Hem evin küçük hem de bu tür maddeleri kullanmak zor oluyor sağlığa zararlı...

Aslinda birsürü temizlik malzemesini gerek yok. Biraz fairy ve biraz sirke, sicak su ile heryeri temizleyebilirsin. Camlari bile temizliyor. Sadece camasirlar icin camasir suyu gerekiyor.

Yemegide yavas yavas ögrenirsin. Youtube'te birsürü video var. Annenler yakinda oturuyorsa onlarin yemeklerini derin dondurucuya at. Yada kendin fazla yemek yap ve derin dondurucuya at.

Umarim hersey istedigin gibi olur. Keyfini cikar bu heycanlarin. Cok klise ama gercekten bu zamanlar geri gelmiyor. :KK51:

O tür şeylere ihtiyacın olacağını sanmıyorum
Domestos, cif, bulaşık detarjanı, bir de yer silmek için ajax veya arap sabunlu bir deterjan alsan temizlik için yeterli olur bence öğrenci evinde.
Mikrofiber bezler çıktı mesela onları kullanabilirsin.
Çalışma masası vs için de hazır temizleme mendilleri var. Artık herşeyin kolayı var yani. Çok da titiz değilsen bu tür çözümler getirirsin

Hem evin küçük hem de bu tür maddeleri kullanmak zor oluyor sağlığa zararlı...

Tuz ruhu sakın alma canım zehirler falan tekmişsin bide
Wc banyo için çamaşır suyu kullan
Sirke çok güzel temizleyici hemde doğal
Temizlik malzemelerine çok para verme derim ben
Ben de öyle duydum, tenime bi değerse yakarmış zaten. Cifi ne için kullanmalıyım, bir de viledanın içine katmak için hangi markanın temizlik şeyini alayım :)

@srpcnrdnz anacağzım, sen de bir el at :oops:

Ben de öyle duydum, tenime bi değerse yakarmış zaten. Cifi ne için kullanmalıyım, bir de viledanın içine katmak için hangi markanın temizlik şeyini alayım :)

@srpcnrdnz anacağzım, sen de bir el at :oops:

Cif'i ben sevmem, kullanmam. O güya metal seyleri temizlemek icin. Baze insanlar onun ile muslugun icini temizliyor, bazeleri ise tencereleri felan temizliyor fakat bence cok agir bir deterjan.

Viledanin icine bile fairy (yada daha ucuz bir marka) ve sirke koyabilirsin. En fazla Ajax ve sirke koyabilirsin. Gördügün gibi ben sirkeyi hersey icin kullaniyorum. Bulasiklarimdada kullaniyorum. Hatta camasirlarda yumasitici yerine koyuyorum, özelikle ic camasiri yikadigimda. Yumusaticilarda cok fazla kimyasal var, ben onu cok az bir miktarda havlu ve carsaf ve bluzlarda kullaniyorum güzel koksun diye.

Türk kadinlar temizlik ile kafayi cok fazla bozuyor. Burda okumustum, camasir suyunu bulasik makinesine atan vardi. Hatta bundan dolayi bulasik makinesin köpürmesi felan olmustu. Hatta gazetelerde cikmisti bir bayan cesitli deterjanlari suyun icinde karistirarak zehirlenmisti. Yani fazla titizlige cidden gerek yok canim.

Son düzenleme:
Sana yilin tuyosunu veriyorm.
Boylelikle bulasik derdi sifir olucak.
Hadi yine iyisi:KK49:

Yemekmi yiyceksin?
Bi tabak al. Yemegi koymadan once! Plastik rulolar varya markette? O rulodan az bi plastik tabagin icine koy. Sonra uzerine yemek. Snra yemek bittiginde al o plastigi cope at. Tabak tertemiz. Bulasik derdi yok.
Usengec ogrenci vinelarinda gormustum, aklima yatti. Mantikli. Hem bulasik icin suda harcamamis olursun.

Herkes makarna yaparsin bol bol demiste ben oyle makarnayi cok saglikli bulmuyorum dogrusu. Makarna yaptigin kadar cok baska saglikli yemekler yapabilirsin. Ki suresi de makarnaya esit olan yemekler var. Makarna yaptigim kadar ben menemen yaparim daha iyi. Icine de bol sogan maydonoz felan katarim oh leziz. Patates ucuzmus turkiye'de madem hasladiktan sonra ezmesini de yapabilirsin. Soyduktan sonra patatesleri ezeceksin, icine ne istersen kat yani. Ben bol sogan ve bezelye ile kavuruyorum, bazen havucta katarim. Bu sekilde saglikli da oluyor. Ayni sekilde patatesleri ezdikten sonra tavaya az bir yag dokup kizartmasini da yapabilirsin. Anlatirken karnim acikti :KK70:

Ben de tek yasiyor gibiyim. Eve girdigimde evimin guzel kokmasi benim icin cok onemlidir. Ben yurtdisindayim, boyle fise takinca guzel kokular yayan aygitlardan var. Mutlaka tr de de vardir. Sonra kokulu mumlarim var benim. Tarcinli, vanlyali hatta yeni yikanmis camasir kokusu. Odama girdigimde yakarim bir tane mutlaka. Oturdugum koltuktaki battaniye ortu ne varsa, yikanabiliyorsa haftada bir mutlaka yikarim. Bence sende boyle yap. Yatagin, carsafin, yastik yuzun temiz olsun. Haftada bir mutlaka yika hepsini.

Sirke kesinlikle olmali. Sirke cok iyi bir kirec cozucu. Su isiticin varsa 2 haftada bir sirke ile temizlemek iyidir. Meyveyi felan kilo isi alma. Ben cogu zaman iki elma, iki portakal aliyorum.

Bence bu senin kendi kendine yetebilmen, kendi ayaklarinin uzerinde durabilmen icin mukemmel bir firsat. Kapini camini iyi kitle, bazen iki sefer kontrol et. Cok mu bunaldin derslerden al bir mum yak, gece lambani da al ac, gec kanepene ac okuma kitabini, cayini da al ohh keyif :)

Ailen ne guzel sana guveniyor, sen de cok akilli bir genc kizsin, zamanla kendi duzenini kurarsin. Arkadaslarini iyi sec, oturakli, iyi huylu olanlarindan olsun. Evde hengame kopmasin ;)

Ogrenci evinden yeni cikmis biri olarak soyluyorum( okul bitti ondan ciktim yani) kesinlikle tek kisilik ev supper bisey cok iyi yapmissin ayrica alisveris olayini mutlaka bimden yap pirincindi bulgurundu temizlik alisverisin baharatlarin sutun kahvaltiligini yagini sekerini cayini hepsini bimden al hatta deterjan ve yumusaticini bile. Duvara asacagin uygun fiyatli kucuk tablolar alabililirsin cirf tarafli bantlarla yapistirirsin guzel gorunur oyle tencere tava licam diye kasma bi de mutfak esyasi olayina cok dalma cunku o kadar guzel seyler var ki hepsini almak istersn luzumsuz masraf olur sana bir orta boy bir kucuk tencere al bi tane de tava al o bile yeter yani gayet mis gibi bir milyoncular varya ordan al cerez tabaginmis bilmemneyinmis hep renkli renkli hosuna da gider hem de ucuz olur. Eger dogalgazi olmayan bir evse tup dedigin bir kisiye 4 aya yakin gider yakacak isini de belediyeye basvurrak alabilirsin onlar sana yardim eder genelde belediyeler komur veriyo istanbulda bile veriyolar cunku sende odun alirsin olur biter odun da cok pahali bisey degil. Boyle yani canim benim allah yardimcin olsun eve internet al derim ben bilgisayarin varsa cok guzel olur super filmler var acar film izlersin bol bol 1 yillik sozlesmeli 49 liraya falan yapiyolar. Opuyorum cok hayirli olsun:KK200:

Ayy yufka al yufka o da bimden hehe sabahlari bimin mukemmel peyniriyle sigara boregi yaparsin. Aksamlari da gozleme yaparsin yemekle ugrasmak istemediginde o yufkayla.hazir corba al cunku corba yapmaya useniyo insan tek olunca ama mutlaka sivi seyler tuket kabizlik ogrenciligin en temel sorunu cunku :)) cabuk corbalari da deneyebilirsin ve oyle makarna falanmis filanmis derler ama ben musakkalarr ali nazikleer neler yapardim canim ne isterse cunku tek yasamak guzeldir az alir canin ne isterse onu alir pisirir yersin.

Mutfak alisverisini haftalik yap. Normal erzak zaten hep olmali un seker tuz yag pirinc bulgur gibi. Geri kalan meyve sebzeyi haftalik al o hafta bozulmadan degerlendirirsin. Evde elinin altinda olunca yapip yiyosun ama yoksa gunluk alisveris yapacaksan bosver disardan yiyim diyosun. Ben hergun yemek yapardim nerdeyse cok da zevk alirdim mutfakta olmaktan. Duzenini de oturtuyosun zaten daginikliktan hoslanmayan biriysen. Ileri cok guzel yatirim oluyo kendi evin olunca hic bocalamazsin :) annen gelince duzenini kurar sen de oyle devam edersin. Dolap duzeni cok kolay. Yikananlari katlayip koy asla atma ustunden cikani da direk kirliye.. hic bi kiyafet daginikligi olmaz dolayisiyla. Mutfaga goturdugun bulasigi aninda yika cunku elinde 1 bardakla gidip yikayip koymak kolay ama gun boyu biriktirirsen gozunde buyur o bulasik hem de zorlanirsin. Benim felsefem dagitmazsan toplamazsindi :) dagitmadigin surece inan cok kolay sadece silip supuruyosun. Mutfak zaten bulasik biriktirmedigin icin temiz oluyo. Banyoyu da her dus zamani temizlersen kiyafetleri dagitmazsan geriye cidden sadece 5 dklik silme supurme kaliyo. Yakinda alisirsin hic korkma. Kolay gelsin.

Aldığını yerine koy ev hiç dağılmaz ve temiz durur zaten stüdyo daire diyorsunhaftada bir süpür sil banyoya klozete ve lavoboya dok camasır suyunu 10 dk öyle bi yıka sil bitti işte derdine bak. Dolap düzenini boş ver bak keyfine Gerekirse bir sürü askı al en cok giyindiklerini hep as pantolon ve az giyindikeri katla dahada düzen müzen yok boş ver öğrencisin sen kehfine bak kimse senden ev düzeni beklemez rahat ol. Gerekirse dağınıklıgın tadını cıkar. Yemek olarak hazor çorbalar var ya suya dök karıstır iç onlardan al biiir suru bi de hazor makarna al ona da suyu dök hazır ee tatları iyi değil ama yorgun zamanlarda yemek al sana hazır işte Normalde makarnan cok olsun bir gün yoğurtlu bir gün salçalı takılırsın öyle. Yumurta da al bako da salçalı güzel olur dene menemen gibi oluyo Patatesi de unutma. Hee ıvır zıvırda al madem teksin tw karşısında bayılmadan önce bi cips iyi gider yani tadını çıkart bekar evinin dilediğin gibi dağıt pislet topla temizle ye iç.. Bi oda kokusu koy ki bir tere arada pıs lasın güzel kokan ev temizlik getirir akla

Hayırlı olsun ,ben de yaşadım kendi evimde üniversitedeyken çok keyifliydi.Ne kadar az arkadaş, o kadar az kirlenir evin.Bir tencere bir tava yeter de yaşadıkça eksiklerini görürsün,tamamlarsın.Temizliği de çok pislenene kadar bekletmezsen işkence olmaz.Gördüğün çöpü topla evden çıkarken de at.Belli bir düzene sokarsın kendin zamanla.Kahvem sütlü ve şekersiz lütfen :KK9:

annen sana buzluga atılacak yemekler hazırlasın.
mesela mantı gibi. eve gelip haşla yoğurt dök ye . misss.....
köfte,börek, pogaca yapsın at buzluga...
fellah köftesi,içli köfte de buzluga atılır.
annenin evinde yaptığı konservelerden getir...domates,yeşil fasulye kahvaltılık olarak zeytin,reçel gibi....
bunlar sana çok kolaylık sağlar.....

aklıma bunlar geldi. benimde kardeşim var annem bu şekilde yapıyor. ayrı şehirlerde olduğu halde.....

fazla mutfak eşyası almana gerek yok tava alırsın ögrenci isi yumurta ve çeşitlerini cok yapacağın icin :) bende üniversitede evde kaldım ama arkadasım vardı . haftada 1 temizlik yapsan bile yeter

canim bu kadar panik olacak birsey yok tek sorun her ay dogalgaz faturasi ve kira seni zorlamasin kafan o konuda rahat olsun yeter. herseye yetisirsin canini sikma. ben her ay gelen ogrenci kredisiyle sadece mutfak alisverisi yapiyordum ve temizlik malzemesi vs. sen de boyle bir duzen oturtabilirsin bu kadar su gun burasi bugun surasi diye bence o kadar planli olmana gerek yok sen gerek gordukce iki dakkada temizlersin zaten bunda bisey yok abartilcak.kucuk saklama kaplari al annen evine geldikce yemek yapar saklarsin sen de. yeni evinde mutlulukla huzurla yasa insallah.

Hepinize çok çok teşekkür ederim :) Çok güzel tüyolar aldım uygulamaya çalışacağım vakit ayırdığınız için ayrıca teşekkürler :))

Back