- 15 Eylül 2015
- 3.242
- 5.175
- 73
- Konu Sahibi MightyPineapple
Ohh mis gibi işte ne güzel. Bende il senenin sonunda ev tuttum hemen. Ama istanbul gibi yerde tek kalmak gibi lüksüm yoktu malum çok pahalı kiralar. :)
Ne var yemek yapacak tatlım inan o evde kendi pişireceğin makarna bile daha güzel gelir. :) Artık herşey elinin altında zaten. İnstagramda çok güzel yemek profilleri var. Nttede öyle. Hatta öğrenci mutfağı diye bir site vardı oradan yapardım ben, o ölçüleri yarıya bölerek yaparsın. kendine bir teflon ya da seramik pilav tenceresi al onda pilav daha güzel oluyor. makarna ve pilavı onda yaparsın bir sulu yemek tenceresi al bir de tava tamamdır. Zaten sen yapa yapa ne eksik anlarsın. Alırsın yavaş yavaş. tek olacağın için faturada çok gelmez. idareli kullanırsın zaten.
Mikrodalgada patlıcan ezmesi omlet filan da yapabilirsin
Öğrenci mutfağı diye bir site var onu da sık kullanılanlara ekle. :) her tür yemeğin en kolay halleri, kolay dille anlatılmış...
Rica ederim zamanla çok iyi oluyor.benim ilk pilavıma pilav demek için binlerce şahit lazımdı:) ama açtım, taştan yumuşaktı yedim karnım doydu:)
annen tarhana, erişte, domates sosu gibi kışlık hazırlıyorsa onlardan tırtıkla çok işe yarıyor:)
Tencere yemeklerinin mantığı aynı hep.doğra soğanı, koy tencereye biraz rengi değiştiğinde koy salçayı biraz kavur var olan malzemeyi ekle mesela patates. Üzerini biraz geçecek şekilde su koy. Kaynayana kadar yüksek ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte pişir ye:)
Çok iyi gelicek sana kesin ev rahatlığı gibisi varmı![]()
Öğrenci mutfağını hemen takibe aldımValla acıktım gece gece yaaa![]()

Temizlik için tuz ruhu konusunda ne düşünüyorsunuz??