• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gaza Geldim Ama,Altından Nasıl Kalkarım?

hayırlı olsun bu arada:)

Hayırlı olsun.
Hiç öğrenci evim olmadı eminim güzel tüyolar alcaksın.
Tek tavsiyem programlı ve düzenli olman

Tek başınasın sanırım, bir tencere bir tava yeter. İki üç de tabak alırsın.
Fazla eşyaya gerek yok bulaşık birikmez böylece. :KK48:
Çamaşır suyu ile hem mutfağı hemde banyoyu kolayca temizleyebilirsin.
Mesela makarna yapacaksan bir tabaklık kadar haşla hepsini pişirme.
Çorba iyi gider havalar buz zaten, yufka alıp börek sar sabah kahvaltı için kolay olur.
Tek başınayken ev pek dağılmaz bence.
Şimdiden kolaylıklar diliyorum. :KK51:

Bir kucuk bir buyuk tava bir kucuk bir buyuk tencere:) zaten mutfakta vakit geçirdikçe görürsün eksiklerini. Hayırlı olsun evin

Arkadaslarini eve alistirma senden cikmazlar bu sefer. Biz de gectik bu yollardan. Bulasigi sakin biriktirme. Hemen yika. Herseyden az az al ki ziyan olmasin
Hepinize ayrıca teşekkür ediyorumm. Temizlik ve düzen konusunda planlı olmak için çaba sarfetmem gerekecek ama altından kalkmaya çalışacağım.
Börek için yufka değil de milföy düşündüm, olur mu?
Sarayı bile dağıtabilme kapasitesine sahibim, sürekli toplamam gerekecek :KK48:
Mutfakta Emine Beder olmak için elimden geleni yapacağım ama, bakalım :p

Bu dönem yalnız kalacağım, çünkü kafama uyan biri yok ev konusunda :)
Yalnızlık daha iyi:) evinizden patatesi eksik etmeyin.haşlarsınız,kızartırsınız,yemeğini yaparsınız.çok darda kalmadıkça dışardan yemeyin.sonra benim gibi gecenin 12sinde acillere gidersiniz mazallah!makarna haşlayın bir gün peynirli bir gün yoğurtlu bir gün salçalı böyle değişik değişik yapın.tencere tava içinde bizim burda bir Cumpa var öğrenciler hep oradan alırlar.pazarda da satılıyor.kolay gelsin :KK25:

Her sabah evi topla ve hic bir Zaman aldığını yerine koymayı ihmal etme alışkanlık oluyor düzenli olmak sonrası :) kolay aslında. Sade döşe kolay olsun temizliği ve ferah olsun ici

Yalnızlık daha iyi:) evinizden patatesi eksik etmeyin.haşlarsınız,kızartırsınız,yemeğini yaparsınız.çok darda kalmadıkça dışardan yemeyin.sonra benim gibi gecenin 12sinde acillere gidersiniz mazallah!makarna haşlayın bir gün peynirli bir gün yoğurtlu bir gün salçalı böyle değişik değişik yapın.tencere tava içinde bizim burda bir Cumpa var öğrenciler hep oradan alırlar.pazarda da satılıyor.kolay gelsin :KK25:
Vallahi patatesin kilosu 1 lira, haşlayıp haşlayıp üzerine yoğurt sumak döküp yerdik :KK53:

Tekrar öğrenci olmak istiyorum :( yaşadığın zaman diliminin kıymetini bil diyerek başlıyorum :) Öncelikle kafana göre iyi bir ev arkadaşı bul biz üç kişi kaliyoduk hala görüşürüz anlasabilcegin insanlar olursa kardesten öte olursun :) her hafta pazara gitmeye çalış taze meyve sebze al. Annenin hazirladigi kışlık malzemeler varsa kesinlikle yürüt acaip isine yarayacak :) yemekten sonra asla sonra yikarim deyip bulasik bırakma. Her hafta bir saatte olsa duzenli olarak ev temizligini yap.Kiyafetlerini yikadiktan sonra katlayip dolaba koyarsan ve cikarirkende azcik ozen gosterirsen dagilmaz.aylik kira mutfak masrafi aidat vs hesapla bi kenara ayir.az ama öz esya al kalabalık yapmasın. Bi de dikkat et evine gelmek isteyen arkadaslarin olacak evi dagitip kaybolcaklar onlara asla prim verme :)))

Makarna ve hazır çorba öğrenci evinin olmazsa olmazidir:))
Biz ayda bir kuru eşyalarımızı alırdık makarna çorba pirinç bulgur falan haftada bir de markete giderdik kahvaltılık yeşillik sebze vs için
Pazar günü temizlik günümüzdü
Üç dört tenceremiz tavamiz kızartma tenceremiz ve tost makinamiz vardı
Tost makinası candır valla mutlaka al
Tabak çanak pazarlardan alırsın ucuz olur
Hayırlı olsun: ))
Makarna ve türevlerinde uzman olacakmışım öyle diyor herkes :kk77:
Teşekkür ederimm :)

Annenin evinde varsa oradan temin et. Yokss bir küçük bir de orta boy tencere al.tava bir tane mutlaka olmalı.makarna süzgeci de mutlaka olsun.Tabak, çatal, kaşık,bıçak,bardak, kupa yada çay bardağı bannende alamazsan 6 'lı çok ucuzlar var onlardan al.bulaşık sepeti, iki tane nevresim takımı, yorgan, yastık, bunlar en gerekli olanlar.
Diğerlerini ihtiyacın oldukça alırsın.bulaşığı biriktirme.birikince zulüm oluyor:)) arkadaşlarını çok fazla alıştırma sonra ev ahıra dönüyor:) tecrübe ile sabit:KK66:)çorba, makarna, yumurtanın envai çeşidi can simidi gibi kurtarıcı olur:KK66: benim favorim patatesli yumurta idi.nette basit yemekler var onları öğrenir zamanla yaparsın.mesela tavuk göğsü al, kekik, zeytinyağı, tuz ve istediğin baharatla tarlandır tavada kızart mis gibi olur.yanına az biraz makarna ve yoğurtla iyi gider.
Güle güle otur
Ahhh, ahh, bilmez miyim o biriken bulaşığı...
Elimin lezzeti mi yok bilmiyorum, bir türlü tadı bana güzel gelen omlet yapamıyorum :KK43:
Hayatımda ilk defa çorba yapacağım bakalım, zehirleyecek miyim kendimi :-)
Teşekkür ederim..

Öğrencisin bu kadar stres yapman gerek yok. İlk önce birkaç parça tencere tava alırsın hatta evde annenin Kullanmadığı eski eşyalardan götürebilirsin. Boşuna masraf yapmamış olursun. Evden okula döndüğünde valizine goturebileceğin kadar şeker makarna gibi gıda maddeleri şampuan sabun gibi temizlik malzemeleri koyabilirsin. Hem sana da masraf olmamış olur.

Madem ailen tek kalabileceğin bir yer tuttu sakın ev arkadaşı arama en samimi arkadaşın bile ev ortamına girince problem olabiliyor. Şimdi arkadaşların yalnız kalacağın için sürekli sana gelip kalmak isteyecek mesafe koy mutlaka yoksa ders filan çalışamazsın.

Temizlik de ihtiyaç duydukça yaparsın zaten tek başına kalacaksın ve okula gideceksin, vize ve final dönemleri hariç çok dağınık olacağını sanmıyorum.

Mümkün olduğunca kendi yemeğini kendin pişir. Hem sağlıksız beslenmemiş olursun hemde boşuna para harcamazsın.

Yeni evinde güle güle otur.Yurt arkadaşlıkları çok güzel ama insanın evi gibisi yok :).

1 büyük 1 küçük tencere 2 boy tava 6 kaşık 6 çatal alsan başta sana yeter.
Benim bi yemek kitabım vardı içinde çok pratik yemekler vardı hep oradan bakarak yaptım, internette de var.
Çorba yaparsın bol bol zaten havalar soğudu.
Sigara Böreği sarıp sarıp dolaba atarım çok işe yarıyor.
Son sene fırın almıştık kekin dibine vurdum valla çayla beraber sabah akşam yiyordum.
Fırın alırsan pizza, Patates, basit kek, şimdi Hazır balıklar da çıktı atarsın fırına.

Temizlik de çok zorlamaz seni yalnızsın.
Fırın sığar mı mutfağa bilmem ama, mikrodalga kekleri şimdi çok moda. Bir de patates pişirmeyi deneyeceğim mikrodalgada. İnşallah başarırım :KK53:

Hayırlı olsun güle güle otur
Pek güzeldir yalnız yaşamak
Bugünlerin tadını çıkar olur olmaz şeylerle canını sıkma ev ile ilgili. Her şeyi yavaş yavaş öğrenip düzenini oturtursun. :)

Ohh mis gibi işte ne güzel. Bende il senenin sonunda ev tuttum hemen. Ama istanbul gibi yerde tek kalmak gibi lüksüm yoktu malum çok pahalı kiralar. :)
Ne var yemek yapacak tatlım inan o evde kendi pişireceğin makarna bile daha güzel gelir. :) Artık herşey elinin altında zaten. İnstagramda çok güzel yemek profilleri var. Nttede öyle. Hatta öğrenci mutfağı diye bir site vardı oradan yapardım ben, o ölçüleri yarıya bölerek yaparsın. kendine bir teflon ya da seramik pilav tenceresi al onda pilav daha güzel oluyor. makarna ve pilavı onda yaparsın bir sulu yemek tenceresi al bir de tava tamamdır. Zaten sen yapa yapa ne eksik anlarsın. Alırsın yavaş yavaş. tek olacağın için faturada çok gelmez. idareli kullanırsın zaten.

Bencede annenin kullanmadığı eski tabak çanak ne varsa topla :KK49: zaten teksin ve derli topluysan haftada bir temizlik yaptınmı mis gibi yaşarsın hayırlı olsun :21:

Oda bile yok ki, stüdyo daire benim evim :KK48: Mutfak salon yatak odası bir :KK54:
Banyoyu ayrı gün temizlerim dediğiniz gibi :KK16:
Her zaman beklerim :KK52:
Yemek yaptığın zaman kesinlikte odanı havalandır pencere biyer açık olsun kış bile olsa yoksa bir müddet sonra oda çok kötü kokar ve siner iyice heryere benim evimde amerikan mutfak ;)

Mikrodalgada patlıcan ezmesi omlet filan da yapabilirsin
Öğrenci mutfağı diye bir site var onu da sık kullanılanlara ekle. :) her tür yemeğin en kolay halleri, kolay dille anlatılmış...

Ahhh, ahh, bilmez miyim o biriken bulaşığı...
Elimin lezzeti mi yok bilmiyorum, bir türlü tadı bana güzel gelen omlet yapamıyorum :KK43:
Hayatımda ilk defa çorba yapacağım bakalım, zehirleyecek miyim kendimi :-)
Teşekkür ederim..
Rica ederim zamanla çok iyi oluyor.benim ilk pilavıma pilav demek için binlerce şahit lazımdı:) ama açtım, taştan yumuşaktı yedim karnım doydu:)
annen tarhana, erişte, domates sosu gibi kışlık hazırlıyorsa onlardan tırtıkla çok işe yarıyor:)
Tencere yemeklerinin mantığı aynı hep.doğra soğanı, koy tencereye biraz rengi değiştiğinde koy salçayı biraz kavur var olan malzemeyi ekle mesela patates. Üzerini biraz geçecek şekilde su koy. Kaynayana kadar yüksek ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte pişir ye:)

Oooohh ne güzel.. biz de 3 arkadaş yaptık defiğini. En önemlisi evini duzenli tut. Duzenli evin temizliği de kolay oluyor.. çok ıvır zıvir olmazsa kolay derlenip toplanıyor ev. Gerektigi zaman direk annenden al ayrıntıları. Evde yemek yapmaya alış sınav zamanı dışında. Temizlemek kolay süpür sil. Ara sira annen gelirse genel temizliği onunla beraber yaparsın. Güle gule otur..

Ohh mis gibi işte ne güzel. Bende il senenin sonunda ev tuttum hemen. Ama istanbul gibi yerde tek kalmak gibi lüksüm yoktu malum çok pahalı kiralar. :)
Ne var yemek yapacak tatlım inan o evde kendi pişireceğin makarna bile daha güzel gelir. :) Artık herşey elinin altında zaten. İnstagramda çok güzel yemek profilleri var. Nttede öyle. Hatta öğrenci mutfağı diye bir site vardı oradan yapardım ben, o ölçüleri yarıya bölerek yaparsın. kendine bir teflon ya da seramik pilav tenceresi al onda pilav daha güzel oluyor. makarna ve pilavı onda yaparsın bir sulu yemek tenceresi al bir de tava tamamdır. Zaten sen yapa yapa ne eksik anlarsın. Alırsın yavaş yavaş. tek olacağın için faturada çok gelmez. idareli kullanırsın zaten.

Bencede annenin kullanmadığı eski tabak çanak ne varsa topla :KK49: zaten teksin ve derli topluysan haftada bir temizlik yaptınmı mis gibi yaşarsın hayırlı olsun :21:

Yemek yaptığın zaman kesinlikte odanı havalandır pencere biyer açık olsun kış bile olsa yoksa bir müddet sonra oda çok kötü kokar ve siner iyice heryere benim evimde amerikan mutfak :KK66:
insanın bir anda her şeyi pişiresi geliyor ama söylediklerine göre dışarıdan sipariş verip sadece makarna pişirecekmişim, bakalım herkesi şaşırtacak mıyım :KK49: Faturalar da evin kirasına dahil, o yönden yırttım :KK76:

Bibibella Bibibella
Teşekkür ederim, ay nasıl heveslendim okudukça anlatamam. Aynen evi bol bol havalandırmayı unutmayayım. Evin eşyası da hazır var, küçücük ama aydınlık bir ev. İşimi hayli hayli görecek. Belim ağrımıştı sandalyede oturmaktan. Şimdi koltuğuma uzanıp TV karşısında uzanıp uyuyabilirim. Sabaha karşı yapmayı en çok sevdiğim şey :KK17:

insanın bir anda her şeyi pişiresi geliyor ama söylediklerine göre dışarıdan sipariş verip sadece makarna pişirecekmişim, bakalım herkesi şaşırtacak mıyım :KK49: Faturalar da evin kirasına dahil, o yönden yırttım :KK76:

Bibibella Bibibella
Teşekkür ederim, ay nasıl heveslendim okudukça anlatamam. Aynen evi bol bol havalandırmayı unutmayayım. Evin eşyası da hazır var, küçücük ama aydınlık bir ev. İşimi hayli hayli görecek. Belim ağrımıştı sandalyede oturmaktan. Şimdi koltuğuma uzanıp TV karşısında uzanıp uyuyabilirim. Sabaha karşı yapmayı en çok sevdiğim şey :KK17:

Çok iyi gelicek sana kesin ev rahatlığı gibisi varmı :KK53:

Oooohh ne güzel.. biz de 3 arkadaş yaptık defiğini. En önemlisi evini duzenli tut. Duzenli evin temizliği de kolay oluyor.. çok ıvır zıvir olmazsa kolay derlenip toplanıyor ev. Gerektigi zaman direk annenden al ayrıntıları. Evde yemek yapmaya alış sınav zamanı dışında. Temizlemek kolay süpür sil. Ara sira annen gelirse genel temizliği onunla beraber yaparsın. Güle gule otur..
Eve gereksiz eşyadır süstür almamaya çalışacağım zor olacak ama mecbur çünkü değil 3 kişi ya da 2 kişi, benim yanımda hamster bile sığmaz eve :) Teşekkür ederim..

Back