• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

"Gaz" uzmanları lutfen buraya..

Her şeyi denedim zinco rezene kimyon nurse harweys metsil aklınıza ne geliyorsa yaptım saymak istemiyorum ama hiç bir işe yaramadı gece 12 de başlardı sabah 5 6 ben bebek sallardım bir pırt yapacak diye mahalle inlerdi en son sağlık ocagımızda ki hemşire dediki sen bunu bu kadar aglatma bir fitil koy rahat yatsın yavrucum biz bebeklerimize hep veriyoruz hastanede yorulyoruz zaten bir de evde bebek ağıdımı dinleyelim dedi . Ben güvenemedim gittim doktora dedim bebegim 45 günlük gaz için bu fitili kulllansam olur mu doktorda onayladı .neyse aldım fitili allahım gece 11:30 gibi koydum fitili gaz sancıları başlamadan önce
allahım o ne güzel bir geceydi ne huzurlu pırt pırt gazlar cıkıyor ama oğlum uyuyor ne sevindim günlerdir uykusuzdum ölüyordum ohhh mis gibi yattım ve her gün verdim o fitili 3 aydan önce bebeklere yarısı veriliyormuş 3 aydan sonra tüm ben 3 ay düzenli olarak hergün verdim zaten 3 aydan sonra gaz sancımız bitti .fitilin adı panalgine spazmo deneyin bence bu gaz sancıları berbat allah yardımcınız olsun

Arkadaslar 2 aylık bebegimin gaz sorunu var (hemen her annenin oldugu gibi), sutum yetmedigi için mama takviyesi yapıyoruz, sanırım o sebep oluyor gaza.
Doktor zinco damla verdi onu kullanıyoruz arada mamasına birkac damla zeytin yagıda ekliyorum ama sıkıntı devam ediyor yardımcı olan olursa sevinirim

canım sana çok güzel ve etkili bi tavsiyem var...
1çay bard suya
1çay kaşığı kimyon
çezvede kaynat ve soğuyunca 1çay kaşığı suyundan içir bebek anında rahatlıyor.

benim bebeğim 5aylık olsu doğduğundan beri kullanıyorum hiçbir sıkıntımız yok..

sana ve bebeğinede sıkıntısız günler diliyorum.:16:

size bir damla söyleyeyim hayatıınız değişsin. bio gaia. kendisi bir ilaç değil vücutta gazın sindirilmesini sağlayan bağırsakta bulunması gereken ama bulunmayınca gaz sorunu ortaya çıkan bakteridir. bu bakteriler gaza engel oluyor vücutta oluşması 6 ay sürdüğü için bebeklerimiz gazlı oluyor hiçbr yan etkisi yok aşırı dozda dahi
bebeğim 7 aylık çldırtıodu bizi bir devlet hastanesi doktoru verdi adını dediki yılma 10 günde etkisini gösterr hakikaten 10 gün sonra bebeğim gaz sıkıntısından kurtuldu fakat arada artık gazı geçmştir die bıraktım
sakın yapmayın 6 ay kullanlması gerekior bıraktıımn ertesi günü çğlklar başladı ve tekrar işe yaraması 1 hafta sürdü. kullannınca bana dua edeceksiniz gaz insanı çldırtıor herkese tavsiye ederim

benim oğlum 1 aylık ve gaz sancısı var çok zorluyo büyük insan gibi ıkınıyo kıp kırmızı oluyo kendini çok kasıyo
sonrada ağlıyo geceleri uyumuyo inliyo

ben doğumundan itibaren maden suyu verdim kızıma. öyle şişeden çıktığı gibi asidini aldırmadan
yeni doğduğunda 2 günde bir çay kaşığı
sonraları 2 çay kaşığı
hiç gazımız olmadı şükür
tabi bende yediklerime dikkat ettim hep

maden suyu muuuuuu:26::26::26::26::53::53::53::53:

nurse harvey 6 aydan sonra kullanılır. dikkatinize.........

hayır doğumdan itibaren kullabılabiliyor,ilk 6 ay günde en fazla 6 defa birer tatlı kaşığı,6aydan sonra 2şer tatlı kaşığı :56:

19 günlük oğlum kipkirmizi kesiliyor gazdan :( 3. Bebeğim ve ilk ikisinde heralde sabrım çoktu hicbirsey kullanmadım ama biogaia yi sipariş verdim eczaneye su an vede çok umutluyummm

Her şeyi denedim zinco rezene kimyon nurse harweys metsil aklınıza ne geliyorsa yaptım saymak istemiyorum ama hiç bir işe yaramadı gece 12 de başlardı sabah 5 6 ben bebek sallardım bir pırt yapacak diye mahalle inlerdi en son sağlık ocagımızda ki hemşire dediki sen bunu bu kadar aglatma bir fitil koy rahat yatsın yavrucum biz bebeklerimize hep veriyoruz hastanede yorulyoruz zaten bir de evde bebek ağıdımı dinleyelim dedi . Ben güvenemedim gittim doktora dedim bebegim 45 günlük gaz için bu fitili kulllansam olur mu doktorda onayladı .neyse aldım fitili allahım gece 11:30 gibi koydum fitili gaz sancıları başlamadan önce
allahım o ne güzel bir geceydi ne huzurlu pırt pırt gazlar cıkıyor ama oğlum uyuyor ne sevindim günlerdir uykusuzdum ölüyordum ohhh mis gibi yattım ve her gün verdim o fitili 3 aydan önce bebeklere yarısı veriliyormuş 3 aydan sonra tüm ben 3 ay düzenli olarak hergün verdim zaten 3 aydan sonra gaz sancımız bitti .fitilin adı panalgine spazmo deneyin bence bu gaz sancıları berbat allah yardımcınız olsun

Cocuklarda fitil kullanımı -kiz erkek farketmez- psikolojik sorunlara yol acıyormuş. 2 hekim de söyledi.

Evet ooooo gaz uzmanı benim.Şöyle söyleyeyim benim oğlum kolikti,ilk başlarda saatlerce ağlardı yapmadığım hiçbir şey kalmadı ama 3 aydan önce geçmiyooooooorrrrrrr.Biz 4.5 aylığız yeni yeni geçiyor ama en faydalısı rezene çayı azda olsa rahatlatıyor.Aynı fitili doktorumuzda bize 5 gün kullanın sadece diye verdi benim oğlum ıkınmaktan onu sokturmuyordu bile düşünün halimi fitil koyamadık hiç,Allah gazlı bebişlerin ailesinin yardımcısı olsun.Çooooooooooookkkkkk zor.....

inş işe yarar cnm bnm oğlumda cok gazlı iyi gelirse söyle bizde kullanalım:)

Canım biogaia danmı bilmiyorum ama dün ikinci gündü sanki daha rahatladı oğlum... Bide gaz sancısı tutunca fon makinası çalıştırmak çok iyi oluyo, aynı odada bı Köşede calisiyo, oğlumda sesini duyunca rahatlıyor..
İkinci kızımda öyleydi, hatta daha fena kolikti :( cookk zoorr
Allahtan geçici bir donemm

cnm nsl kullanıyosun günde 5 damla yazıyo sabahmı veriyosun akşammı bende kullnamya başladım 2.gün bugün akşam yatmadan önce veriyorum ama sanki daha cok gaz sancısı oldu giibi geldi bana durmadan gaz cıkartıyo ama rahatlamıyo bitürlü:((

cnm nsl kullanıyosun günde 5 damla yazıyo sabahmı veriyosun akşammı bende kullnamya başladım 2.gün bugün akşam yatmadan önce veriyorum ama sanki daha cok gaz sancısı oldu giibi geldi bana durmadan gaz cıkartıyo ama rahatlamıyo bitürlü:((

Çok söyleniyor degilmi uyurken fln? Gazinida ikinarak bağırarak cikariyodur
Benimkine saat 9 gibi veriyorm aksam sonra fon makinasının sesiyle sakinlesiyor az çıkarırken.. Daha rahat oluyor..
Bide en gicik oldugum kaç gündür gazından şikayet ediyorum milletin yanında dakikalarca pirtliyo nazar degiyo oğluma... 5 damla veriyorum, sende bırakma bence azimle bu problemden kurtulucazz

Merhaba 14 ay boyunca kizimda gaz problemi oldugu icin sizleri en iyi Ben anlayabilirim.yapmadigim sey kalmadi caylar biberonlar vs. 13.5 Aylik olunca azaldi 14. Ayinda tam olarakgecti. Doktor bile sasirmisti .gozunuzu korkutmakicin yazmadim sadece paylasmak istedim

Oğlum doğduğundan beri çok gazlı bir bebekti. Geceleri en kötü zamanı olup, sabahlara kadar aralıksız ağlayarak oturduğumuzu hatırlıyorum. Sonra bir tanıdığımızın tavsiyesi ile fön kullanmaya başladım. Fön sesi bebeğin anne karnındayken duyduğu dışarıdan gelen sese çok benziyormuş. Dolayısı ile sakinleşmesine yardımcı oluyormuş. Sonunda fönle uyumaya resmen alıştık hep beraber... :))
Ama tek başına yeterli gelmedi tabii ki. Ben muskatla aştım gaz problemini. Doktorum da abartmazsam bir sorun olmayacağını söyledi. Doğal bir baharat olan muskatın dış kalın kabuğunu rendeyle rendeleyip içindeki yumuşak kısmı ortaya çıkardıktan sonra, bir bıçağın ucunu muskata sürtmek suretiyle talaş gibi tozunu çıkarıyorsunuz bir çay kaşığına, ya anne sütüyle ya da mamayla papara haline getirip veriyorsunuz. Tamamı ile tanesiz ve yumuşak olmalı. Bu şekilde ne midesine ne de bağırsağına kötü bir etki yapmıyor. Ben bunu her gün öğle ya da öğleden sonra bir kaşık yaptım. Bir haftadan sonra etki etmeye başladı. Bir de 2 aydan sonra her akşam birlikte ılık duş yapmaya başladık.Hem ten tene olmak hemde suyun etkisiyle bayağı rahatlıyor. Oğlum bu yollar sayesinde bayağı rahat gaz çıkarmaya başladı. 3.5 ay bitene kadar bu şekilde idare ettik, sonra bıçak gibi kesildi.. Umarım yardımı olur... ;)

Bebegi ilik dus aldirmak, ve sonrasinda bebe yagi ile karnina bacaklarina sirtina hafif hafif masaj yapmak cok fayda ediyor. Masaj bittiginde buyuk ihtimalle sesleri duymaya basliyorsun:9::9:
Birde emzirdikten sonra yada sut verdikten sonra mutlaka agizdan gazini cikartmadan yatirmamak gerek. omzuna yatirip yavas yavas sirtini ovalayarak. umarim en kisa surede gecer canim. Bebek orda öyle kivranirken insanda ona bakip uzuntuden kivraniyor. :16:

Oğlum doğduğundan beri çok gazlı bir bebekti. Geceleri en kötü zamanı olup, sabahlara kadar aralıksız ağlayarak oturduğumuzu hatırlıyorum. Sonra bir tanıdığımızın tavsiyesi ile fön kullanmaya başladım. Fön sesi bebeğin anne karnındayken duyduğu dışarıdan gelen sese çok benziyormuş. Dolayısı ile sakinleşmesine yardımcı oluyormuş. Sonunda fönle uyumaya resmen alıştık hep beraber... :))
Ama tek başına yeterli gelmedi tabii ki. Ben muskatla aştım gaz problemini. Doktorum da abartmazsam bir sorun olmayacağını söyledi. Doğal bir baharat olan muskatın dış kalın kabuğunu rendeyle rendeleyip içindeki yumuşak kısmı ortaya çıkardıktan sonra, bir bıçağın ucunu muskata sürtmek suretiyle talaş gibi tozunu çıkarıyorsunuz bir çay kaşığına, ya anne sütüyle ya da mamayla papara haline getirip veriyorsunuz. Tamamı ile tanesiz ve yumuşak olmalı. Bu şekilde ne midesine ne de bağırsağına kötü bir etki yapmıyor. Ben bunu her gün öğle ya da öğleden sonra bir kaşık yaptım. Bir haftadan sonra etki etmeye başladı. Bir de 2 aydan sonra her akşam birlikte ılık duş yapmaya başladık.Hem ten tene olmak hemde suyun etkisiyle bayağı rahatlıyor. Oğlum bu yollar sayesinde bayağı rahat gaz çıkarmaya başladı. 3.5 ay bitene kadar bu şekilde idare ettik, sonra bıçak gibi kesildi.. Umarım yardımı olur... ;)

benim bebeğimdede gaz sancısı vardı bide bebek küvetinden nefret ediyodu. kırkı çıkınca bizde kucağımızda duşta yıkamaya başladık ve gaz sorunumuz o sıralarda bitti acaba bundan dolayımı bitti diye düşündüm şimdi.

Benim oğlumda prematüre olduğu için çok aşırı gazlıydı bir çok şey denedik ama nafile, en son Nurse Harveys kullandık ve problem ortadan kalktı.Birde yemeklerine bol kimyon atarak ye çok etkili olur...

kesınlıkle katılıorumm arkadasımıza benım kızımda da aynı sorun vardıı bu surubu kullanmaya başladığım gunden itıbaren sorun tamamen çözüldü suan 4 ayına grıo ve sorunumuz kalmadı gazla ilgılı kendılığınden gectı bu damla sorunu kokten halledıoo

Back