• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

"Gaz" uzmanları lutfen buraya..

Tabi bir de ek gıdaya geçerken 6. ayında bile nar için erken sayılıyor. hem asitli hem de alerjen olabileceğinden..aman dikkat!

Bebeğimin iki aylık olmasına 10 gün kaldı. Ama 14.gün başlayan gaz sancılarımız hala devam ediyor.
Ona verdiğim rezene çayı işe yaramadı. Kendim içiyorum her gün iki fincan ama işe yaramadı acaba daha mı fazla içmeliyim?
Gaz yapan yiyecekler yemiyorum.
Muskat denedim olmadı... (Ama iki öğün verdim, sonra bir şey olur diye korktum vermedim)
Sıcak su torbası denedim.
Bir tatlı kaşığı kadar toz kimyonu balla karıştırıp içtim ama işe yaramadı. Ama faydasını görmek için bir kaç gün denemeli miyim acaba?
Acı elma yağı alıp ayağının altına ve karnına sürdüm ama bunun da faydasını görmedim. Ama bunu da bir kaç gün sürdürmeli miyim acaba?

Ben biraz sabırsızım sanırım. Ve bir şey kullanırken de zararı olur mu diye korkuyorum. Bu yüzden ilaç da kullanmak istemiyorum ve geceleri hiç uyumadan günleri geçirmeye devam ediyoruz.

Sizce denediğim bir şeyi, mesela acı elma yağını deneyen varsa ne kadar süre ve gün içinde ne sıklıkta devam etmeliyim?

kımyonu kaynamıs suda beklet demlensın suz bıazcık seker koy lımon damlat ıkı üç tanede içir bak gör nasıl ıyı gelecek bızım evde bır kolı gaz ılacı vardı her marka dan her hafta
dr gıdıyorduk hem gaz ama nasıl gazlıydı koca adam gıbıı cıkarırdı ama gazı bıtmezdı kıvranırdı almanyadan gaz kremı bıle getıtırdık ama en ıyısı kımyon tarıfıydı dene gor

arkadaslar fikrini soyleyen herkese cok tesekkurler, umarım benim gibi sorunu olan baskalarıda yararlanır.

Bizim sancılar devam ediyor malesef, suan 2 aylıgız bazı yerlerde okudugıma gore 2 ay civarında gaz sancısı maksimum oluyormus ve 3 . ayda falan bitiyormus, sizde nasıl oldu acaba bu dogru bir bilgi mi yani sabrediyoruz artık bizde cocuk buyusunde su dertten kurtulsun diye.

Su torbası aldık gece kullanacagız yeni olarak, zinco yu biraz daha artıtaracaz onceden toplam 8 damla veriyorduk gunde simdi 12-15 damla yapacaz acıkcası 3. ayda biterse ilaçla falan hic ugrasmasak mı diyede dusunmuyor degiliz eşimle

arkadaslar fikrini soyleyen herkese cok tesekkurler, umarım benim gibi sorunu olan baskalarıda yararlanır.

Bizim sancılar devam ediyor malesef, suan 2 aylıgız bazı yerlerde okudugıma gore 2 ay civarında gaz sancısı maksimum oluyormus ve 3 . ayda falan bitiyormus, sizde nasıl oldu acaba bu dogru bir bilgi mi yani sabrediyoruz artık bizde cocuk buyusunde su dertten kurtulsun diye.

Su torbası aldık gece kullanacagız yeni olarak, zinco yu biraz daha artıtaracaz onceden toplam 8 damla veriyorduk gunde simdi 12-15 damla yapacaz acıkcası 3. ayda biterse ilaçla falan hic ugrasmasak mı diyede dusunmuyor degiliz eşimle
Biz hic kullanmamaya calisiyoruZ cunku gaz ilaçları bana sivilce ilaçları gi i geliyo.. Ne kadar cildinde oynatsan o kadar bozulur ya.. Bizim 15 günlükken başlamıştı.. Her an ama ger an gazliydi.. Sabrettik sadece hareket yaptırdık. Bugun 60. Gun bitti.. Pitir Pitir kendi bı guzel çıkarıyor alttan üstten.. Kendi bünyesi savaşına daha çabuk atlattı.. İlaçla bu evreyi geçirmek baba tembellik be süreci uzatiyo gibi geliyo.. Eskiden hangimiz zinko ile büyüdük hangimiz sab simplex kullandık.. Nesil korelmis ki . Hayir buradayız...

peki arkadaşlr şu muskat cevizi hakkında bilgisi olan kullanan varmı?ben onu denemek istiyorum ama pek emin diilim tek bi defa zinco kullandım.rezene kimyon bende kullandım bi fayda göremedim.kimyon braz işe yarıyor.muskatı öneriyo çevremdekiler annem felan hep bize kullanmış...offf kafam çok karıştı..bitsin artık bu gazzzz

peki arkadaşlr şu muskat cevizi hakkında bilgisi olan kullanan varmı?ben onu denemek istiyorum ama pek emin diilim tek bi defa zinco kullandım.rezene kimyon bende kullandım bi fayda göremedim.kimyon braz işe yarıyor.muskatı öneriyo çevremdekiler annem felan hep bize kullanmış...offf kafam çok karıştı..bitsin artık bu gazzzz

Geçen gülbenin programında muskat cevizi mevzuu vardı konuk bayan fazla kullanımı zehir etkisi yapar demişti eğer kabuklarını rendeleme yöntemiyle kullanıyosanız he eğer bebeklere yapılan gibi ayaklarınıza masaj yapacaksanız sorun yok

Arkadaslar 2 aylık bebegimin gaz sorunu var (hemen her annenin oldugu gibi), sutum yetmedigi için mama takviyesi yapıyoruz, sanırım o sebep oluyor gaza.
Doktor zinco damla verdi onu kullanıyoruz arada mamasına birkac damla zeytin yagıda ekliyorum ama sıkıntı devam ediyor yardımcı olan olursa sevinirim

sen yediklerine içtiklerine dikkat et üşütme kendini ayalkarını oda yapıyo ben eczaneden özel damla yaptırmıştım
sesi bile çıkmıyodu bide gazı angelleyen biberonlar var onlardan al iyi geliyo

kımyonu kaynamıs suda beklet demlensın suz bıazcık seker koy lımon damlat ıkı üç tanede içir bak gör nasıl ıyı gelecek bızım evde bır kolı gaz ılacı vardı her marka dan her hafta
dr gıdıyorduk hem gaz ama nasıl gazlıydı koca adam gıbıı cıkarırdı ama gazı bıtmezdı kıvranırdı almanyadan gaz kremı bıle getıtırdık ama en ıyısı kımyon tarıfıydı dene gor

Kimyon önerisi için teşekkür ederim. ama onu da denediğimi yazmayı unutmuşum. Fakat kullandığım zaman kısmen rahatladığını farkettim ancak kullanmaya devam etmeye çekindim.
Hiç bir şey geçirmediği için ve bebeğim de ben de ızdırap çektiğimiz için doktorun verdiği damlayı sab simplexi vermeye başladım. 4 gün oldu başlayalı. günde 3 defa 3er damla veriyorum. sabaha kadar HİÇ uyumayan bebeğim geceleri uyumaya başladı. Ama gece yaptığı huysuzluğu artık gündüz yapıyor. yani gazı tam olarak geçmedi.

En sonunda ben bu durumu kabullenmeye karar verdim. En rahatlatıcı ilaç bu:)

2011 mayıs annesiyim bebeğim 8buçuk aylık hala gaz sancısı çekiyoruz gece gündüz farketmiyor ne yapsam geçmiyor bitmiyorrrr

Bebeklerinizi mamayla besliyorsanız kesinlikle Dr Browns kolik biberonunu öneririm.Biberonun içinde hava olmuyor bu sayede ekstradan gaz olmuyor.Benim bebeğim 3 aylıkken gaz sorunu bitti ama çok fena çekmiştik.Metsil damla biraz iyi geliyordu.Ayaklarının altına sıcak su torbası koyuyordum dırt dırt çıkarıyordu yavrum :) Acı elma ve kantaron yağıyla günde üç kez ayaklarına ve göbüşüne masaj yaptık.Birde piyasada kolik cd leri var anne karnındaki seslere benzer müzikler onları dinletiyordum.Ne yaparsak yapalım kesin çözüm deği bunlar sadece rahatlaması için biraz sabır ve zaman gerekiyor.Bu arada aklınızda olsun bebişiniz pişik olursa kantoron yağı çok iyi geliyor.Zeytin yağı,hametan neler sürdüm geçsin diye kantoronu bir kere sürdüm sabaha pişik tamamen yok oldu.

Benim bebegimde cook cektı gazdan...İyi gelen sadece BIOGIA adında bır damla oldu..Onun sayesınde kabusumuz bıttı cok sukur...
Doktorunuza danısabılırsınız..Umarım işe yarar..Allah yardımcınız olsun

doğumdan sonra 20. gün gaz sorunumuz oldu. bizde oyun oynar gibi sürekli ayaklarını karnına doğru itip çektik karnını sıvazladık. ama gaz bi türlü bitmiyodu çıkardıkça çıkarıyodu. sonra rezene aldık aktardan ama bu hazır poşet çay olanından değil açık olanından. bir su bardağı kaynar suya 1 tatlı kaşığı koyup 5 dk demlenince her akşam sabah içtim bir tatlı kaşığıda oğluma verdim. bide oğlum yüz üstü uyuyor bununuda etkisiyle kırkımız çıkınca gaz problemimizde bitti. 3 ayını doldurduktan sonra artık gaz çıkarınca anlıyoruzki kaka yapıcak.

böyle neden yazıyorum çünkü benim kızım da da gaz sancısı var ancak ağlamaları daha çok idrar yolu enfeksiyonuymuşş ilaç kullanıyoruz gececek inş.

Back