Gaz sorunu :(

tubayaman

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
6 Kasım 2024
4
0
22
Kızlar benim çok fena gaz sorunum var birkaç yıl önce başladı. Gastroenterolojiye de gittim ilaç verdi gönderdi , psikoloğa da gittim. Öyle bir şey ki ne yapsam tutamıyorum. Bir şey yesem Gaz yemesem Gaz yediklerime dikkat de ediyorum. İnsan içine çıkacak gücüm kalmadı artık. Okula gitmek istemiyorum. Gazim olmasa bile bir koku var sanki anlamıyorum. İnsanların yanına oturamıyorum, otursam rezil olup kalkıyorum psikolojim bozuldu ne yapcam bilmiyorum aranızda bu sorunu yaşayan var mı acaba çıldırıcam çünkü. stres yapmak istemesemde yapıyorum sosyal hayatım bitik durumda.

Bu konuyu sanki ben açmışım.malesef bende aynı durumu yaşıyorum bütün sosyal hayatımı etkiliyor.yediklerime dikkat ediyorum ama yok hala devam ediyor.doktora gittim bu iyi bişey dedi sağlık açısından.gel gör ki korkudan hareket edemiyorum çok kötü bı durum.

Gastroentereloji bagirsak duzenleyici verdi mi? Mide asidinizde yuksek olabilir.

Çözümünü bilmiyorum ama biraz olsun size yardımcı olmasi için verebileceğim tavsiye dışarı çıkarken belinizi çok sikacak pantolon etek giymeyin. Giydiğiniz kıyafetler karnınıza baskı yapmasın

Gaz yapmamak için bı ilaç var galiba çok önceden bı komsumuzdan duymuştum ama gaz yapmadığı için de sakıncalı bence ama istersen bı onu araştır bı bak vardı yani sanki öyle bı ilac

Bende de müthiş bir gaz sıkıntısı var. Mideden olan benim. Hem şişkinlik oluyor hem de o gaz sıkışması kalbimde çarpıntı bile yapıyor. Benim diski da sıkıntılıydi. Doktor test yapmıştı. Midede gastrit var. Takip ediliyorum. Bazı olumsuz hücreler de görülmüş. Dışkı testinde pankreas yetersizliği tespit ettiler. Daha son haline şudur diyemiyorum ama araştırma Hastanesi'nde gastroenterolojiye gidebilirsiniz..beraberinde sindirim sorunu da varsa. Sindirim sorunu yoksa yediklerinize dikkat edin.

Ben de aynı sorunu yaşıyorum ya valla takipteyim bir çözümü olan varsa diye...

Gazın farklı nedenleri olabilir.
Lisedeyken ayağımdan çok sık soğuk aldığım içim sürekli karnım şişerdi ve guruldardı gaz sıkıştığı için.
Onu sıcak tutarak çözmüştüm
Şimdilerde, soğuk kaynaklı değil ama beslenme rutinimde ani değişiklik yaptığım için bağırsak floram etkilenmiş, bu da yine gaz yapıyor ama bunda beslenmemi takip ederek çözüyorum. Kefir, ev turşusu ve ev yoğurdu iyi geliyor.
Bir de faydalı bakteri kapsülleri kullanılıyorum, doktor tavsiyesiyle

Son düzenleme:

siz safranıza baktırın.
pankreas iltihaplanması yaşıyorsunuz yüksek ihtimal. safra kesenizde taş çamur birşey var.

Gerçekten öyle kendimi sıkıp duruyorum çok yorucu
Alerjilerinize baktırdınız mı?
Hayır baktirmadim

Son düzenleme:
bir yakınım yaşadı bu durumu. kadın hastalıkları kaynaklı bir sorun çıkmıştı en sonunda. o da doktor doktor gezmişti.
en son eliminasyon diyeti ve glütensiz beslenme yapıyordu ve eskisine göre daha iyiydi.

siz safranıza baktırın.
pankreas iltihaplanması yaşıyorsunuz yüksek ihtimal. safra kesenizde taş çamur birşey var.
Evet pankreas enzimleri yetersiz çıkınca pankreas için ilaçlı tomografi verildi. Sonucundan benim anladığım kadarı ile safrada çamur var. Ama henüz sonucu göstermedim. Kontrol amaçlı 2. Endoskopim de vardı hepsini bir göstermek için bekledim. Bakalım doktor ne diyecek.

siz safranıza baktırın.
Bu arada çölyak vs bütün alerjik testler de yapıldı benim. Sindirim ve gaz sorunu bunlardan da oluyor sanırım. Henüz sonuçlarımi ben tam göstermedim ama konu sahibine fikir olsun diye yazıyorum.

Pankreas yetersizligi bilgisayarli tomografi de cikar mi acaba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…