• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Gaz sorunu ve sallanan beşik. Çok bunaldık.

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

elifbebek

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2011
4
0
36
Çankırı
Arkadaşlar,

Öncelikle herkese merhabalar demek istiyorum. Forumda ilk mesajım.

Yaklaşık 34 günlük bir kızım var. İsmi Elif. Allah hepimizin çocuğuna sağlıklı, uzun ömürler nasip etsin inşallah.

Bizim büyük bir gaz sıkıntımız var. Çocuğumuzun çok fazla gazı var. Denemediğimiz şey kalmadı. Zinco, çörek otu çayı, anason çayı, kimyon gibi. Mutlaka faydaları vardır ama gaz sıkıntısı hiç bitmiyor. Sanırım bunun sebebi emzirme olayımız. Forum genelinde durum nasıl, çok iyi bilmiyorum ama bizim bebeğimiz günde 10-15 saat civarında emiyor. Bu rakamlar abartı değil, hatta eksik bile yazmış olabilir. Bebeğim günde yaklaşık 15 saat emiyor. Sanırım bu da çok fazla gaz sancısı yapıyor. Ne kadar şey denersek deneyelim, bu yüzden gaz sorununun bitmesi zor gibi. Tabii sorun tek gaz olsa, o da değil. 15 saat emen bebek, gün zaten 24 saat. Geriye ne kalıyor. Bebeğim günde 8 saat ya da biraz altında uyuyor. Çok dertliyiz bu konuda. Ben de emzirmekten ne hal derman kaldı, ne uykuya dinlenecek vakit süre kalmadı. Çok yoruldum. Gaz olayı normal belki ama sizce bebeğimin bu kadar uyuması az değil mi?

Eğer iyi gelecekse diye sallanan beşiklerden bakındım biraz forumda. Bize daha ziyade ileri geri değil de sağa sola tarzda sallanabilen bir beşik lazım. Ve tabii forumda okuduğum kadarı ile titreşimi de olur ve gaz çıkarmasına faydası olursa ne ala. O kadar bunaldım ki, eğer beşik bana günde 3-5 saat bile kazandırabilirse benim için çok çok iyi olur. Krafntın ürünleri ama gördüğüm kadarı ile sanki sadece ileri geri sallanıyor gibi? Bizim bebeğimiz battaniyeye koyup sağa sola sallayınca sesi kesiyor. Sanırım sağa sola sallanan bir otomatik beşik bize iyi gelicek, titreşimi ile beraber.

Yardımlarınızı, fikir ve önerilerinizi bekliyorum.

Hepinize şimdiden teşekkürler. Allah hepimizin yardımcısı olsun, hepimizin bebeğine sağlıklı, uzun ömürler nasip etsin.

güle güle büyütün bebeğinizi...
kızım yaşına girmek üzere,düzeleceği yerde zıvanadan çıktı iyice,uyumak istemez oldu.son çare olarak biz de eşimle battaniyede sallamaya başladık,onda daha kolay uyudu.yalnız bu sallamalar 1 saat kadar sürünce bizde dayanacak güç kalmadı ve geçen hafta salıncak kurduk,piyasadaki hiçbir ürün battaniyede sallanıyor hissini veremez gibi geldi bana.odasında duvara kanca astık,bildiğiniz eski model,çingene beşiği denen şeyi kurduk.biraz olsun rahatladık onda uyutabiliyoruz şu an.isterseniz böyle bir şey deneyin,ya da hamak tarzı salıncaklar var,bebeğiniz henüz küçük olduğundan işe yarayabiliri.googledan çingene beşiği diye aratırsanız işinize yarayacak türde ürünlerle karşılaşırsınız muhtemelen.

ilk olarak yavrularımızı allahın izniyle sağlıkla büyütmenizi nasip etsin diyorumbebeğim şu an 3 aylık.bizde 2.5 aylığa kadar zombi gibi uykusuz yaşadık.arabanın titreşimleri rahatlattığı ıçın geceleri 3 5 nöbetlerini yollarda geçirirdik.kötü günler geride kaldı yapmadığımız şey almadığımız ilaç kalmamıştı artık mecbur koca karı ilaçlarını bile denedik ama olmadı.bir gün doktorum FUNDA MÜFTÜOĞLU KARAMANCI nın önerdiği ilacı kullanmaya başladım anında dertlerımız son buldu artık kızım benle bir uyuyo ve benle uyanıyo gece 2 de Yaıyoruz sabah 11 de uyanıyoruz ıkı defa emmek ıcın uyanıyo karnı doyar doymaz uyuyo tekrar .süper bir şey ilacın ismi SAB SİMPLEX mutlaka deneyin memnun kalacaksınız. ve doktorum ve hemşiremiz hatice hanım çok iyiler sanki aileden biri gibi davranıyorlar burdan ikisine de teşekkür ediyorum

sab simplex ve om-x adında bitkisel bir şurup kullandım..yine de en önemlisi sabır ne yaparsanız yapın zamanla düzeliyorlar ancak...

Allah bağışlasın arkadaşım güle güle büyüt elif bebeğini.. çingene beşiği kur hani şu tavana kurulanlar var ya biz öyle çözüm bulmuştuk benim oğlumda gazı oldukça memeye saldırıyor meme emdikçe gazı oluyordu kısır döngü yani.. gaz damlası da kullanabilirsin ama ben inatla bebğime zararı olur diye kullanmadım. 8 saat az o kadarlık bebek için sıcak banyo yaptırarak rahatlatıp uzatabilirsin bu süreyi.. bir arkadaşımda muskat önermişti bana çook iyi dşiye ama ben denemedim

Benimde 49 gunluk bebegim var bizde gaz sorunu yasiyoruz ancak bebegimin kirki ciktiktan sonra azalmaya basladi hem uykusu duzene girdi hemde
gaz sorunu azaldi. Sallanan besik bende kullaniyorum gaz sorununa iyi geliyomu bilmem ama bebegin uykuya dalmasini kolaylastiriyo denemenizi tavsiye ederim.

Arkadaşlar,

Yaklaşık 34 günlük bir kızım var. İsmi Elif. Allah hepimizin çocuğuna sağlıklı, uzun ömürler nasip etsin inşallah.

Bizim büyük bir gaz sıkıntımız var. Çocuğumuzun çok fazla gazı var. Denemediğimiz şey kalmadı. Zinco, çörek otu çayı, anason çayı, kimyon gibi. Mutlaka faydaları vardır ama gaz sıkıntısı hiç bitmiyor. Sanırım bunun sebebi emzirme olayımız. Forum genelinde durum nasıl, çok iyi bilmiyorum ama bizim bebeğimiz günde 10-15 saat civarında emiyor. Bu rakamlar abartı değil, hatta eksik bile yazmış olabilir. Bebeğim günde yaklaşık 15 saat emiyor. Sanırım bu da çok fazla gaz sancısı yapıyor. Ne kadar şey denersek deneyelim, bu yüzden gaz sorununun bitmesi zor gibi. Tabii sorun tek gaz olsa, o da değil. 15 saat emen bebek, gün zaten 24 saat. Geriye ne kalıyor. Bebeğim günde 8 saat ya da biraz altında uyuyor. Çok dertliyiz bu konuda. Ben de emzirmekten ne hal derman kaldı, ne uykuya dinlenecek vakit süre kalmadı. Çok yoruldum. Gaz olayı normal belki ama sizce bebeğimin bu kadar uyuması az değil mi?

Eğer iyi gelecekse diye sallanan beşiklerden bakındım biraz forumda. Bize daha ziyade ileri geri değil de sağa sola tarzda sallanabilen bir beşik lazım. Ve tabii forumda okuduğum kadarı ile titreşimi de olur ve gaz çıkarmasına faydası olursa ne ala. O kadar bunaldım ki, eğer beşik bana günde 3-5 saat bile kazandırabilirse benim için çok çok iyi olur. Krafntın ürünleri ama gördüğüm kadarı ile sanki sadece ileri geri sallanıyor gibi? Bizim bebeğimiz battaniyeye koyup sağa sola sallayınca sesi kesiyor. Sanırım sağa sola sallanan bir otomatik beşik bize iyi gelicek, titreşimi ile beraber.

Hepinize şimdiden teşekkürler. Allah hepimizin yardımcısı olsun, hepimizin bebeğine sağlıklı, uzun ömürler nasip etsin.

Arkadaşım herşeyi boşver. Gaz sorunu için bebişine GoldenGoat mama al. Senin sütünü de içsin ama bu ek mama gaz sorununa çözüm. İstersen facebooktan veya web sitesinden direk kendilerini arayabilirsin. Çok güzel anlatıyorlar. Ve bu mama ile %100 çözüm.....

Teşekkürler arkadaşlar. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Biz şimdilik kırkının çıkmasını bekliyoruz, zaten bu cumartesi yani 3 gün sonra 40' ı gelmiş olacak. Sanırım genel tavsiyeler otomatik beşikler değil de çingene beşiği yönünde. Bunu da google' dan bu şekilde taratarak bir araştırayım.

Keşke bu çingene beşiklerinin de otomatiği olsaydı :)

Bu arada biz gaz için Zinco kullanıyoruz ama bu Sab Simplex daha mı etkili, merak ettim şimdi siz yazınca.

Arkadaşlar,

canım bende tavana beşik kuranlardanım..bi yerlerden sipariş etmene gerek yok kancaları yaptıktan sonra çamaşır ipiyle bile yapabilirsin..gelelim diğer meseleye.emme...bebeğinin 8 saat değil 18 saat uyuması gerek.sorun gaz değil açlık olabilir.benim oğlum 20 saat mememde kalıyodu kafayı yemek üzereydim.meğer bi gögsümde süt azmış.mama takviye ettim ve herşey düzeldi.tabi bide karnını doyurduğuma emin oluncada emziğe geçtim.3 saat aralıksız uyuyodu gaz çıkardıktan sonra.ama ilk 1ay beni mahvetti hep memede....canım yavrumun aç olduğunu anlamadım.bi doktora gidip kilosuna baktırmanı tavsiye ederim.

cnm geçmiş olsun bebeğine..her bebekte gaz sorunu yaşanıyor malesef.bende oğlumda yaşamıştım..ve aynı dönemde pipisinde hafif tıkanıklıkta olmuş.allahım çocuk morarıdı ağlarken.tüm battaniyelerin uçları uzamıştı sallamaktan.arkadaşın dediği gibi tavana beşik bile kurmayı düşündüm.birde tek baqşıma bakıyordum ailem yanımda değildi.üfff hatırladıkça daraldım bak...
oğlum ağlar ben ağlar 4.aya kadar..doktora götürürz yolda arabada derin derin uyur doktor inanamaz evde viyak viyak bağıran çocuğun o olduğuna.çok şükür 2 yıl geride kaldı artık onlar ama senin yawrun durmadan emiyorsa mutlaka doymuyordur cnm.daha tartıda çok belli olurmu bilmem ama bence bir kez dene bakalım milupa'yı.60 yada 90 cc yap ver bakalım gazıda çıktımmı mışıl mışıl uyuyorsa doymadığından emmek istiyordur.her annenin sütü bebeğine yetmeyebiliyor.denemek için varsa pompa ile sağ bakalım tek seferde 60-70 cc çıkıyorsa tek göğüsten yeter ama az geliyorsa takviye etmen gerekebilir.sık sık emdikçe sütte birikmez o sebeplede yetmez bebeğe diye düşündüm ben...doktorunuza danış istersen.yada sağlık ocağındaki size bakan ebeye..

sağlıklı günlerde büyütün inşallah bebişinizi...

canim gecmis olsun..
bende ayni dertten yaniyorum..gece hic uyuymuyor,anca sabaha dogru uyuyor oda yorgun dustugu icin.ve
benimki anne sutu almadigi icin mama veriyorum ve daha fazla gaz yapiyor..
mamasina Sab Simplex damlayi koyuyorum oyle iciriyorum,karnini bebek masaj yagiyla saat yonunda masaj yap iyi gelir..

doktorlar ilk zamanlar oluyormus zamanla atlatiyrlarmis...

Sanırım süt konusunda bir sorun yok çünkü bebeğim 3340 gr doğdu. Şu anda ise 36-37 günlük ve pazartesi tartıldığında 4700küsür gram geldi, şu an yorgunluktan hatırlayamadım. Rakamlardan yola çıkarak doktorda kesinlikle bir sorun yok dedi.

Doktorumuz bu sürekli ağlamalar için 3 şey olabilir dedi. Birincisi maymunluk ve muzurluk - ki sizin çocuktaki de ona benziyor ben eminim dedi :) Esprili ve insanın içini rahatlatan bir yapısı var. İkincisi klasik olduğu üzere gaz sorunu dedi. Üçüncüsü ise idrar yollarında sorun olabilir ve çok ağlar, sizin çocuğunuzda o da yok ama sizi rahatlatmak için tahlil yapalım dedi, yarın da sonuç çıkacak işte. Biz de bişey olmadığını düşünüyoruz işte ama madem kontrole gittik içimiz rahat etsin diyerek idrar tahliline okey dedik.

Ben yarın şu sab simplex' i de bir sorucam kendisine.

Tavana asılan beşikten kullanmak istiyoruz ama içimde de bir korku var bir yandan. Malum Türkiye' de binaların kalitesi iyi değil. Ya o kanca duvardan çıkarsa diye içimde korku var, zaten pimpiriğin tekiyim işte :(

Son düzenleme:
Back