Gaz problemi

geceotobusu

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
31 Ekim 2024
2
0
21
Merhabalar hepinize iyi akşamlar benim şöyle bir derdim var lütfen dalga geçmeyin. Sınav sebebiyle kyk yurdunda kalmak zorundayım ama gaz problemim var. Ve uyumaya çekiniyorum çok strese giriyorum çok kötü durumdayım yani. Doktora gittim ve dicetel diye bir ilaç verdi kullanan oldu mu hiç bu ilacı ya da verebileceğiniz tavsiye var mı bu arada ilacı yeni kullanmaya başladım ve aynı zamanda rezene çayı da içiyorum.

Yediklerine dikkat et,
şeker, tatlı, aşırı yağlı ve yogun karbonhidrat tuketmemeye çalış.
Sürekli tükettiğin gıdalardan anlayabilirsin neyin gaz yapıp yapmadığını.

Merhabalar hepinize iyi akşamlar benim şöyle bir derdim var lütfen dalga geçmeyin. Sınav sebebiyle kyk yurdunda kalmak zorundayım ama gaz problemim var. Ve uyumaya çekiniyorum çok strese giriyorum çok kötü durumdayım yani. Doktora gittim ve dicetel diye bir ilaç verdi kullanan oldu mu hiç bu ilacı ya da verebileceğiniz tavsiye var mı bu arada ilacı yeni kullanmaya başladım ve aynı zamanda rezene çayı da içiyorum.
Bence öyle ilaçla falan olacak iş değil.beslenmene dikkat edeceksin.gazlı içecek içme, kuru fasulye fazla yeme, bol bol salata ye, meyve ye.düzenli beslen.tuvalet alışkanlığı edin.zaten düzenli ve sağlıklı beslenince düzenli tuvalete çıkmaya başlıyorsun.gaz sorununun olacağını sanmıyorum.olursa da insanlık hâli yani ne yapalım?

Göz kapanınca g.t açılır derdi anneannem😬
İnsanlık hali uyurken nasıl engel olacaksınız🤷‍♀️

Gaz yapıcı gıdalarla beslenmeyi azaltabilirsiniz ayaklarınızı sıcak tutabılırsiniz
Bol bol hareket

Daima kabızlık ve gaz sorunu çektim çekmeye devam ediyorum. Bir kere sütü unutun, yoğurt ve peynirle telafi edersiniz. Çiğ soğan asla. Bir geve önceden suya yatırılıp piştikten sonra yeniden suyu süzülmemiş bakliyat asla. Brokoli karnıbahar lahana asla. Kızartma asla. Yani tabii ki arada bunları yiyorum ama gaz ilaçlarımı alarak ve çok çok iyi pişirerek. Kabızlık gaz yapar o yüzden yatmadan suya yatırılmış kuru kayısı yiyin mesela. Diş problemleri, burun tıkanıklığı ve duruş bozukluğu da gaz yapar, sizde en çok neyin yaptığını bulup onu kesin

Baharati , acıyı hayatından çıkar ,bakliyat tüketme aşırı şekerli gıdalar tuketme. KYK da zor anlıyorum ama dikkat et.

Ek olarak gluten intölaransı da feci gaz yapar. Beyaz unu tamamen kesin, halk ekmeklerde glütensiz ekmekler ve unlar var onları deneyin ili hafta sizde de var mı anlarsınız

muhtemelen bir besine alerjin intolwransin var. laktoz gluten vb. test yaptırıp öğrenirsen gaz problemin de kalmaz

X