kegelde makatı kastıktan sonra gevşemek için ne kadar bekliyorsun. ilaç tedaviside mi verdi mi
Şöyle; koltuğa, kanepeye, sandalyeye farketmez herhangi bir yere dik olacak şekilde oturuyorsun. Nasıl ki otobüste abdest ihtiyacı hissedersin hemen makatını sıkarsın, aynı yöntem. 2 saniye sık 2 saniye bırak. 15 tekrar 4 set. Yani bir oturuşta toplam 75 defa yapıyorsun. Gözünde büyütme sakın 5 dakika bile sürmüyor ve heryerde yapabilirsin, iş yerinde ve otobüste bile. Sıkarken nefes ver, gevşerken nefes al.
Bunu gün içerisinde toplam 4 defa yap. Yani 1 günde toplam 300 defa sık-bırak yapıyorsun.
İlaç kullanmadım. Doğrusu bu konuda ilacın ne yararı olabilir bilmiyorum. Sonuçta kas güçlendirme egzersizi bunlar. Ama anal fissür nedeniyle kabız olmamaya özen gösterdim. Baktım ki kabızım şimdi adını hatırlayamadım bir toz ilaçtan kullandım. Tozu suya atıp içiyorsun, berbat bir tadı var ama gün içinde kabızlığı geçiriyor.
Şu şu ilacı kullan kesinlikle diyemem, doktor haricinde sana ilaç önerenleri de kesinlikle dikkate alma. Ancak doktorun denetiminde ilaç kullan.
Soğuk havalar bu durumu daha da berbat yapar. Stres konusunda da hemfikiriz. Kalabalık hele hele sıkışık ve dar ortamda olmaya göreyim daha da fazla gaz kaçırmam oluyordu. Bu kendi kendini gerçekleştiren kehanete benzer, öyle durumdayken şimdi gaz kaçıracağım daha da rezil olacağım diye düşüne düşüne daha da kendimize eziyet ederiz. Sonunda kendimizi iyice sıkarız ki gaz kaçırma olduğunda ben demiştim diye söyleniriz. Stresten mutlaka uzak durmak lazım ki bunu söylemesi elbette kolay. Şehirlerde stressiz bir gün geçirebiliyorsanız ne ala.
Bunun için bir psikologa gitmeniz yerinde olur. Tedavi yanında bir uzman kontrolünde ruhsal durumu değerlendirmek en doğrusu. Sonuçta beden sağlığından önce ruh sağlığı gelir.
Bu arada bunu belirtmem gerekir, yazdığım mesajları gözden geçirdim, genelde şunu yap şunu yap diye söylemişim. Halbuki bir doktor değilim. Seni ve bu rahatsızlığı çeken kimseleri kesinlikle bunları yapmalısın diye şartlandırmam yanlış olur. Sadece bu rahatsızlığı çekmiş ve yenmiş birisi olarak kendi deneyimlerimden öneri verebilirim.
Makattan ses gelmesi şundan şundan dolayıdır diyemem. Benden sürekli ses gelme yoktu. Bahsettiğim sitedeki gaz kaçırma tablosuna baktıysan farketmişsindir gaz kaçırmanın tek bir durumu yok, bir çok durumu var. Ben sık sık kaçırıyordum gerek sesli gerek sessiz, sporda bacak açma, esnetme gibi en ufak bir zorlayıcı harekette daha da kaçırıyor ve iç çamaşırı değiştirmek zorunda kalıyordum. Doktorlar mutlaka "defografi", "anorektal manometri" ve "kolonoskopi" tetkiki yaparlar ne olduğunu öğrenmek için. Sen tetkiki yapmışsın, sorunu belirlemişsin, önerdiğim doktorda yada diğer doktorlarda da çözüm belli. Kurtulmak istiyorsan beklemenin bir lüzumu yok. "Yapamıyorum, olmuyor" kelimelerini kesinlikle kullanma.
Ama sorun bende olduğu gibi maddi durumsa ona bir şey diyemem. Ben muayene ücretlerini kredi kartlarıyla, tedavi ücretini banka kredisiyle ödemiştim. Bankalar sağolsun daha sonra kat be kat geri alıyor verdiklerini.
Ama doktorlarda tüccar değil sonuçta. Size göre bir tedavi yöntemini muhakkak ayarlarlar.