gaz gaz gaz :(

papatya çayı ve rezene verdim bugün bakalım:44: Allah ım bebişime sıhhat ver.

Canım, benim bebeğimin de çok olmasa da gaz sancısı vardı. Papatya çayı çok iyi geldi. kendi yediklerine ve ayaklarını üşütmemeye de çok dikkat et. Bi de ben stresli olduğum günler kızım ne uyku uyuyor ne de huysuzluğu bitiyor. Sen de rahatlamak için papatya, rezene, melisa, anason karıştırıp içmeye çalış. Hem sütün artar hem de gaz sorunu azalır inşallah...

Allah tez zamanda şifalar versin inşllh bebişine.

papatya çayı ve rezene verdim bugün bakalım:44: Allah ım bebişime sıhhat ver.

merhaba benim oğlumda 25 günlük bi kaç gün önce gaz sancısından bizde nöbetleşiyoduk. ben bibiform diye bitkisel bi damla veriyorum günde bi kez iki gün sonra etki yapmaya başladı. zytin yağı masajıda sakinken yapılırsa iyi geliyo. ağlama nöbetine girdiğinde ben arabaya atıp gezdiriyorum anında susuyo ve uyuyor. bugünde beyaz gürültü diye bi ses keşfettim onu dinletiyorum. anne karnındaki ses sanırım ..oda uykuya dalmasına yardımcı oluyor şimdilik... allah hepimize kolaylık versin

ilk ayda o tip kakalar normal..ama yinede sen takip et olurmu..gaz içinde bence damla falan verme bebişine hiç gerek yok..cünkü gercekte var olan bi agrı sancı sızı falan yok yani gaz cıkarsa geçecek bi durum yok..sadece kolik denen bağırsak hareketleri onu rahatsız ettigi için ve tek ifade yöntemi ağlamak oldugu için sürekli aglıyor.. canı yanmıyo sende kendini harap etme olurmu..benim kızımda kolikliydi..cok arastırdım kız aglar ben aglar..öyleydik yani..ama ögrenince rahatladım..ben kurutma makinesiyle yasadım 4-5 ay :)) inanılmaz işe yarıyo..biz bile deliksiz uyuyoduk eşimle o gürültüde..makineyi kapayınca kızım hemen uyanıyodu ama enazından bi 2 saat falan deliksiz uyuyodu :) bide tabi normal gaz da var :) oda sen yediklerine dikkat edeceksin..bence ne içilecekse sen iç o senden alır zaten..rezene anason bebişine verme bence cok küçük daha..

saç kurutma makinesi iyi gelebilir ama birde şu açıdan düşünmek lazım evde en büyük radyasyon yayan cihazlar saç kurutma makinesi ve mikrodalga fırın sanırım. belki bizi etkilemez ama onlar daha küçücük risk almaya değmez..

canım rezeneyle anasonu niye veremesin ki benim doktorum önermişti bir zararı olmaz zaten anasondan vereceği 1 çay kaşığı anasonu kaynatacak suyundan 1 çay kaşığı verecek hiç bir zararı yokki. Birde tatlı elma yağı satılıyor aktarlarda günde birkaç kere karnına masajla sürüp sıcak havlu kapatılırsa iyi geliyor bu da doktorumun tavsiyesiydi. Ayaklarınıda sıcak tutmaya çalışın bebişin o da çok etkiler kuzuları. Sümüksü kaka derken neyi kastettin kakasının içinde sümüksü yapılar mı var yoksa sadece sıvımı? Sümüksü yapılar varsa doktora götürmeni tavsiye ederim sümüksü kaka bebeklerde ciddiye alınıyor.

canım işte dr.dan dr.a fark var ya :) benim kuzenimde çocuk dr.u.ben kendi dr a bide ona soruyodum hep..mesela rezenede östrojen hormonu var..o yüzden bence vermesine gerek yok..bebeklerde ilk haftalarda anne karnındaki suyu içtiği için ve bağırsak sistemi yeni yeni çalısmaya başladıgı için kakalarında sümüksü yapılar-bağırsak spazmından dolayı-olabiliyo ve insirahin bebiş daha 2 haftalık..genede tabi kendi dr.a sorup rahatlasa iyi olur..bide karnına yada ayaklarına sıcak su torbası falanda koyma sakın bende düşünmüştüm onu ama çok zararlıymıs..2 dr.da öyle dedi :)ayaklarını sıcak tut bide evet yağla masaj yapabilirsin ayaklarına..
tatlım evde radyasyon yaymayan ne varki ? buzdolabi ,fırın, tv, cep tel, telsiz ev telefonları bile..bide kablosuz internetler cıkti ki aynı anda 5 farklı hat buluyo..kurutma makinesi de radyasyon yayıyo benide rahatsız ediyodu bu durum tabi ama uyumadan saatlerce aglama krizi de bi yerde mecbur bırakıyo onuda makineyi cok yakınına koymayarak bi nebze azaltabilirsin..

Dktora git bnce

Arkadaşlar, burada da linki verilmiş olan topikteki damla tarifini kullanırken bir daha düşünün. Eczacı arkadaşıma danıştım, bu içeriğin etken maddesi şizofreni, insomnia vs. tedavisinde kullanılıyormuş, bebeği uyuşturuyorsunuz yani gaz problemini falan çözmüyorsunuz!!!
Plegicil antipsikotik bir madde, endikasyonlarına bakın ve kendiniz karar verin:
Major endikasyonu psikoz tedavisidir. Bunun yanında kusma ve bulantıda, hıçkırıkta, alkolik halüsinasyonlarda ve diğer nöropsikiyatrik rahatsızlıklarda kullanılır. Manik durumlar, paranoya, şizofreni, ajitasyon, hostilite gibi psikozlarda kullanılır. Nöroleptik ajanların en büyük hedefi olan semptomlar hiperaktivite, halüsinasyonlar ve insomniadır.
ayrıca ;
Kontrendikasyonları:
Komatöz durumlarda; yüksek doz SSS depresanı (alkol, barbitürat, narkotikler gibi) almış olanlarda ve kemik iliği depresyonu mevcut hastalarda kontrendikedir.

Uyarılar:
Tedavi süresince alkol kullanılmamalıdır. Gebelere ve emzirenlere verilmemesi önerilir. Vasıta kullananların dikkatli olmaları gerekir. Uzun süre kullanıldığında tedavinin ilk 3 ayından sonra kan tahlilleri yapılması önerilir.

Yan Etkileri:
Yüksek doz ve uzun süre kullanıldığında ekstrapiramidal belirtiler (diskinezi, parkinson sendromu), uyuşukluk ve sersemlik hali; kardiyovasküler etki olarak ortostatik hipotansiyon, taşikardi, ürtiker ve deri pigmentasyonu, agranülositoz, lökopeni , anemi ve ikter görülebilir.

internette plegicil diye aratın kendiniz de görebilirsiniz..

bende ilacı yaptırmayı düşünmüştüm o kadar övgüden sonra iyiki oyalandım şimdilik hafifledi gaz sancımız uyarın için çok teşekkürler canım

kızımın mız mızından tam okuyamadım kusura bakma yaptırmadım ben o ilaçtan zaten gaz damlasıda kullanmıyorum hiçbiri işe yaramıo artırıo gazı kesmio.papatya çayı kullanıyorum sadece.

bende ilacı yaptırmayı düşünmüştüm o kadar övgüden sonra iyiki oyalandım şimdilik hafifledi gaz sancımız uyarın için çok teşekkürler canım

rica ederim, ben de o övgüler üzerine araştırdım zaten, işe yarayan bir şeyse yaptırtayım diye.. durumu öğrenince panikle buraya ve özel mesaj kutunuza yazdım, bari kullanmamış olanlar kullanmasın diye. gaz sancısına razıyım.. kızım feci gazlı ve çıkarmakta çok zorlanıyor, o yüzden çare arayan anneleri çok iyi anlıyorum.

kızımın mız mızından tam okuyamadım kusura bakma yaptırmadım ben o ilaçtan zaten gaz damlasıda kullanmıyorum hiçbiri işe yaramıo artırıo gazı kesmio.papatya çayı kullanıyorum sadece.

estafurullah ne kusuru, iyi ki yaptıramamışsın boşver. ben de gaz damlası ve rezene kullanıyorum şimdilik ama hiçbr şey işe yaramıyor malesef.. Allah kolaylık versin..

sağlıklı günler..

artık bi kaç ay ne yaparsam yapyım çekecegim bişey oldugunu kabul ettim. her ne kadar büyüklerimiz karşı çıksada kucaga almak rahatlatıo yavrumu bizde kucakta gezioz öle önemli olan onun rahatı ve mutlulugu...

bizde 4 gündür cok fena gaz cekiyoruz saat 6 baslıyo gece 11 e kadar
aglıyoda aglıyo memede emmıyo basıyo cıglıgı..
bende o damladan mı yaptırsam dıye düşündum iyiki okudum burayı..
dün tatlı elma yagı ile masaj yapmayı denedim cok iyi geldi rahatladı
uyudu deneyin istersenız

Allah kolaylık versin.. Bu tatlı elma yağı dedikleri şey adaçayı yağıymış öyle mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…