Gastriti olup kilo sorunu yaşayan arkadaşlar

hanne

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2006
700
3
Gastriti olup kilo sorunu yaşayan arkadaşlarım neler yapıyorsunuz.

Mide açlığa dayanamıyor

Açlık aniden bastırıyor

Karbonhidratlı besin almadıkça mide kazınmaya devam ediyor

Karbonhidratlı besinler yani ekmek,pilav,makarna vs. kilo yapıyor kısmak imkansız

Öğünleri meyveyle geçiştirmek imkansız mide asidini artırıyor aç karnına meyve yememek hatta portakal limon gibi asitli meyveleri mümkün olduğunca yememek lazım ama yemezsek vücut dirençsiz kalıyor

Baharatlı yiyecekler ve kızartmalarddan zaten uzak durmak gerekiyo onu hiç söylemiyorum

Salatalık,domates,

Süt ve türevlerini de yasakladı doktor

Ama bunun sonu yok.Ne yiyeceğimi şaşırdım.Geçici bir hastalık da değil dikkat ettiğin sürece rahatsın ama bu kadar yasağın arasında insna ne yiyeceğini şaşırıyor.

İlaçlar da yine yemene içmene dikkat ettiğin sürece iyi geliyor

Bu durumda kilo vermek de zorlaşıyor.Elmayla falan öğün geçiremiyrum midem delinecek gibi oluyor.

Benim midemde ne ağrı ne yanma sadece kazınma var sürekli canımdan bezdim.

Sizler ne durumdasınız?

canım 2 ay önce birden bire mide ağrısı ve bulantı basladı tam 1 haftada 5 kilo verdim endoskopi oldum ve gastrit cıktı.. gerckten cok zor bi hastalık insan ne yiyeceğini sasırıyo ağrıya dayanamıyorum zaten mide rahatlatıcı ilaç olmasa gecici bi hastalık değil cok dikkat gerekiyo malesef asitli içecekti kızartmaydı kesinlikle yemiyorum cok nadir o da az bi sekilde ....

benim midemde de ağrı yanma olsa keşke yok anlamıyom ameliyat falan geçirmiş olsam diycem bıçak falan unutuldu midemde sürekli kazınıyo.gastirit çıktı bende de az yesem mide boş gibi diğer türlü hazmetmiyor yaz da geliyo asitli içecek kola meyve suyu nasıl uzak durcaz bakalım

Bendede gastrit var.Benimde midem hemen kazınır açlıktan şekerim düşer elim ayağım titrer.Ağzım hiç boş durmaz ama ekmek pek yemem.Kiloda almam.Mesela gecenin 1 i karnım acıktı ben ekmek yerine çikolata yiyorum :KK19:

X