Sivilceli Ciltler Garip Siyah Noktalarım Var ve hiçbir şey işe yaramıyor.

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri

setenay29

Üye
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2012
16
0
16
Eskişehir
Arkadaşlar benim burnumda çok siyah nokta var. Arkadaşlarımda da var ama hepsininki normal. Benimkilerin üstünde sanki deri varmış gibi ve cildime gömülü sanki. Siyah nokta bandı aldım, yaptım, yüzüne limonlu yoğurt sürdüm, gül suyu sürdüm. Bunun gibi birçok şey yapmama rağmen hiç gitmedi. Tenim beyaz ve yağlı :( Ne yapabilirim? Önerisi olan var mı, yada burnumdakiler siyah noka mı yoksa başka bir şey mi?

Son düzenleme:
buhar banyosu yapınca 5 dk falan cıkmıyorlar mı hiç örneğin hamama gitmeyi denesen sauna da kalsan bir süre? bence bir doktora görün cok rahatsız edici boyuttaysa

benimde siyah noktalarım var.. nası cıkarlar bılmıorum.. 3-4 sene once kuaforde cılt bakımı yaptırmıstım yuzumu sıka sıka cıkarmıslardı .. ama acımıstı baya ...

tabı baya uzun zaman oldugundan sımdı gene var.. buna kolay cozum bulmak lazm..dogal yollardan cıkaran peelıng gıbı bişi bılen yokmu??

evde kolay buhar banyosu yapabilirsin suyu kaynat derin bir kaba koy içine biraz papatya at bır havlu yardımıyla basını ort yuzunu buhara ver sonrasında arındırıcı jel ile yüzünü yıka(kesede yapabilirsin hafif ovalayarak yüz için keseler satılıyor) ılık suyla yıka en sonundada naneli buz küplerini yüzünde gezdir yüzünde kurusun sonra yıka çünkü nane kalıntıları oluyor en sonunda nemlendırıcını sur.(su bazlı bunu bende yeni alıcam inş:DD)

naneli buz küpleri
bir bardak suyu kaynatıp bir tutam kuru nane ve kekik(sadece nane ilede olabilir) atıp 1 dk daha kaynattıktan sonra soğumaya bırak ve buz kablarına koyup dondur

elma sirkesiylede yüzünü silebilirsin ama elmanın kendisi daha çok işe yarar sivilcelerin ağrısınıda daha çabuk alıyor elmayı rendeleyip yüzüne sürebilirsin temizler..

dometesi rendeleyip siyah noktalarının ve sivilcelerinin üzerine sürebilirsin hem temizler cildin renginide açar

bide üstüne buda benden olsun cildinle uğraşmaktan sarkma yapmıştr

1 çay kaşığı yaş maya sürebileceğin kıvama göre süt koy iyice karıştır sur 5-10 dk bekle yıka gerginleştirir cildi

1 yumurta beyazı 5 yemek kaşığı şeker köpürene kadar çırp sür elinle siyah noktalarını olduğu yere bastır çek ağda gibi siyah noktaları çeker hem temizler hemde yüzü gerginleştirir buda

umarım yardımcı olmuşumdur:40:

ben banyoya girdiğimde peeling yapıyorum. banyodan çıktıktan sonra da sivilce sıkar gibi sıkıyorum burnum anca böyle temizlenebiliyor. siyah nokta bandına göre daha temiz oluyor...

öneriler için teşekkürler arkadaşlar. Buz küplerini bayyadır deniyorum; ama maalesef :'( elma sirkesi, domates ve yumurta ile olanları da denedim. ama domatesi sürekli olarak yapmamıştım. deneyeceğim. paylaşımlarınız için teşekkürler.

nilera nın sabunları var.ben sivilce için olanını kullanmışrım limonlu.
faydasını görmüştüm kullanırken.
şimdi okyanus özlüsünü aldım bu da siyah noktalar için.
sabah akşam yıkıyorum faydası olmuyor gibi geliyordu ama iki hafta sonra falan çok farkediyor.
benim arkadaşım da kullanıyor şimdi ona doktor yazmış.
yüzüne her baktığımda siyah noktaları dikkatimi çekerdi onda çok fazla.
bi kaç haftadır o da kullanıyor.çok iyi gelmiş.benim bile dikkatimi çekti iyi geldiği.
annesi de faydası oldu demiş.
tamamen geçmez zaten tekrar olur sürekli.
ama çok iyi gelmiş ona.
çok güzel olmuş.tavsiye ederim
eczanelerde 15 milyon sanırım.
ama dediğim gibi ikimiz de faydasını gördük.

Ben duştan çıkınca burnumun üst kısmını yüz havlumla bastırarak siliyorum. Pürüzsüz oluyor. Buhar banyosu da yaptım yüzüme bi kaç kez ama cildim duşta yumuşadığı kadar yumuşak olmuyor buharla.

Back
X