garanti dosya masraf iadesi

denizim84

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Ekim 2010
1.595
125
arkadaşlar son zamanlrda garanti bankası kredi dosya masraf iadesini alan var mı
banka bana bugün görüştüğümde kesinlikle ve kesinlikle dosya masraf iadesi yapmadıklarını söyledi
bu konuda bilgisi olan var mı

biz halkbank tan ev için kredi çekmiştik. davayı da kazandık yaklaşık 5 ay olacak kesin sonuç çıkalı ama buna rağmen ödeme yapmıyorlar bankadan bankaya değişiyor icra yoluna gittik biz
birde sözleşmeyi incelemek gerek masraf kalemlerini gösteren bir dekont isteyin öncelikle bankadan

iş arkadaşım aldı 3 ay kadar önce. 2000 liranın altındaysa zaten mahkemeye gerek yok direk heyete başvuru yapın.
bende ziraat bankası için başvurdum aysonu mahkememiz var bakalım ne olacak.

kardeşim avukat bi sürü dava açtılar ve hepsini kazandılar, iyice araştırın derim

Öncelikle bankaya iadeli taahhütlü olarak masraflarin iadesini talep eden bir dilekçe gönderin. Ola ki iadeyi yaparlar. Yapmazlarsa elinizde talebinizin reddedildigine ilişkin somut bir yanıt olur.

Talep ettiğiniz meblağ yasal sınırın altinda ise -ki 2014 yılı için 1.272,00 TL olmasi lazım- tuketici hakem heyetine, yasal sınırın üzerinde ise tuketici mahkemesine başvurmalısınız.

Ama yine de dosyanızla birlikte bir avukata başvurmanızı öneririm. Her ne kadar tüketici mahkemelerinde açılacak davalar resim ve harçlardan muaf olsa da, talebinizin mahkemece haklı bulunmaması durumunda vekalet ücreti ödemek zorunda kalabilirsiniz.

arkadaşlar biz de garanti bankasından evraklarımızı aldık geçen sene ekim ayında tüketici haklarına başvurduk.. hakkımızda olumlu karar çıkmasına rağmen garanti bankası ödemedi..
eşimin çok yakın bir avukat arkadaşı vardı.. ona noterden vekalet verdik.. garanti bankasına bu kararla beraber icra takibi başlattı.. 1 hafta sonra paramız geldi..
tabi avukatlar da 300-400 tl istiyorlar ama bizimki tanıdık olduğu için biz vermedik.. varsa avukat yakınınız bu yolu izleyebilirsiniz.. mecbur verecekler bu yasal bir hak..

Öncelikle bankaya iadeli taahhütlü olarak masraflarin iadesini talep eden bir dilekçe gönderin. Ola ki iadeyi yaparlar. Yapmazlarsa elinizde talebinizin reddedildigine ilişkin somut bir yanıt olur.

Talep ettiğiniz meblağ yasal sınırın altinda ise -ki 2014 yılı için 1.272,00 TL olmasi lazım- tuketici hakem heyetine, yasal sınırın üzerinde ise tuketici mahkemesine başvurmalısınız.

Ama yine de dosyanızla birlikte bir avukata başvurmanızı öneririm. Her ne kadar tüketici mahkemelerinde açılacak davalar resim ve harçlardan muaf olsa da, talebinizin mahkemece haklı bulunmaması durumunda vekalet ücreti ödemek zorunda kalabilirsiniz.

mayıs ayından itibaren 2000 tl olarak güncellendi. bende ocakta başvurmuştum üst limit 1272 tl olduğu için mecbur mahkemeye gittim.

şöyle söyleyeyim geçen sene 1000 tl aldım daha öncesini incelediğimde 2500 tl daha çıkıyor ama bankadan zoraki ücretsiz dekontları aldım ama hangi kredinin dosya masrafının ödendiğini kesinlikle söylemiyor bende sistem değişti kesinlikle banka vermiyor diye düşündüm avukatım var vekalet vermeden önce size danışayım dedim
ihtiyaç kredisi çekmiştim
banka kesinlikle kesinlikle biz dosya masraf iadesi yapmıyoruz sözleşmede alacağımız yazıyor bişeyt kazanamazsınız diyor şöyle birşey son dönemde çektiğim krediden zaten masraf alınmadı ama öncesinde alındı ve siz kabul ettiniz diyor ama bu sözleşmeler matbu daha önce aldıysam bu matbu sözleşmeyle şimdi de alırım diye düşünüyorum
ve ben bilginiz olsun icra yoluyla almıştım

bu işi yürütüp ücret almayan avukatlar var.tüketici hakem heyetinin cevabını almaya gittiğimizde orda avukatın numarasını verdiler konuştuktan sonra sadece vekalet verdik avukata paramızıda avukattan aldık hiç para vermedik

arayınca tabiki öyle söylüyorlar bizi aradığına göre nasıl olsa işleyişi bilmiyordur diyerekten yuttrmaya çalışıyorlar ama öyle bi dünya yok. 2000 tl altındaysa bulunduğunuz ilçenin tüketici hakem heyetine mutlaka başvurun.

X