- 24 Haziran 2015
- 39.827
- 154.411
Hekrese Merhaba
Yine çok iddialı tariflerin olacağı bir yarışmada karşı karşıyayiz.
Bende sizler için çikolatali pasta yaptım gerçekten efsane bir pasta olmus kendim yaptım diye söylemiyorum
Geçelim tarife ,
Pandispanya için;
4 adet yumurta (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı toz şeker
1 çimdik tuz
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı un
1dolu yemek kaşığı kaşığı kakao
3 yemek kaşığı kaynar su
5-6 damla limon suyu
Yarım yemek kaşığı zeytinyağı
Kreması için;
2 su bardağı süt
5 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
1tatli kaşığı tereyağı
2 tepeleme yemek kaşığı nişasta
1 yumurta sarısı
Ayrıca bir paket krem şanti bir çay bardağı süt ile.
Ganaj için
200 ml krema
220 Gr bitter ,sütlü çikolata.
Pandispanyanin yapılışı
Yumurta sarı beyazlarını ayırın.
Beyazları bir çimdik tuz ile iyice köpürtün.
Sarıları ise toz şeker ile rengi açılana kadar çırpın. İçine kaynar suyu yavaş yavaş ekleyerek hızlıca çırpmaya devam edin. Zeytinyağını ve limon suyunu da ilave edip kısa süreli karıştırdıktan sonra mikseri kaldırın.
Beyazlar ve sarıları birleştirin. Üzerine un, vanilya, kabartma tozu ve kakaoyu eleyerek ilave edip spatula ile yavaşça dıştan içe karıştırın.
Tabanına yağlı kağıt serilmiş 18 cm. Lik kalıba harcı dökün. 175 derecelik ısıtılmış fırında 25 dk. Boyunca kapağını hiç açmadan pişirin. Fırından alınca ters çevirip iyice soğutun. 1 gece buzdolabında dinlendirip 3 kata bölün.
Tereyağı ve vanilin hariç tüm malzemeyi tencerimize koyup karıştırıp ocağa alıyoruz muhallebi kıvamına geldiğinde ocaktan alıp vanilin ve tereyağını ekliyip soğumaya bırakıyoruz.
Soğuyan kremaya hazırladığımız krem santiyide ekleyip karıştırıp iyice soğumaya bırakıyoruz.
Ganajin yapılışı
Tencereye biraz su koyup kaynatıyoruz daha küçük ısıya dayanıklı bir kaba cikolatalarimizi kırıp kaynayan tencerenin üstüne koyup eritiyoruz.
Eriyen çikolatanın içine kremayi ekleyip karıştırıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
Pandispanyamizi üç eşit parçaya boluyoruz.
Tabanı alıp sütle ıslatıp kremamizdan suruyoruz.ustune çikolata parçaları serpiyoruz.
Diğer katı alıp yine aynı işlemi yapıyoruz.en son pandismanyayi da kapatıp pastayı kalan krema ile siviyoruz.
Dolapta iyice soğumaya bırakıyoruz.Daha sonra soguyan ganajimizla pastamizi istediğimiz sekilde kaplayabilir ve süslemeyi de yapıp pastamizi bitirebiliriz.
Deneyeceklere afiyet olsun,herkese başarılar diliyorum
Yine çok iddialı tariflerin olacağı bir yarışmada karşı karşıyayiz.
Bende sizler için çikolatali pasta yaptım gerçekten efsane bir pasta olmus kendim yaptım diye söylemiyorum
Geçelim tarife ,
Pandispanya için;
4 adet yumurta (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı toz şeker
1 çimdik tuz
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı un
1dolu yemek kaşığı kaşığı kakao
3 yemek kaşığı kaynar su
5-6 damla limon suyu
Yarım yemek kaşığı zeytinyağı
Kreması için;
2 su bardağı süt
5 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
1tatli kaşığı tereyağı
2 tepeleme yemek kaşığı nişasta
1 yumurta sarısı
Ayrıca bir paket krem şanti bir çay bardağı süt ile.
Ganaj için
200 ml krema
220 Gr bitter ,sütlü çikolata.
Pandispanyanin yapılışı
Yumurta sarı beyazlarını ayırın.
Beyazları bir çimdik tuz ile iyice köpürtün.
Sarıları ise toz şeker ile rengi açılana kadar çırpın. İçine kaynar suyu yavaş yavaş ekleyerek hızlıca çırpmaya devam edin. Zeytinyağını ve limon suyunu da ilave edip kısa süreli karıştırdıktan sonra mikseri kaldırın.
Beyazlar ve sarıları birleştirin. Üzerine un, vanilya, kabartma tozu ve kakaoyu eleyerek ilave edip spatula ile yavaşça dıştan içe karıştırın.
Tabanına yağlı kağıt serilmiş 18 cm. Lik kalıba harcı dökün. 175 derecelik ısıtılmış fırında 25 dk. Boyunca kapağını hiç açmadan pişirin. Fırından alınca ters çevirip iyice soğutun. 1 gece buzdolabında dinlendirip 3 kata bölün.
Tereyağı ve vanilin hariç tüm malzemeyi tencerimize koyup karıştırıp ocağa alıyoruz muhallebi kıvamına geldiğinde ocaktan alıp vanilin ve tereyağını ekliyip soğumaya bırakıyoruz.
Soğuyan kremaya hazırladığımız krem santiyide ekleyip karıştırıp iyice soğumaya bırakıyoruz.
Ganajin yapılışı
Tencereye biraz su koyup kaynatıyoruz daha küçük ısıya dayanıklı bir kaba cikolatalarimizi kırıp kaynayan tencerenin üstüne koyup eritiyoruz.
Eriyen çikolatanın içine kremayi ekleyip karıştırıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
Pandispanyamizi üç eşit parçaya boluyoruz.
Tabanı alıp sütle ıslatıp kremamizdan suruyoruz.ustune çikolata parçaları serpiyoruz.
Diğer katı alıp yine aynı işlemi yapıyoruz.en son pandismanyayi da kapatıp pastayı kalan krema ile siviyoruz.
Dolapta iyice soğumaya bırakıyoruz.Daha sonra soguyan ganajimizla pastamizi istediğimiz sekilde kaplayabilir ve süslemeyi de yapıp pastamizi bitirebiliriz.
Deneyeceklere afiyet olsun,herkese başarılar diliyorum
Son düzenleyen: Moderatör: