• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gamze akbaş için yardım-

Bende çocuk sahibi olmak için uğraşan biriyim,tüp bebek denememde ne kadar üzülmüştüm başarısız oldu diye,tanrım ne kadar zor birşey bu yaşanan,ne yapılabilir bilgi alabilirmiyim,allahımmm yardım etsinnn,ne denirki,:(((((((((((((((((((((((((((((((içim acıyor....

merhaba gamze akbaş'a ve Rabbım hasta olan herkese şifa versın .. ben bugun yıkıldım .. kuzenım ( amcamın oglu ) daha 20 yasında 17 yasından berı kanser illeti ile hacettepede savaş vermekte... bugün bitkisel hayata girdi... doklarlar mucedele bitti dediler ... yıkılmıs durumdayımmm

merhaba gamze akbaş'a ve Rabbım hasta olan herkese şifa versın .. ben bugun yıkıldım .. kuzenım ( amcamın oglu ) daha 20 yasında 17 yasından berı kanser illeti ile hacettepede savaş vermekte... bugün bitkisel hayata girdi... doklarlar mucedele bitti dediler ... yıkılmıs durumdayımmm

Canım çok geçmiş olsun sanada çaresizlik çok kötü bilirim umarım bir mucize olur:)

Gamzeciğimide Allah yavrusuna bağışlar inşallah, dualarımız boşa gitmez.

RAbbim onu evladına bağışlasınnnn inşallahhhh

" kan verirken trombosit olarak verilmesi gerektiğini vurguladı yani normal kan bağışıda çok önemli onlar içinn ama bu daha önemliymiş.ve mümkünse donör için kan testi yapılması gerektiğini önemle rica ediyorlr." bir paylaşım sitesinde halasının kan vermeye giden bir arkadaş ile konuşması arkadaşlar ..

bugün ilk önce gazetede okudum bu yazıyı,şimdi de burada,keşke elimden bişey gelse,kan grubum tutmuyor zaten tutsa da veremezdim,malesef ben de kan pıhtılaşması var iğne kullanıyorum ve kan veremiyorum,çok üzgünüm hem kan grubum tutmadığı için hem de hasta olduğum ve kan veremeyeceğim için,allahım yardımcısı olsun gamze hanımın,Allah yavrusuna ailesine sevdiklerine bağışlasın onu ama en çok ona muhtaç olan Atakan'ınına,umarın bir an önce uygun donör bulunur ve sağlığına kavuşur..Dualaraım Gamze Hanımla,Atakan'ıyla...

arkadaşlar ben gebeyim 0 rh pozitif kanım ben verebiliyormuyum bilğisi olan varsa lütfen cevap versin.daha 20 ğün oldu bende annemi kaybettim 25 yaşında anneliğe hazırlanırken annesiz kaldım çok acı bir şey içim yanıyor.lütfen acele cevap verin yarın ona ğöre hastaneye ğidecem.

Bende bir anneyim, bu acı çok ama çok zor Allah sabır versin. Ben Romatoit Artrit hastasıyım kan vermem mümkün değil, ama eşim verebilir. Şuan şehir dışında iş için , haftaya kısmetse gelicek. Tam olarak kan grubu ve izmirde nereye kimin adına ve ne zaman kan verebiliriz. Bilgilendirirseniz çok mutlu olurum... Bu acıya nasıl dayanılır bilmiyorum.... Keşke elimden birşeyler gelebilse keşke :(

Allah acil şifalar versin gamze kardeşimize
bütün bu dualarla inşallah sağlığına kavuşacak
dualarımız onun için

Allah'ım lütfen Gamze'ye ve minik yavrusuna merhamet et, Şafi isminle tecelli et, şifa bulsun Gamze ve anneciğiyle büyüsün Atakan bebek. Allah hiç birimize dermansız dertler vermesin ve şifa için el açan herkesin yardımcısı olsun. Bu hafta ilik bağışı için gidip testleri yaptıracağım, inşallah faydam dokunur.

ben de kan verebilmeyi çok isterdim ama malesef ağır bir ameliyat geçirdim ve çok kan kaybettim sanırım doktorum buna izin vermez en azından dua edebilirim.Rabbim yavrusunun yüzüne baksın anneciğine şifa versin inşallah..

arkadaşlar ben gebeyim 0 rh pozitif kanım ben verebiliyormuyum bilğisi olan varsa lütfen cevap versin.daha 20 ğün oldu bende annemi kaybettim 25 yaşında anneliğe hazırlanırken annesiz kaldım çok acı bir şey içim yanıyor.lütfen acele cevap verin yarın ona ğöre hastaneye ğidecem.

Anneniz içi Allah sabırlar versin.
İlik donörü olmak için kan grubunuz fark etmiyor.Bulunduğunuz şehirde üniv. hastanelerinin onkoloji-hemetoloji bölümünü arayabilirsiniz

Yada hangi şehirdesiniz

İstanbul'dan donör olmak isteyenler mutlaka önceden Çapa Tıp Fakültesini arayıp ilik nakli testi için set var mı yok mu sorun. Ben oradan birkaç kez geri çevrildim set yok diye. Gerçekten çok yıkıcı oluyor. Ve maalesef haftasonları kan almıyorlardı. Umarım kurallar değiişmiştir.

Rabbim şifa versin.Benim yapabileceğim tek şey bütün kalbimle ve samimiyetimle dua edebilmek
Çok çok acı bir durum.

Aşağıdaki şiir hep anneler gününde payaşırdım şimdi Gamze oğlu ile bunları paylaşsın diye yolluyorum ....

Ben Anneyim

Seni, bir hücreden yaşamaya layık bir canlı haline getiren benim. Seni ıstırapların en büyüğüyle doğurdum; sevinçlerin en büyüğüyle kollarıma aldım. Sana ilk davranışı, ilk gülüşü, ilk bakışı, ilk heceyi ben öğrettim. Seni karşılıksız, menfaatsiz, tertemiz ilk ben sevdim. Sana hayatta ilk lazım olacak dersleri ben verdim. Senin yüzünden ilk acıları ben duydum. İlk ağlayışlarını benim göğsümde dindirdin. İlk sırrını bana açtın. İlk dost beni edindin.

Ben anneyim!

Bana her zaman güvendin. İlk aşkını ben hissettim. Üzüntülerin benim üzüntülerim oldu. Seni pencerelerde bekledim, gelişinde kapılara koştum. Seni her zaman aynı duygularla bağrıma bastım, seninle iftihar ettim, seninle taçlandım, şereflendim.

Ben anneyim!

Ben, Tanrı'nın en büyük lütfuna layık görülmüşüm. Ben bereketim. Ben Tanrı gibi insan yaratabiliyorum. Ben yeryüzünde iyi ve güzel, kötü ve çirkin herşeyin mesuliyetini taşıyorum. Medeniyet benim, mazi benim, gelecek günlerin ümidi benim.

Ben anneyim!

Ben insanlığın başı ve sonuyum. Ben hayata şekil veren sanatkarım. İstediğim renkleri kullanır, istediğim gibi yontarım. Beynine ilk nakşolacak sözler benim, kalbe ilk yerleşecek duygular benim duygularımdır. Ben cennet ve cehennemim. Ben istersem sevgi kardeşlik ve dostlukla büyütürüm; istemezsem kinle, düşmanlıkla içini doldururum. Ben dünyaya nizam veren iradeyim.

Ben anneyim!

Ben sabır ve tahammülüm. Ben en yumuşak ve en sertim. Cesur olmayı nasıl benden öğrendinse, korkuyu da ben sana öğrettim. Seni ilk öpen ve ilk döven benim. Sevmek, aşık olmak, şefkat, kin, dostluk ve düşmanlık duygularının hepsi bende.

Ben anneyim!

Bir acı duyarken beni çağırırsın. Ben teselliyim. Ölsem bile gözüm arkamdadır. Ben endişelerin derin kuyusuyum. Kendi içime düşerim. Ben bütün alakaların mihrakıyım. Cömert olduğum kadar hasis, kıskanmaz göründüğüm derece de kıskancım.

Evet, seni kıskanırım. Sen benim eserimsin, sen benim emeğimsin. Sen benim güzel günlerim, geçen ömrüm, bütün hatıralarımsın. Seni kıskanırım. Seni bu duygumla bunaltır, isyan ettirir, üzerim. Seni kendime hasretmek isterim.

Bunun için kıskanırım seni.

Ben anneyim!

Ben saygının mihrabıyım. Önümde diz çökmeni isterim. Gönlünde yer etmeyi isterim. Hakkım ödensin isterim. Unutulmaktan korkarım. Baş üstünde ve baş köşende yerim.

Bu benim hakkım.

Ben anneyim!

Ve son nefesimde...

Her zaman...

Sütüm ve hakkım helal olsun yavrum derim.

Şiiri Yazan:Sadun Tanju, 1957

3 Subat

Bu yazıyı yazarken sabredeceğim ağlamamak için.

Aynı başlıkta yazdığım gibi hissediyorum kendimi, ama belliki benim seyahatim bayaca uzun sürecek. İster bir annenin vasiyeti diyin bu yazılanlara, ister gözü arkada kalmasın diye aklından geçenleri sıralıyor diyin.

İyiydim gerçekten 2 hafta önceki düşüşü laboratuar değerleri yanlıştır umudunu yaşıyordum, Dr’umda öyle inandırmıştı. Ama değilmiş, artık mikroskop altında da değerlerim hızla düşüyor. Malesef kağıt üstündeki gerçekler doğru… Diş etlerim çekilmeye başlıyor diyince zaten Salı günü kemik iliğine bakalım dedi. Nefesi kesildi adamın ama, sen çok ağladın karşımda benimde ona moralim bozuldu dedi. Nasıl ağlamam öyle bir derdim varki içinden çıkamadığım nasıl ağlamam. Evladım ne olacak Dr’um dedim. Sıkıntılı günlerin gelmesine ağlamıyorum, benim derdim evladım dedim.

Evet evladım tek derdim…

Herkesin Atakan’a çok iyi davrandığı kesin hatta davranacağıda. Annem, babam, kardeşim en başta hatta Emrah kendini toplayana kadar Atakan ilk dönemlerde kiminle kalır. Sevdiği alıştığı insanları yanında göremeyince ya da gördüklerinde ağlayan gözlerle gördüklerinde napar yavrum. İş seyahatine giden bir anne defalarca kafasından geçenleri söyler yavrusunun bir şeyi eksik kalmasın diye…

Eskişehire gödeririler belki biii süreliğine orasıda çok soğuk, keşke annem göndermese,

Kalbi kırılırsa anlarlarmı,

Dudakları beyazlamış biraz, benzi sarı gibi gözüküyor deyip hemen kan testi yaptırmaya götürürler mi,

Anneyi sorduğunda ne cevap verirler,

Meyveler, sebzeler defalarca sirkeli suyla yıkanır mı,

Marketten alınanların özellikle Atakan’nın yiyeceklerinin son kullanma tarihlerine her defasında unutmadan kim bakar,

Her akşam ılık sütünün içilmesi, Dişlerinin fırçalanması atlanılmaz mı,

Günlük taze meyve suyu sıkılırmı mevsim meyvelerinden,

Terleyince üşenmeden anında atlet değişir mi,

Nelerden mutlu olur diye düşünülür mü,

Değişik kitapları kim araştırır,kim alır peki,

Bıkmadan sıkılmadan kim oyun oynar onunla,

Bıkmadan sıkılmadan saçlara cici yapmasına kim izin verir,

Gideceği okuldaki eksiklikleri kim farkeder,

Öğretmeniyle sürekli yakın diyaloğa kim girer, o özel biii öğrenci iyi bir gözleme ihtiyacı var annesini kan kanserinden kaybettik der,

Evde televizyon seyretmeyip kim aktivete yapar el becerisi gelişsin diye hem de hergün,

Kendi çocuğuna ya da çocuklarına sabır gösteremeyen insanlar Atakan’ıma nasıl sabır gösterir,

Bir varmış, bir yokmuş… Ömür bu iki kelime arasında geçen zaman… Zamansa bazen dost insana, bazen düşman bize düşman oldu.

Emrahım canım sevdiğim çok üzdüm seni en fazla kötü günlere, seninle göğüs gerdik. Hakkını helal et. Bundan sonra işin daha da zor olacak. Ama sana güvenim tam. Bir kaç gün önce demiştinya bana, parkta oynarken bizi birisi seyretse deli bu adam der ama ben oğlumla çocukluğumu tekrar yaşıyorum diye. Hep öyle deli baba ol olur mu o zaman Atakan yokluğumu daha az hisseder belki…

Evde demiştim ya ben, sana sevdiğim,

Atakan seninle gerçekten iyi vakit geçiriyor hep gülüyor. Sen iyi bir babasın diye… Ben hep bişeyler öğretme çabasındaydım, sense eğlence, öyle olduğu için o kadar mutluyum ki hep mutlu ve onu güldüren babasıyla birlikte yaşayacak diye… Öğretmenler zaten öğretir öğrenmesi gerekenleri. Gülmek daha iyi bir ilaç. Onuda sen hep verdin ve vericeksin canım sevgilim.

Canım annem, canım babam, canım kardeşim hakkınızı ödeyemem şimdiye kadar çok emek verdiniz bize. Asıl şimdiden sonra sizlere daha çok iş düşüyor dimdik durup Emrah’a destek verme zamanı. Atakan başta ALLAH’a sonra Emrah’a sonra annem, babam, kardeşim size emanet…

Keşke herşey farklı olsaydı. Yaşam mutlu dolu günlerle dolsaydı…

Annem hediye kaban almak istedi. İstemedim çünkü seneye kışa çıkmam heralde.

Sabahleyin aradın annem.

Ne olur güçlü ol diye. Lütfen gel alalım dedin. İstemem annem dedim.

Ateşim var öksürüyorum dışarı çıkmıcam dediğimde Atakan’ım koşarak geldi ne dedi biliyomusun…

”’ Ateşin olmasın, ne olur öksürme canım annem dayanamam sana ”’ dedi.

Telefonu kapadım çöktüm oğlumun yanına ben sana dayanamam merak etme geçer dedim, geçsin annecim dedin.

Dayancan annem diye haykırdım içimden…

Şuan ezan okunuyor. Yalvarırım rabbime evladım için bana yaşama şansı ver. Salı günü gireceğim operasyon sancısız geçsin, en önemlisi sonucu güzel gelsin. Çok bişi istemem sadece sağlık. Ama artık o kadar yıkıldım, o kadar güçsüz kaldım ki. Savaşacak gücümü yitirdim. Emrahımın, annemin, babamın, kardeşimin gözünü yaşlı görmeye gücüm kalmadı.

Arayan eş, dost, akraba açamadım telefonları açamayacağımda, biliyorum dualarınız benimle ama gücüm yok konuşmaya birde tabiii Atakan’ım anlamasın durumu diye.

Salı gününün güzel geçmesini bu kadar umutsuzluğun içinde yinede umut ediyorum…

Suan hüngür hüngür agliyorum ...
ALLAHIM yarabbim sen ne olursun herkese saglik ver bu kulunuda cocuguna bagisla AMIN.

Keşke yardımcı olabilseydim ama kan grubum tutmuyor ve otoimmün hastalığım var (romatizma ve troid) Allah yardımcıları olsun umarım bir donör bulunur ve kendisinin de yavrusunun da yüzü güler.

Sosyal paylaşım sitelerinde arkadaşlarıma bu önemli yardımı bildiriyorum.Yüce Rabbim yardımcın olsun güzel anne.Dualarımız seninle...

Back