• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gamze akbaş için yardım-

Rabbim yar ve yardımcın olsun arkadaşım.kelimler boğazıma düğümleniyor şuan hıçkıra hıçkıra ağlıyorum kan grubum snele aynı ama İstanbuldayım :((( gerçekten sana yardımcı olmak istiyorum :((( İzmire gelme şansım hiç yok ama aklımda ve kalbimdesin keşke İstanbuldan da bağış yapılıp testler yapılabilse sana uygunluğu için...seve seve hiç düşünmeden uysa veririm iliğimi.benimde 16 aylık bir kızım var kendimi senin yerine koydum arkadaşım.güçlü ol umudunu kaybetme inşallah uygun ilik bulunacak sana inanıyorum tüm kalbimle.dualarım seninle...yavrun için yeneceksin bu hastalığı lütfen kendini bırakma...daha çok uzun yıllar göreceksiniz beraberce inşallah.

istanbuldan tabii ki bagıs yapabilirsiniz.

çünkü ilik nakli için gönüllülük sadece gamze için değil bu rahatsızlığa sahip olan yada gelecekte olacak herkes için umut kaynağı olacaktır.

az önce gazetede bu haberi okuyordum mailime elen mesajla buraya girdim ve aynı haber rabbim yardımcısı olsun inşllah şifa versin izmirdeyim bende bir anne adyı olarak şuan nutkum tutulmuş durumda ne söylenir bilmiyorum hepatit b taşıyıcısıyım keşke verebilseydim ama çevremdeki herkesi bu arkadaşımıza kan vermesi için yönlendireceğim ve dualarım onunla rabbim yar ve yardımcısı olsun inşallah

gece programı izlerken kötü oldum ben dün dövme yaptırdım kanım ab rh+ bu durumda verilirmi bilemedim

ama kardesim ege de çalıştı orda kayıtları var onun kanı uyuyor degerler uysa haber verirlerdi bana dedi
yarın yine araştırır

Azönce okudum yazılanları hıçkıra hıçkıra...kendimi gamzenin yerine koydum..çok zor bir durum..mevlam acil şifasını versin,yar ve yardımcısı olsun..dualarımız gamze ile..

ben izmirdeyım kan grubum da aynı ama 23 haftalık hamıleyım.hamıleyken kan verılmıyomuş maalesef:(( ama sureklı dua edıyorum.benım de 2,5 yaşında bı kızım var.allah senı de evladına bağışlasın inşallah...

ilik nakli dönoru olmak istiyorum deyip ege üniversitesine başvuruyorsunuz..

kan grubu önemli deilmiş...

1 tüp kan alınıyormuş o kadar???

ama trombosit için kan grubu şart ama onun için hangi hastahane bilmiyorum???

Çok üzüldüm gerçekten.
Allah yardımcısı olsun sevenlerine bağışlasın..
İzmirdeyim ama kalp rahatsızlığım var keşke elimden birşey gelse :50:

konuyu daha yeni okuyorum tesadüfen gördüm ve kendime kızdım neden geç gördüm diye
ankaradayım yarın ankara üniversitesi tıp fakültesine gidip donör olmak istiyorum dicem va başvuru yapıcam belki benim iliğim gamzeye uyar belkide bir anneyi yaşatabilirim rabbim bu nasıl bir sınav gözlerimden yaşlar akıyor sadece ben değil arkadaşlarıma haber verdim hepimizi gidicez

apartmandaki bütün komşulara haber verdim şimdide rehberimdeki tüm herkese mesaj attım inşallah ilik bulunur ben şu an iyi değilim bu haberi duyduktan sonra tüm dünyam değişti aşk meşk konularına üzülürdüm bu haberi duyunca rabbim sen büyüksün ben nelere üzülüyormuşumda başkaları nelere üzülüyormuş ben ne kadar aptalmışım dedim içimden bundan sonra kafama hiç bir şey takmıcam gamze sen bana yaşama sevincini tekrar verdin bende senin için canla başla çalışıcam yolda gördüğüm herkese anltıcam durumu yarın başlıyorum senin için herşey yanındayım yanındayız:(

Kemik iliği nakli için en uygun verici kimdir?

Kemik iliği nakli yapılabilmesi için hasta ile vericinin doku gruplarının birbirini tutması gerekmektedir. En uygun verici aile içinden doku grubu tutan kardeştir. Hastanın anne ya da babasıyla doku grubu yarı yarıya uygunluk göstermektedir. Nadiren tam uygunluk olabilir. Hastanın aile içinde doku grubu uygun bir kardeşi veya diğer aile bireyi yoksa tüm akrabaların taranması genellikle gereksizdir. Diğer akrabalardan uygun birini bulma şansı çok düşüktür. Aile içinde doku grubu tam uygun bir kişi bulunmadığı hallerde doku grubu uygun olmayan birinden ilik nakli (veya kök hücre nakli) yapılması çok risklidir. Başarı şansı düşüktür. Ancak, doğuştan immun yetmezlik (bağışıklık yetersizliği) olan hastalarda başarılı olabilir.

Doku grubu uygunluğu nedir? Nasıl bakılır?

Hastaya en uygun vericinin saptanması için doku grubu tayini yapılır.Bu amaçla kan alınır. Doku grubu, kandaki akyuvarların (beyaz küre) üzerinde bulunan özel işaretlerdir. Bunlara HLA-doku grupları denir. Kan grubundan farklıdır. Kan grubu, alyuvarların (kırmızı küreler) işaretleridir.Doku grubu tutması için kan gruplarında uygunluk olması şart değildir. Hasta ile vericinin doku grubu tutuyorsa kan grubu farklı da olsa nakil yapılabilir. Ama, aynı olması tercih edilir. Doku grubu tayini için hastadan, kardeşlerinden, hayatta ise anne ve babasından kan alınır. Doku grubu tayini için kemik iliği alınmasına gerek yoktur.

Tedavi esnasında sürekli A Rh + kan grubundan trombosit ihtiyacı doğacak.
Trombositin yararlılık süresi sadece 4 gün olduğu için yanlızca ihtiyaç hasıl olduğu anda vermek önemli.
Bu nedenle kan grubu A Rh + olan kardeşlerimiz ihtiyaç anında aranmak üzere isim soy isim ve telefon numaralarını gamzeakbasicin@gmail.com bırakabilirler.
Bir kez trombosit için kan verenden bir daha üç ay trombosit alınmıyor.
Trombositlerinizi Dokuz Eylül Üniversitesi Hematoloji Servisi Onkoloji 1. kat.ta yatan Gamze Akbaş adına vereceksiniz.

ben anne degılım ama sankı o duyguyu yasamıscasına okudum her anne evladına baglıdır ama her anne sevgısını gosteremez...allahım sen yardım et....yazdıgı mektubun devamını getıremedım dayanamadım....

ilik nakli yaptırmak isteyenlerin dikkatine
aklınızda soru kalmasın okuyun lütfen

S8. Kayıt aşamasından kök hücre bağışı aşamasına dek adım adım süreç nedir?
Cevap:
Kök hücre vericisi olmaya karar verdiğinizde, kök hücre bağışı gerçekleşene kadar çeşitli aşamalardan geçeceksiniz. Her potansiyel verici bu aşamaların tümünü geçirmeyebilir. İstatistiklere göre; bugün gönüllü verici olarak kayıt yaptıran bir kişinin kök hücre bağışı yapma ihtimali önümüzdeki on yıl içinde %5’dir. Doku tipi detaylı olarak belirlenmiş olan genç bir vericinin ise kök hücre bağışlama olasılığı ise kayıttan sonraki bir yıl içerisinde %1’e çıkmaktadır.

Adım 1:
Kayıt işlemi ve kan alımı Kayıt yaptırmanın farklı yöntemleri vardır:
a) Direk Başvurular: Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi, İbni Sina Hastanesi, Asma Kat’ta bulunan Gönüllü Verici Merkezimize direkt başvuruda bulunarak, onam formumuzu doldurabilir ve 10 ml kan örneğinizi vererek kayıt olabilirsiniz. (Başvurularınızı Merkezimize mesai günleri içinde, 13.30-16.00 saatleri arasında yapabilirsiniz.)
b) Web sitesi üzerinden yapılan başvurular: kayıt formumuzu doldurup, 10 ml kan örneğinizi (5 cc’lik 2 adet mor kapaklı tam kann tüpünde ve üzerine adınızı yazarak) ücretini kendiniz ödeyerek kargo ile Merkezimize gönderebilirsiniz. Kann örneklerinin soğuk zincir, vs. gibi özel koşullarda gönderilmesine gerek olmayıp, kırılmayacak şekilde paketlenmesi ve 24 saat içinde elimizde olmasının sağlanması yeterlidir. Kargo Adresi: Ankara Ünicersitesi Tıp Fakültesi İbni Sina Hastanesi, Hematoloji Laboratuvarı 06100 Sıhhiye, Ankara
c) Toplu başvurular : 50 kişi ve üzerinde yapmayı planladığınız toplu başvurular için lütfen ilk olarak Merkezimizle iletişime geçerek koordine olunuz.

Adım 2:
Doku tipi analizi Kayıt gerçekleştikten sonra, doku tiplendirme laboratuvarımızda, kan örneğiniz üzerinde özel yöntemlerle en az üç gen bölgeniz (HLA-A, HLA-B, HLA-DRB1) tespit edilecektir.

Adım 3:
Veri tabanına kayıt Doku tipiniz, size özgün kayıt numaranız ile akraba dışı doku bankamızın veri tabanına kaydedilir. Böylece, doku tipiniz, tüm doku bankaları tarafından görünür hale gelerek, tüm dünyadan gelebilecek hasta talepleri için hizmete hazır halde tutulur. Kişisel bilgileriniz bankamız dışında hiçbir merkez, kurum ve kişi ile kesinlikle paylaşılmaz.

Adım 4:
Diğer testler Bir hasta ile bir vericinin ilk HLA bulguları arasında bir uyumun tespit edilmesi halinde, talepte bulunan merkezin isteğine göre ya vericinin kayıt sırasında vermiş olduğu kan örneği üzerinde istenen başka doku tipi testleri gerçekleştirilir ya da kan örneğiniz yeniden alınarak (maksimum 20 cc, yani beş küçük tüp) ilgili doku bankasına ayrıntılı doğrulama amaçlı doku tipi tayini için gönderilir.

Adım 5:
Nihai Karar Bu aşamadan sonra hasta için aranan “doku tipi uyumlu verici” olduğunuzun tespit edilmesi durumunda, artık hastanın verici olmak konusunda kesin olarak karar vermenizin zamanı gelmiştir. Gönüllü olmak konusundaki kararınızın devam etmesi durumunda, ayrıntılı bir sağlık taramasından geçtikten ve bir hekim tarafından riskler hakkında aydınlatıldıktan sonra bağış için yazılı bir onay beyanı doldurulur. Güncel durumunuzun belli bir süre verici olmanıza engel olduğu durumlarda (gebelik, sağlık durumu, seyahat, vb.), gönüllülük durumunuz söz konusu süre için askıya alınır. Hastanın klinik durumu uygun ise bu süre zarfında bekleyebilir. Aksi takdirde yeni bir verici arayışına geçilir. Sizinle yapılacak görüşmeler sonrasında belirlenen nakil tarihinden, yaklaşık bir hafta önce hasta için hazırlık aşaması başlar. Bu aşamada hastaya ait kemik iliği hücreleri kemoterapi ve eğer gerekirse ışın tedavisi ile yok edilerek hasta nakil için hazırlanır. Terapinin tamamlandığı andan itibaren hastaya, vericinin sağlıklı kök hücrelerinin hemen nakledilmesi gerekir. Bu süreçte ortaya çıkabilecek bir gecikme/iptal kararı, çok büyük olasılıkla hastanın hayatını kaybetmesine yol açacaktır. Bu nedenle, sizinle irtibat kurulduğunda olası nakil tarihini bildirirken, tüm olasılıkları dikkate almanız gereklidir.

cok kotu oldum Allahim ne buyuk imtihan Rabbim evladina bagislasin acil sifalar versin insalah:(AMIN)

tam okuyamadım ama mail gelmiş bana Kayseri'de yaşayan üyelerimize özel gönderilmiştir diye onu görünce yazmak istedim benim yapmam gereken ne var şimdi Kayseri'de nereye gitmem gerekiyor?

büyük geçmiş olsun , inşallah geçecek gidecek tez zamanda sağlığına kavuşmasını dualarımla diliyorum inşallah Rabbim Gamze ye ailesiyle uzun huzurlu sağlıklı koca bir ömür nasip edecek inşallah

Back