• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gamze akbaş için yardım-

3 subat

bu yazıyı yazarken sabredeceğim ağlamamak için.

Aynı başlıkta yazdığım gibi hissediyorum kendimi, ama belliki benim seyahatim bayaca uzun sürecek. Ister bir annenin vasiyeti diyin bu yazılanlara, ister gözü arkada kalmasın diye aklından geçenleri sıralıyor diyin.

Iyiydim gerçekten 2 hafta önceki düşüşü laboratuar değerleri yanlıştır umudunu yaşıyordum, dr’umda öyle inandırmıştı. Ama değilmiş, artık mikroskop altında da değerlerim hızla düşüyor. Malesef kağıt üstündeki gerçekler doğru… diş etlerim çekilmeye başlıyor diyince zaten salı günü kemik iliğine bakalım dedi. Nefesi kesildi adamın ama, sen çok ağladın karşımda benimde ona moralim bozuldu dedi. Nasıl ağlamam öyle bir derdim varki içinden çıkamadığım nasıl ağlamam. Evladım ne olacak dr’um dedim. Sıkıntılı günlerin gelmesine ağlamıyorum, benim derdim evladım dedim.

Evet evladım tek derdim…

herkesin atakan’a çok iyi davrandığı kesin hatta davranacağıda. Annem, babam, kardeşim en başta hatta emrah kendini toplayana kadar atakan ilk dönemlerde kiminle kalır. Sevdiği alıştığı insanları yanında göremeyince ya da gördüklerinde ağlayan gözlerle gördüklerinde napar yavrum. Iş seyahatine giden bir anne defalarca kafasından geçenleri söyler yavrusunun bir şeyi eksik kalmasın diye…

eskişehire gödeririler belki biii süreliğine orasıda çok soğuk, keşke annem göndermese,

kalbi kırılırsa anlarlarmı,

dudakları beyazlamış biraz, benzi sarı gibi gözüküyor deyip hemen kan testi yaptırmaya götürürler mi,

anneyi sorduğunda ne cevap verirler,

meyveler, sebzeler defalarca sirkeli suyla yıkanır mı,

marketten alınanların özellikle atakan’nın yiyeceklerinin son kullanma tarihlerine her defasında unutmadan kim bakar,

her akşam ılık sütünün içilmesi, dişlerinin fırçalanması atlanılmaz mı,

günlük taze meyve suyu sıkılırmı mevsim meyvelerinden,

terleyince üşenmeden anında atlet değişir mi,

nelerden mutlu olur diye düşünülür mü,

değişik kitapları kim araştırır,kim alır peki,

bıkmadan sıkılmadan kim oyun oynar onunla,

bıkmadan sıkılmadan saçlara cici yapmasına kim izin verir,

gideceği okuldaki eksiklikleri kim farkeder,

öğretmeniyle sürekli yakın diyaloğa kim girer, o özel biii öğrenci iyi bir gözleme ihtiyacı var annesini kan kanserinden kaybettik der,

evde televizyon seyretmeyip kim aktivete yapar el becerisi gelişsin diye hem de hergün,

kendi çocuğuna ya da çocuklarına sabır gösteremeyen insanlar atakan’ıma nasıl sabır gösterir,

bir varmış, bir yokmuş… ömür bu iki kelime arasında geçen zaman… zamansa bazen dost insana, bazen düşman bize düşman oldu.

Emrahım canım sevdiğim çok üzdüm seni en fazla kötü günlere, seninle göğüs gerdik. Hakkını helal et. Bundan sonra işin daha da zor olacak. Ama sana güvenim tam. Bir kaç gün önce demiştinya bana, parkta oynarken bizi birisi seyretse deli bu adam der ama ben oğlumla çocukluğumu tekrar yaşıyorum diye. Hep öyle deli baba ol olur mu o zaman atakan yokluğumu daha az hisseder belki…

evde demiştim ya ben, sana sevdiğim,

atakan seninle gerçekten iyi vakit geçiriyor hep gülüyor. Sen iyi bir babasın diye… ben hep bişeyler öğretme çabasındaydım, sense eğlence, öyle olduğu için o kadar mutluyum ki hep mutlu ve onu güldüren babasıyla birlikte yaşayacak diye… öğretmenler zaten öğretir öğrenmesi gerekenleri. Gülmek daha iyi bir ilaç. Onuda sen hep verdin ve vericeksin canım sevgilim.

Canım annem, canım babam, canım kardeşim hakkınızı ödeyemem şimdiye kadar çok emek verdiniz bize. Asıl şimdiden sonra sizlere daha çok iş düşüyor dimdik durup emrah’a destek verme zamanı. Atakan başta allah’a sonra emrah’a sonra annem, babam, kardeşim size emanet…

keşke herşey farklı olsaydı. Yaşam mutlu dolu günlerle dolsaydı…

annem hediye kaban almak istedi. Istemedim çünkü seneye kışa çıkmam heralde.

Sabahleyin aradın annem.

Ne olur güçlü ol diye. Lütfen gel alalım dedin. Istemem annem dedim.

Ateşim var öksürüyorum dışarı çıkmıcam dediğimde atakan’ım koşarak geldi ne dedi biliyomusun…

”’ ateşin olmasın, ne olur öksürme canım annem dayanamam sana ”’ dedi.

Telefonu kapadım çöktüm oğlumun yanına ben sana dayanamam merak etme geçer dedim, geçsin annecim dedin.

Dayancan annem diye haykırdım içimden…

şuan ezan okunuyor. Yalvarırım rabbime evladım için bana yaşama şansı ver. Salı günü gireceğim operasyon sancısız geçsin, en önemlisi sonucu güzel gelsin. çok bişi istemem sadece sağlık. Ama artık o kadar yıkıldım, o kadar güçsüz kaldım ki. Savaşacak gücümü yitirdim. Emrahımın, annemin, babamın, kardeşimin gözünü yaşlı görmeye gücüm kalmadı.

Arayan eş, dost, akraba açamadım telefonları açamayacağımda, biliyorum dualarınız benimle ama gücüm yok konuşmaya birde tabiii atakan’ım anlamasın durumu diye.

Salı gününün güzel geçmesini bu kadar umutsuzluğun içinde yinede umut ediyorum…

aslında dün gitmem gerekirdi. Ama ateş varken trombositlerim daha da düşeceğini bildiğim için bu gerçekle karşılaşmaktan korktum.

Korktum ama en sonunda dayanamadım, ateş düşürücü içtiğim halde 38.4 kanser hastalarında ateş 38 geçince iyi hücrelerin hepsi yıkılıyor.

Acile giderken atakan canım yavrum benim elimden tutup koltuğa oturtuyor ne olur gitme diye.

Dudakları büküldü, ağlamıyor ama gözleri yaşlı. Sana gelirken süt dilimi alırım dedim istemem dedi, kahvaltıya simit alıp geleyim dedim.

Olmaz ne olur sen gitmede ben ne süt dilimi ne de simit isterim annem ne olur gitme dedin.

Gözlerim akmasın diye yanında, tuttum kendimi. Canım tatlı yavrum kaç gündür doya doya sarılıp öpemedim seni. Sanada geçer diye hep uzaktayım sana karşı. şu günlerde bu geçici ( inşallah geçicidir tabiii ) bir grip ya da soğuk algınlığı kötü oldu. Dertli başımıza daha büyük dertler açıldı. Vücudu kuvetlendirelim diye çaba sarfederken bizimkiler şimdide grip ve yüksek ateşle uğraşıyoruz. Bu durum bütün trombosit değerlerimi daha da düşürmüş. Perşembe günü 74.000 olan değer bu gün 63.000′e düşmüş üzüldüm tekrar. Artmasa bile keşke düşmeseydi. Ya da biii lokma artsaydı keşke.

sıkıntılı günler yaşıyoruz. Kara bulutlar bedenimde gezer belli ki ama uyuyunca her şeyi unutup biraz rahatlamak isterim. Rüyalarımda beni rahat bırakmıyor.

Geçtiğimiz günlerde atakan sürekli ishaldi. Bağırsaklarında bir sorun var belliki geçmek bilmedi. Her zamanki gibi dr’un yolunu tuttuk biz yine. Gittik gitmesine ama gittiğimiz gün her şey yoluna girdi. Ishalimiz düzeldi çok şükür. Ama tahlil sonuçlarını almayı ihmal ettik.

Derken,

bir gece kan ter içinde uyandım. Hüngür hüngür ağlıyorum. Tutamıyorum kendimi canım kocam atakan uyanmasın diye beni hemen oturma odasına çekti. Anlat bana diyor ama ne mümkün. Hıçkırıyorum sürekli.

Kulağıma fısıldandı bu sefer bağırsak kanserisin diye rüyamda. Ama ben bağırsak testi yaptırmadım ki diyorum. Olmaz olamaz bu olamaz işte atakan’a test yaptırmıştık biz dedim. Sonra emrah’ın silkelemesiyle kendime geldim. Ağlayarak sarıldım sevdiğime.

Hayır merak etme dedim allah ‘ tan benmişim bağırsak kanseri olsun.

Ağladım, sarıldım, ağladım, sarıldım…

kendime bayağı bii zor geldim.

Vallahada billahada olsun ne olcak ki kan kanseride oldum. Bağırsak kanseride olurum.

Yeter ki canım başka türlü yanmasın benim. Hastalık acısı geçer gider.

sevdiğim emrah’ımdan dinledim bu masalı, hastalığın tekrarlandığını öğrendiğimiz günün gecesinde sabahlarken anlattı bana. Bir çocuk varmış mutluymuş o da bizim gibi, bir gün okula başlamış. Ama annesinin yanından ayrılamıyormuş hep ağlıyormuş beni tek bırakma diye. Anne eğilmiş yavrusunun gözlerine kadar, anlatmış onu ne kadar sevdiğini ve açmış avucunun içini ben senin avucuna bir öpücük konduruyorum. Bu öpücük sen ellerini yıkasan bile ellerinden akıp gitmez canım yavrum. Ne zaman bana ihtiyacın olduğunu hissedersen avcunun içine bıraktığım öpücüğü hissedeceksin.

Bir öpücük kondurur yavrusunun minik avucunun içine anne. şimdi parmaklarını kapat sımsıkı tut yavrum der.

Bende öyle yaptım tıpkı canım sevgilim emrah’ımın bana yaptığı gibi ,

canım kocam sağ avucumu öptü doya doya defalarca kez kapat şimdi sımsıkı dedi ellerini yıkasan bile geçmez bu öpücüğün gücü.

Canım yavrum sol avucumu öptü, bende onun iki avucunu birden öptüm, kapat annecim sımsıkı tut bu öpücüğü ellerini yıkasan bile geçmez bu öpücüğün gücü dedim. Minik parmaklar hemen kapattı sımsıkı tuttu. Kursdan dönünce bana kepçe ve traktör al tamam mı dedi.

Sana söz veriyorum alcam annem dedim. Dedim demesine ama dediğime ben bile inanmadım.

Ayrıldım evden ağlıyarak, hıçkırarak çıktım, yutkunamadım boğazım düğüm olmuş çoktan.

Kardeşim, annem, babam gözünüzü yaşlı bıraktım. Affedin beni. Allah size atakan büyüyüp kendi ayakları üstünde durana kadar güç, kuvvet versin. Emrah’ımı yalnız bırakmayın sakın. Nereye tayini çıkarsa ona destek olun yalvarırım size. Gözüm arkada değil benim. önce allah’ıma sonra size emanet canım yavrum.

Allah yar ve yardımcınız olsun.

:14:
:14::14::14:ağlaya ağlaya bir hal oldumm,çok kötü oldum,allahım derdini veren dermanınıda verir,dularımızı eksik etmeyelim arkadaşlar..:14:

Gamze Hanım ve aynı hastalığın pencesinde yaşam mücadelesi verenlere bir umut olmak için; bugün annemle birlikte Ankara İbni Sina hastanesine gittim.Dahiliye bölümünde 10dk süren kan verme işeminden sonra evime döndüm.Umarım birilerine yardımcı olabilirim.Hastalıkla mücadele eden herkese acil şifalar diliyorum.

kızler perişan oldum bunları okuyunca. dert mi istiyorsunuz alın size dert işte. anlamsız şeyleri sorun edenler buraya gelin de asıl dert neymiş görün. Güzel Rabbim sen büyüksün bu anneyi yavrusundan ayırma. onları birbirine bağışla. dualarımla gamzeyle ve yavrusuyla. gözyaşlarım sel oldu aktı. içim içimi yedi. bir anne olarak dayanamıyorum. dilerim Rabbimden iyileştirsin ve bizlere müjdeli haberlerini versinler.

Merhaba
Zamana karşı yarış var mı ? Evet var ! Lakin ciddi bir yoğunluk yaratıp personeli de çalışamaz hale getirmemekte fayda var. Bu sebeple mümkün olduğunca ya sabahın erken saatlerinde ya da mesai bitimie doğru giderseniz. Bu kısacık işlem için hem beklememiş olursunuz hem de merkezlerde çalışan personel çok daha rahat bir hizmet verir.

güzel rabbim sen gamze anne ve gamze için dua eden herkesin duaların kabul et ben dün kan verdim bir nebzede olsa ona kuvvet versin diye bende bir anneyim yavruma bakınca gamze anne aklıma geliyor güzel Allahım ona yardımcı olsun inşallah

blogunu okuyorum kaç gündür bi anne bu kadar mı güzel yorumlar duygularını dedim
zaman ağlama zamanı değil paylaşma zamanı düşününki anneliğinizi paylaşıyosunuz
onun oğluna birileri yanında anne denildiğinde iç burkan bi yüz değil
mezuniyetinde iyiki annem var diyebileceği bi mutluluk verelim..
bende gidicem ama b negative olduğum için tutar mı bilmiyorum
yinede gidicem daha çoook daha çok kişiye ihtiyacımız var..

sözün bıttığı yer bu olsa gerek.
sabahtan berı ağlamaktan gözlerım şıştı aklımda olan benı üzen herseyı unuttum

Gamze anne senın ıçın atakan ıçın dua edıyorum
keşke elımden daha fazlası gelse
Allah yavruna bağışlar senı inşallah

Ben bir anne değilim; evlat sevgisini bilemem belki ancak en başta bir insanım!!.. Vicdanım ve Allah inancım var.. Yüreğim hiç bu kadar sızlamamıştı uzun zamandır.. Bir insan ancak bu kadar güzel duygularını dile getirebilir ve sanırım bunu ancak bir anne yapabilir.. Ben yardımcı olmak istiyorum arkadaşlar.. Ancak ne Ankara, ne İstanbul ne de Kayseri'deyim.. K.Maraş'ın ilçesindeyim.. Ya buradan test için Devlet Hastanesi aracılığıyla kan veremiyor muyuz?? Yapamazmıyız böyle bir şey?? Çok istiyorummm yardımcı olmayı..

İnsan içinden geçirmez mi yaa hadi bensem ona yardımcı olacak kişi..

Eğer ki böyle bir ihtimal varsa neden hala duruyoruz? Bir tek Gamze hanım değil tabii ki.. Her gün bir umut bekleyen birçok insan var.. Onlara yardımcı olacak kişi hadi bensem... Ufff lütfenn biri bana bu konuda yardımcı olsun..

Ben periyodik olarak kan bağışı yapan biriyim.. Ve seve seve bu konuda da yardımcı olmak istiyorummm..

Gamze hanım, güzel yürekli annem benim.. Allah'ım seni öncelikle ailene bağışlasın.. Bebeğin ve eşinle geçirecek huzurlu, mutlu, sağlıklı kocaman bir hayat senin olsun.. Olsun ki, güzel bir evlat yetiştiresin.. Senin yüreğinin güzelliğiyle yetişecek evlatlara ve sana ihtiyaç var bu dünyada..

Başta dualarımla olmak üzere inşallah yardımcı olacağım sana..

gamzeakbas.blogspot.com bu blog Gamze hanımın oradan gerekli bilgileri alabilirsiniz.

Allah Gamze hanım ve tüm hastalara şifa versin

Ankara, Istanbul, Izmir, Bursa, Antalya disindan, ilik donoru olmak icin kanini Ankara Ibn-i Sina'ya kargo ile postalamasi gereken gonulluler:

Aras kargo, Gunaydın kargo; akşam 6'da alıp sabah en gec 10'da teslim etme, özel poseti olma sartı ile 20tl'ye,

Yurtiçi kargo, Hızlı kargo ile; aksam 7'de alıp sabah en gec 10 gibi teslim edecek sekilde, posetlı ya da buz akülü sekilde en fazla 20 tl'ye gonderiyor!

nihayet donör oldum, ankaraya kargoyla yolladım. darısı "bir şeyler yapmak lazım" diyenlerin başına.

ya bu kargo ile yollama işine hiç aklım yatmıyo benim.İstanbuldayım.Cumartesi falan açık oluyor mu bu merkezler,cumartesi gidip veremez miyiz?

bildiğim kadarıyla açık olmuyor. ama hafta içi gidip kan verebilirsiniz. en fazla 15 dakikanızı alır, bir de oraya gidip gelirken yolda geçireceğiniz süre. böyle bir durum için izin vermeyecek müdür-patron olabilir mi? vicdanı olan yönetici çalışanına bu iş için izin verir.

Çapa da hafta içi 9-16 arası açıkmış.Ne kadar saçma ya insanları buna özendirmek yerine sanki engel çıkartıyolar.Hafta içi bir gün, mesela cuma kapalı olsun ama cumartesi açık olsun.Benim burdan çapaya gidip gelmem 2,5 -3 saati bulur.Bi de akşam bitiş saati 16.1-2 saat erken çıkayım deseniz de kurtarmıyor.Canım özel sektörde vicdan olayı falan olmuyor ne yazıkki yarım gün izin vermesi lazım,hele hele bizim sektörde çok zor.

Ben de her ne kadar saçma gelse de kargoyla gönderme yolunu deniycem gibi görünüyor.Yalnız kanı alıp size mi veriyolar.Yani özel bir kutu içine falan koyulmuyor mu ya o kan nasıl gidecek kargoda.Düşüp kırılma ,bozulma kaybolma riskleri yok mu.Ayrıca donör olmak için bir belge falan imzalayıp göndermiyor musunuz?Elifcino sen nasıl yaptığını biraz daha detay verip anlatır mısın?

Bu arada istanbuldaki merkezin numarası: Tel: 0 212 534 75 00

senin durumunda olup da kargoyla istanbuldan ankaraya gönderen anneler var. kargo şirketleri akşam gönderim yapıyorlar ben de o nedenle 4,5 gibi bir aile hekimliğinden kanımı aldırdım. kargo şirketlerinin v.i.p servisleriyle yolladım. kan tüplerini kağıda sarıp, eski kullanmadığım gözlük kaplarından birine koydum. hepsi o. ama kargoyla göndermek için önce ankara üniversitesinin sayfasından gönüllü formu dolduruyorsun. ordan sana bir numara veriliyor, onun çıktısını alıyorsun, onunla birlikte gönderiyorsun. kan tüplerine de tc numaranla sana verdikleri o numarayı yazıyorsun. işlem çok basit aslında. ben tıkır tıkır yaptım. sayfa 16 ve 18 de daha detaylı açıklamalar vardı, istersen oralara da bir bak.

binlerce kişi bu durumu okudu, ama kan gönderen sadece 1600 kişi. rahatsızlığı bulunduğu için kan gönderemeyenler var, mazeretleri var. ama diğerleri ya korkuyor, ya üşeniyor, ya da diğerlerine güveniyor. birçoğumuzun çocuğu var ve lösemi daha çok çocuklarda görülen bir kanser türü. kan verenler aslında bir nevi kendi çocuklarının geleceğini de garanti altına almış oluyorlar. ben öyle düşünüyorum.

bizim başımıza gelse, biz de çevremizdeki herkesin -tanıdığımız tanımadığımız herkesin- bize yardım etmesini isteriz. bu parayla pulla halledilebilecek bir mevzu değil ne yazıkki. canla başla yardım etmek gerekiyor o nedenle.

senin durumunda olup da kargoyla istanbuldan ankaraya gönderen anneler var. kargo şirketleri akşam gönderim yapıyorlar ben de o nedenle 4,5 gibi bir aile hekimliğinden kanımı aldırdım. kargo şirketlerinin v.i.p servisleriyle yolladım. kan tüplerini kağıda sarıp, eski kullanmadığım gözlük kaplarından birine koydum. hepsi o. ama kargoyla göndermek için önce ankara üniversitesinin sayfasından gönüllü formu dolduruyorsun. ordan sana bir numara veriliyor, onun çıktısını alıyorsun, onunla birlikte gönderiyorsun. kan tüplerine de tc numaranla sana verdikleri o numarayı yazıyorsun. işlem çok basit aslında. ben tıkır tıkır yaptım. sayfa 16 ve 18 de daha detaylı açıklamalar vardı, istersen oralara da bir bak.
bir anne olarak içim parçalanıyor gamzenin durumuna her gece yatarken bir kez daha allaha şükrediyorum bir yandanda gamze için dua ediyorum.
gamze ile kan gruplarımız uyuşmuyor malesef ama yukarda arkadaşımın yazdığı şey çok mantıklı pratik bir iş gibi geldi. bende bu kaydı açtım haftasonu kan grubu uyan bir arkadaşımla özel bir hasanede bu işlemi yaptırıp kargoluycaz. çalıştıgımız için ancak bu şekilde bir yöntem bulabildik.

bir anne olarak içim parçalanıyor gamzenin durumuna her gece yatarken bir kez daha allaha şükrediyorum bir yandanda gamze için dua ediyorum.
gamze ile kan gruplarımız uyuşmuyor malesef ama yukarda arkadaşımın yazdığı şey çok mantıklı pratik bir iş gibi geldi. bende bu kaydı açtım haftasonu kan grubu uyan bir arkadaşımla özel bir hasanede bu işlemi yaptırıp kargoluycaz. çalıştıgımız için ancak bu şekilde bir yöntem bulabildik.

canım, ilik donörü olmak için kan grubunun uyumlu olması gerekmiyor, herkes ilik donörü olabilir. önemli olan doku örneklerinin tutması. bunu öğrenmek için de kanları ilik bankasına göndermemiz gerekiyor. gamzemiz için olmazsa bile belki bir başkası için, belki çocuğumuzun yaşında bir çocuk için tutabilir. ben çok üzülüyorum, keşke birisi için tutsa. insan hayatı bu kadar ucuz olmamalı.

Back