• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gamze akbaş için yardım-

RABBİM yar ve yardımcısı olsun inşallah yavrusuna bağışlasın MEVLAM

bende süreler okurum inşallah

hem kan grubum uymuyor

hemde hepatitliyim malesef kan bağışı bile yapamıyorum
hatta eşimde olmadığı halde sırf benimle evli olduğu için oda veremiyor

yapabileceğimiz başka bişey varsa elimden geleni yaparım inşallah.........

bi izmirli olarak ne yapabiliriz aglamaktan anlayamadım arkadaşlar bilgi verirmisiniz

çok ağladım. evlat öyle başka öyle başka ki....allahım ....ne olur efendimiz yüzü suyu hürmetine bu kardeşimize şifa ver amin

sözün bittigi an:43::43::43:
rabbim yardimcisi olsun dualarim gamzeyle allahim onu evladina sevenlerine bagislasin.

Lösemi Hastası Gamze Akbaş'ın Sağlık Durumu

Oğluna yazdığı "Seyahate giden anne gibiyim" isimli mektubu sosyal medyada paylaştıktan sonra Türkiye'nin her yerinden yardım teklifleri alan Lösemi hastası Gamze Aktaş'ın tedavisinin Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde devam...

Oğluna yazdığı "Seyahate giden anne gibiyim" isimli mektubu sosyal medyada paylaştıktan sonra Türkiye'nin her yerinden yardım teklifleri alan Lösemi hastası Gamze Aktaş'ın tedavisinin Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde devam ettiği, kök hücre nakli için öncelikle aile bireylerinin testten geçirileceği bildirildi.

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Ali Özcan ile tedaviyi sürdüren doktorlar ve Gamze Akbaş'ın babası İbrahim Cansever, hastanede basın toplantısı düzenledi.

Prof. Dr. Özcan, Gamze Akbaş'ın hastalığının akut kan kanseri AMN olduğunu, kök hücre nakli yapılacağını söyledi. Akbaş'ın teşhisini iki yıl önce kendisinin koyduğunu, 3 yaşındaki çocuğuna yazdığı mektubun bir sitede paylaşılmasından sonra basında ve sosyal medyada lösemi hastalığının yeniden gündeme geldiğini belirtti. Özcan, çok sayıda kişinin hastanelere kan vermek için başvurduğunu, ancak şu aşamada buna gerek olmadığını belirtti.

Akbaş'ın takip edilen bir hasta olduğunu, kan değerlerinin bozulması sonucu hastalığın yenilendiğinin tespit edildiğini belirten Prof. Dr. Özcan, geçen hafta içerisinde yeniden hastaneye yatırıldığını belirtti. Gamze Akbaş'ın kök hücre nakli için öncelikle kız kardeşinin incelendiğini, uygun bulunmaması nedeniyle akraba içerisinde incelemelere başlanacağını belirten Prof.Dr. Özcan, şunları söyledi:

"Önümüzdeki seçeneklerden bir tanesi her şey yolunda giderse başkasından kök hücre nakli yapmak. Kardeşinin uyumlu olmadığını tespit etmiştik. Şu aşamada yardım, destek talebinde değiliz. Çaresizlik sınırına ulaşmışız gibi bir durumla karşı karşıya kaldık. Ortaya çıkan durum kaotik bir ortam yarattı. Gamze'ye yardımcı olmak, bir tüp kan vermek isteyen herkes Türkiye'nin her yerinde hastanelere müracaat ediyor. Biz daha akraba dışı verici dönemini başlatmadık. Gamze'nin kemik iliğini taratacağız, akrabalarını taratacağız. Ama şu aşamada inanılmaz bir taleple karşı karşıya kaldık. Kemik iliği bankaları var, bunlar da taranacak. Sistem çalışıyor, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun olanakları yeterli."

Türkiye'de Ankara ve İstanbul üniversitelerinin kemik iliği bankası olduğunu, bağışçıların bu hastanelere yönlendirilmesi gerektiğini belirten Başhekim Özcan, şöyle devam etti:

"Aktif süreç devam etmekte. Sürecin içerisindeki banka taraması bitirilmedi. Verici bulamadık gibi bir durumla karşı karşıya değiliz. Olasılık yönetimine geçersek sıkıntılarımız artacak. Çok sayıda insan birçok hastanenin kapılarından pencerelerinden girmeye çalışıyor, sözü edilen bir tüp kanı vermek istediklerini söylüyorlar. Biz sistemin böyle işlemediğini anlatmak durumunda kalıyoruz. Bilgilendirmeler yapmak durumlarında kalıyoruz. Planlanmış bir süreci izlemek durumundayız. Bu müracaatlar bu hızda ve kontrolsüz olursa bol bol örnekler alacağız ve bu örnekleri istenilen şekilde inceleme olanağı bulamayacağız. Binlerce insanın kan örneği veriyorum demesi sistemi tıkar."

Başhekim Özcan, hastanın nakile girerken sağlıklı olmasını tercih ettiklerini, tedavinin planlandığı şekilde süreceğini sözlerine ekledi.

Gamze Akbaş'ın babası İbrahim Canseven ise kızının moralinin çok iyi olduğunu söyledi. Sosyal paylaşım siteleri ve medyada konunun gündeme gelmesinden büyük mutluluk duyduklarını belirten Canseven, "Şu aşamada akrabalarımızdan uygun donör aranacak ve neticeyi alacağımıza inanıyoruz" dedi.

Baba Canseven, Türkiye'nin bazı bölgelerinde kızı için para toplandığı haberleri aldıklarını, kendilerinin bu yönde bir talebi olmadığını belirtti.

Yüce rabbim gamzeyi ailesine ve sevdiklerine bağışlasın. Eğer herkes yürekten dua eder ve bu dualar birleşirse ben inanıyorumki güzel Allahım bir yardım gönderir. Rabbimden umut kesilmez. Bu dünya dualar üzerine durmuyormu. Dualarımız seninle gamze.

Nasıl ağladım okurken.. Allah'ım inşallah sağlık sıhhat versin Gamze'ye, çocuğuna bağışlasın onu.. Keşke elimden birşey gelebilseydi..

:(((( Ben Ankara da yaşıyorum ama ne yardım gerekirse severek yaparım dualarım seninle bundan sonra her duamda varsın Allah ım elbet duyuyor bu çaresiz yakarmanı Rabbim acil şifa versin seni Atakanına Emrahına ailene bağışlasın canım benim en kısa zamanda bitsin bu kabusların güzel mutlu sağlıklı rüyalarla geçsin ömrünün geri kalanı dilerim tezden sağlığına kavuşursun Yaradan yardımcın olsun yıkıldım gece gece yaa :((((((((((

Bir an bile olsun tereddüt etmek, aşağıya bakmak yok! Seni hayata sımsıkı bağlayacak ne kadar çok sevdiğin ve sevenin varmış öyle değil mi? En başta da yavrun... Seni gülümseten, rahatlatan ne varsa kopma sakın onlardan! Hep gökyüzüne bak ve yüzünden gülümsemen hiç eksilmesin. İnşallah bugünler de tüm eski sıkıntılar gibi geçip gidecek, sonunda sabah olmayan gece yok ki...
Sana tüm kalbimle inanıyorum! Bu zor zamanları yaşadığın için çok üzgünüm ama güçlü olduğunu ve kocaman bir yüreğin olduğunu satırlarından görebiliyorum... Lütfen bize iyi haberleri de yazmayı unutma olur mu? Çok yakında oluşturduğumuz bu kocamaaaaaan enerji
Allah'ın izniyle senin yeniden doğumunu müjdeleyecek! Asla pes etme! Seni Seviyoruz... Dualarımız seninle... Atakan'ı öp bizim için :34:

Tazelenen ve Derlenen Son Bilgiler:

-İlik nakli acil önem taşıyor. İstanbul, Ankara, İzmir ve Kayseri’deki ilik nakli merkezlerine giderek kan vermeniz çok önemli. Kan vererek ilik donörü olacak ve Gamze gibi pek çok hastaya umut olacaksınız. (Bunun için Gamze’yle aynı kan grubunda olmaya gerek yok, her kan grubundan donör olunabilir. Hem Gamze’ye değilse bile bir başka canın kurtulmasına vesile olabilirsiniz)

-Tedavi sırasında (önümüzdeki haftadan itibaren) sürekli olarak A RH+ kan grubundan Trombosit ihtiyacı olacak. A RH+ grubundakilerin Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’ne gidip, Gamze Akbaş adına -Trombosit- vermeleri gerekmektedir. (Trombositin yararlılık süresi sadece 4 gün olduğundan yalnızca ihtiyaç olduğunda vermek önemli. Bu nedenle kan grubu A Rh + olanların ihtiyaç anında aranmak üzere isim soy isim ve telefon numaralarını gamzeakbasicin@gmail.com bırakabilirler. Bir kez trombosit için kan verenden bir daha üç ay trombosit alınmıyor.
Trombositlerinizi İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Hematoloji Servisi Onkoloji 1. kat.ta yatan Gamze Akbaş adına vereceksiniz.)

-Maddi yardım sözkonusu değildir. SGK desteği var. Artı olarak Gamze hanımın çalıştığı kurum, eşi Emrah beyin bağlı olduğu kurum ve aileler tedavi masraflarını üstlenmişler. İleride olağanüstü bir durum olursa maddi yardımı gündeme getiremenin daha doğru olduğunu düşünüyoruz. ANCAK KESİNLİKLE MADDİ YARDIM İHTİYACI SÖZKONUSU DEĞİLDİR.

-Aileye ait telefonların meşgul edilmemesi ayrıca önemle rica olunur.

-İlik donörü olmak isteyenler için iletişim bilgileri

Ankara’dan ilik donörü olmak isteyenler: Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi, İbni Sina Hastanesi, Akrabalık Dışı Kemik İliği ve Kordon Kanı Bankası Tel:(312) 508 24 44.

İstanbul’dan ilik donörü isteyenler: Çapa Tıp Fakültesi İlik ve Doku Nakli Merkezi (Hafta içi 16.00′a dek randevusuz gidilebiliyor)

İzmir’den ilik donörü olmak isteyenler: Ege Üniversitesi Kan Merkezi irtibat no: 390 40 29 Randevu alarak gidiliyor.

Bursa’dan ilik donörü olmak isteyenler: Bursa Uludağ üniversitesi Tıp Fakültesi. 0 224 295 00 00

Bu şehirler dışında yaşayanlar ise: Öncelikle online olarak şu formu dolduruyorsunuz:

Gönüllü Formu

(En alttaki: “Kök Hücre ve Kemik İliği Bağışı İçin Onam Formunu Okudum, Anladım, Kabul Ediyorum” kutucuğunu işaretlemeyi unutmayın!)

Sonrasında:

İçinde 7,2 mg EDTA bulunan 4’er cc’lik 2 adet mor kapaklı tam kan (hemogram) tüpüne kan örneğinizi aldırarak, oda sıcaklığında ve 24 saat içinde elimizde olacak şekilde ve kargo ücretini kendiniz karşılayarak, asagidaki adrese gönderebilirsiniz.

(Lütfen, tüplerin üzerine TC kimlik numaranızı ve aldığınız e-postada yer alan başvuru numaranızı yazmayı unutmayınız.)

Bazi yasal zorunluluklar gereği; kargo ücretini kendinizin karşılaması gerekmektedir. Kargo ücreti; 5-8 TL arasında değişmektedir.

Kargo Adresi:
Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi
İbni Sina Hastanesi
Hematoloji Laboratuvarı, Asma Kat
06100
Sıhhiye, Ankara
Tel: (312) 508 24 40 (312) 508 24 44

Kimler donör olabilir?

18-50 yaşında sağlığı müsait olan herkes kemik iliği bankasına gidip başvuru formu doldurabilir. Bir tüp kan verenler bulaşıcı hastalık testinden geçiriliyor. Hastalık taşımıyorsa bankaya kaydediliyor.
Gönüllü vericinin kayıtları bilgisayara işleniyor, hastalarla uyum sağlarsa daha ileri tetkik yapılmak için çağrılıyor. Uygunsa genel anestezi altında kemik iliği alınıyor. Vericinin leğen kemiğinden özel iğneler aracılığı ile alınan kemik iliği bir torbaya aktarılıyor. Operasyon ve dikiş gerektirmiyor ve hiç acımıyor. Kemik iliği vericisi ertesi gün işine dönüyor.

Kimler kök hücre bağışlayamaz? Kimlerin kök hücre vericisi olması uygun değildir?
18 yaşından genç veya 55 yaşından yaşlı olanlar, ağırlıkları 50 kg den daha düşük veya beden ölçüsü endeksi 40’ın üzerinde olan aşırı kilolu kişiler
Belirli hastalığı bulunan ve kan bankasında kan bağışı reddedilmiş kişiler
Kalp ve kan dolaşım sistemi rahatsızlıkları
Örneğin koroner kalp hastalığı, kalp krizi, kalp yetmezliği, tedavi gerektiren kalp ritmi bozuklukları, düzensiz yüksek tansiyon gibi
Solunum yolları rahatsızlıkları
Örneğin ağır kronik astım (düzenli ilaç tedavisi gerektiren), kronik bronşit, akciğer veremi, akciğer embolisi gibi
Kan, kan pıhtılaşma sistemi veya kan damarları rahatsızlıkları
Örneğin oto-immün anemi, A tipi hemofili, derin venlerde tromboz gibi
Ruhsal rahatsızlıklar, santral sinir sistemi rahatsızlıkları
Örneğin tedavi gerektiren depresyonlar, psikoz, şizofreni, epilepsi, multipl skleroz gibi
Oto-immün sistem rahatsızları
Örneğin romatoid artrit (romatizma), kolajenozlar, Crohn hastalığı, ülseröz kolit, troid gibi
Salgı bezleri rahatsızlığı
Örneğin Diabetes mellitus gibi
Kötü huylu sayılan (kanser hastalığı) rahatsızlıklar
Enfeksiyona neden olan rahatsızlıklar
Örneğin Hepatit B veya C (iyileşmiş dahi olsa), kronik borelyoz, HIV-enfeksiyonu
ve diğerleri.
Kendisine yabancı organ veya doku nakli yapılmış olan kişiler
Örneğin; böbrek, kalp, cilt, kornea tabakası, beyin zarı, baldır siniri gibi
Bağımlılığı bulunan kişiler
Örneğin; alkol, uyuşturucu madde ve ilaç bağımlılığı gibi.

alintidir...

Donör olmak için illa buralara değil bu bankalara destek veren üniversiteler konya meram, kayseri erciyes, antalya akdeniz, izmir ege tıp fakültesine başvurabilirsiniz.

Ben donör olmak istemiyorum ama kan veririm derseniz dokuz eylül üni. Kan merkezine hematoloji servisi hastası 559189 hasta numaralı gamze akbaş için kan bağışında bulunabilirsiniz. Bunun içinde sizden hiç bir ücret alınmayacak ve kan grubunuzun aynı olmasıda gerekmiyor, hepsi kan bankasına koyuluyor bizim için bağış sayısı fazla olunca kan ihtiyaçlarımız anında karşılanıyor.

kargo ile kan ornegi gondermek isteyenler icin bilgi:

Ankara, Istanbul, Izmir, Bursa, Antalya disindan, ilik donoru olmak icin kanini Ankara Ibn-i Sina'ya kargo ile postalamasi gereken gonulluler:

Aras kargo, Gunaydın kargo; akşam 6'da alıp sabah en gec 10'da teslim etme, özel poseti olma sartı ile 20tl'ye,

Yurtiçi kargo, Hızlı kargo ile; aksam 7'de alıp sabah en gec 10 gibi teslim edecek sekilde, posetlı ya da buz akülü sekilde en fazla 20 tl'ye gonderiyor!

ayrintili bilgi icin Gamze Hanim'a yardim icin kullanilan blogu ziyaret edin: Gamze İçin: Kargo Bilgisi!

nasil kan verecegini bilemeyenler icin yukarida verdigim blogtan bir kisinin tecrubelerini alip size yol gostersin diye buraya ekliyorum arkadaslar:
Bu sabah da aile hekimine gittim. Hemşire hanıma durumu anlattım ve kan aldırmak istediğimi söyledim. O benden 10 cclik bir enjektör ile kan aldı, enjektörün içindeki kanı zaten kendilerinde bolca olan 2 adet mor kapaklı hemogram tüpe aktardı. Tüpleri bana ücretsiz olarak teslim etti. Tüplerin üzerine tc kimlik numaramı ve basvuru numaramı yazdım. enjektörden tüplere kanı boşalttığımız için tüpün etrafına bir kaç damla kan bulaştı. Bu nedenle hemşire hanım tüpleri kendilerinde bulunan ameliyat eldivenin parmakları içine koydu. Ben de tüplerin kırılmasını engellemek amaçlı kağıt havluya bolca sardım. sonra küçük bir buzdolabı poşetinin içine koydum. Yurtiçi kargodan Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbni Sina Hastanesi Hematoloji Laboratuvarı, Asma Kat, Sıhhiye -Ankara adresine kargoladım. Kargo görevlisine paketin içinde kan örneği olduğunu söyledim o da forma içinde "numune" var şeklinde yazdı. Kargo ücreti 9,72 tl tuttu (İstanbuldan) bilginize

alintidir...

Bu şekilde donör arayışının bu kadar büyümesi, medya tarafından yayılması nasip; Gamze'nin nasibi ve verilen örnekler diğer onlarca hastalarımıza da umut olacak.

Bir kalbin atmasına vesile olmak; dünyada alınacak en büyük haz olsa gerek.

bu haberi akşam tvde aglayarak izledim rabbim hiç bir anneyi bu durumda bırakmasın hepimize şifa versin ..kan verme merkezlerinin ist.ank.izmirde olmasınada çok üzüldüm elimden duadan başka birşey gelmiyo maalesef

Ben Ankara'dayım, kan vereceğim, belki Gamze'ye belki başkalarına umut olur. Kan bankasına kayıt olabilmek için Anakra ya da İstanbul'da yaşamanıza gerek yok, kargo ile de gönderebilirsiniz:

Şehir dışında ikamet ediyorsanız, içinde 7,2 mg EDTA bulunan 4’er cc’lik 2 adet mor kapaklı tam kan (hemogram) tüpüne kan örneğinizi aldırarak, oda sıcaklığında ve 24 saat içinde elimizde olacak şekilde ve kargo ücretini kendiniz karşılayarak, merkezimize gönderebilirsiniz.

(Lütfen, tüplerin üzerine TC kimlik numaranızı ve aldığınız e-postada yer alan başvuru numaranızı yazmayı unutmayınız.)

Not: Bağlı bulunduğumuz yasal zorunluluklar gereği; kargo ücretini kendinizin karşılaması gerekmektedir. Kargo ücreti; 5-8 TL arasında değişmektedir.

AÜ Akraba Dışı Doku Bankası > Ana Sayfa

72 milyon nüfusta 100bin donör varmış, biz nasıl insanlar olduk ya.

(Kadınlar Kulubu face sayfasından alıntıdır)
Kadinlar Kulubu
Son gelismeler ;

Oğluna yazdığı "Seyahate giden anne gibiyim" isimli mektubu sosyal medyada paylaştıktan sonra Türkiye'nin her yerinden yardım teklifleri alan Lösemi hastası Gamze Aktaş'ın tedavisinin Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde devam...

Oğluna yazdığı "Seyahate giden anne gibiyim" isimli mektubu sosyal medyada paylaştıktan sonra Türkiye'nin her yerinden yardım teklifleri alan Lösemi hastası Gamze Aktaş'ın tedavisinin Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde devam ettiği, kök hücre nakli için öncelikle aile bireylerinin testten geçirileceği bildirildi.

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Ali Özcan ile tedaviyi sürdüren doktorlar ve Gamze Akbaş'ın babası İbrahim Cansever, hastanede basın toplantısı düzenledi.

Prof. Dr. Özcan, Gamze Akbaş'ın hastalığının akut kan kanseri AMN olduğunu, kök hücre nakli yapılacağını söyledi. Akbaş'ın teşhisini iki yıl önce kendisinin koyduğunu, 3 yaşındaki çocuğuna yazdığı mektubun bir sitede paylaşılmasından sonra basında ve sosyal medyada lösemi hastalığının yeniden gündeme geldiğini belirtti. Özcan, çok sayıda kişinin hastanelere kan vermek için başvurduğunu, ancak şu aşamada buna gerek olmadığını belirtti.

Akbaş'ın takip edilen bir hasta olduğunu, kan değerlerinin bozulması sonucu hastalığın yenilendiğinin tespit edildiğini belirten Prof. Dr. Özcan, geçen hafta içerisinde yeniden hastaneye yatırıldığını belirtti. Gamze Akbaş'ın kök hücre nakli için öncelikle kız kardeşinin incelendiğini, uygun bulunmaması nedeniyle akraba içerisinde incelemelere başlanacağını belirten Prof.Dr. Özcan, şunları söyledi:

"Önümüzdeki seçeneklerden bir tanesi her şey yolunda giderse başkasından kök hücre nakli yapmak. Kardeşinin uyumlu olmadığını tespit etmiştik. Şu aşamada yardım, destek talebinde değiliz. Çaresizlik sınırına ulaşmışız gibi bir durumla karşı karşıya kaldık. Ortaya çıkan durum kaotik bir ortam yarattı. Gamze'ye yardımcı olmak, bir tüp kan vermek isteyen herkes Türkiye'nin her yerinde hastanelere müracaat ediyor. Biz daha akraba dışı verici dönemini başlatmadık. Gamze'nin kemik iliğini taratacağız, akrabalarını taratacağız. Ama şu aşamada inanılmaz bir taleple karşı karşıya kaldık. Kemik iliği bankaları var, bunlar da taranacak. Sistem çalışıyor, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun olanakları yeterli."

Türkiye'de Ankara ve İstanbul üniversitelerinin kemik iliği bankası olduğunu, bağışçıların bu hastanelere yönlendirilmesi gerektiğini belirten Başhekim Özcan, şöyle devam etti:

"Aktif süreç devam etmekte. Sürecin içerisindeki banka taraması bitirilmedi. Verici bulamadık gibi bir durumla karşı karşıya değiliz. Olasılık yönetimine geçersek sıkıntılarımız artacak. Çok sayıda insan birçok hastanenin kapılarından pencerelerinden girmeye çalışıyor, sözü edilen bir tüp kanı vermek istediklerini söylüyorlar. Biz sistemin böyle işlemediğini anlatmak durumunda kalıyoruz. Bilgilendirmeler yapmak durumlarında kalıyoruz. Planlanmış bir süreci izlemek durumundayız. Bu müracaatlar bu hızda ve kontrolsüz olursa bol bol örnekler alacağız ve bu örnekleri istenilen şekilde inceleme olanağı bulamayacağız. Binlerce insanın kan örneği veriyorum demesi sistemi tıkar."

Başhekim Özcan, hastanın nakile girerken sağlıklı olmasını tercih ettiklerini, tedavinin planlandığı şekilde süreceğini sözlerine ekledi.

Gamze Akbaş'ın babası İbrahim Canseven ise kızının moralinin çok iyi olduğunu söyledi. Sosyal paylaşım siteleri ve medyada konunun gündeme gelmesinden büyük mutluluk duyduklarını belirten Canseven, "Şu aşamada akrabalarımızdan uygun donör aranacak ve neticeyi alacağımıza inanıyoruz" dedi.

Baba Canseven, Türkiye'nin bazı bölgelerinde kızı için para toplandığı haberleri aldıklarını, kendilerinin bu yönde bir talebi olmadığını belirtti.

ARKADAŞLAR ; yukarı da yazılanları dikkatlice okuyalım.
Gamze için akraba dışı tarama süreci henüz başlamamış.Şİmdi akrabaların dokularına bakılıyor.

Şu an en önemlisi ve en sağlıklısı Türkiye'de bulunan ili İLİK BANKASINA GİDİP DONÖR OLMAK İÇİN KAN VERMEK!
Doku bilgileriniz ,ülkemiz İLİK BANKASINDA saklanacak.Yurt içi yada yurt dışı ilik nakli talebinde ,sonuçlar taranacak.

Ülkemizde bağışçısı sayısı çok düşük olduğundan ,ilik nakli bekleyen diğer hastalar için de desteğimizi verelim.

yalnız şu ilik nakli nasıl oluyor ben hala anlayamadım.Yani donörden ilik nasıl alınıyor.Bir yerde genel anestezi altında kalça kemiğinden özel iğnelerle alınır yazıyor,başka bi yerde aynı gün işlerine devam edilebilir yazıyor.Genel anestezi yapılıp aynı gün işe nasıl devam ediliyor.Bazı boşluklar var kafamda soru işaretleri oluşuyor.İlik vereniniz olduysa tam olarak bu işlem nasıl yapılıyor anlatabilir mi?Ben de ilik bağışlamak istiyorum ancak tam olarak ne yapacağımı bilmeden bu işe başlayamıyacağım gibi görünüyor.Çünkü bir yerde okuduklarımda da ilik bağışlayıp uygun hasta bulununca vazgeçenler de varmış.Kimse bu konuda zorlanamaz tabi ki ama sonradan vazgeçmek de hasta için çok kötü ya.Lütfen aynı şeyleri copy paste yapmayalım özellikle bu işlemi yaptırmış birisi varsa detaylı anlatsın.Çoğu kişi (benim gibi) ne olduğunu bilmediği için yanaşamıyor.Ancak günün birinde bize de lazım olabilir.

Bitanem benim yazıyı okuyunca gözyaşlarımı tutamadım yaradanım seni korusun senin için dua edeceğim edeceğiz ailen ve bizler seni bekleyeceiz iyi olacaksn inş. Sen çocuğun eşin ailen için güçlüsün başaracaksın elimden be gelir bilmiyorum bilemiyorum bildiğim dua etmek seni seviyoruz...

Back