Game Of Thrones'ta oğullarının cenazesi yanında ensest

böyle sapkınlıkları çekenlerden ziyade alkış tutanlar suçlu. nesini beğenip izliyorlarsa artık..

Farklı bir şey savunmadım karşıt görüş oluşturdum. Her neyse...

ben aile eğitimi önemli diyorum programları gizleyin demiyorum.
her aile iyi eğitim vermiyor diyorum iyi eğitim almayan çocuklar etraftan daha cok etkilenir diyorum

yani biri bu programı izledi diye hemen kardeşine saldırmaz elbette. eğitimden bahsediyorum ben.
dediğim şey anlaşılmadıgı için farklı şekilde itham edildim.
o yüzden vazgectim

buyrun istediğiniz şeyleri maaile izleyin kimse karısmaz diyorum
iyi günler. ben bu konuya yazmak istemiyorum.

Ayrıca o dizide +13 / +18 ibaresi kullanılıyor. Duyarlı olan ailelerin zaten çocuklara onları izletmemesi lazım. O işaretler boşa konulmuyor.

peki ben ne demişim yorumlarımda?

Haklısın o halde. katılıyorum sana

Bilmiyorum kitap gibi hepsini okumadım. Son yorumuna istinaden cevap verdim.

kitap kadar uzun yazmadım zaten. hepsini okumadıgınız için 1 yorumumla benim düşüncelerimi çözemezsiniz.
o yüzden tartısmaya gerek yok.

Game of Thrones basladigindan beri konusuyla ve senaryosuyla sert bir dizi. Bu sertligi kaldiramayack olanlar bence izlememeli. Her insanin kaldiracagi ve kaldiramayacagi seyler var,, herkes kendine gore dizi/film secmeli bence. Bu dizi zaten oturup ailecek izleneck bir dizi degil, her bolumde birinin kafasi kopuyor.

Lannister lar arasindaki ensest iliski zaten dizinin basindan beri var, iki kardesin daha once de sevisme sahnesini gorduk, o zaman niye kimse ses etmedi?

Khaleesi nin ilk evlendigi zamanki cinsellik sahneleri, resmen tecavuzden beter. Dugun gunu zaten toplu katliam. Bu sahnelere kimse bir sey demedi?

Bu dizide ensest de, tecavuz de , randevuevi de, idam da, cinayet de, suikast de var. Kaldiramayack olanlar izlemesin derim. Ismi taht oyunlari olan bir diziden zaten beklenen de budur.

Bizim milletimiz kafayi cinsellige takmis, Kral Joffrey nin zehirlenip agzindan burnundan kan gelip mora dondugu sahne bence tum tecavuzlerin toplamindan daha igrencti, buna niye kimse tepki gostermedi? Yani milletin tepki gosterecegi neden simdi tuttu, Lannister ensesti ilk bolumden beri var. Haydi bunu gectim, dizinin yarisi randevuevinde geciyor.

Bana kalirsa dizinin en sert sahnesi cenaze degildi. Bir onceki bolumde Tyrion , Sibel Kekillinin oynadigi karaktere sevgilsiine, "sen bir o...sun, cocuklarimi doguramazsin ama Sansa dogurabilir" dedi. Bundan daha sert etkiyle carpan bir sahne daha olamaz bence, bu cumlenin mesajini anlayanlara tabi. Kadinlar bence bu replige tepki gostermeli.

Yani buralari izleyen birisi, diziyi izlemeye devam ediyorsa zaten dizinin sertlik dozajini anlamis ve kabul etmis demektir. Bahsi gecen sahneyi ben de izledim, dizinin geri kalanindan farkli degildi bence, tepki gosterilecek bir yani yoktu.. Dizinin gidisati boyle, istemeyen izlemesin.

Son düzenleme:

kitap kadar uzun yazmadım zaten. hepsini okumadıgınız için 1 yorumumla benim düşüncelerimi çözemezsiniz.
o yüzden tartısmaya gerek yok.

Alınganmıyız çözemedim ama düşüncenize yönelik yazmadım zaten dediğiniz gibi çözemem. O cümleye karşılık yazdım. Kitap gibi derken tüm yorumları baştan sona okuyamam, bir tanesini görünce karşıt görüşüm olunca söyledim. Sizde savunduğunuz şeyi açıklayınca algıladım haklısınız dedim.

hala daha aynı şeyleri okuyorum........iki kişinin tercihiymiş.......... olanı göstermiş.....kimse bu sahnelerle sapık olmazmış
kuzum siz iyi misiniz.......ensest olayı zaten iki kişinin tercihi değil...........ailede güçlü olanın güçsüzü taciz etme şeklinde kendini ortaya çıkarır

istediğiniz kadar +18 deyin dizilerin bilinç altını etkilediği bir gerçek ve ensest madurunun kafasında bu olayın normalleştirilmesiyle son bulacaktır

bir psikologla konuşursanız......tecavüz ölüm zehirlenme vs hiçbiri aile içi tecavüz maduru olmak kadar korkunç değil arkadaşlar...........dizide enset yaşayan insanı madur olarak gösterseler yine sesim çıkmazdı........ki normali budur

Bakin, bence mesele bu degil. Tartisma konusu ensestin kendisi degil, bunun televizyonda acikca gosterilmesi. Kimse burda ensest normal bir seydir demiyor zaten. Toplumda varolan bir olgu, varolan bir seyin sinemada islenmesi de kacinilmaz.

Bu dizinin konusu bu. Isteyen izler, istemeyen izlemez. 1. bolumu izleyen herkes zaten dizinin gidisatini anlayabilir, kimse kimseye silah zoruyla bu diziyi izletmiyor.

Son bir yorum: siz diziyi izliyor musunuz? Cersei Lannister hicbir seyin veya hic kimsenin kurbani/magduru olmamis ve olamayacak bir karakter, magdurlukla veya kurbanlikla alakasi olabilecek son insan. Bu kadini magdur olarak gostermek imkansiz, cunku dizideki en guclu kisilige sahip karakterlerden biri. Ortada bir tecavuz falan da yok zaten, o da kardesine asik, kendi iradesiyle onunla birlikte oluyor, istemedigi zamanlarda kendi iradesiyle kardesini itiyor. Kendisi kralice ve yetiskin bir kadin, kimse ona istemedigi bir seyi zorla yapmiyor/yaptirmiyor, ortada bence tecavuz veya magduriyet yok.

Son düzenleme:

konu dizinin bütünü değil........anlatmak istediğim anlaşılamıyor.........bir olayı olduğu gibi göstermek farklı.......ensest iki kişinin tercihi değil hiçbir zaman ..........bu bir ütopyadır diyorum..........ensest bir seçim değil.......işin içinde hayatı bitmiş bir mağdur var...........olaya mağdur tarafından baktığında ensesti zaman içersinde normalleştirmiş oluyorsun
bir adamın kızını ya da kız kardeşini ikna yoluyla cinsel ilişkiye girmesi belki literatürde karşılanacak bir olay
ben çok yanlış buluyorum......ensest bu değil

ben bu konuyu okuyunca aklıma hayvan topluluklarının yaşamı geldi
ölü yanında bunu yapan kardeşler, insanı insan yapan her şeyden uzaklar
neler aşılanıyor insanlara böyle

"Ey kendini insan bilen insan!
Kendini oku.
Yoksa hayvan ve camit hükmünde insan olmak istimali var." Bediüzzaman

Diziyi izlemiyorum ama haberi okudum. Çok kafam karıştı yalnız. Oğullarının cenazesi başında diyor. Ölen çocuğun anne ve babasıysa eğer yanındakiler, bunun neresi ensest? Anne-baba, karı-koca değil mi işte? Yoksa o çocuk zaten iki kardeşin ilişkisinden mi dünyaya gelmişti?

abla kardeş ilişkisinden dünyaya geldi, kral oldu öldü, spoiler vermek gibi olmasın

son sezon içinde spoiler ın gözü çıktı zaten, her bölümden sonra gazeteyi bir açıyorum kocaman bi game of thrones başlığı dün akşamki bölümde şu şu oldu diye başlık

abla kardeş ilişkisinden dünyaya geldi, kral oldu öldü, spoiler vermek gibi olmasın

İzlemeyi düşünüyordum ilk sezondan itibaren ama vazgeçiyorum sanırım. Etkilenirim ben bu tarz iğrençliklerden yav kınamak gibi olmasın da. Öz kardeş mi peki bu ikisi

İzlemeyi düşünüyordum ilk sezondan itibaren ama vazgeçiyorum sanırım. Etkilenirim ben bu tarz iğrençliklerden yav kınamak gibi olmasın da. Öz kardeş mi peki bu ikisi

evet ve daha günlük hayatta normal olmayacak şeylerde var, bayağı bi fantastik ilişkiler yani, babaların sürekli kızlarından üremesi gibi falan. gerçi o 2. sezondaydı unutulmuştur

Son düzenleme:
son sezon içinde spoiler ın gözü çıktı zaten, her bölümden sonra gazeteyi bir açıyorum kocaman bi game of thrones başlığı dün akşamki bölümde şu şu oldu diye başlık

Aynen ya şöyle güzel bir aksam izleyim diyorum yayinlandigi gün müsait degilsem .. Sabah gazeteleri bir aciyorum haydaaa:)) çok can sıkıcı...

Ama dersimi aldim daha da bakmayacagim haberlerine bu hafta sondu:)))

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…