Game Of Thrones'ta oğullarının cenazesi yanında ensest

Çok merak ediyorum bu ülkede insanlar kendilerinden farklı olana ne zaman saygı duymayı, kendi tercihi demeyi öğrenecek?
İki erkek ya da iki kadın kendi iradeleriyle beraber olmak istiyorlarsa banane? sanane? ya da kime ne?
Eğer sesini çıkaracaksan pedofoliye sesini çıkar, karısına tecavüz edene sesini çıkar,
Senin yetiştirdiğin çocuklar sokakta trene bakar gibi bir kadını taciz etmeyi biliyor,
Otobüste şurda burda kadını taciz etmekten geri durmuyor, kaldı ki artık erkekler de taciz ve tecavüze uğruyor,
Ne kolay değil mi herkesin dışladığı kişilere yüklenmek, Sesin çıkıyorsa ya da o kadar hakkaniyetliysen elalemin karısını kızını taciz eden kocana sesini çıkar,
Yetti be insanları yaftalayıp durmanız, oturduğunuz yerden ahkam kesmeniz,
Şişmansan, boşanmışsan, uzunsan ya da çok kısaysan,
Ortalamaya göre değilsen yani anormalleştirirlmişsen, birilerine göre farklıysan
Her türlü hakareti, dışlanmayı, eleştirilmeyi hak ediyorsun bu ülkede,
Azalarak bitin, biraz olsun kendi hayatlarınızla ilgilenin, öfff yani
Enseste zaten sözüm yok!!!!

Son düzenleme:
yanlız haberde "dünyada bomba etkisi " yarattı diyor, bir çok kesim tepki gösterdiğine göre rahatsız eden bir sahne demekki !!!

TV de başka tuslarda var başka kanallarda şifreleme seçenegi ha birde kapama tuşu var...

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Bu tür konularda hep cevabım şudur!

Edep kişinin kendisine hastır! yanlış buluyorsan o yanlışı sen uygulamazsın, ama başkasının yanlışına müdahele saçmadır. Dedim ya edep haysiyet kişiye hastır. Başkası edepsizse yargılama gibi bi hakkın yok, yargılayacaksan kendin edepsizlik yapınca ve buna önem veriyorsan kendini yargılarsın. Ayrıca bir insanın psiokolijisi ensest bir kareden etkilenecek kadar bozuksa, ona metaryale gerek yok nasıl olsa bahanesini bulacaktır içindeki tatminsizlik için. (umarım sözlerimi kişisel algılamamışsındır ama insanların kendi doğrularıyla başkalarını çekillendirme yaklaşımlarından çok sıkıldım)

yanlış yerden altını yapmışım- düzeltemedim :s

Son düzenleme:

Evet keyif alarak izlediğim bir sahneydi... Yazar yazmış, yönetmen ise değiştirmeden uygulamış. İzleyicilerin tercihine göre değil, orjinale göre yapılan yapıtları her zaman taktir etmişimdir. İzleyicilerin tercihine uyarlanarak yapılanların ne kadar soytarı işi olduğunu görüyoruz zaten.

Ve ne kadar kabul edemesek de tarihde bu tür şeyler yaşanmış. Bende bunu öğrenmekden gocunmuyorum. Psikolojisi zayıflara gelirsek, onlar zaten etkilenmek için bahane arıyorlar. Bir kadının etek giymesinden tahrik olup tecavüz etmesi gibi, etek giymeyin diyorlar... Bizde psikolojilerini düzeltsinler diyoruz. Bu tür yapıtlar olmasın diyorsunuz, yine psiklojilerini düzeltsinler diyoruz. Sorun yapıtta değil, onu algılayan zihniyette...

yanlız haberde "dünyada bomba etkisi " yarattı diyor, bir çok kesim tepki gösterdiğine göre rahatsız eden bir sahne demekki !!!

Bu yaklasik 3 yillik bir dizi ve 3 yil öncede ayni ilişki benzer sahneler vardi...

dizi şuan yayginlastigi için ve yurt dişinda bizde olduğu gibi degil de izlenme saatlerinin erken olduğu için bu tepkinin oluştuğunu düşünüyorum...

Ya da yeni hassasiyet oluşmuş insanlarda bilemedim...

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Martin, o sahneyi görünce kendisinin de şaşırdığını belirterek; "Eğer bu sahne insanları yanlış sebeplerden rahatsız ettiyse pişmanım." diye konuştu. 4. sezonun 3. bölümünde, iki kardeş olan ve ensest ilişki yaşayan Cersei Lannister ve Jaime Lannister, öldürülen oğullarının önünde sevişmişti. Hatta bu sahne kimilerince 'tecavüz' olarak da yorumlandı.

'O SAHNE İÇİN ÇOK PİŞMANIM'

Bu sahnenin hemen ardından sosyal medyadan diziye nefret mesajları yağmaya başladı. Dizinin o sahnesi Türkiye'de gösterilmedi. Game of Thrones'un uyarlandığı 'A Song of Ice and Fire'ın yazarı George R.R. Martin, tepkilerin ardından kendi blogundan açıklama yaptı. Martin, o sahneyi görünce kendisinin de şaşırdığını belirterek; "Eğer bu sahne insanları yanlış sebeplerden rahatsız ettiyse pişmanım." diye konuştu. Kitapta hikayenin öncesinin farklı olduğuna değinilirken, Martin bu sahneleri yapımcılarla tartışmadığını ifade etti.

haberler.com

Dünya tepki gosteriyor, Türkiye kiyaslaniyor bende anlamadim.
Illa muhalefet olsunda ne olursa olsun mantiginda farkli yerlere cekiliyor. Dizi cok iyi olabilir. Dizinin konusuda iyi dir. Ona dedigimiz bisey yok. Ama ensest nedir abi yaa?

Son düzenleme:
Dünya tepki gosteriyor, Türkiye kiyaslaniyor bende anlamadim.
Illa muhalefet olsunda ne olursa olsun mantiginda farkli yerlere cekiliyor. Dizi cok iyi olabilir. Dizinin konusuda iyi dir. Ona dedigimiz bisey yok. Ama ensest nedir abi yaa?

aynen sanki türk insanı tabularından tepki gösteriyormuş gibi bir durum var
ama dünyada bomba etkisi yaratmış ki bir çok siteden haberi okudum , zaten yazarı da özür diledi , normal bir durum olsaydı özür dilemezdi..

İşte bu insanlara tecavüze bahane edilmesin tahrik olmasınlar diye kadına onca baskı yapılmıyor mu? yok efendim etek giymeceysin yok saçını başını kapatacaksın filan. Eğer kapatmalar göstermemeler işe yarasaydı doğu illerinde tecavüz oranı daha yüksek olmazdı. Neymiş çözüm gizlemekden gelmiyormuş. Çözüm eğitimden geliyormuş!! Sapkına sapkın olması için bahane çok!!!

Elbette yetişkin insanlar ister izler; ister izlemez. İster zap yapar, ister tv yi kapatır. Ancak her kanal bu yolla yaklaşırsa izlenecek bir şey kalmaz.
Ben bazen ailece tv izlerken kızımın o şiddet sahnelerini görmesinden çok rahatsız oluyorum. Hemen kanal değiştiriyorum, diğer kanalda da başka bir şey. Sonra başka bir şey…

kesinlikle çok doğru

Kitap okumayan, televizyonla vakit olduren bir toplumdan bahsediyoruz . Biri bir kotuluk yapiyor , haberlere cikiyor, ertesi gun bakiyorsun yine ayni olay baska birinin basina gelmis. Bosandigi karisini olduren erkeklerin, cocuk tecavuzculerinin , cocuk olumlerinin sayisi mi artti bana mi oyle geliyor.:44: Simdi bu olaylar hep mi var, yoksa bu olaylar ortaya cikma sayisiyla dogru orantili olarak mi artiyor. Filmlerde ayni sekilde , daha gercekle filmleri ayiracak duzeye gelmedik en azindan bir kesim icin.

Son düzenleme:
yanlış yerden altını yapmışım- düzeltemedim :s

pardon ben sizin dediğinizden hiçbir şey anlamadım ne diyrsunuz?
neden konuya değil de bana yorum yapıyorsunuz

bu yorum da mı banaydı?

Konuya da yorum yaptım fakat başkalarının yorumlarına yorum yapılmıyormuydu :s sadece konuya mı yorum yapılması şart.

hayır yapılıyor tabi ki
ama benim yorumumu alıp farklı seyler savunmanız garip. dün o kadar kendimi anlatmaya calıstıgım halde anlaşılmadı
o yüzden sizler istediğiniz kadar cocuklarınızı da yanına oturtup bu tür programlar izleyebilirsiniz. kimse engellemiyor.

Farklı bir şey savunmadım karşıt görüş oluşturdum. Her neyse...

Ayrıca o dizide +13 / +18 ibaresi kullanılıyor. Duyarlı olan ailelerin zaten çocuklara onları izletmemesi lazım. O işaretler boşa konulmuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…