galiba eşimden 2.5 ayda soğudum...

Evet daha ilişkiyede giremedk...
Ben kasıldıgım için olmuyor eşimde artık yeter diyo kendince.bunun etkisi varmı bilmiyorum.ama böyle davranınca sanki ben yapmakta istemyorum hep aklıma kötü şeyler sölediği sözler geliyo.
Annem sewmiyorum yüzüne güldüğüme bakma ama soğudum ondan dedi dün.ailemi özlüyorum evler çok uzak deil otobüsle yarım saat hafta içi bazen gidiyim diyorum eşm gitme hafta sonu gt hafta içi uykusz kalıyoruz die istemiyo.ben elmde olmadan surat yapıyorum gitmedm die.ben kendime iyi demiyorum illaki hatalarım olmuştur.
Bunu ona düzgünce nasıl anlatayım ailesine bazen uyuz oldugumun farkında ne sölesem yanlş anlıcak şimdi.

bence eşin değilde sen evliliğe alışamamışsın gibi geliyor.hep aklının bir köşesinde bırakıp giderim diye bir düşüncen olduğunu düşünüyorum,çünkü sizin için alınan evin borcunu benimsememişsiniz.kim olsa borcun düğün altınlarıyla ödeneceğini tahmin eder.borcumuz ödensinki rahat edelim diye düşünür.ama siz altınlar benim olsun borç zamanla ödenir diye düşünüyorsunuz

Vajinismus sorunun için doktora gidiyor musun bilmiyorum ama gitmiyorsan bir an evvel doktora git. Bunu utanılacak bir tarafı yok. Günümüzde bir çok kadın yaşıyor bu sorunu ve uzman yardımı ile çözüyor. Ailenle görüşmen sıklaştıkça annen seni daha çok dolduracaktır. Eğer bir de birleşme olmadığını biliyorsa daha da üstüne gelebilir. Eşinin dediği gibi h.sonları görüşmen evli olduğunu idrak etmen açısından daha yararlı olacaktır. Evlilik flört, sevgililik, nişanlılık gibi değildir. Akşamları başbaşa olun ki birbirinizi tanıyın, sınırlarınızı öğrenin. Sen onun ailesine uyuz oluyorsun ama belki de o da senin ailene uyuz oluyor, hiç bunu düşündün mü? Ben olsam mesela yengenle selamlaşmak dışında görüşmezdim bile.

arkadasa sonuna kadar katılıyorum hepimizin olmasa da bi çogumuzun nişanlılık dönemlerinde sorunları olur.ama siz bunları evlendikten sonra da devam ettirir bunların yaptıkları yanlarına kar mı kalacak gibi düşünürseniz hatalı ve kaybeden siz olursunuz.ayrıca bence de hatanın çogunlugu sizin ailenizde.kız tarafı bişeyleri biraz alttan alır kızıın mutlulugu için herseyi sorun yapmaz.hele ki annenizin yaptıgı cok yanlıs ve cok ayıp böyle seymi olur artık o sizin kocanız ve onun da damadı.sevmiyorum gibi bişey olamaz.benm de ailemin kırıldıgı noktalar vardı zamanında ancak şimdi beni tek mutlu edecek insan eşim onun için ailem kendi ogulları gibi severler eşimi.ve kadınların namusu önce kadının sonra kocasının güvencesinde.bizim memlekette damada namus bekciisi gibi bakılır.bişey oldugunda kız babaları namusun bekcisi o derler bas üstünde tutarlar.ailenizi ve ailesini evliliğinizden uzak tutun.mesafe koyun.agır ol batman götür derdi annem bana hep bu atasözünün anlamı da agır ol ki degerin artsın demekmiş.bazen eşinizin karsısında susmayı bilin herzaman kavga gürültü yapmaya calısmayın.böyle seyler sizi eşinizden soguttugu gibi eşinizi de sizden ve evlilikten sogutur.erkeğe yine bişey olmaz olan size olur.Hayatınızda basarılar dilerim

Ilişkiye girip girmediğimizi ablası eşime sormuş oda girdik demiş.ailesi girdiğimizi sanıyor ama benm ailem giremediğimizi biliyor.ben kardeşlerimle paylaştım ilk sonra tabı annemde sorunca ewet demedim.2.5 ay oldu sorun olmaya başlıyor buda ama diğer sorunla arasında bi bağ kuramıyorum.doktora gtmedm henüz ilgili bi kitap okuyorum o bitince gidicem son çare.

Bir evlilikte cinsellik eksikse gerilim o eksikliğin yerini doldurur bence. Yani hayati bir unsur olmasa da iki tarafın da kafasını hep meşgul eder. Bu yüzden bence bu durum diğer tartışmalarınızı tetikler. Kitabın bitmesini beklemeden doktora gidin bence.

canım öncelikle en büyük suç senin,

sen nasıl izin veriyorsun ailelerin evliliğine senin özel hayatına müdahil olmasına,

birde herkezin temizlik anlaşı farklıdır. doğru yanlış tartışılır. ama farklıdır. bazı insanların gerçekten elinden gelmez temizlik. diyelim ki geldi senin ailen temizledi. e temizlediyse senin evini temizledi niye karşı tarafa laf sokuyorlar. orada temizlik yarışması yapılmıyorki. sessizçe yap çık işin içinden birde büyük olacaklar. sen, annen, yengen, ve de ablan biraz ileri gitmişssiniz. eeeeeeee sonunda da bu olur.

geçmiş olsun

bu ne karmasa ya o ona laf söylüyo o onu rencide ediyo.Herkes lafı birbirne yetiştiriyo.Kim kime dum duma.Arkadasım sen eşinle olan bi takım sorunlarını düzeltin mi? Belki ondan bu kavgacı tavırları.

Annem böyle konuşuyor ama ben eşimi ezdirmiyorum kesinlikle anneme haklısın demiyorum.bi şekilde sawunuyorum eşimi laf söyleme diyorum ama annem biraz kinci galiba.evlendiğimiz ilk gn babamla gittik çok ağlamıştım.eşimn anneme dedkleri annemi çok kırmş unutamamş.o gn akşam laf soktu mutlu olun kızımı üzme bi dahada bu eve gelme dedi.babamada anlatmş olanları babamda eşimi çok severdi surat yaptı bayaa bi.eşim haksız anneme laf sölememesi lazımdı ama annemde unutmuyor hep önüne sunuyor bunu

Eşinin annesi sana "bu eve gelme" deseydi sen tavır almaz mıydın? Ben eşini haksız bulamadım malesef. Genelde erkek anneleri kaynanalık yapar, sizinkinde kaynanalık yapan senin annen olmuş.

okuyunca sasırdım vajinismus gercekten zor bir durum olmalı ama sizinde cok taktıgınız yok gibi görünüyor.yanlıs anlamayın nolur ama ben okuduklarımdan onu cıkardım acıkcası.bende öyle bi sorun olsaydı eger bi hafta bekler hemen doktora giderdim bi an önce bunun olmasını saglamaya calısırdım.2 bucuk ay bi erkek için dile kolay bence.şimdi bile yorgun oldugumda yarın yapalım dediğimde bile eşim bazen surat asıyor sizin eşiniz gayet haklı gibi geliyor bana.eşiniz o kadar iyi bi insanki bence ona laf söylemeye hakkınız yok.o ablasına sizin acıgınızı tabiri caizse tabi vermemiş ama siz ailenize sanki hala bende bişey olmadı bişey olursa dönmem kolay der gibi söylemişsiniz.ben olsam oldu derdim kii cok da acayibime gitti nie sordular yani niye soruyolar kii sacma bana kimse bişey soranolmadı ne eşimin ailesi ne kendi ailem yasınız da küçük galiba.insanların özel hayatlarına karsı saygılı olunmalı die düşüünüyorum ögrendiklerinde ellerine ne gececek bilemiorum.siz evliliğe alısamamısınız birliktelik de olmayınca haliyle ama sizin üstünüze düşen cok sey var bence biran önce doktora gidin yazık o adamcagıza da

konun rekor kırıyor.hiç bi topicte 19 üye ve 4 ziyaretci görmemiştim

daha eşim haksız oldugunun farkında diosun ohooo sen akıllanmazsın valla acıdım o adamcagıza yazık.anan, kaynananın alası evden kovmus resmen dua et kocan seni evden kovmuyor.git anam git ne senle ne de ailenle ugrasılır allah adamın yardımcısı olsun.asıl siz gibilere kaynana gerek ki evliliğin kıymetini bilin ama nerdee hep mülayim iyi insanlara denk gelir cadı kaynanalarda Allah sana akıl fikir versin bacım hadii

Eşim haksız oldugunun farkında oldugu için anneme tavır almadı.bişey söylemedi.

Eşin haksız mı ayy inanamıyorum valla.Adam evlenmiş 2.5 aydır ilişkiye girememiş bence herseyn bası bu.
Evet yasadıgın bir problem olabilir.
Ama bu sorunu çözmek için doktora gitmek yerine kitap okuyosun
Kitapla olacak iş mi?
Ayrıca ev alırken nasıl ablasından borc aldıysan altınların oldugunda da yeni elnde paran varken ödemek zorundasın.Kim olsa parasını ister ki o insana da lazım olmus.

Bende isin gibi düşündüm birliktelik konusunda...Konu sahibi arkadaşımızın başta ailesinin hata yaptığını kabullenmesi gerek bence yengenin ve ablan dı sanırım onun davranışları hiç hoş değil...Anneme onay vermiyorum diyorsunuz ama anneniz damadına gelme dediğinde o gelmezse bende gelmem demeliydiniz...Sonuçta ailesiniz.Görümcenize gelince sizi aramış gelirmisin diye sormuş altın bozdurmaya hayır demişiniz hala neden öfkelisiniz ona karşı...Borç sonuçta her türlü ödemeniz gerek..Kaldıki borç vermiş size yardım etmiş burda bir sürü konu okunuyor aileler yardım bile etmiyor oğulları evlenirken...İğneyi başkasına çuvaldızı kendinize batırın bence...

canım senin iyiliğin yanlışlarını söyleyeceğim. başkasını değiştirmektense kendini değiştirmek daha kolaydır. eşinin hatası vardır yoktur... ama senin de hatan çok. annen biliyor birlikte olmaıdğınızı. "nasılsa karı-koca olmadılar" gibi görüyor ve o şekilde davranıyor. eşine dedikeri yanlış. olmaz... sen de gaza geliyorsun. alışamamışsın evliliğe. normal alışamaman. onu bunu bahane etme... eşinin ailesi hakkında kendini doldurma. öyle ana kız olmanız zor zaten... çok nadirdir ben daha görmedim. iyi olursun çekemezlik olur kötü olursun kötü gelin olur... akıllı kadın bunlara takılmaz. kendini ezdirmez ama saygısızlık soğuklu da yapmaz eşinin ailesine. seni ezdikleri bir durum da yok üstelik okuduklarımdan. nişanlıyken olan olur... geç bitsin. evlisiniz artık. üstelik sen çok geçiştiriyorsun bu vajinusmus olayını....

canım cinsellik, eşlerin yakınlaşmasıdır. aranızda cinsel sorun var ise ufacık şey göze batar büyür büyür... cinsel sorun yok ise eşler ufak şeylere daha tahammüllü olur. herşeyi boşver. ailenden uzak kal bir süre sana yanlış destek oluyorlar. cinsellik çok önemli... istediğin kadar yokmuş gibi davran, böyle ufak tefek şeylerden çıkar işte. senin yaşadığını 2 aylık evliyken 3 aşağı 5 yukarı herkes yaşıyor... evlililiğin ilk aylaır çok zordur. 6ayda anca oturdu kafamda aile bilinci bende. başkasında 3 aydır başkasında 1 senedir.... ama sizde asıl sorun oldukça herşeyi bahane edeceksiniz. sen nasıl ki "hatalarım vardır elbette" diyorsa eşinin de ailesinin de senin ailenin de hataları olması normal.

eşinle herşeyi konuş. ama ailenden önce ilk eşinle konuş. kavga da etseniz küs yatma. orta yolu bulana kadar konuş. ailesi için konuşma. her zaman ters teper bu. kimse yeni karısının lafına bakıp da " ayy ailem de ne betermiş" demez. sen diyor musun ailen için? senin ailen de yanlışlar yapmış. o da ne diyecek "yanlış anlamışsındır, ama sen şöyle dmeişsin ondan..." bahane edecek. kimse yoğurdum ekşi demez.

sabırlı ol. akıllı ol. gaza gelme. muhakkak vajinusmusu çöz. ne kadar erken o kadar iyi... herşeyin asıl sebebi o inanmasan da ileride anlayacaksın zannettiğinden çok daha önemli bir sorun. siz iki arkadaş değilsiniz aynı eve çıkan, 2 kişilik bir ailesiniz.

Anneme küfür etme konusunda eşim haklımı kızlar yapmayın...

eşin anne küfür mü etti? bunun haklı tarafı olamaz. ama bunun tavrını gene sen koyarsın. özür diler elini öper annen affeder. damat gelmesin... böyle bir evlilik yok. sen eşinin ailesine küsemezsin o da seninkilere... 2 sene küs olur 3 sene... neyse bunu yürütebilmiş çift yok güzelim.

yani anlamadığın şu, annen eşine küs, sen eşinden yakınıyorsun ama evlilik yürüsün... ya dediğimiz gibi alttan alıp akıllıca davranacaksın. eşin özrünü dileyecek saygılı olacak....

senin eşin annene küfür etti ve sen tepki vermediysen gene hata sende... iş niye bu noktaya geldi. ya boşanırsın ya eşin af diler ve unutursun.

ne dediğini acıkca yazar mısın ??? küfür diorsun yaa merak ettim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…