galiba eşimden 2.5 ayda soğudum...

Matruska

Guru
Kayıtlı Üye
19 Ekim 2011
1.027
95
318
İstanbul
merhaba kızlar,daha önce buraya bi kaç konu açtım.ama bu sefer moralimde bozuk kafamda karışık...
en başından anlatmak istiyorum...
biz geçen sene mayısta nişanladk eşmle aynı köylüyüz.aileler tanıyo birbirini yani.evliliğe bi ay kala çeyizm giderken çeyizle beraber eşimin ailesi ve benm yengem kardeşlerim ve kuzenlerim geldi.anne gelmez bizim adette.
evin daha bazı işleri kalmıştı mutfak dolabı kapakları falan mutfak inşaat gibiydi.
eşimin ailesi temzlk yapmştı güya gttk her yer pis.
yengemde biraz artisttir.bagırdı eşime burlar ne böle bitmemiş mutfak dolabı küçük falan filan laf söledi.
tabi eşmn ailesinin surat düştü.camları ablam falan sildi oda söylendi hiç silinmemiş fln.o camıda ablası silmiş bi önceki gün.gitti ağladı falan.yemek hazırlamışlar yedk falan yengemler bizim yedgmz tabaktakileri çöpe attılar falan dedi.gergn bi gün oldu yani.
akşam eve geldk eşime msj attm çok gergn bi gündü güzel geçmedi falan dedm.oda ne oldu fln dedi.bende annenler böle böle yaptı yedgmz tabaktaki her şeyi çöpe atmşlar falan dedim.bayaa tartştık sonrasında.oda sizinkiler moral bozdu falan dedi.bayaa laf söledm bende sonra aradı beni ailesinin yanında telefonlar knşuyodu işte bnm ailme iftira atamazsnz laf söleymezsnz hepinizi fena yaparım falan bayaa gaza gelmş belliydi.
bayaa sogudk o ara birbirimizden.annemi aramş böle böle demşler falan die.
tabi yengem anneme de anlattı olanları annemde gaza geldi.böle böle olmş die sölemiş eşime.oda km bnm aileme laf ediosa allah cezasını wersn fln demiş.
SONRA GELELİM EVLİLİK SONRASINA
takı olayını okuyanlar bilir.ablasının takıları bozdurdugu gün annemlerdeydk.eşm telefnda ablasıyla knşmş bozdur fln demiş annemde duymş.takılarımı bozudurosun demş oda yok onla ilgili deil başkasyla konşoyurm demş.
eve gttk biz takılar yüzünden kawga ettk.
annemle konuştm dün.işte senin kocan böle yptı zaten bana da küfür etti ailesne fal söledm die o gnden beri sewmiorum onu fln dedi.bende arada kalmaktan etkileniyorum.annem öle söledi die şmdi içim içimi yiyo.eşimn btün yanlşları gözümn önüne geliyo.napcam ben.bugün konşcam eşimle büyük ihtimal yine kawgayla biticek.eşim çok garip ablası bütün aileyi eline dolamış oynatıyo resmen.kafam karışık napıyım kızlar nası davranıyım bilemiyorum...

yengenizin yaptığı da hiç olmamış;

yengenizin her ne olursa olsun eşinizi rencide etmeye hakkı yok

sizin tabirinizle artistlik yapmaya..

ev pis bile olmuş olsa yapacak tek şey evi temizlemek;

eşinizin insan içinde rencide edilmesi bana hoş gelmedi...

aileler fazla hayatınıza müdahil gibi...

sizin ailenizde anneniz yengeniz...

evlenmişsiniz artık biraz mesafeli olun ailelerle.bir kendinizi dinleyin...

böyle sadece birbirinizi yer durursunuz..

kıldı tüydü herşeye ne çok takılmışsınız öyle..

anneniz siz eşinizden soğuyup en sonunda boşanınca mutlu olmayacağına göre, sizi olumsuz şeylerle fişteklemesin

merhaba kızlar,daha önce buraya bi kaç konu açtım.ama bu sefer moralimde bozuk kafamda karışık...
biz geçen sene mayısta nişanladk eşmle aynı köylüyüz.aileler tanıyo birbirini yani.evliliğe bi ay kala çeyizm giderken çeyizle beraber eşimin ailesi ve benm yengem kardeşlerim ve kuzenlerim geldi.anne gelmez bizim adette.
evin daha bazı işleri kalmıştı mutfak dolabı kapakları falan mutfak inşaat gibiydi.
yengemde biraz artisttir.bagırdı eşime burlar ne böle bitmemiş mutfak dolabı küçük falan filan laf söledi.
tabi eşmn ailesinin surat düştü.camları ablam falan sildi oda söylendi hiç silinmemiş fln.o camıda ablası silmiş bi önceki gün.gitti ağladı falan.yemek hazırlamışlar yedk falan yengemler bizim yedgmz tabaktakileri çöpe attılar falan dedi.gergn bi gün oldu yani.
akşam eve geldk eşime msj attm çok gergn bi gündü güzel geçmedi falan dedm.oda ne oldu fln dedi.bende annenler böle böle yaptı yedgmz tabaktaki her şeyi çöpe atmşlar falan dedim.bayaa tartştık sonrasında.oda sizinkiler moral bozdu falan dedi.bayaa laf söledm bende sonra aradı beni ailesinin yanında telefonlar knşuyodu işte bnm ailme iftira atamazsnz laf söleymezsnz hepinizi fena yaparım falan bayaa gaza gelmş belliydi.
tabi yengem anneme de anlattı olanları annemde gaza geldi.böle böle olmş die sölemiş eşime.oda km bnm aileme laf ediosa allah cezasını wersn fln demiş.
takı olayını okuyanlar bilir.ablasının takıları bozdurdugu gün annemlerdeydk.eşm telefnda ablasıyla knşmş bozdur fln demiş annemde duymş.takılarımı bozudurosun demş oda yok onla ilgili deil başkasyla konşoyurm demş.
annemle konuştm dün.işte senin kocan böle yptı zaten bana da küfür etti ailesne fal söledm die o gnden beri sewmiorum onu fln dedi.bende arada kalmaktan etkileniyorum.annem öle söledi die şmdi içim içimi yiyo.eşimn btün yanlşları gözümn önüne geliyo.napcam ben.bugün konşcam eşimle büyük ihtimal yine kawgayla biticek.eşim çok garip ablası bütün aileyi eline dolamış oynatıyo resmen.kafam karışık napıyım kızlar nası davranıyım bilemiyorum...

böle şeyleri okuyunca o kadra üzülüyorum ki..şu taraf haklı bu taraf haksız diyemem çünkü her ailede de anlaşılan yanlışlar var..bı kere olumsuz bır sey olsa dahi benim ailem birebir kimseyle tartışmaz ki tartışılacak bir konu değil..mesela camlar güzel silinememişse birsey denmeden üzerinden geçilebilir ortamı germeye ne gerek var..yenılen tabaktakı yemek te tekrar yenır mı ben olsam ben de yemem..dıger mevzular ıcın yorum yapamayacagım ayrıntılarını bılmıyorum ama böle seyler ıcın yenı kurulacak guzel bır aıleyı temelınden sarsmak nıye...buyuklerı hıc anlamıs degılım...en guzelı herhalde esımle benım yaptıgım gıbı 5 para talep etmeden kendı paranla yapabıldıgın yere kadar ama aılelerı ıcıne katmadan yapmak..benım kaynanam ve kayınpederım de cok patavatsızdır..çok buyuk ayıpları da olsu ama aılem bu gune kadar surf esımı cok sevdıklerı ıcın ses cıkarmadılar sız mutlu olun yeter kı dedıler...yanı bana kalırsa aılelere kulakları tıkayın cunku bunların kavgası bıtmeez. evlılıgın ılk yılları cok zordur adapte olmak kolay degıl ..bırde bu tarz gereksız atısmalar eklenırse mutsuz olursun..esınlede konus ortak karar alın..yapıcı olmaya bakın ..mutlulugunuz ıcın..erkekler dırdırdan hoslanmaz guzllıkle halldın ısınızı..söylenerek onu kendınızden uzaklastırırsınız ..

Çeyiz yerleştirme sırasında hatanın büyüğü sizin taraftaymış gibi geldi bana.
Diğer konularınızı bilmiyorum ama aileler yüzünden eşinizden soğumayın, kendi ailenizi de eşinizin ailesini de uzak tutun evliliğinizden.

Bende aileleri uzak tutma taraftarıyım ama eşim gitti takıları ablasına werdi bozdur al paranı die bunu beraber yapabilirdik.benden gizli gizli yapılması onlarla eşimn bir olması,ben neden ailemle böyle olmuyum o oluyosa dedirtiyo.buda çok yanlş her ikimizde ailelerimze bağlı olursak evliliğin anlamı olmaz.bunu eşime anlatamıyorum.

off vallahi işin çok zor o onu demiş bu bunu demiş.aileler resmen farkına varmadan sizinde aranızdaki ilişkiyi yıpratmış.sizinde eşinizin tarafı herşeye konuşmasaydı az ağızlarını kapatmayı bilselerdi böyle olmazdı.işin çok zor vallahi allah yardımcın olsun.siz eşinizle her iki tarafa kulaklarınızı tıkayın derim.

Bende aileleri uzak tutma taraftarıyım ama eşim gitti takıları ablasına werdi bozdur al paranı die bunu beraber yapabilirdik.benden gizli gizli yapılması onlarla eşimn bir olması,ben neden ailemle böyle olmuyum o oluyosa dedirtiyo.buda çok yanlş her ikimizde ailelerimze bağlı olursak evliliğin anlamı olmaz.bunu eşime anlatamıyorum.
görümcenıze borcunuz mu vardı...gercı sızden habersız yapması yanlıs ama acabna sıze karsı bı dolulugu da vardı da ıntıkam ıcın mı yaptı bunları...

Nişanlılık dönemindeki bunca yaşanmışlıklar karşısında sen o dönem nişanlın olan zatın tavır ve davranışlarından nasıl bir insan ve ailesininde nasıl bir aile olduğunu anlayamadınmı güzelim, bu yaptığına bile bile lades denir bana göre. Bütün bunlara rağmen evlenmişsin, bir yuva kurmuşsun, benim aileme kimse laf söz söyleyemez, diyeni fena yaparım diyen o insanla evlenmişsin, geçmiş aradan 2,5 ay sen şimdi annenin doldurmalarına gelmiş için içini yiyor ve bize kavga çıkacak nasıl davranayım diye soruyorsun Allahaşkına iyimisin güzelim sen.

Kimse sana tercih yap diyemez ki bunu ben de demem, diyemem ama şu durumda senin yapman gereken mantıklı bir şekilde düşünmek ve ona göre karar vermektir. Bütün yaşanmışlıkları bir araya getirip ikiye ayır, olumlu ve olumsuzlar diye, olumluları terazinin bir tarafına, olumsuzları terazinin diğer tarafına koy ve hangisi ağır geliyor bir bak, sonra da eşinle bundan sonraki hayatını devam ettirip, ettiremeyeceğine karar ver eğer kararın devam ettirme kararı olursa öncelikle anneni eşin ve eşinle ailesi ile olan ilişkilerin konusunda bertaraf etmenin yollarına bak. Bir kız annesi, kızı ile 2 gün konuşsun, onun beynini yıkasın o kız evladı 3. gün soluğu adliyede alır boşanmak için. Sen kendi aileni evinin içine, eşinle ilişkilerine karıştırmadığın müddetçe eşinde zamanla kendi ailesini o evin içine karıştırmaz, velev ki karıştırıyor akıllanmıyor sen eşinle konuşarak onu yola getirirsin. Artık kaç yaşına gelmiş, evlenmiş yuva kurmuş insanlarsınız anne-baba ve diğer akrabaların dolduruşuna gelmeyin, ağzınızın tadını bozmayın.

Ha kararın olumsuz olur ben bu adamla yapamayacağım dersen eğer, işte o zamanda sana yol yakınken, henüz çocuk yokken bir an önce yoluna bak derim.

Ama bir büyük ablan olarak sana naçizane tavsiyem aileleri işin içine katmadan, sorunlarınızı oturarak konuşarak halledin ve bin bir emekle kurulmuş bu yuvayı darmaduman etmeyin.

Son düzenleme:
millet niye herseye burnunu sokuyor anlamiyorum.. kaynana, görümce, yenge, anne vs. yardimci olsunlar arayi bulsunlar ama yokk tatsizlik cikacak illa.. :20:

çok takılmışsınız ailelere biraz kendinize bakın bu şekilde giderse sürekli kavgadan birbirinizden soğucaksınız ve allah göztermesin boşanırsınız. yapmayın arkadaşım sende kocanı kendine cek ablasına ailesine laf söyleme sana doğru cek eşini ablasını değil seni dinler bi zaman sonra mesafeli ol ailesine çok iyi olmak zorunda değilsin ama saygısızlıkta yapma kendi ailenede herşeyi anlattama sonra sen unutuyorsun ama onlar unutmaz arada kalırsın onlar eşinin hatasını söylediğinde sende üstünü kapat eşinlede sürekli oturun konuşun ama olaylar değil biraz onun huyuna git.

Tamam şimdi hatırladım sizi, görümcenize borcunuz vardı vs. O konuda da sizin fevri davrandığınızı söylemiştim. Ablası size borç vermiş, siz ay ay ödemek istemiştiniz, olmazdı öyle, siz karşı çıkmayın diye gidip bozdurmuşlar demek ki. Doğru ya da yanlış, siz karşı çıkınca ablası da kendi eşiyle kötü olmamak için size haber vermeden gitmiş bozdurmuş işte. Nasıl ki siz kendi evliliğinizin iç dinamikleri ile hareket ediyorsanız herkes kendi evliliğini düşünerek hareket eder.
Bence siz de kendi ailenizle bir oluyorsunuz, baksanıza annenizin dediklerinin etkisi altında kalıyorsunuz. Evlilik böyle olmaz. O onu dedi, bu bunu yaptıyla ömür geçmez. Boşverin bunları duymayın. Böyle devam ederse kimsenin kimseye saygısı sevgisi kalmaz. Ailelerin birbirine saygı duymasını sağlamak sizin elinizde. Ben olsam öncelikle yengenizi evliliğimden uzak tutardım. Anneme de açıkça eşimi sevdiğimi, ailemi eşime eşimi de aileme ezdiremeyeceğimi söylerdim.

arkadaşım üzgünüm ama haksızsınız ailecek.böyle zamanlarda aşk ne kadar büyük olursa olsun pamuk ipliğine bağlıdır her şey.yapıcı olamamışsınız.fitili ateşleyen siz olmuşsunuz.

aramızdaki tek sorun bu.aileler.yoksa eşim beni sever bliyorum çok isteyerek evlendk bu olaylara ragmen ayrılamadık.
onun ablasına 20 bn borcumuz wardı oda ikide bir ew alcam diyip duruyodu eşmde gt bozdur demş en sonunda.oda gidip bozdurdu gerçi beni aradı o gn bozdurcam sen gelcenmi bu taraf fln dedi bende gtmedm.sonuçta onun bu işi yapması hata eşiminde ona bu işi buyurması hata.

Allah yardımcınız olsun.. siz eşinizin size sahip çıkıp ailesine karşı bekliyor gibisiniz ama unutmayın herşey karşılıklı.. aileler karışınca ve buna iki taraf da izin verince maalesef evlilikler sağlıklı olmuyor.. bence sakin olup gerçekten eşinizi istiyorsanız iki tarafada fırsat vermeyin..

aramızdaki tek sorun bu.aileler.yoksa eşim beni sever bliyorum çok isteyerek evlendk bu olaylara ragmen ayrılamadık.
onun ablasına 20 bn borcumuz wardı oda ikide bir ew alcam diyip duruyodu eşmde gt bozdur demş en sonunda.oda gidip bozdurdu gerçi beni aradı o gn bozdurcam sen gelcenmi bu taraf fln dedi bende gtmedm.sonuçta onun bu işi yapması hata eşiminde ona bu işi buyurması hata.

aranızdaki tek sorun aileler değil ki,hatırladığım kadarıyla siz daha eşinizle birlikte olmadınız.tüm sorunların başı bu:34:

Yanlış anlamayın, görümcenizin hiçbir hatası yok. Ben de ev alacak olsam alacağımı bir an evvel tahsil etmek isterim, karşımdakinin elinde parası, altını varken.

Siz kendi ailenizin -yanlış anlamayın tabirimi lütfen- dolduruşuna çok gelmişsiniz. Böyle giderse daha 6 ay dolmadan biter bu evlilik. Yapmayın bunu. Bakın bi çevrenize, nice evlilikler aileler yüzünden bitiyor. Yazık değil mi? Sıcacık yuvanızı kurmuşsunuz, birbirinizi bulutlarda taşıyıp seveceğinize, cicim ayları yaşayacağınıza hep kavga hep gürültü. Siz daha kavga çıkmadan "akşama kavga edeceğim, ne diyeyim" diye düşünüyorsunuz. Size tavsiyem, annenizi yengenizi dinlemeyin, duymayın, eşinizin ailesini de. Eşinize onun ailesini kötülemeyin.

canım evliliğin ilk zamanları zordur. bu süreci yakınlaşmak, birbirinizi daha iyi anlamak için kullanmanız gerekir. senin zaten vajinusmus sorunun var diye hatırlıyorum. o zaten başlı başına zor bir durum. üstüne ikinizin de ailesi çok içinizde olmaz öyle. nişanlılık dönemindeki olaydan beri aileler ile ilgili bir şey olunca misillemeye gitmişsiniz. sen de yapıyorsun bak sana akıl veriyorlar aileleri uzak tutmanız konusunda "ama onun ablası altıları bozdurdu" diyorsun. tamam haklısın ama böyle o yaptı ben altta kalmayım olmaz... ailen tabiki seni koruyup kollayacak, arkanda duracak ama seni gazlıyorlar farkında olmadan. annen niye sana eşini sevmediğini söylüyor. senin bilinçaltında acaba "nasılsa daha birliktelik de olmadı çekmek zorunda değilim" gibi bir şey mi var? ailen biliyor mu bu durumunuzu? erkekler yeni evliyken aileci olurlar. akıllı ve sabırlı olman gerek. öyle hemen imzayı atmakla ertesi gün "aile" olunmuyor. aile olabilmek biraz vakit istiyor. sabır istiyor. eşin de henüz seni ailesi olark görmüyor. herkesi boşverin. ailelerinize haftada bir gidin.al eşini karşına de ki " biz ailelerimizin lafında kalıyoruz ama artık ikimiz bir aileyiz . ben aramızdakileri anlatmayacağım senle ilgili negatif yorumlar gelmesine engel olacağım sen de aynısını yap" de. sorunlarınızı ailenden önce eşinle konuş. o da zamanla senin çabalarını görüp taklit eder o da ayı şekilde davranır.

bu şekilde eşine ve evliliğinize bir şans ver. gözlemle ondan sonra çocuk ya da başka bir karar alırsın.

o kadar gereksiz detaylarda takılı kalmışsınız ki..
evlilik öncesi yaşananları unutun.
hepimiz yaşadık bunları..
anneniz kırılmış kızmış olabilir ama artık siz evlisiniz. kızının kocasıyla mutlu mesut yaşaması bir annenin önceliği olmalı.

evlenir evlenmez hemen ikiniz bir aile oldunuz eşiniz de buna hemen adapte oldu zannetmeyin.

biraz zamanı var. sürekli bu konuyu deşerseniz öncelikli olan hep anne-babası kardeşleri olur.

ilk fitili ateşleyen siz olmuşsunuz .yengenizin annenizin uslubu hiç hoş değil.eşiniz gaza filan da gelmemiş bence o gün yengenizin uslubunu öğrenmiş haliyle çıldırmış..anneniz eşinizden soğudu diye siiznde mi soğumanız gerekiyor.görümcenizinde suçu yok bence parasını istemesi doğal ev alacak çünkü..sizdeki altınlarda giderse parayı nasıl tahsil edeceğini filan düşünmüştür haliyle..kısacası aileleri sokmayın evliliğinize.saygı sevgi çercevesinde görüşün ama müdahale ettirmeyin..

Back