galiba depresyondayım

yaspi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Kasım 2011
72
0
kızlar aranıza yeni katldım.ama çok bunaldım kimseyle de paylaşamıyorum.
1 yıllık evliyim.eşimle 5 yıl flört ettikten sonra evlendik aramızda 7 yaş var.aslında evlenmeden önce durumlar kendini belli etmişti ama evlenipte gerçek hayata atılınca hiçte öle olmuyomuş.
kocamı seviyormuyum evet ama kızıyorum da.daha doğrusu ailesinin yaptıklarına.bazen böyle gitmez diyip ayrılmayı bile düşünüyorum.kayınpederim ailemin yanında ben oğlumu borçsuz evlendiricem,1 kuruş borcu olmıcak diye palavra salladı.iyi tamam .
düğünden bir hafta önce eşim babam altınlarımızdan birazını alabilir eğer borcu kalırsa dedi.seviyorum ya insan evladıyım ya tamam dedim.
balayına giderken altınlarımı onlara bırakmıştık.geldim ki yarısından çoğu yok.
5 tane bilezik takıcaz dediler 3 tane taktılar.set almaya gittik beğeniyorum kayınpederim param yok diyo.ailenle konuşayım diyo ya aileme nediceksin ayıp yani madem düğüne kalkmısaydın dicek benim ailem.
eşim bekarken kredi çekip 4 yıl ödeyerek araba almıştı. meğer babası ile anlaşmışlar.düğünü babası yapıyo ya araba senin olsun demiş.biz kredi çektik araba aldık.kaynpederim o arabayıda kendi arabaı gibi kullanıyo.günlerce bizde olmuyo araba.bu sefer benim babam kendi arabasını bize veriyo.
balayından döndük.kayınpederim kredi kartımın son günü borcumu ödeyemedim dedi.eşime para ver dedi.bizimkde verdi.
çalışıyorum ama kendime değil kocama ev kirasını ben ödüyorum.eşim kredi ödüyo.
ailesine arabayı veremem diyemez tab ama eşim kullanıyo işe onla gidiyo geliyo diyebilir.eşim vardiyalı çalışıyo cumartesileride yok be aneme bile gidemiyorum araba ya kapının önünde ya kayınpederimde.
öyle insanlarki evlatlarını bile kullanıyolar.
eşimde bana diyoki arabayı yine isteseler yine veririm nolcakki.
asıl bomba kayınpederim düğünmüz için 10000 tl kredi çekmiş onu bize ödettirmeye kalkıştı. evimiz kira zar zor idare oluyoruz.
bide bize diyoki ikinizde çalışıyosunuz 1 yıldır iyi para biriktirmişsinizdir.

offfffffffff.üstüne üstlük eşim özel günlere önem vermeyen nasıl olsa evlendik.hediyelere sürprizlere ne gerek var düşüncesinde okadar sıkıldım ki.
bide üstüne üstlük kayınvalidemin oğluna karşı duygu sömürüleri.

ay ne yüzsüz aileymiş :p canım ödeme kirayı sende..eşin ödesin,maaşımı biriktirip kendime araba alıcam de..gözdağı ver biraz.eşin kendi çalışıp yetişsin herşeye bakalım nasıl oluyor.evim kira diyorsun,biriktir paranı ev alırsınız ilerde.eşinde biraz yola gelmiş olur.anladığım kadarıyla bunlar senin sırtından geçinmeye çalışıyor(eşin de dahil)ayrıca kullanmadığımız arabanın borcunu neden ödeyesiniz ki?bu arada düğünü tamamen kayınpederin mi yaptı? gerçi yapmış olsa bile görevidir,tabiki yapıcak.

kendi ailenin ihtiyacı olduğunu bir miktar kredi çekmek istediklerini söyle. ona danışıyor gibi ne yapsak falan de bakalım ne diyecek.

ailemin benden böyle bişiy istemiceni çok iyi biliyo adamım başının etiini yedim evde huzurunun kalmamsını göze alıyo da ailesine birşey diyemiyo ev kirası içinde senin çalışıcanı düşünerek burda ev tuttuk diyo ya

daha anlatsam var ya neler var ya böyle küçük küçük şeyler ama kafayı yemek üzereyim bayramda kayınvalidemin annesine gitmedik diye 3 saatlik şehir dışındalar laf sokuyo.
2.günü sabah gidicem 4. gününe kadar köyde kalıcam eşime dedimki bak gidelim 3. gün dönelim.yaşlılar gönülleri olsun sonuçta bende çalışıyorum 4. günde dinleneyim senle vakit geçireyim.
eşim burda kalsak napcaz ki bana oraya gidince bayram gibi geliyo demesin mi
sanki benim kimsem yok. burda gezcek yerim yok

ama bu kadar iç içe olmaz ki. herkesin evi ayrı bütçesi ayrı artık.
eşinde kabahat.
anladığında çok vurur kafasını..
kendini kullandırtmasın bu kadar.

aileme de bişey anlatamıyorum araya nefret girmesin diye ama bu bayram da ananelerine gidip kalma mevzunda durumu biraz çaktılar.altın muhabbetlerini falan söylesem niye göz yumdun dicekler.

zaten eşime kızıyorum bukadar taviz verdiği için
gece teheccüt namazlarında eşimle evlenebilmek için dua eden ben şimdi evliliğimi sorguluyorum

Bence esiniz henüz yuva kurdugunun bilincine varamamis. Ona bunu anlatin artik bizde bir aileyiz deyin.

aslında daha bir yıllık evlisiniz. eşin de ailesi de evlendiğini idrak edememişler daha. bu biraz zaman alıyor ne yazık ki.
erkekler evlendim artık deyip kendi evlerini kabullenemiyor hemen. halbuki kadınların böyle olduğu zannedilir ama tam tersi.
o daha annesi babası evi eski hayatı devam ediyor sanıyor.
bir kaç sene daha böyle geçecek canım. boşuna kendini yorma. zamana bırak.
sadece maddi konuda kendi hayatınıza yatırım yapmanız gerektiğini ilerde çocuk sahibi olunca daha da önemli olacağını anlamasını sağla.
diğer konulara kafanı takma. bayramlar falan illaki gidilecek işte. bu konularda haklı da olsan haklı bulunmazsın hiç uğraşma. zamana bırak.

iyilikle de denedim kavgayla da anlamadıki napayım ben
evin içinde ruh gibiyim farkında ama sormuyo bile keşke evlenmeseydim

rouges, ben bayramda gitmesinde değilim giderim ama kalırım bi gece dönerim kayınvalidemler 1 geceliğine gidilmez dedi.gitmediler.sonrada zenginin keyfi gelene kadar fakirin canı çıkarmış bi anneme götürmedidiniz beni demesinmi. köyden aradılar niye gelmediniz diye gelin bayram dönüşü antalyaya seminere gitçek ondan gelemedik demişler niye yalan söylüyoki çok gitmekistiyosa otobüs var binsin gitsin

caım şok oldum okurken. eşine de bravo yani.... bence ne yap biliyo musun eşine de ki bu iş böyle giderse ben basar giderim. göz dağı ver. ve mümkünse terk et evi. ve kirayı mutlaka bankadan yatır ev sahıbının hesaba. elektrık su vs. faturaların hepsını bankadan havale et ya da kredı kartından yatır. mutlaka senın adın gecsın. ilerde Allah gostermesın ters bıse olursa cok işine yaracaktır.

eşini iyi tanıyorsan seviyorsan onun da seni sevdiğine inanıyorsan en önemlisi anlaşabiliyorsanız bir kaç sene sabretmekten başka yapacak bişey yok.
uzun bir zaman biliyorum ama ancak taşlar yerli yerine oturuyor.
seni ve kendi yuvasını idrak edip kendi hayatınızın farkına varması için bekleyeceksin canım.
aile bu arada şimdiki gidişe alışmış olacak ve hep aynısını bekleyecekler. idare etmek çok zor olacak.
eşinin nasıl bir kişilik olduğuna bağlı. sen aileden biraz uzak dur. yani duygusal anlamda uzak ve soğuk olduğunu hissettir. görüşme manasında değil.
ilerideki sorunlarda yüzgöz olmanızı önlemiş olursun bi ölçüde.

rouges, ben bayramda gitmesinde değilim giderim ama kalırım bi gece dönerim kayınvalidemler 1 geceliğine gidilmez dedi.gitmediler.sonrada zenginin keyfi gelene kadar fakirin canı çıkarmış bi anneme götürmedidiniz beni demesinmi. köyden aradılar niye gelmediniz diye gelin bayram dönüşü antalyaya seminere gitçek ondan gelemedik demişler niye yalan söylüyoki çok gitmekistiyosa otobüs var binsin gitsin

yaşlar kaç acaba. kayınvalidenin annesi de hayatta ise aman işin çok zor senin :) iki kaynana

keşke babası yapmasaydı düğün falan bir nikah kıysaydınız..bencil eşinizin babası ondan hiç bir şey kabul etmeseniz daha iyiydi..

kayınvalidem 49 yaşında annesi 65 yaşında kendi annesi şehir dışında zaten
bende 24 yaşındayım eşim de 31

ah yavrum ya bulmuşalar küçücük kızı.. hey Allahım yaaa. işi bırak sen de. bari bedenini yorma

bilseydim bizi sömürüceklerini eşiminde ses çıkarmıcanı hiç kabul edermiydim daha isteme akşamı bütün ailenin yanında ben oğlumu borçsuz evlendiricem 1 kuruş borcu olmıcak dedi.
bizim vazifemiz dedi. ben de saf gibi kandım .
ailemde kandı tabi

X