• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet Eğitimi galiba çıldırıyorum tuvalet eğitimi kaç gün sürüyor?

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.
aynen canimya.bu yaz bitiririm umarim.ama hanim efendi kesinlikle yanasmiyor.gerci tasinma isi falan da var.bu yazda bitiremessem kisin kesin yapamam.digere yaza kalirsa etti 3 yas,,,,,,,,,,,offffffffffff offfffffffffffffffffffffff:43::43:
zamanı gelince herşeyi yapar diyor doktorlar tatlım..stres yapma kendine lütfen..bende oturmuyor emeklemiyor kalkmıyor deyip duruyordum ama herşey zamanı gelince oluyor merak etme...:nazar::38::38:
masallah ne kadar erken ogretmissin.biz tembeliz daha.her seyi biraz beze servet odeniyor resmen.yemek parasindan cok bez parasiiiiiiiiii:1::1::1:

canım bende daha bezliyorum..henüz söylemiyorum..sadece lazımlığın üstüne arada bir öyle oturtuyoruz alışsın diye...evet bez çok pahalı ya...:nazar::19:

canım benim kızım haziranda yaşına girecek daha...senin ki kaç yaşında...?iyi dileklerin için teşekkür ederim canım..:nazar::38:

2.5 yaşında canım benim kızım. daha çok küçükmüş Allah bağışlasın verdiği sinyalleri dikkate al ben yapmadım halen tuvalet köşelerinde sürünüyorum :) ama bugün daha iyiyiz inş. masum birer anı kalacak bunlar
kızımın doktoru bana 1 yaşından sonra çocuk belirti veriyosa tuvalet eğitimine başlanabilir demişti Allah yardımcın olsun bol şans

Günaydınn :)

Benimde 21 aylık bir oğlum var 1 yaşında çalıimalara başlamış ve baya ilerleme kaydetmiştik ve enfeksiyon kaptı ara verdik. bu aralar yine başlayacağızz bezzi sevmiyor ve benimle tuvalete gelip çiş diyor oğlumda henüz çok fazla konuşmuyor tek kelimedeyiz. KIsmet sabır lazzım tabi. ben ikinci bebeği düşündüğüm için beni zorlamadan bu işte bitsiin istiyorum.

kızlar biraz acele etmiyor musunuz? en ideal zaman 2,5-3 yaş arası.kas gelişimi ve tuvaletini tutabilmesiyle ilgili birşey.siz götürüp tuvalete tuttuğunuzda yapıyor olması hazır olduğunun işareti olmayabilir.çocuklar için çok hassas bir süreç.deneyip de olmayınca vazgeçmeye hazırlıklı olmalısınız.oğlum 34 aylık.25-26 aylıkken deneme yaptık.zerre kadar hazır değildi,bunu anlayınca ve araya kış girince erteledik.2 hafta önce bir sabah çıkarttım bezi.ilk gün altına yaptı durdu.sakince söyledim her defasında tuvalete yapabilirsin diye.ilk geceyi kupkuru geçirdi ve sabah ilk lafı çişim var oldu.o gün bugündür 1-2 kaza hariç çişini söylüyor.kaka kabızlık probleminden dolayı biraz sorunlu ama o da halloldu gibi.kısacası demem o ki aceleci olmayın.iki günde vazgeçin demiyorum ama 2-2,5 yaştan önce yapılan denemeler bana gerekli gelmiyor.geç kalacağınızı düşünüp acele işlere girişmeyin.aklı erince emin olun daha kolay oluyor.

allah yardımcın olsun canım gerçekten çok zorlu bi süreç.benmde 21 aylık oğlum var iki gündür bizde başladık tuvalet eğitimine yarısını altına yarısını tuvalete öle gidiyo şimdilik :1:başaracaz inşallah:46:

benim yeğenim(ablamın oğlu) 2 yaşına girerken annem tuvalet eğitimini tamamlamıştı :) şu an 2,5 yaşında baya da dillendi teyze çişim deldiii çışimi deldii diye çükünü tutup tuvalete koşuyo çok tatlı yaaa :))

Allahım sana geliyorum :) arkadaşlarlar dün oturmaya başka bi eve gittik anne çişim geldi dedi gittik yaptık. 10 dk sonra yanına gittim sen git köşede kakanı altına yap çıldırdım ama belli etmiyorum sabır sabır yaaa sabır

sonunda başardık 1 ay doldu neredeyse ama bitti çok şükür...
çişimizi öğrenmiştik ama kaka beklemedeydi 3 gündür kakasını lazımlığa yapıyor acaip mutluyum resmen kakaya altın muamelesi yapıyorum:)) darısı başınıza çok güzel bi duygu...
tuvalet eğitimi süresince bütün annelere sabır diliyorum...

sonunda başardık 1 ay doldu neredeyse ama bitti çok şükür...
çişimizi öğrenmiştik ama kaka beklemedeydi 3 gündür kakasını lazımlığa yapıyor acaip mutluyum resmen kakaya altın muamelesi yapıyorum:)) darısı başınıza çok güzel bi duygu...
tuvalet eğitimi süresince bütün annelere sabır diliyorum...

tebrikler...bizim de eğitim pztsi başladı...ilk günkabustu...27 kere de 4 başarı...eşim duyunca inanamadı...27 kere ya....çok sıvı alan bi çocuk olsa neyse...2.gün 18 de 6...3. gün 11de 6 başarı (tabi bunlar çiş için geçerli kaka hep pantalona-kilot ya a alıştırma kilodu giydiremiyorum)gece de ya da dışarı çıkarken de bağlamıyoruz(çünkü markette 3 yaşındaki çocuklara bez vermiyo amcalar-yasak, bizim de bezimiz bitti)...bugün daha iyi olacak umarım....ama kaka hala sorun...siz nasıl çözdünüz...bu arada neredeyse 36 aylık

bu arada ben tüm çiş kaka durumlarını saatleriyle yazıyorum...saatler birbirine benziyor sanki...ilerde kendisine hediye edicem bu notları...bak bana neler çektirdin diye:P

gerçekten çok zor oldu ama sürekli kaka geldimi sorusu kızımı sıktı hiç sormadım kendiliğinden rahatsız olmaya başladı

cok zor bir süreçmiş gercekten benim oğlum 29 aylık 10 gün oldu ilkbaşlarda cok ümitliydim bir iki kez kendiliğinden aldı beni götür dedi şimdi ise cok sıkıldı... artık tuvalet lafından korkar oldu.... yine de gidiyoruz.... geceleri bezlemiyorum yatmadan önce yapınca sabaha kadar hiç yapmıyor.... vebişey farketmiştim önceden yemeklerden sonraki 15 20 dklar cok önemli kakayı o dakikalar arasında yapıoruz.... tabi istisnayi durumlar dısında birde dısarıda hiç yapmıyor.... sabır sabır anneler cok zor bir durum bence pes edersek cocuk bunu cok iyi kullanacaklardır... cok iyi kullanıcı olduklarının hepiniz farkındasınızdır..:26:

kızlar biraz acele etmiyor musunuz? en ideal zaman 2,5-3 yaş arası.kas gelişimi ve tuvaletini tutabilmesiyle ilgili birşey.siz götürüp tuvalete tuttuğunuzda yapıyor olması hazır olduğunun işareti olmayabilir.çocuklar için çok hassas bir süreç.deneyip de olmayınca vazgeçmeye hazırlıklı olmalısınız.oğlum 34 aylık.25-26 aylıkken deneme yaptık.zerre kadar hazır değildi,bunu anlayınca ve araya kış girince erteledik.2 hafta önce bir sabah çıkarttım bezi.ilk gün altına yaptı durdu.sakince söyledim her defasında tuvalete yapabilirsin diye.ilk geceyi kupkuru geçirdi ve sabah ilk lafı çişim var oldu.o gün bugündür 1-2 kaza hariç çişini söylüyor.kaka kabızlık probleminden dolayı biraz sorunlu ama o da halloldu gibi.kısacası demem o ki aceleci olmayın.iki günde vazgeçin demiyorum ama 2-2,5 yaştan önce yapılan denemeler bana gerekli gelmiyor.geç kalacağınızı düşünüp acele işlere girişmeyin.aklı erince emin olun daha kolay oluyor.

Merhaba benim kızım da 33 aylık. Bugün bezimizi çıkarttık. Ama 2 kaza yaptık. Hiçbir şekilde tuvalete gitmek istemiyor. Çiş var mı dememe bile dayanamıyor. Sanki korkuyor gibi geldi bana. Napıcam bilmiyorum. Klozete oturmak istemiyor, otursa hemen kalkmak istiyor. Oyunlar denedim. Tuvalet kağıdından kopartıp kalemle boyamasını istedim ama nafile, oturmak istemiyor. Napıcam ...Hiç zorlanacağımı düşünmemiştim.

kızlar klozet istemiyorsa bebeğiniz normal tuvalette öğretin daha kolay oluyor
oğlum klozette çok ağlamıştı ilk denemelerimde.Bende normal tuvalette suyu açtım ve oynaya oynaya öğretmeye çalışıyorum iki gündür ama ağlama bağırma yok.
bugün ikinci günümüzdü söylüyor çişini ama ya yapınca hemen yada söyler söylemez hemen yapıyor tutamıyor :1:

merhabalar benim kızımda 28 aylık bir haftadır deniyoruz tuvaleti ama hiç tuvalete yapmıyor tuvalette oynuyor oynuyor bitti deyip çıkıyor üzerini giydiriyorum biraz sonra bakıyorum gülerek yasnıma geliyor tabi çişli halde daha önce altında bez yokken korkuyordu çiş yaspmaktan ama şimdi gülerrek yapıyor altına ama asla tuvalete yapmıyor sanırım biraz ara vercez çünkü hiç istemiyor. hayırlısı hepimize kolay gelsin..

Oğlum 29 aylık,ne zaman altını açıp klozete,normal tuvalete veya lazımlığa yaklaştırsam korkudan çıldırıyor bağırıp ağlıyor.kakasını yaparken haber veriyor,hatta çömeliyor da yapıyor ama altını açıp ta yap diyince kıyamet kopuyor.hazır olmadığını düşünüyorum,hiç zorlamıyorum ama etrafımda çok bilmiş tipler var,neymiş kendileri 1yaşında öğretmiş te,ben beceremiyor muşum da bilmem ne..her çocuğun gelişimi farklıdr,benim oğlum henüz hazır değil,bir tanecik oğlum var canı sağolsun,yapsın ben temizlerim diyorum ama bir taraftan da hata mı ediyorum acaba diye kendi kendime soruyorum

kızım 36 aylıkken öğrendi
3.gün ilk çişini yaptı lazımlığa
ondan önceki günler hep altına yaptı
biz kakayla başladığımız için hiç sorun yaşamadık o konuda
ilk defa 2.5 yaşında geçen yaz bir hafta denememiz olmuştu ama ikimizde çok yıpranınca ben vazgeçtim ve bıraktım
şubatta 3 yaşını doldrdu bir gün kabız oldu kakasını yapamıyordu
bende bir şekilde ikna edip klozate oturtmayı başardım
kakasının cup cup suyun içine düşmesi hoşuna gitti :))
sonra bezi bağlamadım her kakada hadi cup yapalım deyince koşa koşa geliyordu
kakalar denize atlıyor yüzüyorlar hikayesi işe yaradı :)) (çocuğu tuvalet eğitimini alsın diye kaka masalı uydurmaktır annelik :D)
ama çiş 2 gün boyunca altına yaptı lazımlığa oturtuyordum çiş için 3.günün sabahı kendiğinden benim ilgilenmediğim bir zamanda yaptı çişini
tabi sonrası sevinç nidaları ona sürekli sen başardın dedim ve başarma duygusu çok hoşuna gitti
gerisi allaha şükür çorap söküğü gibi geldi ilk bir ay gece bağladım sonra onuda çıkardık 4 ay oldu aşşa yukarı
arada çok nadir karıdığı oluyor başkada sorun yok çok şükür :nazar::nazar::nazar::nazar:
bende çok korkuyordum allah kolaylık versin herkese

arkadaşlar, 3 yaşında bir kızım var ve ona 3 günde bezden kurtulmayı öğrettim. blogumda anltıyorum. incelerseniz sevinirim.
naturelanne.blogspot.com

daha önce 2 kere denemiş ve başaramamıştım...ve sanırım başaramayacağıma da inanmıştım....ama tekrar denedim ve bu sefer oldu sanırım....sanırım yazdım çünkü nadiren de olsa kazalar olabiliyor...bu siteden çok yararlandım bu konuda o nedenle nacizane tavsiyelerim var yeni başalayacaklara...(36 aylıkken öğrendi)
*benim en büyük doğrum bezi çıkarınca bi daha bağlamamak oldu..gece dahil( bu yöntem belki daha zahmetli amasüreci kısaltıyor) daha önce (5 ay kadar önce)bezi gece bağlıyorudum ve sanırım bu nedenle başaramamıştık
*sabırlı olmak, ya da oluyomuş gibi davranmak.... ilk gün saydım 27 kere yaptı (herhalde bezsiz olduğu için korkuyordu ve hepsini yapmıyordu bi seferde), 27 kere üst değiştirmiş ve yer temizlemiş birinin sinirlenmemesi anormal, ama o kesinlikle hissetmemeli, siz sakin olursanız o da oluyor, sanırım hisstetirmemeyi başrdım
*önceki denemelerimde kendime bahaneler buluyormuşum meğer, bunu anladım, "çocuğum hazır değil","yaz gelsin, üşür yoksa","istemiyor çocuk,istediği zaman öğretirim(kefyine bıraksam hiç istemeyecekti) vs, asıl hazır olmayan benmişim...kararlı olun ve yılmayın, unutmayın bunu sizden önce milyarlarca anne ve çocuk başardı

Son düzenleme:
Back