• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet Eğitimi galiba çıldırıyorum tuvalet eğitimi kaç gün sürüyor?

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

nil_buket

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Şubat 2010
37
0
86
Hatay
arkadaşlar kızım 28 aylık 22. ayından beri tuvaletini söyler ama ben havalar soğuk olduğu için sadece kızım söylediği zamanlarda tuvalete götürdüm onun dışında bi çaba sarfetmedim. ama 2 hatfadır bezlemiyorum tam evet artık alıştı diyorum orta yerde çişini yapıyo beni çağırıyo sert bi tepki vermiyorum ama içimde fırtınalar kopuyo. kakayı zaten söylemiyo yaparken anlıyorum hadi kızım gel tuvalete bırakalım bana kakanı göster falan diyorum yanına bile yaklaştırmıyo
kafayı yemek üzereyim ne yapıcamı bilmiyorum lütfen yardım edin aranızda bu işin uzmanı yada başarılı olanlar vardır mutlaka kaç gün kaç hafta yada yıl gider böyle ömrüm tuvalet köşelerindemi geçecek....

bende 27 aylık oğluma 3 gün dayanabildim..
baktımki kuzumu çok yıpratacağım..ki çünki ortalıkta çiş kaka görmek çıldırtıyordu benide..
pes ettim..çünkü hiç söylemedi ve asla farkında değil..
birazdaha zamana bıraktım şimdilik..en az 2 ay daha denemeyi düşünmüyorum..
çok yıpratıcı ve sabır isteyen bir süreç malesef

bende 27 aylık oğluma 3 gün dayanabildim..
baktımki kuzumu çok yıpratacağım..ki çünki ortalıkta çiş kaka görmek çıldırtıyordu benide..
pes ettim..çünkü hiç söylemedi ve asla farkında değil..
birazdaha zamana bıraktım şimdilik..en az 2 ay daha denemeyi düşünmüyorum..
çok yıpratıcı ve sabır isteyen bir süreç malesef

haklısın annelik gerçekten zor...

Allah yardımcınız olsun biz 23 aylık kızıma tamamladık egitimimizi. Ama bence zorlugu2 hafta sürüyor tabi çocukmdan cocuğa değişiyor.

ben herşeyin bi vakti olduğuna inanıyorum benim oğlum yedi yaşında 2 yaşındaydı alıştığında 1 hafta çok uğraşmıştım baktım olmayacak hem kendim hem çocuğum için bıraktım 15 gün sonra kendiliğinden bıraktı:53::53: canım benim bence sendde çok bunaltma hem kendini hem bebişini :7::7:

ben küçük kardeşimden biliyorum 5 yaşında o pisler biz etrafında bezle dolasırdık kakasını bıle yapardı yere hatırlıyorum ki 2 haftada olacak iş değil ya bizimki de bayağı zorlanmıstık günde 20 kere tuvalete sokuoduk nerdeyse o soylemeden:) allah yardım etsın ama pisletınce sert tepki vermezsenız iyi olur ters teper cunku psikolojk olark kotu oluyor diger kardesım sert tepki vermıstı bızım kucuge bır keresınde (aralarında 15 yas var) kabız oldugunu hatırlıoyrum korkudan.Onun ıcın güzellkle o soylemeden daha sık sık ziyarte gitmeli tuvalete

işiniz çok zor allah yardımcınız olsun.. Benim annem kardeşim 1.5 yaşındayken falan alıştırdı ona. İkisi anlaşma yapmışlardı kardeşim bezden nefret ediyordu annemde poponu gündüzleri açık bırakırım ama tuvaletini tuvalete yapıcaksın diye anlaştılar kardeşim öyle öğrenmişti gündüzleri çıplak popoyla dolaşıyordu:1: geceleri alıştırma bezi vardı annem onu giydirirdi aradada bir gece altına kaçırdığı oluyrdu çünkü

kendim kızıma öğretmek için, ilk önce kendisine güvenmesini sağladım..
Sonra sık sık tuvaleti hatırlatarak gitmesini sağladım..

ne kadar erken öğretilirse o kadar çabuk alışır diye düşünüyorum...bende bir iki hafta önce lazımlık aldım...şimdilik oyun gibi oturuyor üstüne...bir defa annem bezini çözüp oturtmuş..böyle böyle alışır diyor annem bakalım inşallah çabuk söyler çişini...

hatresssssssss slm tatlım....:nazar::3::3::3::3:

İLk önce siz ne kadar rahat olursanız çocukta o kadar rahat oluyor. O yüzden çocuğun hazır olması kadar sizinde hazır olmanız önemli. 2 yaşında öğretilmesi gerekiyor diye zorunlu bir eğitime giderseniz bu iş geri teper.. çocuğun Ruh halini anlamalısınız. Ben bu şartlar oluştuktan sonra, eşimin tavsiyesiyle( eğitimcidir) Banyoya klozetin etrafına uçan bolanlar astık, en sevdiği oyuncaklaı koyduk ve başında bekledim, espiri yaptım, sohbet ettim, eğlenmesini sağladım. Çok sevdi, çişi olsada olmasada gitmek istedi :) Daha sonra bana hiç gerek kalmadı :)

teşekkürler yorumlarınızı dikkate alıcam ama bügün sanki daha iyiyiz daha kaka yapmadı ama kaka için tuvalete gitmeye başladı inş. öğrenecek tatlım...

ne kadar erken öğretilirse o kadar çabuk alışır diye düşünüyorum...bende bir iki hafta önce lazımlık aldım...şimdilik oyun gibi oturuyor üstüne...bir defa annem bezini çözüp oturtmuş..böyle böyle alışır diyor annem bakalım inşallah çabuk söyler çişini...

hatresssssssss slm tatlım....:nazar::3::3::3::3:

merhaba senin kızın kaç yaşında inş. benim kadar zorlanmazsın şimdiden sabır diliyorum

bende o konuda magdurum.gerci kizim 17 aylik.kesinlikle oturmak istemiyor.bende zorlamiyorum.:50:bence konusmayi soken cocuklar daha erken ogrenir.kizim daha konusmuyor.:ssz:ama bezden nefret ediyor.baglarken evde savas cikiyor:1:keske konussada bizde anlasma yapsak.ya tuvalet ya bez:40:

bende o konuda magdurum.gerci kizim 17 aylik.kesinlikle oturmak istemiyor.bende zorlamiyorum.:50:bence konusmayi soken cocuklar daha erken ogrenir.kizim daha konusmuyor.:ssz:ama bezden nefret ediyor.baglarken evde savas cikiyor:1:keske konussada bizde anlasma yapsak.ya tuvalet ya bez:40:

bu bir slogan haline gelmeli bence ya tuvalet ya bez :nazar::9::9::9::9::9::9::9:

bu bir slogan haline gelmeli bence ya tuvalet ya bez :nazar::9::9::9::9::9::9::9:

aynen canimya.bu yaz bitiririm umarim.ama hanim efendi kesinlikle yanasmiyor.gerci tasinma isi falan da var.bu yazda bitiremessem kisin kesin yapamam.digere yaza kalirsa etti 3 yas,,,,,,,,,,,offffffffffff offfffffffffffffffffffffff:43::43:

canım benim kızım haziranda yaşına girecek daha...senin ki kaç yaşında...?iyi dileklerin için teşekkür ederim canım..:nazar::38:

masallah ne kadar erken ogretmissin.biz tembeliz daha.her seyi biraz beze servet odeniyor resmen.yemek parasindan cok bez parasiiiiiiiiii:1::1::1:

Back